Farkındalık sahibi misiniz yoksa bilgi sahibi mi? Sebebiyle açıklama yapmayanların yorumu silinecek ve silinen yorum dolayısıyla xper puanı düşecektir bilginize.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Her ikisde var bilgi ediniyorum ve bazı şeylerden farkındalık kazanıyorum
Ne gibii açıklarsan çok seviniriz 😊
Okuyorum yaşlı kişilerle sohbet ediyorum zaten sıradan bir hayatım olduğu söylenemez çok detay ister anlatmak da o da özel hayat
Yaaa ajshsjh çok sevdim, peki bana hayatından tavsiye verir misin mesela yaşlıların bilgi birikimini kendi açına katmaya çalışman mükemmel bir şey.
Senin ihtiyacın olan bir bilgi vermek isterim bu yüzden kendini kısaca tanıtır mısın Yaşın mesleğin vb
Tamam o zaman olaya şöyle bakalım mı, bu hâlin olmadan önceki seni düşün, tüm bunlarla ilgilenmeyen paralel bir kendini. Karşında onun olduğunu düşün ve sadece senin söylediklerin üzerine kendisine bir şeyler katabilir, ona ne derdin? Hayatımda iyi ki bunu yapıyorum da bunlar oluyor gibisinden?
Haha şu an okuduğum bölümü okuma derdim hatta direk okuma derdim ticaret yap derdim ve kendi gelişimin için paranı kullan dil öğren ve kendinden kısma giyim kuşam gezme eğlenme vs
Teşekkür ederim tavsiyen için
Sana göre bir tavsiye olmadı pek :(
Hahahah neden böyle düşündün, sadece teşekkür ettiğim için mi? Ben her türlü tavsiye ve fikri bünyeme katmaya çalışıyorum, bana göre olmadıysa hayatta bana bu göreceli açı yok demektir, yoksa bir parça eksiğim demektir. Kendimi her açıdan doldurmaya çalıştığım için endişelenme, tavsiyen gayet güzeldi.
Hayırrrr ben erkeğim kafamdaki iş fikirleri beni okumamaya sürüklüyor ama. bu işleri bir kadın yapmaz
Hmm, bence bir kadın da senin tavsiyelerinden faydalanabilir, karşında bir örnek. İş fikirleri hayata açılmaya istekli olduğunu, ticari bir zeka ile kendini yönlendirebileceğini gösterir, kadınlar canım değiller ki, iş sadece kaba güç anlamına gelmemeli, aksine kaba gücün yerini artık zaten sanayi devrimi ile teknoloji almaya başladı. Önemli olan hayata nasıl ayak uydurabildiğin.
Çok akıllı kızsın bu arada fnxns bu kadar öğrenmeye meyilli biri daha önce gormemistim
Çok teşekkür ederim 🤗
Bu sitede tip okuyan bir kız var acaba o musun gjdjs
Yok ya tıp okumuyorum ben dkfhkfjf
Ne okuyorsun ya merak ettim
Psikoloji okuyorum
3. sınıf
Vay hangi üni olgunsun baya ama bir yanımda 18 ve öğrenmeye meyilli maceracı bir kız diyor gjdj
Aha tutmadiii benden büyüksün o zaman
O yanın o kadar da haksız sayılmaz demek ki 😂
Maşallah diyelim nazar değmesin skjcjxjak
Bilgi sahibi. Çünkü okuyorum.
Harika hangi bölüm
Hayır, kitap okuyorum anlamında dedim.
Ne türde, nasıl kitaplar?
Abi, çok çeşitli ya. En son Davranış diye bi kştap okudım. İnsan davranışları biyolojisiylemilgili. Ondan önce Sultanın Korsanları , akdeniz korsanlarıyla ilgili. Vs
Ayy ne güzel çeşit çeşit. Peki hiç yetişemeyeceğini hissediyor musun? Bir de, sence farkındalık ve bilgi sahibi olmanın ötesi olsaydı ne olurdu?
Tabi. Her şeyi bilme, en azından ilgini çeken her konuda fikşr sahibi olma gibi bi hırs var. İnsandaki merak eğilimiyle ilgili bir şey. Bildiklerimden haz etmek yerine, bilemeyeceklerimden rahatsız oluyorum hehehe.
Bu bende de var, bu yüzden hiçbir şey yapasım gelmiyor başladığım anda kafayı yiyorum. Belki de bilmemenin güzel bir şey olduğunu kabul etmeliyiz, ya da herkesin hangi açılardan bildiğini, bizim ise hangi açılardan bilebildiğimizi öğrenmeliyiz. Eğer hayat yarış gibiyse bunlar işini görür, böyle görüyorsan bence mesele dışarıdaki bilgiler değil, senin hangi tecrübe/deneyimlerin sende bunu bırakmış, bunu bul.
Önceki yanıtımdaki son soruma da cevap verir misin lütfenn 😊😋
Hayır abi, bilmemek, merak etmemek çok boktan bişiy. Ve de öğrenmek, okımak zor bir şey değil. Hele ilgini çekiyorsa. Emek vermeden olmaz ki, okumak, anlamaya çalışmak da emek ister.
Önceki sorunu göremem ki, gizlisin
Yok sorudan kastım sana verdiğim yanıt. Bak şu kısım "Sence farkındalık ve bilgi sahibi olmanın ötesi olsaydı, bu ne olurdu?"
"Farkındalık" kavramı muallak. "Awareness" mı? Yoksa "perceptiveness" gibi bişiy mi?
