Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Benim için sorun olmaz.. ben her zaman elimden geldiği kadar dürüst olmaya çalışırım ve karşımda ki insanı kırmadan söylerim gerçek düşünceleirimi.. sadece bazen kırmamak için sustuğum olur
Ruhumu sıkmaz fakat doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur olayını defalarca kez yaşadım. Her doğru her yerde söylenmez nasihatini de dikkate alırım ama yine de dürüst oluşum göze batar. Yalnız kalmaktan korksam sularına giderim, ben üstü örtülen yalandan, yarısı doğru olan yalandan, içten pazarlık ve duygu sömürüsünden, görev edinilen iyilik ayrıca mıy mıy halleri sevmiyorum. Sizin işinize yalan geliyor diye idare etmem, edemem. Bu konuda anlaşabildiğim herkes baştacı. Ruhumu sıkıyor olsa da umurumda olmaz, her gün yalanım ortaya çıkacak mı -(ki ayrıca elbet çıkacak)- sorusuyla uyumaktansa açık ve doğru olarak olanı söylerim biter.
Bence insan kendisi icin durust olur. Karsidaki kisiye ne kadar deger verirse versen durustluk insan icin buyuk bir hazinedir. Buyuk birsey oldugu icin insanlar durust olmaktan yorulabilir fakat kendi icin durust olan kimseler her sekilde durustluklerine devam eder diye dusunuyorum.
Dürüst olmaya çalışmak gibi bir çabam olmadığı için yormuyor.. Ben net bir insanım zaten bu yüzden dürüst olduğumu düşünüyorum.. Ama dürüst olmayıp da olmaya çalışmış olsaydım bu beni çok fazla yormuş olacaktı..
Insan dürüst olduğu an etrafına iyilikler gelir tabi kişinin kalbi hakikaten iyiyse o meleğin eli neye değse işi rast gider. Asıl önemli olan şey şu an ne yaptığındır. Ve tabi insanın zihniyeti ve düşüncesi devamlı iyiliklerle besleniyorsa işte o can bütün iyilikleri hak ediyor diye düşünüyorum..🧚♀️🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Dürüst olmak hem ruhumun, hem kalbimin rahat olmasını sağlıyor. Her ne olursa olsun dürüst davranıyorum. Yalan söyleyen insandan hayır gelmez, bir cacık olmaz