Küçüklüğümden beri böyle hisediyorum ve geçmiyor, bu şeyin üstesinden nasıl gelebilirim?
Okulda hep dışlanan biri oldum ailem de pek sevmezdi her şey karşılıklıydı yani ailem boşandı üvey babayla yaşadık sonra ondan da annem boşandı 3 kişi oldu şimdiye dek çok sevip aşık olduğum ama hep karşılıksız veya kullanma dalga geçme gibi arkadaşlarım da çoğu sahte veya çıkarcıydı
Bu yakınlarda birine açıldım rededildim (duygusal ilişkim olmadı açıkcası hoşlandığım biri var dedi) o da arkadaşım çıktı ve "arkadaşımın" asıl karakterini anlamış oldum artık arkadaş değiliz
Beni tek hayatta tutan şey şu an spor ve saçma üni dersleri ne yapsam bilemiyom
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Üniversite okumaya devam et, zaten sporun da varmış. Daha ne olsun. Üniversiteyi bitirince belki her yoluna girer. Takma bu kadar, insanlar seni umursamıyor ise sende kendinden başkasını umursama.
Kimseyle konuşmuyorum artık üniden umursamıyorum hatta psikiyatriste gittim bugun depresyon dedi hiç bunları sormadı bile ilaç yazdı
Ona da insanlardan uzak duruyorum ya lışlıkla onlara bişey yaparım diye öfke patlamaları yaşıyorum bazen ve ailem kızıyor
boş ver takma bu kadar kafana. Takınca daha da kötü oluyorsun bi çözümü yok yani. Umursama bu kadar hayatı.
Umursamaz nasıl olcam ben bilmiyorum nasıl biley nasıl olunuyor😅
Seyirci kalıyorum herşeye ya
Kendim birleyşer yapmak istiyorum ben artık
Yapamıyorum ama🤷🏻♀️
Öğreteyim mi?
Öğret
Eski konuştuğun/görüştüğün arkadaşlarınla yolda denk geldin diyelim. Naparsın?
Ne kadar eski?
Genel olarak bakarım selam vereceği varsa veririm vercek gibi değilse vermem
Ne kadar eski olduğunu sen biliyorsun.
Verdiğin cevaba gelecek olursak yanlış. Selam vereceği varsa bile umursamadan devam etmen gerekirdi.
Neden öyle ayıp olur yani bide ya merak ediyprsam acaba hayatı nasıl diye nebileyim aslında ben yanlış yapıyor olabilirim bana bu normal ve en doğrusu diye öğretildi
Okulda dışlarken veya herhangi bir yere giderken seni dışladıkların da sana ayıp olmuyor muydu? Tamam bana da böyle öğretildi bende hala bu yönde uyguluyorum ama umursamaz olmak bunu gerektirir. Ki o senin hayatını merak etmiyor, umursamıyorken sen onu merak ediyorsan kaybetmeye hala mahkumsun demektir.
Hmm olabilir sevmediğim insanları görünce de öyle yapcam çünkü içimden öyşe geliyor ama yüne de yapmayım diyorum kendime bıktım bu tabulardan
Seni çok üzerler söyleyeyim.
Yaa neden öyle diyon işte ben de bunu çözmeye çalışıyorum
Tavsiye alıyorum boşa mı sordum yani🙃
Bende çözmene yardımcı olmaya çalışıyorum işte. Yapma diyorum yine de yapasım var diyorsun :d
Yapıcam demedim ki
Yapasım geliyor yani alışkanlık jskjs
Ben değişcem böyle olmaz redederken de bana bikaç şey dedi kafama taktım eksikliğimi görüyordum eskiden bu sefer hisettim tüm benlimmle hisettim sağolsun yani
Yapasın gelmicek işte. Direkt yapmıcaksın
Okeyy yüz yüze geldiğimde yüzümü çevircem bundan böyle tamamdır bu ilk kural hoşuma gitti
Bu konularda nasılsın bilmiyorum ama sormak istedim benim bi sorunum daha var ve bunu burada ksde soru sorduğumda bikaç kişiyle konuştuğumda bugun farkettim
Ben o çocuk tarafından reddedildim ama aşırı üzülmemin sebebi bundan çok onun benden üstün olması
O daha sosyal ben değilim o daha umursamaz ben değilim o daha rahat ven değilim ve rededildiğimde bana birkaç şey dedi bunları kafama taktım çünkü haklı olanilir diye düşünüyorum
Başka örnek aklıma gelmedi şu an, varsa senin aklına gelen sorabilirsin.
