Son çocukluğunuz, son şımarıklığınız, son oyununuz, son düşmeniz, ilk kalkışınız ne zamandı, ne zaman ayırdınız çocukluğunuzla yollarınızı hatırlıyor musunuz?
“Bir gün; çocukluğunuzla yollarınız ayrılır. O büyümüş, siz yorulmuşsunuzdur artık.”

Son çocukluğunuz, son şımarıklığınız, son oyununuz, son düşmeniz, ilk kalkışınız ne zamandı, ne zaman ayırdınız çocukluğunuzla yollarınızı hatırlıyor musunuz?
“Bir gün; çocukluğunuzla yollarınız ayrılır. O büyümüş, siz yorulmuşsunuzdur artık.”

Annemi kaybettikten sonra veda ettim çocukluğuma. Artık tek başıma bir annenin korumacı kolları olmadan devam etmek zorunda kalınca insan ciddi şekilde büyüyor. Ama şunu net söyleyebilirim bu hayatta anneden başka gerçek yok, diğer herkes yalancı ve sahtekar
İmzamı attım.
Şöyle düşünüyorum da geçmişe dönük olarak ben hiç dışarı da oynamadım mesela ben hiç arkadaş ortamı yapmadım ben hiç parka gidip arkadaşlarla çiğköfte partisi yapmadım burada çok yaparlardı. Benim tek bir görevim vardı benden küçük 3 kardeşime bakmak şu an kim görse beni kardeşlerimin annesi olarak biliyor çünkü ben onları büyüttüm annem değil. Annemde benden bir yaş küçük kardeşim ile gezmeye giderdi gitmese bile yine onların sorumluğu bana ait olurdu.
Çocukluk ne onu bile bilmiyorum arada çocuk gibi davranıyorum diye sen daha olgun değilsin deniliyor bilmiyorlar ki ben hiç çocukluk nedir yaşamadım parka bile daha geçen yıl gittim herkes tuhaf tuhaf bakıyordu olsun salıncakta sallandim hem istediğim duyguydu yaptım ama içimde ukte kalarak yaptım eski tadı yok ama yine de bari sallandım diyebileyim diye. Her şeyin yeri zamanı vardır elbet ama yaşanmamışlıkları ben hiçbir zamana sığdıramadım varsın 30 yaşına geleyim ama ben yine o içimdeki kırgın çocuğun yüzünü insanlara doğru çeviremeyeceğim bir kere küsmüş sırtını dönmüş daha fazla üzülmesine katlanamam içimdeki ölen bir çocukla da yaşayamam.
Velhasıl abi, biz kırgınlıklarımızla büyüdük biz topla parkla buyumedik bizi bunlar büyüttü. Çok şükür rabbime bu bilinci erkenden kazandığım için..
İçinde ki çocuk en azından ölmesin kardeşim. Ruhuna sağlık, olsun belki yaşamamışsın ya da yaşatmamışlar ancak harika bir karaktere sahip olmuşsun, yüreğine sağlık.
Abi 20 yaşındayım ama hiçbir tat alamadım olsun vardır Rabbimin bir bildiği diyoruz ne yapalım başa gelince pes etmek yerine mücadele ediyoruz.
Ben öldüm de onun ölmesine müsade etmeyeceğim ne olursa olsun onun yaşaması lazım benim merhametim vicdanımın sebebi o onu da kaybedersem insanlıktan çıkarım.
Teşekkür ederim abi kusurlarımız ile yaşıyoruz nereye kadar bakalım artık.
🙏🙏
Kusurlarımız olmadan biz olmayız, o çocuk her daim var olsun. Şükründen geri de durma. Rabbim bahtını açık ve güzel eylesin.
