Tavsiye verirseniz sevinirim?

Bir sevgilim var, 3 yıldır sevgiliyiz. Bakın, birbirimize o kadar aman aman bağlı değiliz. Evet birbirimizi çok seviyoruz ama her günümüz, her saatimiz beraber geçmiyor. Yani sevgilim bana 1 gün çok ilgi gösterse, 1 gün sonra konuşmuyor bile. Şu an 7 gündür konuşmuyoruz mesela, arada sırada bana bütün zamanını veriyor sonra böyle arkadaş gibiyiz aslında. Beni sevdiğini biliyorum, sevmese 3 yıl sevgili olacak bir insan değil. Benimle konuşurken gözlerinin içi parlıyor. Ama bir gün çok yakın olup, diğer gün bir kelime dahi etmemek çok zoruma gidiyor. Başka sevgililere bakıyorum ayrı geçirdikleri bir saniye dahi yok, ama bana sevgiliden çok arkadaşmış gibi davranıyor gibi. Ailevi sorunlarımla ilgileniyor, dinliyor, tavsiyeler veriyor. Yani şey değilim gözünde, sıkılınca yazıp ilgilendiği birisi değil. Herkese karşı böyle sanırım, eski sevgililerine karşı da öyleymiş sevgiliden çok arkadaş. Arkadaşlarına da böyleymiş falan, kişiliği bu yani. Ama bana daha çok dengesizlikmiş gibi geliyor. Üzülüyorum da, günlük hayatı stresli biraz. Yani benimle her gün ilgilenecek zamanı yok. Öyle her saniye ilgilensin istemiyorum ama yarım saat bile olsa konuşmak istiyorum. Yazmaya utandığım zamanlar oluyor çünkü mesajıma cevap vermez, işi vardır düşüncesi bütün beynimi kaplıyor. O yüzden genellikle onun mesaj atmasını bekliyorum. Bu soruyu neden sorduğumu bile bilmiyorum, sanırım yalnızım. Ondan ayrılmak istemiyorum ama benimle konuşsun, ilgilensin istiyorum. Böyle yapması için ne yapmalıyım?
Tavsiye verirseniz sevinirim?