Ne dedi sana?
Biçok ley konuştuk örnek:
Ben kitap okuyamıyoeum dedim o da bi arkadaşın aynı şeyi yaşasa ne dersin kendime dediğim şeyi dedim ona da (bikaç konuda daha söyledi de aklımda bu kitap konusu kaldı) işte cahilsin biyerden başla oku böyle cahil kalmak iyi bileh değil falan derim dedim yap yani yapamıyor öusun tarzı derim o da ben demem dedi
Boş oturuyorsam kendimi kötü hisediyorum ap. tal gibi boş boş oturuyorum gibi hşsederim dedim o da ne alakası var kendine de ki ben bugun evde boş oturcam ya de falan dedi böyle bikeç ley konultuk o da önce kendini kanul et bence dedi ben buyum de bugun boş oturcamsa oturcam de bunu canım şstiyorsa yapıcam ya da yapmıcam de dedi
Ben de ben myle yapamam dedim yani böyle..
Bir şey söyleyeyim mi? Cidden yazdığın şeyden hiç bir şey anlamadım. Heyecan yapma, sakin sakin yaz anlaşılır olsun. Bende anlayabileyim.
Bidaha anlatıyom o zaman:
Beni redetti sonra normal konulardan açtı napmayı düşünüyorsun diye sordu ben de bilmiyorum dedim kitaplardan konu açtı bi karaktere benzetiğini söyledi beni
Sonra ben ona kitap okuyamadığımı söyledim ve bunu bir eksiklik olarak kendimde görüyorum dedim cahil veya aptal gibi hisetmek biraz
O da ne alakası var dedi ben de bunun bizim ailede (veya kültürde diyeyim) böyle olduğunu yani kitap okumayan eksik hisetmelidir aptal ve cahil veya tembel biridir tarzı
Sonra bana bi arkadaşın olsa böyle bir sorun yaşayan ona ne derdin diye sordu ben de aynısını dedim o da ne alakası var yani okuyamıyorsa okumasın istemiyorsa yapmasın denir dedi.
Sonra konu bir şey yapmaktan açıldı ben de bir şey yapmıyorum canım sıkılıyor dedim
O da yapma eğer istemiyorsan dedi yine aynı şeyi dedim tembel birisi böyledir veya boş birisi
O da bunun normal bir şey olduğunu söyledi
"-kendine de ki ben bugun bir şey yapmıcam , boş evde oturcam " dedi sonra da "önce kendini kabul et" dedi ve konu kapandı ben de zaten zededildiğimden çok da bu konulara girmedim üzülmüştüm zaten
Çok güzel yazmışsın, biraz daha anlaşılır olmuş. Şimdi şöyle sen sürekli kendini eziklemeye, kendini küçük düşürmeye çalışmışsın o ise bunu toparlamaya çalışmış. Yani evet seni red etmiş ama rencide etmek istememiş sen kendini o konuma getirmek istemişsin. Nacizane tavsiyem bu tür şeyleri yapmaman. Yani kitap mı okumuyorsun, biri sana neden okumadığını mı söylüyor. Okumuyorum de geç veya sanane de geç. Açıklama yapıcam diye yorma kendini.
Ben orada kendimi küçümser bişey yapmadım ama
Bazen sana ne desem de içimde sonradan bunu uzun uzun düşünüyorum
Kendince yapmadın görünüyor ama sen öyle düşünüyorsun.
Bunu biliyorum, ama ne düşündüğünü bilmiyorum. :D
Yani ezik gibi mi durmuşum :/
Kendini o konuma kendin getirmişsin desek daha doğru olur.
Üzüldüm yani rededince napiyim bide ben birinden hoşlanınca tüm zayıf yanlarımı gösteririm birini sevince çevreme de öyle oluyorum bunun haricinde de soğuk kalıp kimseyle konuşmam yakın bir şekilde soğuk ve mesafeliyimdir
Zayıf yönlerini göstermemen gerekiyor işte yaptığın en büyük hata bu. Sev ama bağlanma.
Hmm anladım cool ol diyosun samimiyetsiz geliyor öyle gerçi de bilemedim haklı da olabilirsin
Yaaniih gibi gibi öyle bişeyler. Dozunu kaçırmadıktan sonra olabilir.
