Sence, karşı cinsine en çok hangi konuda büyük haksızlıklar yapılıyor?

Sence, karşı cinsine en çok hangi konuda büyük haksızlıklar yapılıyor?

Tamam ciddi ciddi düşündüğümde, her zaman güçlü kalmalı gibi saçma bir psikolojik baskıyla büyütülüp, yaşadıkları kötü olaylarda dahi duygularını bastırmaları gerekiyormuş gibi hissediyor bir çoğu ve bu gerçekten hem haksızlık hemde fazla üzücü geliyor bana.
Ahlak ve namusun kadınlara özgü olma durumu. Geceleri dışarıya erkekler çıkıp eğlenirken, kadınların çıkamaması, giyimine göre etiket yapılması, erkeğin birçok kadınla yatmasına çapkın ve erkek adam yapar denilmesine karşın kadın yaptığında büyük küfürler edilmesi. Erkeklerin özgür bırakılıp kadınların baskıyla büyütülmesi gibi birçok haksızlık sayılabilecek durumlar üretmek mümkün.
Bir kalbi yokmuş gibi, ağlamaya ve üzülmeye hakkı yokmuş gibi davranılması. Ayrıca hepsinin sadece dış görünüşe göre ve sapıkça yaklaştığının düşünülmesi yanlış. Birde haksız nafaka ve bazı iftiralara maruz kalabiliyorlar bu da çok büyük haksızlık.
Düşününce kadınında erkeğinde haksızlığa uğradığı çok konu var...
rica derim
Mesela 3 gün evli kalıp yıllarca nafaka ödeyen erkekler var ve bu durumun değişmesi gerekir. Gerçekten kendisine senelerini vermiş, evlilik birliği altında çalışmamış ve sigortası olmayan kadınlara nafaka bağlanabilir tabi bu ayrı konu.
Cevap
13Cevap
İkidir soru gözüme ilişiyor da, haksızlık edildiğini düşündüğüm bir konu bulamıyorum :D
Olsun muhabbete gel en kötü. 🙄
Mecburen geldik daha ilişmesin gözüme djdj
😢😢😢😢
Ya öyle değil be 😒
Bu kişiye göre değişir.. yani özelikle haksızlığa uğrayan taraf erkek ya da kadın diye ayrım yapmıyorum her iki cinsin de hatalı olduğu ya da haklı olduğu noktalar vardır
İş konusunda düşünüyorum memurluk dışında ki işlerde sanki biraz daha kadın diye az maaşa çalıştırmak isteyenler olduğunu gördüm. Mesela muhasebeciler
Yaşamın her kulvarında haksızlığa uğruyor kadınlar.
Gerek fiziksel gerekse duygusal yapıları güçsüz, savunmasız ve hükmedilebilir gibi algılanıyor. Yeterlilikleri sürekli sorgulanır halde bulunan kadınların her hangi bir konudaki başarımları genel olarak hazımsızlıkla sonuçlanıyor karşı cinste.
Bu topraklarda kadın olmak; çile çekmek, hor görülmek, aşağılanmakla denklik taşıyor.
Günaydın.. Sanırım gece ki çıkışmamın etkisiyle sorulmuş bir soru.. Tamam tamam tüm erkekler miikemmel 😃
Tamam soruyu kaldırabilirler 😂
Toplumsal olarak onlara belli bir vazife ve kalıp biçilerek sanki bilinenin dışına çıkamaz, çıkmaması gerektiği algısı oldukça rahatsız edici. Eğitiminden tutun yaptığı her türlü meslekte aşağılanma ve tacize uğramaları da yüz karası bir tutum.
Erkeklerin güçlü olmaları ve ağlamamaları yönündeki söylemler.. İnsanız acizlik bizim için, kadın erkek fark etmez. Güçlü durmayı bilmek gerek ama bazı durumlarda acıyı acizliği yaşamak gerektiğini de bilmeli..
