Selams
İkimiz de düşman olursak, kim sızacak düşman kalesine :D

Lan Jale, efsoo :D
Selams
İkimiz de düşman olursak, kim sızacak düşman kalesine :D

Lan Jale, efsoo :D
Dostumun düşmanı, benim düşmanımdır.
Dostumun ikili ilişkisine karışmam ama dostum bu durumdan üzüntü duyuyorsa, dahil olabilirim. Fakat kimsenin alçak seviyesine de düşmek istemem.
Çünkü alçak seviyelerde dolaşan insanlara ne anlatırsan anlat, anlamaz. Onların kendi doğruları, kendi inandıkları vardır.
Bu kişilerin bir de yalaka tayfası vardır. Yaranmak için, ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu algılayamazlar. Tıpkı bir köle gibi, ya da bir mankurt. Bu kişiler ve bu kişilerin tayfası birbirinden ayrılamaz, aynı denilebilir. İtin yoldaşı it olur derler.
Kısacası: Dostumun düşmanına alçalmadan cevap verir, tavrımı koyarım. Aynı zamanda düşmanımın yalaka tayfasına karşı da tavrımı koyarım. Dostluk önemlidir, bunun için her şeyi yapabilirim.
Ben duruma göre değerlendiririm. mesela çok samimi sevdiğim bir arkadaşımın düşman olduğu bir kişi varsa çok haklı nedeni varsa düşman olmasan bile soğuma gelir bana ama gidip kötülük yapmam. eğer ikisi de arkadaşımsa orta yolu bulmayı denerim :D
ama karşıda ki kişi bildiğin kötü karaktersiz birisi ise evet dostumun düşmanı benim de düşmanımdır.. ✌️😌
Helal Barış be, güzel yazmışsın.
@Sosyetic_SheqiiL Teşekkür ederim ✨✌️
😌✌️
Bizi çekemeyenler düşünsün dimi :D
Totolarına anten taksınlar, ya sabır çeksinler, olmadı besmele çeksinler 😃
Bence birincisini denesinler ilk önce :D bu arada kapak fotoğrafı harika olmuş beğendim
Sırayla denesinler hepsini aynı anda da yapabilirler, umurumda değil. Şşş, kapak fotosuna dikkat çekmeyelim djdjs
Kesinlikle sdjsdj
Bazı yanlışlar öyle büyük öyle büyük oluyor ki dostuma yapılmış yanlış bana yapılmış gibi oluyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye bir şey yok o yılan dönüp dolaştıkça elbet bana dokunmaz dediğimiz yılan bir gün dokunuyor düşman zayıf yanını yakalarsa işte o zayıf yerden saldırır Ayn güçlü olana saldırmak istemez
Dostumun düşmanı, düşmanım olur. Öyle oyunlarla isim olmaz. Uğraşamam direk bam bam bam gereken neyse yaparız.
Helal olsun sana :D işte böyle insanlar biriktirmek lazım 🩵
😘🩵
Cevap
57Cevap
Hayır düşman olmak para etmez, yakın olacağız ki zaaflarından vuralım ölsüüüüğnnn
Gebertelim onlarııı jddmdn
Evettt dhshshs
😃 fiyuu fiyuuut dfgf
Dostum dostumdur düşmanı ona zarar verecek potansiyelde olursa ben devreye girmeyi tercih ederim onun dışında düşmanıyla mesafeli dururum
Evet işte bu :D mesafeli olmak lazım sade ve sadece
Aynen öyle canım 👍👍
Dostumun düşmanını dost edinirim, çünkü gözümün önünde dursun değil mi? Ne haltlar karıştıracak haberim olsun.
Taktiksel yaklaşmak gerek :D
Arada sızarız 😂ama dostumun düşmanı düşmandır net..
