kendini yoksul hisseden var mı evet sorumuz bu zengin olmak istermiydi olsaydı ne yapmak isterdi.
Cevabın nedir?
+1 yılAilemin maddi durumu Türkiye şartlarına bakıldığında hiç de kötü değil. Ancak sırf maddiyat yüzünden yapamadığım ve hayatım boyunca içimde kalacak bir çok şey var. Felsefe okutıp akademisyen olmak istiyorum mesela. Ama bunu yapabilmeniz tek yolu bu bölümü yurtdışında iyi bir okulda okumak, Türkiyedeki bir okulda felsefe okumanın sonu işsizlik çünkü. Ama ailem bütün bir üniversite eğitimini yurtdışında tamamlaması karşılayabilecek duruma sahip değil. En fazla bir yıl Erasmus yurtdışına çıkabilirim veya okul bittikten sonra master için yollayabilir. Ama 5 yıl boyunca orada okutamazlar. Bunun dışında sanata meraklısı, resim çiziyorum, daha önce hocalarla görüştüm yeteneği olduğunu çalışırsa nu yönde devam ederse güzel sonuçlar çıkabileceğini söylüyorlar. Ancak ben Türkiyede yaşıyorum. Bunlar hep içimde kalacak, bir yandan da asgari ücretle geçinen aileleri düşünüp sisteme küfürler savunuyorum. Dünya daha adil bir yer olmalıydı
21 Yorumla- +1 yıl
Umarım her şey dilediğin gibi olur
En İyi Cevaplar
elim ayağım, gören gözüm duyan kulağım düşünebilen bir beynim atan bir kalbim var,
duygularım hislerim var
saglıklıyım çok şükür.
evliyim eşime aşığım o da bana aşık.
şu an 2 kişilik bir aile olsak da
anne babalarımız abi yenge yiğenlerimizle kocaman sevgi dolu birbirine bağlı bir aileye sahibiz.
zenginlik denen sey bunlar değil mi.
sahip oldugum seyler için dünüm ve bugunum için sükürler olsun Allah'a ben cok zenginim.
(Rabbim cepde bankada cuzdandaki sahte zenginliği değil, yürekde ailede sağlıkda asıl olan gercek zenginlik nasip etsin herkeze )43 Yorumla- +1 yıl
allah yuvanıza hertürlü bereket versin inşlh :)
- +1 yıl
işte zenginlik bu :)
Şöyle özetleyebilirsin. Eğer sen istediğini istediğin iştahla yiyebiliyorsan dünyanın en zengin insanı olduğunu kabul edebilirsin. Zengin insanların çocukları genelde asosyal ya da toplumsal kişilik bozuklukları ile doğarlar. Çünkü ne sebebtir bilinmez çocuklar birtürlü kendilerini geliştiremezler. Çünkü hayat bir tartışmayı gerektirir Mücadele savaşmak. Bu şekilde her saati belli ne içtiği ne yediği nerede olduğu nerden geldiği hatta bütçeleri bile otomatik olarak yaşayan insanların robotton bir farkı kalmaz. Çünkü Şeytan ayrıntıda gizlidir. Mutluluk ise ufak şeylerin içinde. Sonuç olarak Yıllık kazancı 500 bin euro altında olan insan zaten zengin olarak kabul edilemez. Çünkü ülkemizde bu kazanca sahip olanlar %35 avrupada %45 gelir vergisi öderler. haha yine çok saçmaladım..
10 Yorumla
+1 yılben dünyanın en zengin insanıyım çünkü en büyük zenginlik salıktır ve en salıklı kişide benim :))
27 Yorumla- +1 yıl
salık ilk defa duyuyorum anlamı nedir?