Duygusallığın zayıflık, kanı ılıklığın kılıbıklık olduğu algısıyla büyütülüyorlar. Tam olarak hayattan keyif alamayacak hale getiriyor onları toplumumuz.. Üzülüyorum buna hakikaten..
Çoğunluğu kötü diye erkekleri sürekli genellemeyle sapık ve şiddet eğilimli bireyler gibi görülmesine üzgünüm. Kendi tanıdıklarıma bakıyorum mesela çekinmelerinden koca yolu bir kadının yanı boş olsa bile oturmayıp ayakta gidiyorlar
Ay çok vardır ya hangisini sayayım jzjzjak bize de ediyorlar ama🥲🥲
Bir tane söyleyiver hocam. Size yapılanı da biz haykırıyoruz
Araba ve ehliyet konusu, cüzdan ve atm problemi, duygusal zayıflık göstergesi vs. Kadın olmak daha zor evet ama bu coğrafyada erkek olmakta zor ya.
Yaşamak zor valla.
Çoook
Ay hiç bi konuda haksız değiliz, ne demişsek hak etmiştir karşı cins.
Karşı tarafa yapılan bir haksızlık…
Yaşadığı kötü ilişki sebebiyle her erkeği aynı kefeye koyup genelleme yapıyor bazı kadınlar bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Sadece karsi cinse özel bir durum değil bize de yapılıyor.. "evlen para kazan"... belirli bir yasa gelince özellikle çok yapılıyor.
Sanki her erkek zengin olmak zorunda gibi bir dayatma var ve bu yanlış zannımca
Genel olarak şikayetçi olduğum konu, insanı dinlemeden yargılamak.
Biraz daha güçlü Gözükmeleri için bi baskı var sanırım ne bilim aklıma bu geldi
Maddiyat olarak,,, erkekleri sömüren kızlar var gerçi bu çoğunun işine geliyor vazgeçtim
Hak ediyolsr iyi oluyo
Maddi konuda çok beklenti içine giriliyor o yüzden bir tık üzülüyorum onlar adına
Hiçbir şey gelmedi aklıma sanırım erkekler her şeyi hak ediyorlar
erkekler de ağlar, niye ağlamaz deyip odunlasmalarina katkıda bulunurlar ki
Erkekler odundur, duygusuzdur, onlar aglamaz, acimaz dusuncesi cok yanlis
Hiç bir şey yapmaması : günde 10/12 saat çalışıyor ailesi için
erkekler ağlamaz, duygusuz, her erkeği aynı sanmak gibi
Sekste ilk ve ikinci kez arasında 10 dakikadan fazla beklemek istememek haksızlık gibi geliyor bana.
Erkeklerin parasını yiyip 0ruspu gibi terk edip aldatmalari 😒
🙄
Her iki taraf da aynı işte o gözleri indir bence
peki
Biz değil de toplum "Erkekler ağlamaz." diye bir kalıp fikir ortaya atarak yapıyor. Erkekler insan değil mi? 🙄😃😃Aklıma bu geldi.
Hepsi dış görünüşe bakmıyor genelleme yapmamak lazım
Erkekler maddecıdır kafaları belden aşağı çalışır bu doğru hıcte haksızlık değil erkolar kapatılsın
hepsi paraya bakmıyor
Korkmaları ezikçe bir şeymiş gibi dayatılması.
Erkekler ağlamaz neden ağlamasın arkadaş insan değil mi neden içine atmak zorunda güçlu olmak duygusuz olmak değildir
Erkeklere iş konusunda haksızlık ediliyor
Geç yazdığı zaman hemen taşlanması.
Haksızlık yapılmıyor. Hak ettiğini yaşıyor😄
Aklıma gelmedi bir şey
Güzellik konusunda
Ömür boyu nafaka olabilir
Haklı tarafınız yok
Düşündüm de bulamadım.
Erkeklerin hakkı makkı yok
Hicbir konuda
Plsmiş oymuş buymuş kanma kimseye.
Askerlik.