Seni yiyerim :D
Ben geçen sızdım senin 1 numaralı baş düşman bey beni ikili oynuyon sosoya gidicem diye tehtid etti valla😂
Gelsin bana o düşman bey’in kafasını kırırımm 😂
Beğenmiş soruyu gelmedi mi o kadar yorum vardı ki okumaya üşendim hepsini😂😂😂kaos varsa biz geliriz hele sen sordunsa💕
Geldi geldi :D dostu yokmuş hiç egolu o ondan
En büyük dostu egosu onun daha ne..😂😂amA sosom ya ego da bir ona yakışıyor valla😂😂😂😂
Yakışıyorlar tabii :D yok böylesi jdjd
Dostum yok haliyle düşmanım da yok kafa raad...
Dost edinmeyelim diyorsun :D
Dostun ne halt olduğunu gördüğümden beri karşıyım diyeyim...😄
Ben de gördüm çok, sıradakileri görmek için sabırsızlanıyorum 😃
Şansın bol olsun...😄
Onların şansı bol olsun, daha çok ihtiyaçları olacak djdj
Ne yaptığına bağlı samimiyetime bağlı gibi gibi etmenler var.
Etkenler*
ahjdjs takıntı bu oke
😒😒😒
Suratsız
Baştan aşağıya uyuzsun :D
Başka şeyler kapaydın iyiydi 😏
🥹 kahrolurum
Kıyarsın 😃
😒 ok
Eskiden öyleydi ama şimdi değil
Dostum dediğim kişiye zarar veren biri varsa ister istemez bir mesafe oluyor ben de o kişiye karşı. Sevdiğim insanı üzene samimi davranamam.
😘 şu kadar olabilsek yeter.
Herkes bir sen olamaz :D imkansız tabii.
Evet senin dusmanin benimde düşmanimdir
Başka söze gerek var mı yavrum?
Yok güzelim 😘 bunu defalarca gösterdin zaten
Dostum olmaz hasmım yaşamaz demiş büyük ustad ((:
Eskidendi
Kafamız aynı çalışıyor yemin ederim. Ben dostumun düşmanıyla dostumla olduğumdan daha yakın olurum ki onun emua koyabilelim jdjdmdm
İntikam alınana kadar :D ayıya dayı diyoruz
Evetttt kdkdmdk
Bizde büzük dostluğu değil yüzük dostluğu olur Frodo misali. Dostumun düşmanı düşmanımdır. Dostumu kenara iter muhatabı ben olurum düşmanının. Kim ne oluyorsa da mübarek olsun.
Eyvah eyvah..
🐊
🧌
Hiç öyle toplara girmem.
Kişinin bana olan davranışlarına bakarım sadece. Birilerinin cephe alması veya dayatması çıkış noktam olmaz, olamaz.
Sus be
Kaba
Memnun oldum ben de sosyetic :D
Çoookkk
Küfür mü edecen :D bir şeyler söylemek istiyor da zorla kendini tutuyor gibisin sjsj
Yok ya, çok derken çoookk sosyeticsin manasında dediydim
İroni mi yapıyon sen, oy oy sjdjjs
Öyle mi hissettin
Sorduğuma göre :D
Sorularının çoğu zarflamak üzerine
Görüşlerinin çoğu enerjiksiz :D
Senin enerjik hallerine rakip olamazlar
🙂
Acıkmaya başlamışsın
Hayır, sana senin gibi yazıyorum
Nasıl yazdığını gör diyorsun
Bir dönem böyleydi, devir artık böyle değil her koyun kendi bacağından asılıyor. Bu gün yanında durduklarımız yarın karşımıza geçiyor.
O da var tabii, dost dediğin çok kolay düşman sınıfına atlayabiliyor
Dostsa evet ama dost bulmak zor. Dost dediğimden yediğim.. düşmanlık-tan dolayı; kimseyi dost edinmem.
O halde herkes düşmanım 😅
O da var ya :D dost bildiğin çok kolay düşman sınıfına girebiliyor
Hayatın cilvesi , insanların nankörlüğü 😅
Dostumun dostu da düşmanı da benim ilgi alanima girmez.. ki.. bugün dostum dediğim yarın düşmanım da olabilir..
