Özsaygı ve özsevgi 0.
Yaşadığım pek çok olay bana bende bunların olmadığını ama olması gerektiğini öğretti.
Özsaygı ve özsevgi 0.
Yaşadığım pek çok olay bana bende bunların olmadığını ama olması gerektiğini öğretti.
Selamlar,
Öncelikle şunu fark etmelisin. Bu dünyada senden değerli kimse yok. Yine bu dünyaya bir kere geleceksin. Kendinden ödün vererek, insanların her dediğini yaparak hiçbir yere gelemezsin. İnsan oğlu kadir kıymet bilmez varlıklar. Sen ne kadar verirsen ver asla doymazlar. Asla da doymayacaklar. Öncelikle bunu anlaman gerekiyor. Özgüven içinde ben sana bol bol sosyalleşmeni ve insanlar ile temas halinde kalmanı tavsiye ediyor. Bir süre sonra değişimi sende anlayacaksın.
Mesela öncelikle yapacağın her işte kendine bir fayda çıkarman gerekiyor sana faydası olan şeyleri yapmaya çalış bu kendine olan saygını yükseltir yani bir şeyler başara. bildiğinin kanıtı sonra çevrendeki insanlardaki değerini ölç bu senin ne kadar özel birisi olduğunu gösterir böylece kendine olan özgüvenin sevgin oluşur
Kendine hakkettiğin değeri vererek başlayabilirsin. Çünkü insan kendine saygı göstermediği sürece bir başkasından beklemesi yanlış olacaktır. Bu iş kendini sevmekle başlıyor. Kendini hatalarınla, yanlışlarınla, doğrularınla, kısaca eksi ve artılarınla sahip çıkıp, kabul etmelisin. Çünkü kimse dört dörtlük değil. Senden başka bir tane daha sen yok. Teksin. Bunun farkına var. Gerisi bir şekilde gelecektir.
Cevap
3Cevap
Bu duygularını yükseltmek adına kendi i geliştir. Bakım yap kuaföre git eğitim seviyeni geliştir statü oluştur kendine.
Biraz maneviyata yoğunlaş
Yasın kaç ki yaşadıkça göreceksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?