+1 yılSende ki sorun ego, gurur ve kibir. Çok kibirli biri olduğun için aşırı hassaslık geliştiriyorsun. İtibar görmek, saygı uyandırmak ve herkesin hayranlıkla sana bakacağı o nadir insanlardan olmak istiyorsun. Yani çocukluğunda görmediğin itibarı, özgüvensizlikle kapatmaya çalışmak gibi. Başkalarının ilgisini beklemek ve başkalarının düşüncelerini önemsemek aşırı gururdan kaynaklı bir durum. Bunu düzeltmek senin elinde. Nerede mutlu olduğunu, nerede huzurlu olduğunu bulmak için sana büyük bir yük ve görev düşüyor. Kendini keşfedememek, insanda büyük depresyon ve anksiyete geliştirir. Başkalarından ilgi aldığın zaman mutlu olursun ama ilgiyi kestikleri anda yine eski haline dönersin. İnsan kendisiyle mutlu olmayı başaramazsa, başka kimsenin seni mutlu edeceğini sanma.
04 Yorumla- +1 yıl
Çok farklı bir bakış açısı ama kesin Burdur diyebilir miyiz bence hayır😮
- +1 yıl
Elbette ki diyemeyiz. Altında yatan bir sürü psikolojik sıkıntılarda var. Bunu keşfet
- +1 yıl
Kimin yok ki
- +1 yıl
Sağlıklı insanlar, sağlıklı ve güçlü bir şekilde bunu atlatır. Ancak bizim gibiler güçsüz oluyor ve sağlıklı insanlardan daha fazla çaba harcamamız gerekiyor
En İyi Cevaplar
+1 yılHer şeyden önce kendine bir birey olduğunu ve bu dünyada yaşadığını unutma hiç kimse senden üstün veya aşağı değil herkes ölümlü herkes aynı dünyayı yaşıyor herkesin hayat şartları ve yaşam şekli farklı olsa da sen de insan olduğunu ve bu dünyada değerli olduğunu hiçbir zaman unutma, kendine göre sevdiğin sevmediğin kriterlerin vardır kimse sana katılmak zorunda değil sen de kimseyi olduğu gibi kabul edip etmemi ve özgürlüğüne sahipsin ama bu konuda kendinle barışık olmalısın.
Mesela bu konuda empati yapabilirsin insanların gerçekten sana baktığını düşünüyorsan baksın boş boş verebilirsin mesela sen de insanlara bakıyor olabilirsin Ben aynı zamanda engelliyim bana da insanların baktığı zamanlar olmuştu ilk başlarda Ben de olumsuz kabul ediyordum ama sonradan insan yetişkin oldukça fazla şeylerin farkına varıyor ve normal olduğunu kabul ediyorsun, her zaman için insanlarla iletişim içinde olmalısın ön yargı genelde insanlarla iletişim içinde olmamaktan kaynaklanıyor insanların düşünceleri hakkında kafamızda birtakım şeyler kuruyoruz sonra da insanlarla konuştuğumuz zaman onun öyle olmadığını daha iyi anlıyoruz iletişim için de olmalısın Ancak böyle aşabilirsin.
Ancak baktım Bu çok mümkün olmuyor bir terapistten yardım Alman faydalı olur yanlış anlama delisin anlamında söylemiyorum yardım almak her insan için faydalıdır bazen konuşmak fikir almak bu konuda kendini geliştirme için iyi gelir.
50 Yorumla
+1 yılHayatta hepimizin bir şeye açıklığı var. Kimimiz paraya açız Kimimiz kadına Kimimiz makam mevkiye kimimiz de sevgiye... Seninki de sevgi açlığı belli ki. Nasıl bir çocukluk yaşadım bilmiyorum. Fakat belli ki zorlu sıkıntılı ve sevgiyi aç bir çocukluk imiş seninkisi. Akıl vermek haddim deği. Lüzumu da yok bunun. Sadece kendini sevgi açlığına yem etme. Sevilme ve beğenilme arzuna kendini yem etme. Sadece bunu söylerim... Kendi ailenden başka hiç kimseyi de ciddiye alma haddinden fazla önem verme onlara. Çocuğun varsa onu sev eşini sev kendini sev. Boş ver başkasını. Ailen haricindeki herkes çöp. Bunu unutma lütfen..
02 Yorumla- +1 yıl
Çocuk travmalarına ve sevgisiz büyümeye bağlı takıntı ve beğenilme kaygısı nasıl geçer
- +1 yıl
@berkayyy061"Bu hayatta benim payıma da bu dert düştü" diye düşünüp mevcut durumu kabullenmek... En pratik çözüm bu galiba.