- +1 yıl
Şivesi Farklı Bu Konsantrenin.. :)
- +1 yıl
büğünce öğrenirsin karlos..:)
- +1 yıl
En büyük zenginlik düzgün gramerdir kank, böyle rezil olmazsın iste düzgün gramerle asfghjm
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
88Cevap
Yakın zaman önce kendimi harbiden yoksul hissediyordum sonra gitara başladım kitap okumaya başladım feksefi anlamda düşünmeye başladım. Servetim günden güne artıyor şu anda dahi kazanıyorum senin soruna yanıt verirken yani laf olsun diye söylemiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyiyiz demek adetten :)
www.resimrehberi.com/.../...yla-fakiriz-yazisi.jpg
Maaş günü tüm paramı 20 liraya çevirip ben de yazmak istiyorum bunu :))10 Yorumla
+1 yılBütün eşyalarımı yeniler, yardım kurumlarına bağışta bulunur, bir öğrencinin tüm eğitim masraflarını üstlenir ve kendi hayallerimi gerçekleştirirdim.
11 Yorumla- +1 yıl
inşallah dileğin kabul olur :)
+1 yılKendi kazandığım param ile olmak isterdim. Çok açgözlü bir insan değilim her şeyin fazlası zarardır zaten. Kendimi hiç fakir hissetmedi maddi yönden sanırım bu yönden şanslıyım ailem bunu hissettirmedi bana hiç.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGecen doktora gittim kan degerlerim dusuk cikti. Fakirlik kanima islemis resmen ! :)
43 Yorumla- +1 yıl
:) süpersin :)
Cevap sahibi+1 yılO senin superligin :)
- +1 yıl
teşekkürler :)
lütfen kimse bana gönül zenginliğinden veya sağlık sıhhatten bahsetmesin herkes zengin olmak ister çünkü bu ülkede para güç demektir. herkes gücü sever. ancak güçlü olmakla paranın kulu olmak arasındaki sınır unutulmamalıdır ikisi farklı şey. ben zengin olsam hayır işi olarak bir okul yaptırırdım sonrada yatırım yapardım. karlı sektörlere girerdim mesela otomotiv veya emlak falan. ondan sonra gelsin paraların sürüsü :)
00 Yorumlazengin olsam balina beslerdim dünya turuna çıkardım ımm bir de çok gaddar olurdum insanlara eski türk filmindeki zengin havalı oçlar gibi
33 Yorumlamaddi konusunda değil özel hayatımda kendimi çok zavallı ve fakir görüyorum
13 Yorumla- +1 yıl
düşüncelerini gözden geçir bence..
Ben mi çok fakirim yoksa herşey çok mu pahalı anlamadım gitti
30 Yorumlahem fakirim hem de hala kazık yiyorum mesela bugun onedate adlı siteden 50 tl kıcıma girdi zamanında 3 liralık promosyon paketi almıstım günü dolmus kredi kartı bilgilerimi kullanarak 50 tl ye yenilemişler paketi uyanınca sabah msjı bir gördüm küçük emrah gibi hissettim kendimi bankayı aradım kartı iptal ettirdim bir daha yapamasınlar diye
00 YorumlaFakir hissetmesek, tv gördüğümüz hayatları an be an takip edip kendi hayatlarımızdan cazgeçmezdik. Tv yi hiç sevmem, beyin yıkama makinesi bence
11 Yorumla
+1 yılBazı konuları okuyunca kendimi akıl yoksunu gibi hissediyorum.
20 Yorumla
+1 yılzengin olmak ne kadarına sahip olduğunla değil, ne kadarını verebildiginle ilgilidir. Ben zengin bir insan olduğumu düşünüyorum kit kanaat gecinsekte içimden gelen herseyi yapabiliyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
hımm güzel düşünceye sahipsiniz :)
fakirim zaten. zengin olmayı bırak bir parça daha param olsaydı imkanım olsaydı bu ülkeden kaçardım terkederdim. Zengin olsaydımda terkederdim. İnsana değer veren başka memleketler ülkelerde yaşamak isterdim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. fakirliğe takılmıyorum da, huzur da yok l*n Allah kahretmesin.
