Selammmss ✌️
Sizce karşı cinse en çok hangi konuda haksızlık ediliyor? biraz empati yapalım.. :))

𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬
Selammmss ✌️
Sizce karşı cinse en çok hangi konuda haksızlık ediliyor? biraz empati yapalım.. :))

𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬
Karşı cinsi bilmem ama erkeklerin her naneyi yeyip "Sen kadınsın, yapamazsın." mantığıyla davranması bize büyük haksızlık.
Attığın fotoğraftaki görselliğe bakma işini erkekler de pekala yapıyor. Reddedilince de biz tipe bakıyor oluyoruz. Düpedüz ajıtasyondan başka bir şey değil. Kendileri sanki ince belli, büyük göğüslü ve kalçalı kızları zaten daha kadınsı bulmuyor. Hatta hepimiz görmüşüzdür öyle kadınları takip eden erkekleri.
Bu yüzden bunu haksızlık olarak görmüyorum.
Belki şu yönden haksızlık olabilir: Erkek adam dediğin evini geçindirmek zorundadır mantığı yanlış olabilir. Neticede ülkenin ekonomik durumu belli ve bir evde tek başına yaşamıyor. Hal böyleyken hep demişimdir. "Kadın da çalışmalı."Yalnız bu durumda ev işleri, çocukla ilgilenme işi de tek başına anneye yüklenmemeli. Neticede o da erkek gibi bu durumda çalışıyor oluyor. Yani buna rağmen yine eşi çalışsın istemeyen erkekler de var." Onlar da g. tüne güveniyor demek ki. " demekten başka bir şey diyemiyorum.
Başka da bir şey aklıma gelmiyor.
Teşekkür ederim
Her konuda iki cinsede cok haksizlik yapiliyor.
Erkekler odundur, duygusuzdur, onlar aglamaz, acimaz dusuncesi cok yanlis. Bazen bende agiz aliskanligindan diyorum odun bunlar falan diye ama onlarda duygulari olan canlilar. Haksizlik ediyoruz. Daha sonra erkek eve ekmek getirmek zorundadir, evin yukunu ustlenmek zorundadir baskisi. Kadinlarda calisiyor artik ve ekonomik yonden destek olmak zorundayiz. Evlenirken erkek dugun yapmak zorunda, esyayi erkek almak zorunda, altin almak zorunda baskisi. Acayip uzuluyorum erkeklere. Cok yazik adamlara acayip bir yuk yukleniyor. Mecburlarmis gibi. Kadin erkek esittir deriz ama maddi konulara gelince is erkek yapmak zorunda deriz. Erkek adam sert olur, gulmez deriz kasilirlar. O yuzden ortamda saka bile yapamazlar hep ciddi olurlar. Erkek adam uzun boylu olmak zorunda var bide. Sanki bunu erkekler belirliyor gibi. Aslinda iki tarafta birbirini cok yoruyor, beklentiler icindeler, kendi egolarini karsi tarafi ezmeye calisarak tatmin etme cabasindalar. Buna dikkat etmemiz lazim.
Bütün yazdıklarına katılıyorum ama en çok buna “ Kadin erkek esittir deriz ama maddi konulara gelince is erkek yapmak zorunda deriz.”
Hanımlar kendilerini daha iyi bilir, bu yüzden bir şey diyemem ama erkekler adına konuşmak istiyorum. Kadınların çoğuna göre erkek dediğinin boyu en az 1.85, omuzları geniş, yakışıklı, esmer veya kumral, büyük cinsel organa sahip, kaslı, kılsız, vb. özelliklere sahip olmalı. Parası olmalı hatta zengin olursa daha iyi (çalışmayan, ailesini düşünmeyen erkekleri savunmuyorum bu arada). Erkek her şeyi almalı ve yapmalı ama kadın parasını istediği gibi harcamalı veya erkeğe haber vermeden bile biriktirmeli (aynısını erkek yapsa yediremeyeceği şeyi neden yaparsınız ki?). Erkek olduğu için her şeyle önceliği kızlara vermeli, erkekler ağlamamalı, her erkek pislik çünkü hepsi aldatıyor (yukarıda saydığım gibi güzellik algılarına uymadığım için 21 yaşındayım ve daha hiç sevgilim olmadı, hayatıma bir kişi girse tamam olacak her şey ama her erkek aldatır tabii. Yaw ben evde müzik dinleyip oyun oynuyorum; benim ne suçum var?) Daha bir çok şey ağızdan çıkar ama işte kimse anlamayacak ki! Herkes başına buyruk.
Cevap
35Cevap
Bence haksızlık edilmiyor. fark göremiyorum
Bence boy konusunda , erkek mutlaka 170 üstünde olmalıdır değilse bu çok kötü bir durum olur , algısı yaratılmaya çalisilmasi bence büyük haksizlik. Uzun boyu şart görmez herkes karşı cinste ama şart görenler okadar ağır eleştirilerde bulunuyorlar ki haksızlık ediyorlar. Bir de erkekler ağlamaz erkekler duygularını göstermemeli saklamalı dusuncesi de çok acımasızca bir erkek ağladığında sanki küçük düşeceğinin empoze edilmesi de haksızlık, erkeklerin de duyguları var ve bunu göstermesinde dışa vurmasında ne gibi sakınca olabilir ki
👏👏
Ben kadınlarla erkekler arasında öyle sanıldığı kadar bir fark göremiyorum..
Erkekler sevmez, erkek ağlamaz, erkek bağlanmaz, üzülmez, yalan söyler vs..
Bunlar kadında da var.. İnsan paydası altındaysak, farklı bir tür değiliz neticede..
🖤
Erkeğin sevgisini kullanan kadında var, kadının sevgisini kullanan erkekte. Ama yapılan haksızlıkları dersek kadın onu yapamaz bunu yapamaz. Ama erkekte de şu var efendi gibi takılanı basit görüp maço takılanı ise el üstünde tutulduğu oluyor.
Sen ölürsün ama cenazene o efendi kişi gelir.
Güzel 👍
Erkeklerin duygusuz olduğu yönünde çok büyük ve yanlış bir algı var. Halbuki öyle değiller. Hatta çoğu zaman bizden daha düşünceli ve anlayışlı bile olabiliyorlar. Çok da güzel seviyorlar aynı zamanda.
Kalıp yargılar işte, n'aparsın.
Evet doğru.
"Erkek değil misiniz hepiniz aynısınız" ya da "kadın değil misiniz hepiniz aynısınız" genellemeleri hoşuma gitmiyor. Hiçbir erkek ve kadın aynı değildir. Ne bütün erkekler dış güzelliğe bakar, abazandır ne de bütün kadınlar erkeğin cüzdanına, fiziğine, boyuna bakar. Bu algıya bir son verilmeli artık, herkes aynı değildir.
aslında pek bir fark yok ancak karşı cinsten zarar gören herkes onları kötülüyor birtakım genellemeler ortaya çıkıyor sonrada üzücü..
her insan kendi içerisinde değerlendirilmeli..
Ben erkeklere cok üzülüyorum kadın olmak zor diyoruz ama erkek olmak da çok zor kendini birini ezdirdin mi pısırık karı gibi bir ton laf edilir sert olmazsan ezerler ağır işlerde çalışırlar güçlü olmak zorundadır daima zor bence kadın olmakta zor ama ben erkek olamazdım şahsen daha zor geliyor bana
En saçma ve gereksiz bulduğum şu. Kadın evde temizlik yapar yemek yapar çocuk bakar. Ulan o evde sadece kadın mı yaşıyor? Çocuğu sadece kadın kendi başına mı yaptı? :D
👏
EİG istiyorum :D
Düşünürüz orasını 💁♀️
Düşünme ver düşünürsen vermezsin :D
Kızların hepsi kötü genellemeleri, belki kötü ya da farklı insanlar ile karşılaşmış ama genelleme yapmıştır, hiç sevmem, kullan at derler sevmem, kadınla benim aramda olan ya da erkek ile kadın arasında olan ilişkiye bir diğer üçüncü kişi müdahale edemez.
Zengin ve yakisikli erkek pesindelermis. Bence bu konuda haksizlik ediliyor kadinlara.
Halbuki cook zengin, cook yakisikli erkek pesindeler.
Ayıp, ayıp 🧐
Biz erkekler icinde bir kadin nefes alsa yetermis diyorlar.
Bu konuda da bize haksizlik ediliyor.