- Kişilik & Karakter konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal bir yapın var çünkü dediğin gibi sevgi anlamında doyuma ulaşmamışsın. Çocukken sevgisiz yetişmemiz, akranlarımızın, akranımız olmayanların, ailenin, akrabaların zorbalıkları bizi içe kapanık çekingen kırgın biri haline getirebiliyor. Sevgiye aç hale geliyoruz ama sevgiden çok uzak insanlarla çevrili etrafımız. Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Herkes öldürecek gibi bakıyor gibi geliyor bana da ama aslında karşımızda psikolojisi bozul bir toplum var. Elbette ki iyi insanlar var ama aramakla bulunmuyor. Narin bir yapın var ve maalesef bunu kullanan çok olur. Eşin yeterince sevgi göstermiyor mu?
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Oh tatlım, duygularını anlatman çok değerli ve cesurca. 💖 Kendini sevenlerin çemberi içinde olduğunu unutma, seni seven ve değer veren insanlar mutlaka var. Kendini sevmek ve kendi sevginle yetinebilmek başlangıç noktası olabilir. Kıymetini bilmeyenlere değer vermek yerine, seninle ilgilenen ve seni olduğun gibi kabul eden insanlara odaklan. Kendi ilgi alanlarını keşfet, sevdiğin aktivitelerle uğraşarak özgüvenini artırabilirsin. Belki bir hobi edin, kitap oku, doğada vakit geçir ya da sanatla ilgilen, sana iyi gelen şeylere yönel. Ve olur da profesyonel bir destek ihtiyacı hissedersen, bunun için bir terapistten yardım almaktan çekinme. Unutma, kendi en iyi dostun sensin ve her zaman kendine karşı nazik ol. 🌟
03 Yorumla- +1 yıl
Çin malı yapay zeka
- +1 yıl
@-opia- aga sen niye beni engellemişsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılArkadaş ya da sevgili bulmanız lazım yalnız hissediyorsanız
00 Yorumla Değerli arkadaşım senin içinde bulunduğun durumu çocukluğumdan beri ben de yaşadım seninki birazcık psikolojik zannedersem ama bu durumdan kurtulmanın sana iki yolunu tavsiye edebilirim her şeyi dine bağlamamak gerek belki haklısın ama bu konuda sana birinci tavsiyem kesinlikle Allah’a sığın ve bol bol Kur’an oku sana çok iyi gelecektir okumayı bilmiyorsan Türkçe mealini okuyabilirsin sana ikinci tavsiyem ise Kendine bir meşgale bulman bir hobi mesela ne olabilir kendinden örnek vereyim uzayı araştırabilirsin geçmiş tarihleri araştırabilirsin geçmiş medeniyetleri 10.020 yıl 1000 önceki medeniyetleri araştırabilirsin kainatın yapısını araştırabilirsin ama asla kimseden sevgi bekleme kimseden ilgi bekleme eğer etrafındaki insanlar bunun farkına varırlarsa seni zavallı olarak görür ve seni Daha da kötü duruma getirirler kendini ezik ve değersiz hissetmene neden olurlar sakın ama sakın kimseden sevgi ve ilgi bekleme dilenme kendine bir sohbet arkadaşı bulabilirsin ama evli birisi olduğun için bu konuda dikkatli olman gerekir bayan veya erkek fark etmez sana zarar vermeyecek birisiyle sohbet ederek her gün yalnızlığını bir nebze olsun giderebilirsin Senin bu bahsettiğin durumu ben çocukluğumdan beri yaşıyorum ama benimki psikolojik değil benimki gerçekten böyle etrafımda çok insan var benim ama sevgimi verebileceğim benimseyebileceğim içten sevebileceğim kimse yok hayatımda bu yüzden kendimi çok yalnız hissediyorum ama tabii ki dışarıda sohbet edeceğim gezeceğim tutacağım çok kişi var maalesef o kişiler içimdeki yalnızlığı dolduramıyor Madde gibi görmeye başlarlar.. hangi şehirdesin bilmiyorum ama oturduğun şehirde ve ilçede halk eğitim merkezleri vardır muhtemelen oraya gidip orada el sanatları ile ilgili herhangi bir kursa yazılabilirsin bunlar ücretsiz oluyor yazılması ücretsiz yani orada senden hangi işi yapman gerekiyorsa onlarla ilgili malzeme alırsın ve onları yaparsın bu hem senin yalnızlığını giderir hem de aklını meşgul eder
10 YorumlaAnladığım kadarıyla eşinin ilgisizliği de seni buraya sürüklemiş.
Maalesef ailenden de görmediğin ilgi eşinden de gelmeyince senin mutsuzluğun karşında ki insana yansıyor. Hem çevrende ki herkesi öyle görüyorsun hem de hiç tanımadığın insanların bile sana karşı olduğunu kendi kafanda tasarlıyorsun oysa hiç alakası yok.
ailenden gelen bu düzen eşinde de devam edince kendi içinde her şeyi kurmaya başlamışsın. Belki sanal ilişkiler seni biraz düzeltir diye umuyorsun. Çünkü bende öyle yapıyorum.
umarım çocukların var ise bu sevgisizlik onlara yansımız.
