Misal, "Bayramlar eskisi gibi değil. İnsanlar samimiyetsizleşti" gibi..

Misal, "Bayramlar eskisi gibi değil. İnsanlar samimiyetsizleşti" gibi..

Eskisi gibi sorunlarımla kolay baş edemiyorum, eskisi gibi hayatı sevmiyor gibiyim, eskisi gibi heyecanlı değilim bazen, eskisi gibi sosyal birisi değilim, eskisi gibi sorunsuz bi hayatım yok, eskisi gibi insanlara güvenemiyorum, eskisi gibi bazı şeylerin olacağına inancım yok, eskisi gibi aileler hakkında olumsuz düşünmüyorum, eskisi gibi dini inancı olan biri değilim, eskisi gibi çocuksu değilim, eskisi gibi deneyimsiz değilim, eski halimden çok daha nitelikliyim, eski halimden çok daha başarılıyım, eskiye oranla hayatım daha çok benim kararlarımla şekilleniyor, eskiye göre çevremde daha az insan var, eskiye göre daha sabırlı biriyim, ailem eskiye göre daha anlayışlı, eskiye göre kendimi daha iyi anlatabiliyorum, eskiye göre bir şeylerden daha az kaçıyorum, eskiye göre eskiden yapabildiğim bazı basit şeyleri yapmak daha zor, eskiye göre benliğime olan bağlılığım daha yüksek, eskiye göre daha merhametliyim/vefalıyım. Daha bir sürü var da yeter sanırım şu anlık. Çok değiştim, düşüncelerim de çok değişti. Eski ben ben değilim ama şimdi ki ben eskiden daha güzel diyebilirim.
Ben eskisi gibi değilim... Düşüncelerim eskisi gibi değil... Hiçbir şey eskisi gibi değil... Kendim hariç eskisi gibi olmayan hiçbir şeyi sevemedim. Her şey eskisi gibi olsun istiyorum: bayramlar, insanlar, sevgi, saygı, toplum... Bir mucize olsun ve sabah uyandığımızda ilerlemiş olalım. Yani biraz geçmişe gidelim. Cehaleti de gelecekte bırakalım. Çok uzak bir gelecekte. Zaman geçtikçe daha çok geriliyoruz çünkü. Ben ilerlemek istiyorum. Geçmişe doğru ilerlemek... Gelecek karanlık görünüyor gözüme. Işık geçmişte kaldı. Sonu olmayan bir tüneldeyiz. Geri dönelim. Değişen tek şey insan olsun. Ama iyi anlamda değişsin. Olgunlaşsın, akıllansın, büyüsün. Her geçen gün daha sevgi dolu olsun. Her geçen gün daha saygılı, daha duyarlı ve daha bilinçli...
O kadar çok şey var ki.. sadece aklıma gelenleri söylemem gerekirse eskiden heyecan duyardım hayata karşı.. mesela yeni güne başlarken içim de umut olurdu enerji olurdu ya da bir şeyler yapmak için can atardım.. ama şimdi tam tersi her şey anlamsız geliyor.. yorucu geliyor ya da sıkıcı geliyor.. sanki her şey aynı rutin farklılık ya da yenilik yokmuş gibi.. eskiden daha samimi arkadaşlıklar dostluklar vardı.. şimdi ise herkes kendi hayatına odaklanmış gerçekten birbirine değer veren kimse yok. hem aşk hem arkadaşlık insanlık olarak..
bunun yanında bir de artık hayaller de eskisi gibi değil. ya da hayattan beklentiler. sanki insanlar mutlu olduğu için değil ama yaşamak zorundaymış olduğu için yaşıyorlar..
Magnumun tadı eskisi gibi değil
Sahilde çitlenen çekirdek ile yapılan dedikodunun tadı eskisi gibi değil
Futbol eskisi gibi heyecanlı değil
Yeni çıkan filmler eskisi gibi kaliteli değil
Ekonomi eskisi gibi değil
Araba kullanmak eskisi gibi zevk verici değil
İnsan tanımak eskisi gibi değerli değil
Ve ben de eskisi gibi değilim.
futbol bitiyor abi zenginler Avrupa süper ligi getirmek istiyor
Cevap
58Cevap
Ben 50 yaşındayım ve hüçbir şey eskisi gibi değil.
Bir mahallede sadece 1-2 evde sabit telefonun, sadece 3-5 evin önünde araba olduğu, televizyonun tek kanal, görüntünün siyah beyaz ve sadece akşamları 18:00 - 00:00 saatleri arasında yayın yapıldığı, TRT ve Polis radyosu dışında özel radyo ve televizyonların olmadığı zamandı benim çocukluğum.