Temkinliyiz
Tavşan gibi.. İliklerimize işlemiş temkinli olmak ☺️
Bizi buna mecbur bırakanları Allah alsın :D
Amin ☺️
Ben haklı tarafa bakarım. Öz abim de olsa haksızsa onun karşısında dururum. Benim ailemden gördüğüm böyledir
Çok katı
Ben kimseye düşmanlık etmem. Hoşuma gitmeyen, kafamın almadığı, kötü niyetli olduğunu düşündüğüm insanlardan uzak dururum. Dostumun düşman olması o kişinin kötü olduğu anlamına gelmez sonuçta. Ben karakterine bakarım. Dostum dediğim insanda benden öyle bir beklenti içine girmez zaten. 😁
Değildir belki en yakın arkadaşımdır. Ancak dostuma bile isteye zarar vermişse tavır koyarım doğruyu öğrenir sonra karar veririm.
Yahu en yakın arkadaşın mı yoksa onun düşmanı mı?
En yakın arkadaşının düşmanlığı senden habersiz gelişmez ki :D ama tamam neyse peki.
Değildir. Ben birisini seviyorum diye o da sevecek değil. Herkesin görüşü ayrıdır.
Dostum dosttur , dostumun düşmanı benim düşmanım olmaz. Arasındaki olup biten onundur. Bu sitedekiler aklıma geldi , eskinden ayrılırsın arkadaş çevresini senden uzak tutarlar aynı bunun gibi bişey :D
Yani dostunun düşmanıyla dost olabilirsin. O da tuhaf. Ve evet, eski sevgilinin çevresinden uzak durmak senin yararına olur.
Ne diyon, anlamıyorum
Peki
Düşmanım yoh gereksiz bi hobi düşman edinmek
Hobi mi :D ajsja
Deli :D
Asla tarafımı belli etmem herkese gülerim sahte de olsa 😀
😃 en güzeli, en temizi djjd
Yok ya herkes istediği ile görüşmek konuşmak da özgür arkadaşım diye görüş görüşme diye bir sınır çizmem ama beni seven değer veren kişi dostum zaten kendisi konuşmaya değeceğini düşünmez beni kaybetmiş biri ise eğer😉
Hayır. Çok sıcak olmam kendisine ama tamamen de silip atmam hemen şayet bariz bir pisliği yoksa. Ben de birini sevmiyorum mesela ama gel gör ki sürekli konuştuğum kişi kendisiyle ev arkadaşı. Napıyım şimdi? 😂
Dostumun düşmanı, düşmanım olur. Doğrusuda budur.
Helal 👏
Tabikide dostun düşmani düşmandır acıma olmaz gerçi ben düşman sevmiyorum 😌
Ndjd onlar seni seviyor
Ciddi düşmanlarım bile hayrandır bana 😂
Öyledir benimkiler de bana heyraan
😂😂😂 sarı titrettin sarı 😂
shjdsj estağfurullah
Alemsin lan 😂
Hayır bana yanlışı olmayan birisine düşmanlık etmem haksızlık olmaz mı nerede adalet nerede
Adalet dostunun yanında olmaktan geçiyor :D
Diğerine de haksızlık yapmamaktan geçiyor 🥲
Dostun olan hata yapmamıştır :D
O vakit düşmanın canı cehenneme 🤨
Dostum bir elin parmağını geçmez onlar için kim neyse benim içinde odur
Yürü be yürüüü :D
Ne bu ya kurtlar vadisi gibi mafya hesaplaşması mı :DD
Hayır çukurdaki gibi
Aslında onu yakın tutup neler dönüyor bilmek lazım 😄
Abartmamak şartıyla :D
Dostum dediğim insana yaptığı şey önemli bir etken...
Yanii bir şey yapmış ki, düşman diyoruz dimi :D
Dostumun düşmanı benim hiç birşeyim değildir ama ortada savaş varsa dostumu yalnız bırakmam tabikide
👏
💛 💜
Şimdi burada şöyle bir durum var başkaları için kimseyle aramı tam manasıyla açmak istemem ama çok yakın bir dostumun düşmanı ile de kalkıp içli dışlı çok samimi olacak halim yok
Eh yani bravo :D
Örnekleri vardır :D
En çok burada hatta 😃
Ben de görüşmüyorum sjdjs
Mesaj kutum kapalı 😮💨
Öyle oluyor biraz 😃
Herkese tavsiye ederim, buralarda erkekler de az çekmedi djdjs
İlişki halindeyken çekici geliyor erkekler :D yazan yazana. Gördüm bunu
Evet beyin, ahlak, karakter fakirlerine çekici gelebilir :D
Tabii, ben naçizane fikrimi belirttim :D
Birkaç arkadaş yazsın kâfi. :)
Dostumun düşmanı her zaman düşmanımdır.