019 Yorumla
Soran+1 yılTam dediğiniz gibi oluyor ama kızıma çok merhametliyim daha ilgiliyim o benim gibi olmasın diye uğraşıyorumm 🥲🥲🥲
- +1 yıl
Umuyorum ki çocuk bundan etkilenmez. Sizi çok iyi anlıyorum. Çevremde ki insanlara bende aynı gözle bakıyorum. Belki benzer geçmişe sahibizdir.
Bende bu sebepten çevremle çok yakın ilişkiler kuramıyorum. Beni anlayacak insanları sanalda buluyorum ve onlarla iletişim kuruyorum vs. 😕
Eşin davranışları da hem sende hem de bende etkili oluyor. - +1 yıl
Gördüğüm kadarıyla da ilgiye ihtiyaç duyuyorsun. Kocası tarafından ilgisiz kalan her kadının derdi bu. Benzer durumda bir erkek olarak anlıyorum seni.
Bu benzer durumumuzu ikimiz içinde artıya dönüştürebiliriz.
senin de ihtiyacın düzenli sevgi, ilgi alaka değil mi?
Kocanın veremediği, yaşatamadığı, hissettiremediği her duyguyu yaşamak istiyorsun.
Soran+1 yılYa şöyle Bizim çok kavgalarımız falan oldu çocuğun etkilendiği zamanlar doldu Tabii ki benimkisi Biraz odun yani anlayışsız Sürekli kendi isteklerinin olsun ister biraz da geri kafalıdır kendisi yani anlama özürlü diyeyim ne kadar çok ona neler hissettiğimi anlasan da aynı
Soran+1 yıl🥲🥲🥲🥲
Soran+1 yılBen kendimide sevmiyorum çok aşırı iyi niyetliyim alınganım Çekingenlik var özgüven eksikliği hangi birini yenecem ben 🥲🥲🥲🥲
Soran+1 yılYa benim kuzenlerim mesela çok dedikoducudur çok pozitiftirler ben böyle suskun donuk ortamı fazla ayak uyduramıyorum ya onları kendimden yüksek görüyorum kendimi aşağı veriyorum Bir de çekingene alınganlık olduğu için aşağılıklı Kompleksi oluyorum Aslında kendimi çok iyi ifade ediyorum çekingen olduğum için saçmalıyorum konuşurken Bunu herkesin yanında yapıyorum
Soran+1 yılYa ben bir de onlar gibi değilim ya böyle kötü düşünceli Ne bileyim onlar gibi değilim ya ondan herhalde öyle böyle Kendiliğinden daha aşağı görüyorlar küçümseyici olarak
Soran+1 yılBen biri bana değer vermeyince kendimi değersiz hissediyorum çünkü insan sevilmeyi ister ilgi saygı görmek ister
Soran+1 yılHayır ben sadece soruma cevap arıyorum arkadaş değil teşekkürler 😌
Soran+1 yılBen şu an seninle sadece sorumu paylaşıyorum kendimi değil 🤣🤣🤣
Soran+1 yılYok teşekkürler ben istemiyorum sorularımın cevabını vermeniz beni mutlı etti yeterli
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen de aurayı hissediyodun ama kullanmayı bilmiyorsun sadece belkide insanlardan sana yansıyan o yatsayıcı bakışlar insanların içindeki yalnızlıklardır belkide kendileri veya dünyaya nefretleridir. Ufkunu aç Öz'ün özünde sırlar vardır derler. Zihni özgür bırak seninle aynı bakmayı başaranlar vardır onların varlığını keşif ettiğinde yalnızlık hissi kaybolmaya başlar anladığım kadarıyla tabular ve hayaller arasında sıkışmış olabilirsiniz dertlerini denize veya suya anlamayıda dene iyi gelir yalnızlık hissine aurayı hissetmek basit bi kere keşif edince gerisi kendiliğinden gelir 🙃
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 662 cevap paylaştı. Bence elleme sakin icindeki cocuk orada dursun birak onu esin kesfetsin ve o cocukla birlikte eglensin gulsun asla neseniz eksik olmaz boylece cevre etkisine gelirsek bence ilk once herseye olumlu dusunmeyi ve bakmayi kafana koy misal ayagin takildi yere dustun canin yanindi burada cevredekilerin seni gormezden gelmedigini dusunme sana hem yardimci olduklarini hemde senin sayende yuzlerinde gulucuklerin acildigini hisset hep gulumse musmutlu kal
15 Yorumla
Soran+1 yılBen hep insanları önemsiyorum herşeylerini ya bakışlar olsun konuşmalar olsun ya da hiç konuşmamaları herşeyi. Bakıyorum insanlar çok özgüvenli ben sokakta insanlar bana bakmasın diye hızlı hızlı yürüyorum çünkü insanların bakışları beni çok etkiliyor
Soran+1 yılYa ben kendimi hep motive edecek şeyler söylüyorum ama takmayacağım diyorum insanlara diyorum sonra insanlar kimmiş diyorum sonra insana bir bakış atıyor bir böyle son atıyor orada ipler kopuyor ne kadar kendimi sezginlesem de o bakışlar O konuşmalar beni hemen kötü hissettiriyor
+1 yılAynısı bende de var. Bende aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu kadar sevgi manyağı ve ilgi delisi olmanın başka açıklaması yok, bulamıyorum. Sonra da sıkılma evresi başlıyor falan. Değer görünce benimseyemiyorum nedense. Bu döngü sürekli devam ediyor..
10 Yorumla
+1 yılAynısını bende yasadım tabi psikolojik sorun bu. yalnızlıktan nefret ederdim. ailemle aram bozuk, arkadaşım yok, konuşacak dertleşmek 1 kişim bile yoktu. Dışarı çıkınca insanlar hep bana bakıyor, eleştiriyor hissederdim eve gelip ağlardım neden yalnızım diye. İntihar düşünüyordum ama cesaretim yoktu. Ablacım en iyisi psikiyatriye git, ben öyle kurtuldum. Psikologa gittim ama pek işe yaramadı ilaç tedavisi aldım ve Şu an o kadar iyiyim ki etrafta ki bakan insanlar yok, daha atılganım. Yalnız kalma sebebide kendim olduğunu farkettim. Psikiyatriye gitmeni öneririm:)
10 YorumlaGünümüz dünyasında ilgi alaka görmek gerçekten çok zor. Herkesten beklemek yerine senin için özel olan insanlardan beklemeli ve onun için biraz uğraşmalısın. eğer böyle giderse başka birisinden gördüğün ilgi alaka kafanı ve kalbini karıştırmaya başlar bu da başına farklı dertler açabilir
00 Yorumla
+1 yılBazen iç sıkıntımızdan dolayı dış dünyayı da öyle zannederiz. Ama gerçek şu ki kimse kimsenin umrunda değil ve herkes kendi mücadelesinde. Tabiki arada haset kötü insanlar da var. Bu tiplere denk gelmek de kötü bir şanssızlıktır. Ancak hiç bir şey yani iyi olma hali de kötü olma hali de ömür boyu ilelebet sürmez. Evet bazı isteklerimiz olmuyor hayatımız istediğimiz gibi gitmiyor çünkü bazı şeyler senden bağımsız , seninle alakalı değil. Bu yüzden moralini yüksek tut ve devam et.
00 YorumlaSosyal anksiyete olan bir vatandaşsın bunun ilk terapi görmen lazım ve bunları atlattığın zaman yaşın gereği ve dünyada herkesin senin gibi olduğunu fark edeceksin kısacası tüm dünyada yalnızlık ve izole yaşam var ve bu yaygın bişe ve bu saate yeni arkadaşlar bulmak zor zaten terapiden sonra kendine hobi edinirsin oradan birkaç arkadaş bulsan olayın çözülür ama uzun metrajlı iş bu ipin ucunu bırakırsan eski haline dönersin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılHobi edin. Seramik kursları olabilir, spor olabilir. Sabah yürüyüş grubu bile bulabilirsin yaşadığın yerde veya trekking günlük doğa yürüyüşü yapan yerler olur haftasonlari. Biraz araştırırsan sonrası zaten kolay senin gibi aynı kafada olan ve katılan kişilerle arkadaş olup bu sorununu aşarsın
00 Yorumla Merhaba kardeşim, geçmişinden dolayı şimdiki zamanın kötü etkiniyor. Çözümü ve çareyi insanlarda aramaya çalışıyorsun. Bu birazda bataklıkta debelenmeye benziyor. İnsanların seni sevmesini istiyorsan ilk olarak sen kendini seveceksin. İnsanlar kendisini seven insanın yanında olmaktan mutlu olurlar. Her şeye önce kendinden başlaman gerekiyor. Bu doğal bir enerji gibidir. Kendini sev kendine yatırım yap. Kendinle vakit geçir. Senin bu saatten sonra kendimi nasıl severimin üzerinde durman gerekiyor. Eğer bunu başarırsan eşinde sevdiklerinde seni daha çok sevecek. Tabiki bunu onlar seni sevsin diye yapma sen her şeyi kendin için yapcaksın. Kendini sevdiğin zaman her şey doğal akışına girecek. Şimdiden kolay gelsin, senin için eğlenceli olacak.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 874 cevap paylaştı. Öncelikle fiziksel olarak ruhunu ve benliğini kaybetme, biraz daha girişken ve sosyal olmak senin elinde. İnsanları dışarıdan çok fazla yargılama. Konuştukça sohbet ettikçe nasıl birileri olduğunu anlar ve ona göre mesafe koyarsın ya da yakınlaşırsın. Bir durumu akışına bırak, aceleye getirme olayları. Daha farklı bakış açıları geliştirerek hayatına yön verebilirsin bu da zaman içerisinde hem arkadaş hem de seni sevmeleri için bir neden olabilir…