Üniversitedeyken haftada bir defa ankesörlü telefonla ailemizle konuşurduk. Uçağa binmek ulaşılmaz bir lükstü o yıllarda bile.
İnsanlar daha kibar, daha saygılı, daha samimiydi.
Kendimi fosilleşmiş gibi hissettim şimdi.
Samimiyet yok, tahammül yok, empati yok. Eskisi gibi değil diyemeyeceğim çünkü komple yok bu tür duygular. Dolayısıyla ne bayramlar, ne ilişkiler ne de insanlar eskisi gibi değiller.
İnsanlığımizi vicdanımızı kaybettik daha ne olsun daha sabırsız , anlayışsız ve gösteriş budalası olduk
Ben değilim eskisi gibi zamanın ve insanların yaşadığı değişime şaşırmaya ya da şikayet etmeye hakkım yok gibi o yüzden de zaman herşeyi ve herkesi değiştiriyor kimseler aynı kalmayınca eskiler Özlenmeye devam ediyor
Eskiden bu sitede süper soru seciliyordu hak eden sorularım. Simdi inanır mısın sayın admin ne kadar özenle hazırlarsam hazırlayayım, süper soru seçilmiyor. İşin garip tarafı da adminler süper soruyu neye göre seçtiğini de açıklamıyor. Hal böyle olunca adminler acaba diyorum arkadaşlarının sorularını mı süper soru seçiyorlar sadece? eğer aksini iddia ediyorsan süper soruyu neye göre seçtiklerini açıklamaktan çekinmemeniz gerekiyor öyle değil mi? Öyle işte, eskisi gibi değil dediğim bu var.
Her şeyi etkileyen sevgi diyeyim, eskisi gibi değil. İnsanların gözünde çabaya, emeğe, zamana, uğraşa değer değil.
İçtiğimiz su bile şu an eskisi gibi değil. Sofralar mutsuz, ocaklar dumansız. Herkes daha iyi olabilme yarışında. Samimiyetsiz kalmışız. Hiç bir şeyin tadı yok. Pide kuyruğunda acelem var diye kavga eden toplum haline dönüşmüşüz. Daha ötesi yok.
Eski dönemlerim zordu, güzeldi, sancılıydı, vs vs..
Eski dönemlerin temizliği yok , diyeceğim fakat çok baskılanan, susturulan olaylar olduğu için haberimiz olmuyormuş.
Ben şu an ki hayatımdan daha memnunum, en azından çoğu insan farkında olmadan sosyal medya yardımıyla kendilerini belli ediyorlar. Bu da benim için bir avantaj oluyor.
İnsanların birbirine samimiyet şekli eskisi gibi değil genel anlamda baktığımda. İstisnalar çevremde tabiki var. Ama dijital çağ devasa boyuta eriştikce hem avantajları oldu. İnsanların birbirine karşı samimiyet ve içtenliğinde ise dezavantaja sebep oldu. Bayramlarda insanlar birbirini ziyarete gitmeyi bırak aramaya bile tenezzül etmiyorlar.
Hiçbir şey eskisi gibi değil ne insanlar, ne bayramlar, ne gıdalar her şey gdo'lu zaman bile bir değişti çok farklı ve hızlı ilerliyor. Hayvanlar değişti insanlar birbirini öldürme, incitme yarışına girmişken kedi ile fare, köpek ile kedi kanka oluyor vs hatta köpek kedinin, kedi ise köpek ve farenin yavrusunu emziriyor vs
maalesef öyle abi güzel yorum bu zalim küreselciler hayat bitirdi hala uyuyorlar
Hayatın direkt kendisi artık eskisi gibi değil.
Belki mahallem vs. Diyeceğim ama o da değişti.
Değişmeyen tek şey herhalde adım ve ailem. 😅
Çocuk olduğumuz için mi anlamıyorduk bilmiyorum ama eskiden hayat daha rekliydi farklıydı şimdi sadece siyah beyaz gibi oynadığımız oyunlar bile keyif vericiydi Metin2 oynardık o cafelere gidip güzel günlerdi..