Sadece nefes almasi degil. Nefeste vermesi onemli bizim icin.
😁🙂
Her erkek aldatır
Bence bu büyük bir haksızlık erkekler için. Evet çoğu aldatır da hepsi değil.
😌👌
ben kadınlar için de erkekler için de fiziksel açıdan çok ayrıştırıldıklarını düşünüyorum iki taraf için de hoş değil, artık bunları aşmamız insanların değerini anlamamız gerekiyo
Her selam verene oha pis sapık diyebiliyoruz. Ama öyle değil ya kıyamam yazık :/
Doğru.
Erkekler ağlamaz, hepiniz aynısınız falan. Genellemeler hoş olmuyor.
Hemde hiiiç
Bütün erkekler aynıdır diye bir tabir var bence bu tamamane yanlış herkes öyle değil benim hayatıma giren çok kalitele beyler de oldu
Bizi anlayan bir karşı cinsi görmek sevindirici
Teşekkür ederim
Ne demek rica ederim😀
🤗🤗🤗
Saçı uzun aklı kısa denmesi haksızlık. Aksine çok şeytanlar.
Gömdün mü, övdün mü belli değil 😅
çok sorumluluk yükleniyo, erkek ağlamaz, erkek dediğim zengin olur, güçlü olur, uzun olur vs... Kızlarda da güzellik algısı var ama o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum
Bazen bazı kadınlar sürekli kendileriyle ilgilenmesini isteyip karşı tarafın arkadaşları ile sosyal bir hayatı olmasına izin vermiyor. Her iki tarafında kendine ayırdığı özel alanlar olmalı.

……..
doğru kadınları askere alma sevdaısnın önüne geçmek gerek eşitlik şart kadınlarda askere mecburi katılsın :D
Olur ben gelirim😎✍
@dikenliyıl iyi bekleriz o zaman :D
Koğuşu düzene sokar öyle dönerim😀
@dikenliyıl kesin öyle olur 😂
Eğiticileri de✍😄
Kadınlara sadece cinsel gözle bakılması, giyimine göre yargılamak. İlk sıralarda sayacağım şeylet
Bazen bazı erkeklerin onalra bir obje gibi bakmaları çok kütü.
Bütün erkekleri aynı kefeye koymak bence en büyük haksızlık 😌
Evlenene kadar kraliçe gibi evlendikten sonra köle gibi davranılması
Aile, maaş, dış görünüş. Bu arada karikatüre tamamen katılıyorum.
Aslında bir şey beklememek gerekir. Mutluysan ve mutlu edebiliyorsan olay tamamdır
Ya biri kötü çıkınca genelleme yapmalarını sevmiyorum. Bu iki cinste de böyle.
Ne yaparsan yap elvet birileri karsı cıkar eleştirecek... Encok enerjisine pozitifligine karsılık veremedik
genelleme yapmaları, siz erkekler hep aynısınız vs.
Kadınlar tarafından erkeklere çok haksızlık ediliyor. Çok basit bir örnek vermek gerekirse ben sana desem ki; beni takip et ya da mesaj at, hemen sapık damgasını yiyoruz 😄
Haksızlık edilmiyor daha çok gömülmesi lazım sosi
Aa demeyelim öyle 🫣
Sustum kıymwtlimiss sjsjsjd
Erkeklere yapılan en büyük haksızlık feminizm 6284 nafaka felan
Karşı cinsim epey torpilli yaşıyor. Ona haksızlık ediliyor yani. Karşı cinsim için rahatsız edici olmasa da bu da bir haksızlıktır sonuçta.
Düğün masrafları konusunda
Genelde erkekler işini görüp bırakıyor. Halbuki onlarında erkekler gibi rahatlaması gerekiyor
Her konuda kadınların canını okuyorlar maalesef 😢
Çok ilgi verip haksızlık ettik
Karsi cinse bence az bile yapiliyor
Karikatür manidar.
İnsanlar her konuda ediyor ölümlü dünya takmıyorum
Bana haksızlık edildi o kesin.
Erkek adam ağlamaz demeleri🙄
duyguları yansıtmakta mesela erkekler ağlamaz gibi
Anlayış konusunda
Giyimine göre yargılamak
Sadakat konusunda 🙄🙄
Sofrayı toplama konusunda. Kısaca ev işlerinde