00 YorumlaMevcut aileniz size nasıl yaklaşıyor bilmiyorum ancak üstünüze düşen vazife öncelikle kendinize değer vermek. Hayatta kimse de olmayabilir takdir edersiniz ki ama siz sağlıklı, güçlü ve dik olmalısınız. Sevdiğiniz bir kaç şey yapın, insanlarla selamlaşın, muhabbet kurun. Ama samimiyet ile yaklaşın ve öyle yaklaşana kıymet verin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılToplumun çoğu böyle zaten kimsede özgüven yok mutlu hissetmiyor, yeterince ilgi sevgi görmüyorlar, aileler aile değil ki çocuklarına ilgi alaka versin, şu sorunlarının tamamı bende de var seni o kadar iyi anlıyorum ki, ama herkesin seni sevip sevmemesi umurunda olmamalı bence her şeye herkese kırılıp alınmaya bi şey diyemeyeceğim ya da biraz gaddar, cazgır olmaya çalış yoksa üzülen hep sen olursun
30 YorumlaBen de öyleyim ama rek fark sanırım senin kurban rolünde olman
İnsanlardan bir şey bekleme kimse yapmıcak ciddiyim
Sen kendin kendini sev kendin için yaşa
30 Yorumla
+1 yılBenim bu kendim gibi veya başka arkadaşlara ihtiyacım var birkaç tane bile olsa yeter bize bence. :(
41 Yorumla- +1 yıl
Şöyle ailenle ve akrabalarınla ilgili yazdıklarını okudum, öncelikle onlardan en ufak bir eleştiri veya bir tavır gördüğünde cevabını ve tavrını fazlasıyla göstermeyi kendine kural koy
Onlara ve diğer insanlara taviz verme tamam mı bununla başla onlar da yerini bilir zamanla gerekirse kavga et uzaklaş.
Sonra da ne kadar değerli olduğunu ve kendini sevdiğini düşün🩷
+1 yılSenin en iyi dostun YÜCE ALLAH'tir canım ve insanları çok kafaya takma senin benim gibi etten kemikten insan sonuçta unutma yanlız olmadığını hisset onu nasıl yapacaksın akşam bir odaya gir karanlık ve RABBİN ile konuş emin ol verdigi cevabı kalbin ile hissedeceksin biz onu duyamayiz imkansız ama o bizi duyar ama birde inan bana kalbinde Allah ile olan bağı hissedeceksin
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 983 cevap paylaştı. Eşinin sevgisi yetmiyor mu sana bu anlattıklarını bütün insanlar yaşıyor
50 Yorumla
+1 yılBende öyle birisiyim maalesef çok özgüvensiz utangaç biriyim dışarı çıktığımda filan sanki herkesin gözleri benim üzerimde benden tiksiniyorlarmış gibi bakıyorlar bu özelliğim yüzünden pişmanlıklarımda oldu yenmemiz gerekiyor başka çarem yok 🥲
00 Yorumla
+1 yılKaç yıldır evlisiniz çocuğunuz var mı burcunuz nedir ona göre önerim değişebilir ama bazen çok basit sebepler olabiliyor misal başka bir şehre gelin gittiyseniz onun etkisi bile olabilir😇 her halükarda bir uzmanla görüşün ilaç vesaire karşıyım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen de eskiden senin gibi sevenim olsun diye çabalardım. Şimdi hiç böyle şeye girişmiyorum. Sen kendini sev, eşin sevsin, Rabbim sevsin yeter. Başkası sevse ne olur sevmese ne olur? Onların sevgisiyle kupa kaldıracak değiliz.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir kadının aura olduğunun kesin bir yolu yoktur. Ancak karizması varsa, huzurlu enerji yayıyorsa aura olduğunun belirtisidir.
Kişilik & Karakter konusunda 934 cevap paylaştı. Ben de tam tersi bazen herkese aşırı sinir oluyorum. Kimseyle muhatap olasım gelmiyor. Bazen gülüp konuşuyorum ama onu da keşke yapmasaydım oluyorum. Neden böyle bir ruh haline girdim bilmiyorum.
10 YorumlaÖnce kendin ol. Herkesi bir kenara bırak. Kimin nasıl baktığını önemseme, kendine odaklan. Eşinin seni sevmesini işte, eşine yakınlas. Onla sakalas ve onun seni sevmesinde ona yardımcı ol.
