Benim korkularımdan bir tanesi börtü böceklerdir. Neredeyse her gün bir tane böcek görüyorum yani her gün bu korkumla yüzleşiyorum Sonuçta böcekler de haklı bahçede ilgilendiğim zamanlarda onların yaşam alanına giriyorum Tabii ki daha büyük zararlı şeyler için ilaçlama yapılıyor ancak toprakta yaşayan büyüyen böceklerden kurtulamıyoruz
Korkuyu hissettiğimde yaprağa, sonbahar olduğu ve öbür yapraklar döküldüğü için korkup korkmadığını sordum. Yaprak bana, “Hayır,” dedi.
“İlkbahar ve yaz boyunca capcanlıydım. Çok çalıştım ve ağacı beslemeye yardım ettim; ağaçta benden çok şey var. Ne olur bana benim şu suretten ibaret olduğumu söyleme, çünkü yap rağın şekli benim ancak küçük bir parçam. Ben şu koca ağa cım. Ben ağaca girdim bile; ve toprağa döndüğüm zaman onu beslemeye devam edeceğim. O yüzden endişelenmiyorum. Şu daldan kopup yere doğru süzüldüğümde ağaca el sallaya cağım ve ona, ‘Çok yakında yine görüşeceğiz,’ diyeceğim. Yaşa ve gör, bırak en kötüsü olsun olacaksa, bakalım sen ne kadar dayanabileceksin hadi görelim diyorum kendime.. baya enerji kaybı oluyor zor geçiyor o an ama korktuğum kadar olmadığını ispat etmiş oluyorum kendime.
Hayatım boyunca karşıma sık çıkacak bir konuysa yüzleşirim fakat diğerlerinin bazen üstünden atlayıp devam etmek daha az vakit kaybı gibi geliyor, bazı konularda alternatif aramak daha hızlı bir yöntem olabiliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben her zaman korkularımla yüzleşirim tabi ki de.. hiç bir zaman geri adım atmam çünkü insanların çoğu böyle yapar erteler ya da görmezden gelirsem geçer diye düşünür ama önemli olan yüzleşmektir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hiç bir zaman, hiç bir konuda korkularımın üstünü kapatmaya çalışmadım. Ne kadar korksamda üstüne gittim. Çünkü korkunun ecele faydası yok. Korkularım beni esir alacağına, ben sadece onlara adım atıyorum..
Başardım. Artık yüzleşmekten korkup kendimi geri çekmeme konusunda büyük bir adım attım, inanıyorum. Eskiden yoğun egosal baskıya dayanamayıp yüzleşmekten kaçardım ama artık bu konuda sanırım kendimi aştım ve zafer bayrağımı diktim. Bundan sonra benim için her şey çok daha güzel olacaktır, yaşasın zafer 😄👊🏻
Korkularımla yüzleşmeyi tercih ederim. Korkuları anlamak, üzerine gitmek ve çözmek, kişisel gelişim ve güçlenme açısından önemlidir. Korkularla yüzleşmek, yaşamda cesaret ve özgüven kazanmama yardımcı olur.
Korkuma bağlı vallahi😂 uçak korkum var mesela yenemiyorum bir türlü, çünkü lunaparktaki gondol yüzünden oldu. Artık yüksek bir yere çıkınca da hemen panik oluyorum 🤷♀️
Korkularımla yüzleşirim, yabana atmam. Bu şekilde yükseklik korkumu yendim, köpeklerden korkardım bunu da yendim. Korkularımızı yenerek daha cesaretli biri oluyoruz bence.
Koşmayı seçerim üstünü kapatırsam olmaz üşütürler sonra aklım kalır falan olmaz. Ben hepsini bi yere tıplayıp üstüne koşarım sonra da lunaparka gideriz öyle