Özsevgimi özdeğerimi nasıl kazanabilirim?

Hayatımın odak noktasına kendimi koymak istiyorum. Sadece kendim için yaşamak istiyorum hatta bencil bile olmak istiyorum çünkü diğer türlü mutlu olamıyorum. Bu kararı almak uzun sürdü ama nasıl icraate geçireceğimi bilmiyorum. Şöyle bir örnek vereyim. Hayatımın odak noktası her zaman sevdiğim insanlar oldu onlara göre kendimi şekillendirmeye çalıştım mesela bir yere gidilecekse kendi müsait olduğum zaman değil onların müsait olduğu zamana kendimi müsait etmeye çalıştım. Fazla fedakarlık yaptım ve bu insanlardan her zaman kazık yedim. İlişki konusunda da bu böyle erkek arkadaşım hiçbir zaman beni anlamadı kalbimi görmeye çalışmadı kötü zamanımda yanımda olmadı en mutlu olduğum ( doğum günü vs) yanımda olmadı. Bunları açık bir şekilde anlatmaya çalıştığım zaman orta yolu bulmak için belki anlar diye salağa anlatır gibi anlattığım zaman yazdıklarımı görmezden gelip kendi hatalarını görmezden gelip benim ona göre olan hatalarımı söylemeye başladı ve tartıştık. Artık eski ben olmayacak senin karşında dedim ve buna da inanmadı. Yapmak istiyorum başarmak istiyorum. Git gide asosyal bir insan oldum çevremde doğru düzgün insan bırakmadım olanlar da ya işte ya okulda ya evli ya da ailesi problemli olduğu için fazla sosyalleşemiyoruz. Kendimi spora verdim bir süre sonra sıkıldım tek gidesim gelmiyor. Artık zihinsel olarak pozitif mutlu herşeye felsefi-meditasyon beyni ile yaklaşan insanlar var ya öyle olmak istiyorum. Odak noktam kendim olmak ve insanları silebilmek istiyorum kalbimi dinlemeyip mantığımı dinlemek istiyorum sevgiyi başkasında aramak değil kendimde aramak ve bulmak istiyorum

Özsevgimi özdeğerimi nasıl kazanabilirim?