10 Yorumla
+1 yılHayatına yeni, enerjik birileri girerse anlık olarak yüksekte hissedeceksin. Ama değersizlik duyguları diptedir. Çıkmaları an meselesidir. Olumsuz bir durumda gene onlarla boğuşmak zorunda kalacaksın. Kesene uygun bir terapist bul. Neyi neden hissettiğini, hangi travmana bağlı olduğunu keşfetmek iyi bir yolculuk.
00 YorumlaKendimden örnek veriyim olabildiğince uzak duruyorum kadınlardan benim gibi düşünen bi çok erkek vardır yani kısacası konu seninle alakalı değil sadece biraz ortamın düzelmesini beklemen lazım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Once kendini sevmeye sen başlamalısın farklı etkinliklerle neşeni yakalayıp kimsenin düşüncesine ilgisine ihtiyacın olmadığını kendine hatırlatman lazım
00 YorumlaKendini sevmeyi ve değer vermeyi öğrenmen gerekiyor. Kötü bakmıyorsan psikoterapi iyi gelecektir. Daha sonra sosyal alanını genişletip arkadaşlık konusunda seçici davranmalısın.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik destek almanı öneririm. bı düşünce yapısı anormal değil lütfen kendini kötü hissetme. sadece kendini daha iyi ve mutlu hissetmen yanlış kararlar almaman için bi destek iyi olur gibi. insan yalnız kalmamak için bazen toksik insanlarla bağ kuruyor, susadığı için zehir içiyor. bunun önüne geçmek için.
00 Yorumla
+1 yılHayatına giren herkese ciddi hayaller yükleme
İlk önce tani. Ve bu ilgi sevgi açlığın senin zaafin oluyor bu zaafını belli ettigin sürece hep seni uzerler kırarlar00 YorumlaHayatım Kocan var onun sevgisi sana yeter gerisinde boş ver
Çocuk oluncada onun sevgisi de yeter
Gerisini yine boş ver
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten sorun koca ya önce olarak
Soran+1 yılYani ne bileyim böyle herkes bana ilgi versin beni anlasın falan istiyorum böyle herkes benimle muhabbet etmek istiyorsun arkadaş olmak istiyorsun öyle insanlar bana ters bakmasın istiyorum Ne bileyim ya
İnan sevgi yokluğu çok acı bir sey ama
Şunu anlamalısın kendini sevmeyi öğrenmelisin aksine kimseye haketmedigi değeri verme
023 Yorumla
Soran+1 yılYa bakın benim akrabalarım beni hep küçük görüyor şöyle söyleyeyim ben bazen derdi nasıl davranacağımı bilmiyorum Bir de benim ailem beni akrabalarımla çok eleştiriyor işte onlar böyle sen niye onlar gibi değilsin falan diye bir de ben kursta okuduğum için Cahildim hep Annem onlara dedi ki şuna akıl verin falan dedi Bir de ben çok çekingenim özgüvensizim Annem bana hiç söz hakkı vermezdi hep insanların yanında aşağılardı kötü hissettirirdi kendimi bana evlenmeden önce de herkese şunu akıl verin diyordu sonra herkes benim hayatıma karışmaya başladı ailem de hep milletin lafına bakarak Millet ne der onlara Annem de babam da millet ne derse gelip bize söylüyorlar
Soran+1 yılYa ben biraz Çok iyi niyetliyim Her şeyi alttan alırım Kavga çıkmasın diye insanlarla kötü olmayayım diye Aslında insanlarla anlaşmaya çalışıyorum saygısız olmamaya çalışıyorum ama ben böyle yaptıkça insanlar daha çok üstüme geliyor mesela kuzenlerim hayatıma çok karışıyor yani yok makyaj falan yaptığım zaman da işte çok makyaj yapıyor falan diyormuşlar bir sürü şeyler işte
Soran+1 yılYa ben hep insanlarla kötü olmuyor beni sevsinler diye uğraştım hep Yani hep sevilmek istedim sonradan insanlar Bana farklı davranmaya başladı daha küçümseyici daha tepeme çıktılar küçük gördüler yani
Soran+1 yılYa ben insanlara saygısızlık yapmış sanıyorum kendimi 🥲 dengesiz derler bu sefer bana diye korkuyorum zaten ben nerde nasıl davrandığımı bilmediğim için komik duruma düşüyorum bazen
Soran+1 yılŞimdi ben önceden kimseye tepki göstermedim ya tepki göstereyim gene şey diyorlar Ne kadar dengesiz bir de çocuksu davranıyorum diyorlar bana canım diyorlar her şey diyorlar Mesela benim bir şeyi söyleme şeklimi de çok söylüyorlar bir şey söylerken itici söylüyor muşum arkadaşım dedi yanlış anlaşılıyorsun dedi
Soran+1 yılBana çocuk diyorlar
Soran+1 yılYa ben aslında bir şeyi ifade ederken yanlış kelimeler kullanabiliyorum Aslında söylediğim bir şeyle düşüncelerim aynı ama kelimeler farklı çıkıyor
