Korkularınızın üstüne mi gidersiniz yoksa korkularınıza alışmayı mı tercih edersiniz? Ben şahsen korkularımın üstüne gitmeyi tercih ederim. Korkularımın beni yönetmesine müsade edersem, kontrol bende olmaz.
Korkularınızın üstüne mi gidersiniz yoksa korkularınıza alışmayı mı tercih edersiniz?
Üstüne gitmeyi tercih ederim her daim. Yüzleşmek o korkuyu öyle ya da böyle yenmek demektir. Yüzleşirsin, ne olacaksa olur ve biter. Ancak korkulara alışmak öyle değil. Her zaman içinde o korku kalacaktır ve her zaman tedirgin olacaksındır. Böylece o korku seni ele geçirir ve ele geçirirse hiç yapmak istemediğin şeyler yapabilirsin. O yüzden yüzleşmek her zaman en doğru olandır.
Korkularımla zaman zaman yüzleşmeye çalışırım. Çok fazla üzerine gidip bunu benim için daha da büyütmek istemiyorum hazır olduğum kadar, yapabildiğim kadar. Ama hiçbir zaman korkularımın hayatımı ve beni yönetmesine izin vermiyorum. Onlar içimde bir yerlerde kontrol altına alınmış şekilde duruyorlar. Yenemiyorsam bastırmaya çalışıyorum.
Cıks değildir birinde alışırsın ve o hep senledir onla yaşarsın birinde ise onu tamamen içinden atarsın. Sigara gibi düşün sigarayı içip bıraktıktan sonra hala sigara içiyor mu olursun ama kontrolünü sağlamazsan gene başlama riskin her zaman vardır 🤔