10 Yorumlagerçekten çok zengin olsaydım dünyayı gezerdim. hayatımı gezginliğe adardım herhalde :)
10 YorumlaBen fakirim ama parasal değil düşünce ve mantık olarak
10 Yorumla
+1 yılBorcum olduğunda evet :) Borçlu kalmayı hiç sevmiyorum, kredi kartlarına bile olsa..
21 Yorumla
+1 yılİnsan kendini neden fakir hisseder? Bence önemli olan fakir hissetmek değil yalnız hissetmek. Eğer dostun arkadaşın yoksa dünyanın en fakir insanısındır. Ama sana değer veren yanında olan insanlar varsa dünyanın en güzel insanı sensindir. çok duygusal konuştum l*n .
00 Yorumla
+1 yılHerkes kendini biraz fakir hiseediyodur desem yalan olmaz hep istek bitmez içimizdeki daha zengin olsaydım nolurdu diye silliriverin bunları ALLAH a şükredin daha iyisi zaten olursunuz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Türkiyede aylık kazancı 5 000 tl altında olan her kez fakirdir.. Tabi sağlıklı olmak ayrı bir zenginlik o başak konu.. Fakat karnını doyuramadıktan sonra sağlık da çabuk bozulur..
00 YorumlaKim istemez ki :D tabi para insanı bozuyo derler , zengin olcan ama adamda olcan
10 YorumlaEvet ben. Olsaydım zengin bol şükreter millete dağıtırdım
10 YorumlaBen kendimi cok fakir hissedyorum oyledirde evimiz kucuk :-(:-(
10 YorumlaGönlü zengin olmalı insanın.
Gönlü zengin olsun ki huzuru eksik olmasın.10 Yorumlacevap: herkes
eğer zengin hissetseler idi daha fazlası için çalışmazlardı. zenginlik mutluluk getirseydi milyonerler intahar etmez idi.00 Yorumla
+1 yılTabii ki isterdim. Zenginlik muhtesem bisey. Ozenilesi bir yasama sahip insanlar. Bizse fakiriz. Gonlumuz aşk atesi ile yanip tutusmuyor , tutusamiyor. . .
00 Yorumlaben çok fakirim annem babam ayrılar ablam kaçarak evlemişdi ailem beni sevmiyo ben bir günahım. neden var oldumu bile bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılvalla bazen bir bakıyorumn sürünüyorum mutluyum :D
21 Yorumla
+1 yılKafani yastığa koyar koymaz uyuyorsan sende Zenginin yok
10 Yorumla
+1 yılfakirlikten, düşüncelerimiz ve hayallerimiz bile fakirleşti. o kadar durum vahim yani.
10 YorumlaHmm cebimde kuruşum yok şu an daha mutluyum milyonlarla oynadigim cebimde hic yoksa binlerce lira olduğu dönemlerde daha mutsuz ve sürekli stressliydim simdi kuruşsuz mutlu takiliyorum
00 Yorumla
+1 yılYaw nedir bu fakir muhabbeti insanları niye böyle sınıfılandırıyosunuz önüne gelen fakirlikle ilgili konu açmış ayıp ya herkes insan neticede zengin olmakta suç degil fakir olmakta
10 Yorumla
+1 yıl7 aykadar bir sure taksitim var bunda oncede taksit öduyordum yani çalişiyorum çalişşiyorum para yok ama mutluyum :)
00 YorumlaBenim ahiretim zengin olsun mamdıra filozofu gibi birşey bu ben zenginliğe karşıyım :D
00 YorumlaBen vakıt konusunda yoksulum. Kazanckm cokta iyi fakat yiyemedikten sonra napim parayı
02 Yorumla- +1 yıl
İstediklerini yapa bilmen Icin, kendinede zaman ayirmalisin.