Bunların berisi var mı ki ötesi olsun?
Awareness gibi ama peeceptivenes, anlayışlı olmak veya belirsiz olanı da anlayabilmek de buna dâhil olabilir. Farkındalık, her açıdan. Berisi tabii ki var ama ilerisiyle bir mi onu bilmiyorum. Peki birkaç adım ötesi olsaydı? Bu hayatta sürekli devrim yok mu?
Daha ötesi, ne bilim zihin mi okuyacan? Dkd
Yani zihin okumak da buna dâhil değil mi? Bu da farkındalığın başka, imkansız bir açısı.
Evet imkansız. Bi de bazı şeylerşn farkında olmamak daha iyi. İnsanların hakkımızda her düşündüğünü bilmek istemeyiz, emin ol
Ah bu da farkındalık, anlayış sahibi olmak değil mi? Yani özel hayata saygı duymak, kendi sınırlarını bilmek falan. Neyse ya gidiyorum ben 😂😂
Ahahha alakası yok. Senin hakkında asıl ne düşündüğünü bilsen insanların emin ol çok kötü hissedersin
Belki de bilmediğimiz için insanlar bu kadar kötüdür
Biz de "kötüyüz" o zaman?
Kime tam olarak iyi diyebilirsin ki? Eğer bilseydik, belki de farklı açılardan bakmamız gerekirdi. Bilmemek ise düşünmekten ziyade kabul etmekle ilgili, ben bildiklerimi kabul ediyorum diyerek geçiştiriyoruz. Dışarısından çok biz kötüyüz zaten, başa çıkamıyoruz. Başa çıkamadığımız için onları ucuzlatıyoruz. Tabii bu fazladan gereksiz bir sorumluluk demek, doğru olmayabilir de. Aslında tüm mesele bilmemek zaten, bilmediğimiz için anlamaya çalışıyoruz ve anlam yine hayattan alıp ona kattıklarımız, kendi değerimizle ilgili.
Başkasının davranışının nedenini bilirsen daha anlayışlı davranırsın. Bunun için bilgiye değil de empatiye ihtiyaç var. Her insanda var bu. Ama çok kullanmadığımız zamanlar oluyor empatiyi.
Neden farkındalığı açtın ki en başta? Somur bi nedenin var sanki?
Empati de bilmekle ilgili değil mi senin dışında olan tüm anlam ve ifadeleri, aynı zamanda kendini de tanımakla ilgili. Farkındalık sahibi olmadan nasıl empat ve duyarlı olabilirsin ki? İnsanlar farkındalık sahibi olduğunu söylüyor ama ben de dahil, bence hepimiz sadece bazı açıların farkındalığına sahibiz ve buna hayat diyoruz. Devamı yoksa, düşünsel bir devrim, ilerleme yoksa nasıl farkındalık sahibi olabilirsin ki? Bilgi sahibi olmak ile bir değiller bence, bilgi sadece aracı oysa farkındalık bilmeden de var.
Sadece bu zaman dilimine ayak uydurarak, sadece bu hayatı gerçeklik diye nitelendirerek bilgilerinin farkındalığında olursun, farkındalık sahibi değil.
Empati diyorsak, evet. Bebeklerde de var. Öğrenmiyoruz, beyin geliştikçe olıyor, doğru. Psikopatlarda yok empati hehe.
Bilgi konusunda da haklısın. Derinleştirir empatini. Ama insanız bazen empatiyi kapatırız harala gğrelemgireriz
Teşekkür ederim cevap için.
Daha bitmedi kızım dur. Farkındalık sahibi olmak nasıl bir ley?
Farkındalık sahibi olmak bence asla yeterli değil, evet özü bir şeyi anlayıp değerlendirmekten geçiyor ama anlamak zaten üstünlük kurmak değil midir? Farkındalık aslında bir göz dağıdır, varlığın öğrendiği ilk egoist eylem. Bu yüzden ego var eder, bu yüzden var olmak için delice şeylere girişiriz. Yeterli değil, farkındalığı tek bir açıdan ele alıyoruz, farkındalığı araç olarak kullanıyoruz oysa o kendi başına bir gerçeklik, bir yapı taşı. Tıpkı aklında dolanan her şey gibi. Her şey birbiriyle çatışıyor, etkileşime giriyor, tüm bu potansiyellerden sen meydana geliyorsun, elektrik akımlarının doğurduğu kaos ve yaşama öğrettiği ilk düzen. Düzeni algılayan da bizsek, onu düzen olarak gören de bizizdir.
Hem farkındalık sahibiyim hemde bilgi.
Neden öyle olduğunu düşünüyosun peki 🌼
Hayat tecrübesi diyelim. Hem bilgi hemde farkındalık kazandırdı bana.
Ne güzel, bize aktarmak istediklerin olursa çok memnun oluruzzz
Bir hemcinsime verebileceğim en iyi tavsiye kendini geliştirmesi ve kendi ayakları üstünde durmasıdır. En değerli hazinesini -bedenini ve en güzel duygularını- en değmez kişiler için harcayıp ziyan etmemesidir.
Onun dışında genel olarak herkese şunu söylüyorum: yalancı ve yapmacık olursanız bu dünyayı kazanırsınız, dürüst ve samimi olursanız gerçek dünyayı kazanırsınız. Seçim sizin.
Teşekkür ederim, muhteşem bir görüş. Ne desem bilemedim, bu yüzden söylediklerinin üzerine düşünmeye karar verdim.
Ben teşekkür ederim. ♥️