Çok teşekkür ederim Anladımm ben denicem bubları peki bana başka tavsiyen var mı
Onun hayatına bakıyorum kafede bütün günü arkadaşlarıyla tiyatroda bi oyunu var rol alıyor yani kısmı zamanlı calısıyor derslere ara sıra geliyor bazen clublara da gidiyor sosyal yani anlıycağın benim sosyal hayatım yok
Spor ve ders var bide 2 3 ayda bir bi ilham geldiğinde resim falan yaparım hatta demin birine başladım atarım şimdi istersen bakarsın
Evinegitmiştim gitarı da vardı kendimi onun yanında ezik gibi hisediyorum birazcık
https://ibb.co/3s7W0Cd
Birazdan ya da yorulursam yarına biter
İlk baştan onu unutarak başla her şeye. Çizimin güzelmiş bu arada. Kendini onunla kıyaslamaktan vazgeç yapmış olduğun hobilere devam et. Ve şuanlık sadece görüşebileceğin bir arkadaş edinsen yeterli.
Mantıklı ama o benden daha iyii söylemesi kolay biraz ama ben bu eziklenmiş duygusundan çıkmak ve başarmak istiyorum
Buluşabileceğim arkadaş edinmek çok iyi bir şey bence
Ben de geçen böyle düşündüm bu gün gece yani o hayatıma hiç girmeseydi nasıl davranırdım diye düşündüm ve biraz onu unutabildim o clublara gidiyor kafede takılıyor diyr ben de yapmak zorunda değilim ki bu bana göre zaman kaybı ama onun bakışacısı da güzrl belki de zaman kaybı değildir çünkü nereye acelem var? dimi? gençliğimi şu an yaşanıcam da ne zaman yaşıcam
Teşekkür ederim resim için bunun üzerine gitmeliyim sanırım bi resim kursu klübü falan bulcam
Resim kursuna gidebilirsin. Hem resim becerin artar hem de sosyalleşmen açısından daha iyi olur.
Ha bir de kendini onunla kıyaslamaktan vazgeç
😭😥off bu çok zor kıyaslamak değil tam bu sanki
Onun sahip olduğu şeylere ben de sahip olmak istiyorum sadece o olgun ve başarılı zeki geliyor bana hoşlanma olayı bi kenara koyarsak bu var
Bide tabi hoşlanmış oldugum için hayranlık duyuyorum ve ona sahip olmak istiyorum ama olmuyor belki böyle mutlu olurum bana bir şey öğretti derim tarzı yanlış mı yani buu🥲🥹
Evet yanlış. Ben diyorum onu unut sen diyorsun o. Böyle bir yere varamayız.
😭unutursam geriye hiçbir güzel duygu kalmıcak o beni istemiyor zaten onu hala önemsemem ve sevmem kötü olur doğru ama o kadar zor ki bu
Hep kendimle çelişiyorum ama ben bunu deniceğim
Teşekkür ederim tekrardan sen çok iyi birisin iyi kalplisin çok sağol
Ve bir sorum daha var ben şimdi genel olarak ezik birş gibi mi duruyorum o zaman (davranış olarak)
Ve umursamaz olarak mı yenicem bunu sevmediğim birşyle konuşmayarak yani? herley bana onu hatırlatıyor şu an bunu söylemem bile çünkü onunla her şeyimi paylaştım her alanda konuşunca aklıma o geliyor böyle birş nasıl unutulur?
Aklıma sadece o hayatıma girmeseydi ne olurdu düşüncesi geliyor ve öyle devam ediyorum ama onunla olan şeyler de bana bir şey kattı bakışaçımı değiştirdi hayat asosyal olarak yaşanacak niyer değil korkarak yaşanılmaz çalışmayabaşlamalı ve sosyal çevre edinmeliyim onun gibi benim de hobim olmalı diyorum kıyas değil bu bence hep eksik olduğum şeylerdi ondan bakıp aa demekki şöyle oluyor böyle oluyor dedim yani benim için imkansız birşeydi ama öylr olmadığını anladım yani
Şimdi bunları nasıl yapıcam bunu belirlemeliyim nasıl bilmiyorum bişekilde öğrenip yapıcam
Tamam kafamdan silmeye başlıyorum o zaman kendi düşüncemle bişey elde edemedim belki de olay sadece unutmaktadır
sen de istersen yazabilirsin
Tekrar teşekkür ederim 🙏🏻
Bende ailesiz büyüdün anlıyorum biz gibi insanlar cefa çekip öutlu olmamaya geldiler
Ailesiz büyümedim ben senin için iyi olur umarım bilmiyorum şu an ne desem
Ben kaderimi biliyorım yanlızlık en iyi çözüm
Ne diyim kardeşim 🤷🏻♀️