Fakir olduğumuda Zengin olduğumuda Düşünüyorum.. Ama çoğu zaman fakir olduğuma kanaat getiriyorum.. ama yinede bir çok kişiden durumum iyi ve şükür bunada..
00 YorumlaYani para gerektiği yerlerde şart oluyo tabide herşeyi paraya bağlamak gerekmez bir tebessumu parayla satın alamazsiniz hayat güzel gönlüm zengin allah herkesin gonlune gore versin inşallah sikmisim parasını yahu :))))
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. fakirlik yönümüz çok. en büyüğü de insanı değerlerimizin tükenmiş olması
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher zaman şükrediyorum ama tabi isterdim maddi durumum daha iyi olsun.
10 Yorumla
+1 yılAbi bekar evinde kirik cekyatta yatiyoz yapmayin gozunu seveyim. :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir de bunun manevi yönüde var o temelli boktan bir durum.
10 Yorumla
+1 yılBence soru şeklin yanlış!
Kendini zengin hisseden var mı diye sormalıydım. Diğer soru bilindik bir şey :D00 Yorumla
+1 yılBu basligi okuyabilen kimse kendini yoksul hissetmemeli bence. Dusunun ki bu baslik dedigimde anlamayacak milyonlarca insan var
10 YorumlaYeah hint fakirinden daha fakir maneviyat olaraktan maddi olarak Allah'a çok şükür yiyecek ekmeğim var.
00 Yorumla
+1 yılYemişim parayi
Sevgi aşk şefkat. .. Bunlar olmadiktan sonra.
, para ne ki?
Sadece kar üzerinde ateş yakıp içine de parayi atıp ısınacak bir yakıt.. o kadar...00 YorumlaZengin olmak için iki kitap onerebilirim : zengin baba yoksul baba, milyoner aklin sirlari
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemde çok fakir hssediorm. kendime gven falan kalmadı
20 YorumlaMaddi durumumuz çok iyi değil ama kötü değil daha zengin olmak istemezdim ama babamın çalışma sartları daha iyi olmasını isterdim
10 Yorumla
+1 yılevet rüyamda bile milli piyangodan 400 lira çıkıyordu, rakamlarda 0 0 2 0 2 0 2 ydi. rakamlarım bile 2 den yukarı çıkamadı.
00 YorumlaÇok şükür para sıkıntım yok.. Paranın mutluluk vermediğini çok iyi anladım.. En önemli zenginlik sağlıktır..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılfakirlik güzel iyiyim böyle
34 Yorumla- +1 yıl
başka bir bakış açısı buda :)
Cevap sahibi+1 yılpara harcamak zor ya evden çık oraya buraya git bir sürü dolaş of çok yorucu evde çay simit tv mis
- +1 yıl
kız bune üşengeçlik :)
Cevap sahibi+1 yılhem fakir hem tembelim memnunum :)
Ben kendimi fakir hissetmiyorum çünkü zaten fakirim
10 YorumlaTüm islam alimleri buyukler kendini bu fakir kul diye tanıtır son donemdekileri boşverin fakirlik erdemdir herkes fakirle evlenmez herkes fakirle arkadaşlık etmez cennete ilk fakirler girer
00 Yorumla
+1 yılDünyanın en zengin insanıyım çünkü benim İslam gibi bir dinim var.
10 Yorumla
+1 yılFasfakirim ben zengin olabilecek potansiyel de yok bende
00 YorumlaFakirim bu yüzden evlenemiyorum kızlar bana bu yüzden pek bakmıyolar yaş oldu 29 para olmadanda evlenemiyorum
00 Yorumlayukarı bakarsan fakir aşağı bakarsan zenginsindir. sana tavsiyem hep aşağı bakki zengin olduğunu anla..
00 YorumlaFakir ama gururluu :) gönlün zengin olsun:))
11 Yorumla- +1 yıl
inşallah :)
+1 yılUmut fakirin ekmegidir ;)
11 Yorumla- +1 yıl
doğru cevap :)
- Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi