Son 1 haftadır belkide 3 haftadır kendimi iyi hissetmiyorum eskiden yapmaktan keyif aldığım şeylerden şuanda hoşlanmıyorum evden çıkmak istemiyorum işe bile gidecek gücü kendimde bulamıyorum yapacağım en ufak iş bile bana çok zor geliyor. İlaç da kullanmak istemiyorum daha önce kullandım ilaçsız geçer mi onu da bilmiyorum… siz böyle şeyler yaşadınız mı nasıl atlattınız bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir İnst:@suhedasenel
Depresyonda olan birine hangi tavsiyelerde bulunursun?
Sana zor ve sıkıcı gelse bile kendine bakmanı tavsiye ederim. Yürümek müzik dinlemek yemek pişirmek bakım yapmak gibi sana iyi gelecek şeyleri yapmaya başlamak bir zaman sonra o hissizlik hissini yenmeye başlıyor. Ve hemen düzelmek zorunda olduğunu hissetme. Zamana bırak bu hep böyle gitmez emin ol ruhun da bu durumdan sıkılıp hadi kalk artık hayat geçiyor diyecek sana. Kendine sarıl kendini sev ve kabullen. 🌸
Bende depresyondayım sanırım anlattığın her şey bende mevcut. İlaçta kullanıyorum üstelik bir çözümü var mı bilmiyorum ama çıkmak içinde çabalamaya gücüm yok. Akışına bıraktım kendi kendine düzelir heralde diyorum.
beynimizde bize hep yalan söyleyen bir ses olur. aynaya baktığında bugün çok çirkinsin der, bir arkadaşınla karşılaştığında bu da seni hiç sevmiyor der vs... o sesin yalan söylediğini bil yeter.
Yavaş yavaş kendini hissedebilecegin seylere başlarsın insanlar içinde rahat edemiyorsan evde oturmak yerine sakin bir parka bir yere gidip gezersin orada karşılaştığın hic tanımadıgın insanlar ile merhabalaşır konuşursun depresyondan çıkmanın en etkili yanı bence evden çıkmaktır bende şu an bu durumdayım dısarı her çıkısımda bir an önce eve kaçmayı düşünüyorum toplum baskısından vs uzaklasmak için
Sorun zaten bu iyi olandan kaçıyor ruh oldukça engel olun sporla ilgilenin zihniniz kuvveti için oldukça evden uzak kalmak olduğunuz yerden daha iyi hideseceksinjz size iyi geleni yapın Evcil hayvan edinin hayatınız değişir