Aynı hareketi ondan da beklerim.
Bazen arkadaş gözüyle baktıklarım bana hayal kırıklığı yaşatabiliyor.
Dostumun düşmanı olması şart değil insanlığa zarar veren toplum kurallarını ihlal eden ve başkalarının haklarıyla beslenen herkese karşı kişisel olarak düşmanım
Hayır, herkesin problemi kendine benim o kişi ile problemim yoksa neden düşman olayım hem ben düşmanım konuşmuyorum illa sende o kişiden uzak dur ısrarlarını sevmiyorum.
Ben olayı inceler öyle karar veririm. Dostum dediğin haksızda olabilir. Belki de kötülük yaptı bilmiyoruz. Düşman olmak için acele etmemek lazım.
Yok kendime düşman yaratmayı sevmem. Karışmam dostumun düşmanına. Dostum olacak kişi de "illa ki senin de düşmanın olmalı" gibi imalarda bulunursa onu da silerim.
Sanal ortamda takılmam böyle şeylere ancak gerçek hayatta dostuma düşmanlık ederse vay haline..
Niye ırkçılık yapıyorsun :D
Yok ya. Bunlar bence ergence hareketler. Ben Harici kişilerin ilişkisi olumlu ya da olumsuz beni etkilememeli
Hayır. İki kişinin sorunları yine iki kişi arasında çözülür ya da çözülmez. Kendisi sorun yaşadı diye bende o kişiyle iletişimi koparacak değilim.
Dostumun düşmanı net düşmanımdır. Kim o kim mafederim onu 😂 kaleyi içten değil dıştan yıkarız
Dostuma neden düşman olduğuna bağlı ama bana zararı olmayan birine simdi neden düşman oluyorum hem çok saçma 🤣🤣🙄🙄
Yok düşman olabilmesi için bireysel olarak bir alıp veremediğim olmalı
Is hayatinda degildir, gercekte evet dusmanimdir.
Ailem dışında kimsenin düşmanını üstüme alınmam. Bana ne :D
Dostum oldugunu düşünen kisi once dostmudur ordan bakmak lazım konuya
Öyle olması gerekir. Ama detayları da bilmek gerek hüküm vermeden..
Eğer karşı tarafla başka hiçbir bağım yoksa evet
Hayir hangisine daha yakinsam onunla takılırım diğerinden uzak dururum. Düşmanım olmaz.
Hayır değil-dir benim düşmanında yok zaten ve köşeyi o kadar kafaya takmadım
Uğraşamam düşman falan aman beni rahat bıraksınlar yeter
Dostumdan geçtim iki dakika önce tanıdığım birisine biri yanımda kabalık yapsa tavır koyarım.
Dostu bilmem. Lâkin sevdiğim adamın düşmanı düşmanımdır.
Hayır
Herkesin yaşadıkları kendisini ilgilendirir.
Dostum dostumdur. Düşmanı ona ait , ama gidip iletişime geçmem işim olmaz.
Dostum dostumdur. Düşmanı ona ait , ama gidip iletişime geçmem işim olmaz.
Bana da düşmanlık etmiyorsa herhangi biridir.
Hayır, Önce bi bakarım acaba dostumda yaușaklık var mı diye
Onu arkadaş olmadan önce şaapmak lazım
Olsun ben sonradan da șaaparım 😂
O konuda diyorum, Tamam ben dostumu iyi birisi olarak biliyorumdur ama o konuda haksızdır o zaman da kusura bakmasın yani, Atıyorum gidipte birine tecavüz etmeye kalkıp düşman olduysa ben karşı tarafı tutarım ve o kişiyle de dostluğumu bitiririm zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?