Anlaşamadığınız küskün insanlarına senin haklı olduğunu ikna edene kadar haklı çıkarmaya mı çalışırsın yoksa akışa bırakmak kendini enerjini vererek mutlu olmayı mı seçerdiniz? Siz bu duruma düştüğünde hangisini yaşıyorsunuz?
Haklı çıkarmak mı önemli, mutlu olmayı önem vermek mi?
Her iki kavram da önemlidir, ancak bağlam ve öncelikler kişiden kişiye değişir. Haklı olmak, adalet ve dürüstlük gibi temel değerlerle uyumlu olabilir ve kişinin kendine saygısını artırabilir. Ancak mutluluk, yaşamın anlamını bulmak ve iç huzuru elde etmek açısından da önemlidir. Mutluluk, insan ilişkilerinde, işte ve kişisel gelişimde başarıya ulaşmanın temelidir. Sonuç olarak, her iki kavramın da denge içinde olması önemlidir ve kişinin kendi değerlerine ve yaşam amaçlarına uygun olarak belirlenmelidir.
Ben çoğu zaman mutlu olmayı seçiyorum. Haklı çıkmaya çalışmaktansa peki diyerek geçmek daha mantıklı geliyor bana. Anlaşılmayı çok arzulayan bir insan değilim. Anlayam anlar anlamayande kendi bilir. Kendimi yoramam:)
Benim için mutlu olmak önemli.. çünkü bu zamana kadar hep haklı çıktım ama bir işe yaramadı maalesef.. bundan sonra sadece huzur isterdim ya da mutlu olmak
Haklı olmak insanı her zaman mutlu yapmıyor sadece tatmin ediyor. Her olayında bazen haklı ya da haksızı olmuyor maalesef. Her konuda haklı olup mutsuz olmaktansa bazen haksız olmayı bile kabul edebilirim diyorum. O yüzden bence mutlu ve huzurlu olmak her şeyden daha önemli hayatta.
Önceden haklı olmadan (Yani başkasına haksızlık ederek) insan nasıl mutlu olur diye düşünürdüm. 8.5 aydır mutlu olmak diyorum. Her zaman haklı iken de mutlu olamıyor kişi.