Soran+1 yılYa aslında şöyle Ben şimdi nereden ne diyeceğimi bilemediğim için kelimelerim bana doğru geliyor ama söylerken karşı taraf yanlış anlıyor Benim arkadaşım da diyor ki sen Böyle konuşursan insanlar senden uzaklaşır
Soran+1 yılMesela ben arkadaşımla tartıştım şu yüzden biz milleti konuşuyorduk insanları konuşuyorduk Sonra işte kendimle ilgili bir şeyler söyledim Dedim ki ben sizin gibi değilim sizin gibi fitne fesat insan değilim ama bunu söylerken şunu demek istedim aslında yani sizin gibi kötülük düşünmüyorum sizin gibi kötü olamıyorum Yani siz Kötü insanların üstesinden gelebiliyorsunuz ama ben gelemiyorum demek istedim Benim arkadaşım diyor ki sen bana fitne fesat mı demek istedin diyor mesela bunun gibi
Soran+1 yılYa ben biraz kelimeleri farklı şekilde söylüyorum arkadaşım da diyor ki böyle söylersen insanlar senden kaçar ve senin yanlış anlar senin konuşmaların çok itici diyor bana Ama ben bunları bilerek yapmıyorum ki bana doğru geliyor kelimeler İşte nerede ne konuşacağımı bilemediğim için konuşmayı öğren de gel diyor bana Ama bu arkadaşı beni tanıyor benim öyle olduğumu da biliyor ama ben senin her zaman içini okuyamam diyor haklı mı sizce bu konuda
Soran+1 yılBu benim en yakın arkadaşım beni tanıyor Aslında böyle olduğumu ne olursa olsun o da sinirleniyor Bu konuşmalarımdan gıcık kapıyor çok itici konuşmaların var diyor insanlar yanlış anlayabiliyor diyor
Soran+1 yılYa işte bana o doğru geliyor Aslında ben bunu iyi şekilde söylüyorum açıklamada yapıyorum ona ne için ne manada söylediğimi ben bile bazen yanlış anlıyorum diyor insanlar daha çok yanlış anlar diyor ama bu benim elimde değil çünkü bana bazı kelimeler doğru geliyor işte o nerede ne yapacağımı bilemediğim için oluyor düşünemiyorum o an
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlisin daha ne kadar yanlız olabilirsin ki.
Gezmek istiyorsan eşinle git.
Çoğu insan buna da sahip değil.
Genç yaşının tadını çıkar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence sana öyle geliyor, bir destek almaya git. Kafana çok takıyorsun, arkadaş vs. edin yoksa kurslara git ve hobi edin. İnsanlarla konuş.
23 Yorumla
Soran+1 yılBen hobby edinmeyi çok istiyorum ama korktuğum için kaçıyorum zaten ya ben bir de minyon tipliyim yani küçük gözüküyorum tanımadığım insanlar bile bana rahatlıkla konuşuyor acaba tavırlarımdan mı yani iyi niyetli gözüktüğüm için mi yoksa minyon tipli olduğum için mi onu çok merak ediyorum mesela ben de çok rahat konuşuyorlar
Cevap sahibi+1 yılBak aynısını yaşadım üstüne git. Bende minyonum yavaş yavaş olur adım atmazsan hiç olmaz
Soran+1 yılZaten sorun adım atamamakta korku var bende korkağım alınganlık çekingenlik Öz güvensizlik Her b** var affedersin
- Kişilik & Karakter konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılAynı yaştayım aile içinde sevgiyle büyüdüm ama 11 yaşımdan beri hep bağımsızım çok düşkünüm insanlara aynı hissiyat bende de var. Yalnız hissettiğinde kitap oku tavsiye ederim.
00 Yorumla Mis gibi
00 Yorumla
+1 yılBen senelerdir öyleyim alıştım artık maddi olarak bir problemim yok ama yalnız olmak yanlış kalpte olmaktan iyidir
00 YorumlaAşağılık kompleksi var. Psikolojik olarak kendinizi düşük görüyorsunuz
10 YorumlaÇoğu kadın böyle sevgi gören de görmeyen de akılları hep sevilmek felan
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Arkadas olabiliriz dertlesrbiliriz herzaman yaninda olabilirim istersen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgi açlığı herkeste olan bilen bir şey bende çekiyorum ama su an insanlık bozuldu yani istediğin şeyi verebilecek nadir kişiler var veya yok kendine yetebilmen daha iyi diye düşünüyorum
00 YorumlaEe peki kocan destek olmuyor mi sana. Sohbet edemiyor musunuz?
00 Yorumla
+1 yılYalnızlık çok kötü bişey ben bunu çok iyi biliyorum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılBende kendimi hep yalnız hissediyorum ve bu his geçmiyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsin belki biraz daha fazla ilgi gösterebilir. Insanlar bunun için evleniyor.
