Bazı insanlar var, egosu okşansın diye haklı çıkmak için elinden geleni yapar. En durgun anında yüzüne çarpan rüzgar ile huzur bulan veya yoldan geçerken bir hayvan sırf kendini sevdirdi diye tebessüm eden insanlar da var mesela. Sanırım hangisinin daha mühim olduğunu artık biliyoruz😏
A. selam Haklı olmak her zaman mutlu etmez. Bazı şüphelerinde yanılmak istersin. Bu istek, mutlu olmayı, haklı olmaktan daha önemli yapıyor. En azından ben bundan bunu çıkarırdım :F
Evet haklı olduğum yerde asla alttan alamam aksi taktirde mutsuz olurum zaten. Ben haklı olduğum zaman mutluyum. Fakat şu da bir gerçek ki çoğu zaman hayal kırıklığı yaşadığımda keşke beni haklı çıkarmasaydın dediğim zamanlar oluyor..
İlişkiler de illa ki kavgalar olacak ama bu ben haklıyım, dedirtesiye kadar gitmemeli. Bir yerde "ya biz ne yapıyoruz, durmadan Hacivat & Karagöz gibi didişip duruyoruz" diyerek bir yerde frenlemeli.
Bu hayat üzülmeye yakın, mutlu olmaya uzak bir yapıda. Haklılık savunmadan önce mutlu olamaya adamalıyız.