Hepimizin inşallah 🙏
Cevap benim için basit aslında. 15 yaşındayken olgunluğun ne olduğunu ve hayatı tanıdım evet ama çocuk yanımı asla bırakmadım :D Hala devam ediyorum çocuk olmaya.
pek güzel, asla da bırakmaa
Ölene kadar devam müteselli :D
amin aminn :))
Çocukluğum ile yollarım aslında hiç ayrılmadı.. çünkü insanın yaşayamadığı sevinç mutluluk vardır ya.. bu da içinde ki çocuğu hep yaşatır o yüzden de devam etti ama bir yandan da yaşadıklarım yüzünden içimde ki çocuk artık yok gibi.
Cevap
10Cevap
İçimdeki çocuğu hiç öldürmedim kimsenin öldürmesinede izin vermedim oyuzden de hep çocuk kaldı yüreğim 🤗🍭🍬
Yaklaşık 2 hafta önce 10 yaş birden yaşlandım, içimdeki o çocuksu neşeli, coşkulu, sevgi dolu ruhumun solup gittiğini hissediyorum. Sanki birileri omuzlarım aşağı doğru bastırıyor gibi. Kuvvetsizlik içinde savruluyorum son günlerde.
Yaklaşık iki hafta içinde 20 yaş gençleşeceksin woman. Geçmişe değil geleceğe şartlanıyoruz
Olacak inşaallah. Güzelliklere gark ol
izledin mi o filmi? habire gözyaşım akarak izlemiştim ben
daha çocukken çocukluktan ayrılmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum pek şımarıklık vesaire yapma hakkım yoktu
Evet izlemiştim..
Erken büyümek zorunda bırakıldım. Şımartacak kimsem olmadı pek. Varsa bile ben hatırlayamadım abi
Ben seni şımartırım 😂
Hahaha 😄
Anneannemi kaybettiğim gün çocukluğumun da öldüğünü hissettim.. Çocukluk anılarımın baş kahramanı oydu çünkü..
Başınız sağ olsun..
Babam öldüğü zaman
Hastanede yattığı 2 ayda büyüdüm ben.
Ben de.. Başın sağ olsun..
Beni şımartan ççookk sevdiklerim var, ben büyümeyen kesimim.
Ohh ne güzel valla, büyümek çok değişik hem büyüyüp n'apcaksın
Hiç özenmiyorum, şımarıyorum küsüyorum ohh keyif bende
en güzeli, keyfin bol olsun pirenses
İçimde bir yerde hâlâ saklı küçük bir kız çocuğu var..
Kaybolmasın..
Halen beraberiz. İçimdeki çocuğu yitirirsem yaşayamam.
Daim olsun
Sanırım çocuk olmadım. Bunun sebebi oyun oynamamam ya da koşup düşmemem değildi. Hepsini yaptım. Sebebi hayatın farkında olmamdı, zorlukları ve gerçekleri biliyor olmamdı.
Epey oldu. Ama içimizde ki çocuk neyse ki yaşıyor. Yaşanan onca tatsız şeylere rağmen, çocukluğumun benden alınmasına rağmen..
6 yaşında falandım ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı
Hala devam ediyor o benim en iyi yol arkadaşım bana güç veriyor.
Annemle bi olayım olmuştu 4 yaşında. Detay vermiyim.
Yollarımızı hiç ayırmadık, çocuklarımla olduğum her an içimde yok olmayan çocuk gösteriyor yüzünü 😌
Son senelerde bayağı azaldı ama içimdeki çocukluk ruhunun hâlâ yaşadığına inanıyorum
Babam iki günde bir yaş pasta-balon ikilisi almayı bırakıp ayda bir almaya basladiginda
Benim çocukluğumla yollarım henüz ayrılmadı.
Ne güzel..
İçimdeki çocuğu yaşatmaya çalışıyorum.
Uzun zaman önce bi olaydan sonra
Uzun bir zaman oldu
14 yaşımdayken.
Ben hep çocuğum 🙊
Ne güzel dünya :))
Ne varmış bu yaşta? 🙄
Heh şöyle, tam parka gidiyordum senin yüzünden durdum ya
Ben de otoparka gitmiyordum ama canım sıkıldı, dönüyorum ben geri
Sorumluluklar artınca
Calisama erken basladim oyle