#SheWolfWoman
#Âh eden kişi olmak "kalitesini ve karakterini bozmak, çirkefleşmek, ilahi adalete inanmamak " mı demek gerçekten 🙄👍?
#KişilikKarakter
#💗🌾

#SheWolfWoman
#Âh eden kişi olmak "kalitesini ve karakterini bozmak, çirkefleşmek, ilahi adalete inanmamak " mı demek gerçekten 🙄👍?
#KişilikKarakter
#💗🌾

Zalim zulmünden utansa zaten yapmaz bu 1, 2. si zulüm olmasa zaten mazlum da ah etmez. Fakat şimdi bakıyorum ayaklar baş olmuş durumda. İnsanlar hata yaptığı zaman susmak yerine zeytinyağı gibi üste çıkmanın derdinde :D Pişkinlik ve arsızlık moda oldu.
Ah edenin ahı hakkıdır ama etmese daha iyi…
Zalimin zulmü utançtır….
hiç zalim olmadım… ah etmedim hiç…karşılığı olacaksa yaşananların … sevmediklerime zarar olarak adalet yerine… sevdiklerime bana güzellikle adalet yerine bulmasını diledim hep.
Hele sevdiklerim zulmettiyse ah değil eyvallah çektim başımın üstündedir … erkekliğin icabındandır
Alakası bile yok. Âh etmek bir kere durduk yere gerçekleşecek bir eylem değil. Eğer birisi bir başkasının canını yakmışsa o kişi bunun öfkesi ile âh edebilir. Ben ettim de çünkü insanoğlu sabır taşı değil bir yerden sonra elbet çatlar.
Cevap
12Cevap
İkisi de bence
Zulme uğrayan herkes ah edebilir. Bunu hiçbir zaman çok görmem.
Adalet meselesine gelince... Bu dünyada ilahi adalet tecelli ediyor ama kısmen... İki sebebi var.
1. İlahi adalet dünyada tamamen tecelli ederse imtihan sırrı ortadan kalkar. Ahirette kötülere sorulacak bir hesap ve kötülerle iyiler arasındaki alacak verecek meselesi ortadan kalkacağı için her şey anlam kaybına uğrar.
2. İlahi adalet dünyada tamamen tecelli ederse yeryüzünde etki ve yetki sahibi hiç kimse yakasını kurtaramayıp helak olur. Geri kalan vasıfsız çoğunlukla da ne düşünce, ne bilim, ne de teknoloji üretmek mümkün olmaz. Dünya proleteryadan (işçi sınıfından) ibaret düşük değerli bir gezegene dönüşür.
Zulüm görmüş mazluma ah etti diye utanmalısın dersek var yaa neler olur hiç düşünmek istemiyorum. Mağdur edilmiş bir insanın ah etmesi kadar doğal bir şey yoktur elbette ama yine de bu dönemde ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz.
Ve ben hep şöyle dua ederim, mazlumların dünyasında kıyametler koparken, zalimlerin yastığına rahatlık verme allahım🙏 bu yüzden mazlumun ahından
Zalim zulmünden yani
Biz mazlumun ahından utanmalıyız çünkü göz yumuyoruz zalimin zulm etmesine
Bu konuda utanması gereken kişi, zulme uğrayanın mazlum âhından utanmalıdır çünkü zulüm ve haksızlık yapmak, bir kişinin karakterini ve insanlığını sorgulayan bir davranıştır.
Zalim de utanma olsa zulüm yapar mı.. ateşten gelmiş cehennemden mi korkacak ki.. mazlum ah etmemeli.. zerafetini sabrını korudugun ölçüde mazlum kalırsın.. diğer türlü zalimden bir farkimiz kalmaz..
Mazlumun utanacağı bir durum yok, zalimin zulmü utanç verici olsa da, utansa yapmaz. O yüzden iş yine mazluma düşüyor. Neyse ki gören var.
zalim zulmünden demeyen bizden değildir. :)
Mazlumun ahını alan utanmalı utansa alır mı mazlumun ahını
Ah etmek bastin simdi yarama uzun yillqr once ahini aldigim kisi ile yillar sonra karşılaştım ve dogru yaptığımı anladim tesaduf duye vir sey yokyur bence bu kainatta ne yasatti isen yasamadanölmezssin😉
Tabii ki, zalim zulmünden.
Zalim zulmünden utanmalı. Mazlum ah etmeli ki ilahi adaleti celbetsin (çeksin)
Bir ah edecek kadar da olsa gayret lazım.
Zalim zulüm etmese mazlumun ahı olmazdı.
Zalim zulümden
Tabiki zalim zulmünden utanmalı
Zalim korksun. eden bulur.
Zalim zulmunden utansa zaten zulmetmez
Utanmaz kişi hiç bir şeyden utanmaz
zalim zulmünden
Zalım zulmunden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?