Eskisi gibi hayata umutla sarılmış değilim, eskisi gibi insanların samimiyeti yok, eskisi gibi insanlara güvenmek kolay olmuyor ve en önemlisi ekonomi eskisi gibi değil. Ekonomik olarak özgürleşeceğimi düşündüğüm yaşlarımdayım ama benim için esaret olmuş durumda maalesef 😂
Artık insanları zaman içinde tanıdım iyi insanı da kötü insanı da ayırt edebiliyorum kimsenin dostluğuna ve samimiyetine fazla güvenmiyorum her zaman için tedbirli duruyorum, çünkü bunca zaman arkadaş dost falan dediğim insanların ne kadar yalan olduğunu anladım.
Yeni nesil eskisi gibi değil. Her gelen yeni nesil daha kötü geliyor. Saygısız duygusuz sorumsuz vicdansız merhametten yoksun ve millet olarak bizi biyapa. n değerlerimizden uzaklar. Bunlar sadece aile eğitimiyle olmuyo malesaf. Çevre, okul da bir insanın benliginde karakter oluşumu da etkili olduğu için millet olarak ülke olarak silkelenmeye kendimize gelmeye ihtiyacımız var acilenn🚨🚨🚨
Kendim eskisi gibi değilim bir çok şeyin bilincinde ilerliyor, artık öfke duyduğum şeylerin hayatımı yönlendirmesine izin vermiyorum, sevilmenin bir koşula bağlı olmadığını, kimsenin beni sevmesi için artık çabalamak zorunda olmadığının farkındayım, hayır diyebilmenin özgürlüğünü yaşıyor, kimseye hakettiğinden fazla değer biçmiyorum, verdiğim sevgi duygusunu israf etmiyor, kendimi hırpalamıyorum.
Baştan aşağı ben ben değilim, her şeyi daha keskin ve derin düşünüyorum artık. İnsanlarla aramdaki mesafeye ve laubale eskisinden daha çok önem veriyorum. Akan kanımın hızı bile değişti, ben ben değilim. Daha sabırlı, daha sükunde, ve daha ortadayım. Şükür ile
Yediğimiz , sahip olduğumuz, olmayı beklediğimiz hevesimiz, aile sıcaklığı, sevgi, anlayış , hoşgörü, yardımseverlik, arsızlık, değer, ahlak , çocuklar , sağlık, yetişkinler, dinlediğimiz müzikler , yaşadığımız evler, sohbetler, samimiyet hiç biri ama hiç biri eskisi gibi değil.
Eskiden bir sofra etrafında tüm sile oturur muhabbet ederek yediğimiz yemeklerin tadı şimdi eskisi gibi değil. Herkes ayrı bir dalda en azından brnim için öyle
Eski gerçek aşklar yok. Şimdi en yakın Arkadaşa bile güvenemez olduk. Leyla şüpheli, Mecnun küpeli. sdsd
Oturduğum ev bile eskisi gibi değil ki. Her şey değişmek zorunda. İyi ya da kötü.
Admin hiçbir şey eskisi gibi değil.
Domatesler bile eskisi gibi kokmuyor artık 🥹
Eskisi gibi değil artık hiç bi sorum popüler seçilmiyor arada sırada yine seçiliyordu ne bekleniyor tüm günümğzü buraya adamadığımız için mi böyle her anını sitede geçirenler günün sorusunda hep en sıradan sorularıyla
Arkadaşlıklar eskisi gibi değil. Full çıkar üzerine kurulu bir dünya var artık dışarda
Hayata olan bakışım, düşüncelerim, çıkarımlarım, yaşantımız, Türkiye.. hiç bir şey eskisi gibi değil
Komşularım evim psikolojim elektrik kesintisi sallantı
Bayramlar, ramazan ayı, geçirdiğimiz günler çocukluğumdaki gibi değil.
Hiçbir şey eskisi gibi değil, insanlar özellikle..
Gelecek konusunda endişelenmiyordum: Barınağım olsa yemek yiyip yiyemeyeceğim. Artık geleceği planlamam gerekiyor. Değişen tek göze çarpan şey bu. Bu sabah şöyle bir video gördüm: "Şunu hayal edin: Uzayda yüzen bir kayanın üzerinde yaşamak için para ödüyoruz 🌎. Dünya hiç kimseye ait değil. Bu hepimiz için. Yine de savaşlar yapıldı ve şimdi biz de varız. hiyerarşi ve adaletsizlik. Neden biri açlıktan ölsün ki?"