Belki de sen insanlara gülümsemelisin. Böylece insanlar da sana gülümser
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılKocanın sevgisi sana yeter gerisi önemli değil ve psikolojik destek alman lazım bunu es geçme
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDışarı çık biraz sosyalleş sanaldan birileriyle konuş özgüvenin artsın
00 Yorumla
+1 yılBenimde ailem baskiciydi hersye yaskati hayatimdan çok şey gitit ne yazikki.
01 Yorumla- +1 yıl
Bol bol istiğfar et namaz kil
+1 yılAşırı ilgi gördüğün zaman kıymet bileceksen. Tabii ki çıkar karşına.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kendin olmayı başarmak ve yeniden hayat kurman lazım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılElin sana sıkı sıkı sarılsın. Seni bu boşlukta yanlız bırakmasın
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik olarak destek almayı deneyebilirsiniz
00 Yorumla Valla sen kendini sev çünkü çoğu insanın sevgisi gerçek değil sen kendimle barışık ol
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 725 cevap paylaştı. Bir kuzu ya da civciv besle
Onu sev
O da sana sevgi verir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer durumunun farkındaysan düzeltmenin yarısı bitti. Zamanında verilmeyen sevgi açlığını bastırmak istiyorsun
014 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok istiyorum sevilmek saygı duyulmak eşimde bana ilgisiz istediğim ilgiyi vermiyor veriyor ama istediğim gibi değil bir gül aldıramadım ona onun huylarından da rahatsızım birde illa eş değil herkes beni sevsin istiyorum insanlar
Cevap sahibi+1 yılAslında eşin sana süper ilgi verse bile yetmeyecek. Zamanında alamadığın ilgi içinde büyümüş kontrolden çıkmış belli. Dediğin gibi herkesten bekliyorsun. Kadın veya erkek fark ediyor mu
Soran+1 yılEvet ya aynen birde biri bana değer vermezse kendimi değersiz hissediyorum çok berbat bir şey insana kafayı yedirtiyo bu durum
Cevap sahibi+1 yılBu durum senin evliliğini de etkiler. Sana değer veren ilgi gösteren erkeğe karşı zaafın var mı
Soran+1 yılEvet var böyle iki erkek bana ilgi gösterse farklı oluyorum duygularım çok farklı oluyor
Cevap sahibi+1 yılYani hoşuna gidiyor. Nasıl hissediyorsun
Soran+1 yılYa eşimden görmediğim şeyi ondan görünce mutlu oluyorum eşimde böyle olsa diyorum
Cevap sahibi+1 yılPeki bu iki erkek seninle ilgilendiğin sen adım atıyor musun
Soran+1 yılEşimin arkadaşları cana yakındır bazıları yani konuşkanlar mesela kibar ve mütevazi olduklarında çok mutlu oluyorum eşim anlayışlı değildir romantik değildir herşeyime müdahale eder haram helal deyip istediğimi yapmamı engeller saçma sapan düşünceleri de var örneğin ben aynada fotoğraf çekiyorum selfie tek başıma birde instagram a atıyorum dediği şey şu sen bekar mısın bekar hareketleri bırak artık diyo
Cevap sahibi+1 yılSaygı ve ilgiyle beraber beğenilmek de istiyorsun. Fiziksel güzelliğinin de farkına varılmasını başkaları tarafından görülmesini istiyorsun.
Cevap sahibi+1 yılÖzelde konuşmamızda sakınca var mı
Soran+1 yılYa eşim beni çok fazla övmez Ben bakımlı olmayı süslenmeyi kendime severim Yani bu konuda bakarım da ne bileyim ya çok uzun bir iş var istediğim elbiseyi anlayışı göremiyorum
Cevap sahibi+1 yılÖzelden konuşabilir miyiz
Cevap sahibi+1 yılSapık falan değilim
Kişilik & Karakter konusunda 692 cevap paylaştı. Hissettiğin duyguları çok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyler yaşamışız ve bu ne yazık ki psikolojik bir dışa vurum. Kendimizi sevmeyi ön plana koymak lazım
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPsikolog ile görüş tabii ki, bu konuda sana müthiş yardımları dokunur 🌸
Bu arada iyi bayramlar güzel insan 💗10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanirim kucuklukten gelen ozguven ve sevgi eksikligi
00 Yorumla
+1 yılGününüz dünyası böyle insanı yalnızlığa itiyor güvenilir insan bulamıyorsun kaliteli yalnızlık diye kendimizi oyalıyoruz ama insan yanında birileri olsun hep ister
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aşırı yanlizim herdey alt üst olmuşken bırakıp gitti beni
01 Yorumla- +1 yıl
yalnızlık bu değil be ablam:)
- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler