Bu sevgiliyi kıskanmak olabilir, arkadaşı kıskanmak, bazen anne-babayı bazen kardeşi ya da bir ünlüyü kıskanmak olabilir, bu durumlarda hislerinizin sizi zorladığı anlarda yaptığınız en tuhaf ya da kötü şey neydi? Ben kıskançlığı çok yoğun hissetmedim hiç, bir keresinde bir erkek arkadaşımın kız kardeşine karşı garip bir kıskançlık hissedip bi duyguyla nasıl baş edeceğimi bilemeyip kıskançlıkla ilgili kitaplar alıp okumuştum, neden böyle hissediyorum diyerek, okuduklarımdan edindiğim ise şuydu bende olmayan iyi özelliklere sahip olması ve sanırım hoşlandığım kişiyle daha samimi olması (o zaman o kişi sevgilim değildi) beni içten içe bu kıskançlığa sürüklemişti, okuduklarım bana içsel farkındalık kazandırdı ve tekrar o seviyede bir kıskançlık hissetmediğimi söyleyebilirim. Ama şu bir gerçek yeşil pasaportu olanları hala kıskanıyorum, imkanınız varsa hazır vize sorununuz da yokken çıkın gezin şu Avrupa'yı benim yerime de 🌸🌸
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
benim sevgilim olmadı
kıskandığınız herhangi birisi peki?
sevgilim değilse kimseyi kıskanmam.
anlıyorum, o zaman ilk sevgilinizle şimdiden mutluluklar ✨
Teşekkür ederim 😊
Kiskanma konusuyla ilgili çok basım derde girdiginden bende oldukça araştırma yaptım, okudum ve düşündüm. Bildiklerimle ilgili küçük bir özet bilgi vereyim :). Kıskanmanin temelinde özgüven eksikliği ve kıskanılan kişinin hareketleri var. Özgüveni açacak olursam. Yukarda kısmen girmişsin. Kıskanılan kişinin başkasında sende olmayan şeyleri, olumlu özellikleri bulabileceği korkusu. Belirsizlik, haber alamama ve guvensizlikle birlikte daha bir fena hal alıyor. Sen zannediyorsun ki sevilenin gözü başkasında güzel şeyler bulacak oraya gidecek (illa fiziki değil). Aslına bakarsan kıskanma korkusu ve sonrasındaki eylemler de karşıdakine seni kaybetmekten çok korkuyorum mesajıdir. İkinci faktöre gelirsek. Kıskanılanın hareketleri çok etkili. Kişinin hal hareket tavrinda güven verip vermemesi, konuşmalarınin birbiriyle çelişiyor ya da celismiyor oluşu, herhangi bir yalan ifşasi durumunun olup olmamasi, giz durumlarinin var olup olmaması, sonra o kişinin flörtöz olma durumu vb. birçok karşı tarafın özelliği kıskanma davranışını etkiliyor. Ama nihai olarak ben şu dusuncedeyim. Kıskanma durumu en çok karşıdakinin güven verip vermemesiyle alakalı. Yani ikinci faktör. Söz gelimi karşıdakinin yalanını yakalamissan ozellikle cinsiyet anlamında kıskanma artar. Bahsettiğim şeyler sevgiliyi kıskanma üzerine oldu. Arkadaşımı, akrabami, maddi durumları, yetenekleri hiç kiskanmadim. Nedir bilmem. Ama sevgiliyi kıskanmada da bayragi kimseye vermem :). Çok da ilerlemiş değilim :(
yazdıkların için çok teşekkürler, keyifle okudum ✨ toplumda en çok sevgiliye duyulan kıskançlığın belli edildiğini ve hissedildiğini düsünüyorum ben de ama nadiren garip kıskançlıklara şahit oluyorum, iki çocukta görsen yadırgamayacağın ama iki yetişkin arasında denk geldiğinde garip bulacağın tarzda diyeyim
Evet. Var öyle şeyler :). İşlemin sonunda şunu öğrendim. Ve biraz rahatladım. Kıskanmak da insanın bir duygusu. Zayıf duygusu olsun. İnsan zayıf ve güçlü yanlarıyla var. Özellikle sahiplendigi bir partnerini kiskanmak (ki bence en normali). Bazen cirpinmayi bırakmak gerek. Bu duyguyu gerekiyorsa yaşamalı insan. Duygudan kurtulmaya çalışıp kendini heder etmemeli. Yoksa çok daha feci şekilde ortaya cikiyor. Tabi bu söylediklerim klinik bir vaka durumu yoksa.
Çok defa çocukluğumu, ailemi ve kendimi suçladim bu duygum yüzünden. Ama aslında problem partner secimlerimdi. Saygılarımla :)
anlıyorum, tabiki bazı sevgililer ne yazık ki yeterince anlayışlı olamıyorlar, kıskançlık belli bir seviyede elbet de doğal ama bir yerde nasıl ifade edildiği ve karşındakinin ifade ettiğin duygunla ne yaptığı önemli senin de dediğin gibi, duygularını kabul edip sana anlayış gösteren bir partnerle zaten kıskançlık duygun artmaz aksine yatışır 😌
Kesinlikle
Almanya bizi kıskanıyor değil biz Almanya'yı kiskaniyoruz😂
ahaha bu güzeldi 🤣