Eskiden kendimize odaklı yaşardık şimdi ise hep arada memnun edilmesi gereken kişilerle uğraşılıyor ve bi bakmıssın ki kendine ayıramadığın zaman kaybolmuş gitmiş
Dedem yok
20 yaşına kadar
Her bayram gidip dedemin elini öpüp öğüdünü alıp
Hayır duasını almak için uğraşırdım
Şimdi ise yok artık
İçimdeki bayram sevgisi yok oldu birden tamamen
Yaşama isteğim eskisi gibi değil. Kinim ve hırsım bile eskisi gibi değil. Eskiden duygularım gerçekten duyguydu şimdi hepsi sönük hepsi birbirine benziyor
Eskiden erkekler kadınlara hesap ödetmezdi falan bir erkek ağırlığı vardı maalesef o bitti. Kadınlar erkekleşmeye, erkekler kadınlaşmaya başladı yeni çağ içerisinde..
Hiç bir şey eskisi gibi olamaz çünkü benimde artık babam yok onun eksikliği eski günlerde kaldı geçmişte ama şimdi babasız bir hayatın ne kadar anlamsız olduğunu anlıyorum ve hiç eskisi gibi tadım yok
Hiçbir şey eskisi gibi değil o kadar özledim ki kariyer ile kafasını bozmuş, arkadaş seçimleri iyi olan, aşk acısı çekmemiş o kızı:)
Hiç bir şey eskisi gibi değil maalesef.. İnsanlarda yaşama kalmadı çünkü.. KS bile eskisi gibi değil ki..
Aşklar , arkadaşlıklar , hayat , su gibi akıp giden zaman..
İnsanlar arasındaki bağlılık eskisi gibi değil.
Çok şey var. Ekonomi eskisi gibi olmayınca yapavaklarımı etkiliyor. Medeni durum, çocuk sahibi olmak da öyle. Hiç bir şey eskisi gibi değil kısacası.
Bayram kombinleri heyecanlandirmiyor artik hatta tam kombin bile almiyorum. Kucukken corabima kadar yeni aliyorduk … eskisi gibi degil artik
Bayramlarda cikan dansözler yok bilboardlarda zeki triko güzelleri yok milli bayramlarda cosku yok vs vs işte
Nerede o eski bayramlar, nerede insanlar? Bazen etrafıma bakıyorum da insanlar eskisi gibi samimi gelmiyor gözüme.
Ben eskisi gibi değilim, sağlığım eskiden büyülüydü artık tek tek sıkıntıları görmeye başlamak çok kötü bir şeymiş.
İnsanlarla olan ilişkilerim. Eskisi gibi sağlam, uzun soluklu değil artık. Kabuğuma çekildim. Hayatı daha sakin ve daha minimalist yaşıyorum.
Bayram aynı bayram değişen insanlar ve biz büyüdükçe her şeyin farkına varmamız, aileden biri göçüp gittimi bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmuyor
İnsanlar eskisi gibi değil şehir eskisi gibi değil yaptığım aktiviteler eskisi gibi değil içtiğim sigara bile eskisi gibi değil
Zaman artık daha hızli akıyor, cesaret kırılıyor, umudumuz yoruluyor, hayal kırıklıkları bir dağ olyor ve yenilerini eklemekten korktuğun için bir şeyleri daha az deniyorsun. Sanırın sorun bu değildi. İyi yaşamlar...
Hiç bir şey eskisi gibi değil hayatımda. Cevabım d) hepsi
Artık herkes benimle konuşurken ayağını denk alıyor 😎
Türkiye eskisi gibi değil. Diziler eskisi gibi değil.
çözüm ne
Türkiye'nin kurucu ayarlarını dönmesi. Dizilerin ise süresinin bir saat ve ya 90 dakikaya düşüp, senaryo üretilmesidir.
diziler sarmiyor zaten TV haber Spor içerikleri ara sıra izlerim eski diziler güzeldi
İnsanlar
Arkadaşlar
Bayramlar
Cenazeler..
her şey tuhaflastı samimiyetsizlesti..
"Eskisi gibi değil." diyebileceğim çok şey var ama umurumda mı? Değil. Önemli olan hiçbir şeye takılmadan hayattan zevk almaya bakmak.
Pederin bı tane parfümü var yıllardır kullandığı artık o koku midemi bulandırıyor
Eskisi gibi olmayan çok şey var. Mesela eskisi gibi ne umudum var ne de neşem
Gercekten ınsanlara karsı duyduğum sevgı eskısı gıbı degıl
İnsanlara olan güvenim. İnsanların bana olan güveni. İnsanlar.
Evet katılıyorum eskiden olan heyecan tamamen gitmiş gibi
Ben eskisi gibi değilim insanlara tahammülüm yok asla
Ben komple kendim eskisi gibi değilim. Ne bir heves ne bir bayram sevinci hiçbiri yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?