Selâmlar!
Boş ver kafana takma, diyen biri dinlemek mi istemiyordur, yoksa dertleşmek mi istemiyordur...🥳✔

#Acid_Qeenn...🌺
Selâmlar!
Boş ver kafana takma, diyen biri dinlemek mi istemiyordur, yoksa dertleşmek mi istemiyordur...🥳✔

#Acid_Qeenn...🌺
Bazı arkadaşlarım aile üyelerim var anlatırdım bir derdimi hem dinler gibi yapmazlardı araya başka konu atarlardı hem de anlattıktan sonra boş ver ya çok da takma kafana derlerdi ya abi dalga mı geçiyorsun zaten kafama takmasam basit bir şey olsa dertlenip sana anlatmicam dime yani bir de en başta üzgün görünüyorsun derdin mi var anlat diyen tipler bunlar sonunda bunu diyip kestirip atacaksan ne diye anlat diyosun valla şu an bile sinir oldum ya bu tipler sizi cidden önemseyen insanlar değildir arkadaşlar ben böyle insanlara dert anlatmayı bıraktım sizde bırakın nefesinizi sizi cidden umursayan derdinizi dinleyen insanlara harcayın
Asla birine bunu söylememek lazım.
O kişi zaten kafasına takmaması gerektiğinin bilincinde. Sadece nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor, sadece dinleyen biri olsun istiyor.
Tabii ki dert küpü değiliz sürekli dert dinleyecek değiliz kendimizi de koruyacağız ama o kişinin yanında olmak, birazcık ben buradayım mesajı vermek yeterlidir.
Unutmayın, yanında olduğunuz birinin belki de kendi canına kıymasını engellecek sizin desteğiniz.
Bence öyledir. yani umursamazlıktır. çünkü gerçekten bir kişi bir kişinin derdini anlamak ve dinlemek isterse ona soru sorar bu şekilde kestirip atmaz.. ama genelde çoğu insan da öyle yapar boş ver geçer der ya da derdini küçümserler
Aynen öyledir. Ben sanki bilmiyorum kafaya takmamayı. Ulan demek ki gerçekten sıkıntılı bir durum çözüm arıyorum demek ki. İki tane çakasım geliyor öyle diyenlere. Sonra da boş ver ya kafana takma diyesim geliyor 😃
Cevap
29Cevap
Dinlemek istemiyo anlamına gelmeyebilir ama sorun o kişinin sorunu biz onun sorununa direk müdahale edip Sihir yapar gibi çözemeyiz ki anlattıktan sonra da genelde unutuluyor sonra belki sorarlar ama çoğu zaman hep unutulur benim kanımca yani sorunun cevabı bence dinlemek istemiyodur
Kendisine ait o kadar çok derdi vardır ki, onları düşünmekten kimseyi teselli etmeye hâli de gücü de kalmamıştır. Şimdi vakit ayıramayacaktır, rahat bırakılmak istiyordur."Boş ver kafana takma"; çevirisi "Seninle uğraşamam, sal beni gideyim, anladık en dertli sensin" demektir. Muhatabını kırmadan kurtulmak istiyordur ondan.
Şu an kapsama alanı dışındayım çekemem demek istiyordur şair akskdkdlflg
Vay hadsiz vay...😄
Bazen bildiği halde, sırf anlatan üzülmesin diye konuyu kapatmaya çalışan kişiler de kurabilir bu cümleyi. Ne hissettiğini bilirsin ama anlatsa 2 niz de yerle yeksan olursunuz ya bazen, öyle bişey.
Çok kırıcı olduğu kesin, daha nazik daha anlayışlı bir şekilde söylenebilir. Dert dinlemek istememek sorun değil, hafife almak, önemsememek üzücü. Bir daha anlat anlatabilirsen. 😔
Yani bunu sadece dinlemek istemiyor olarak yorumlamak doğru olmaz belki sürekli aynı konu üzerinde dinlemiştir karşıdaki kişiydi artık kafana takma hayatına devam et demek istiyordur.
“Dertleşmek istemiyorum, şu an derdin benim zerre umrumda değil. Takacaksan da az ötede tak kafana senle mi uğraşacağım arkadaş ya.” Demenin kibarcası.
Bunu söyleyen kişiye göre değişir. Kimisi dinlemek istemiyorum demeye getirir. Kimisi ise gerçekten de elden bir şey gelmediğini düşünür üzülüp te canını sıkma demeye getirir
Bazı insanlar bunu bazen gerçekten uğraşmak istemediği için söylüyor fakat bazılarıda gerçekten düşündüğü şeyi söylüyor.
kısaca kafa ütüleme herkesin derdi var demektir
en nefret ettiğim sözcük öbeğidir kendimi önemsiz hissettirir
Samimi bir arkadaşınsa kafana takıp da canını daha fazla sıkma diyordur. Normal biri için senin derdinle mi uğraşacağım deyip savıyordur.
Yok ya bazen ne desen olmayacak o yüzden öyle denebiliyor.
Sıkışınca imdada yetişen o sihirli cümle 😀
Hayır harbiden yakmasın diye söylüyorum isterse saatlerce neden kafasına takmaması gerektiğini açıklarım
Endişen kaygıların düşünmen yersiz demek yaşamış emin olan kişi söyler duruma kimin söylediğine baglı
anlamak istemiyordur, kendini yormaz böyle tipler. bunu diyeni de iyi takip edin canla dinlemezler, kafaları hep başka yerdedir 😂
Senin ne yaşadığın da ne hissettiğin de umrumda değil demek..
Sözün sonunu tahmin eden ve ne söylese karşıya kâr etmeyeceğini bilen insan sözüdür.
bunun için kafa yormayalım başka muhabbetler edelim demek.
Öyle diyenleri de anlamak lazım bazen. Çünkü insanın da bir dert kapasitesi var.
Benim kafamı şişirme, git başka yerde sümüğünü sil demektir
Senin mevzunla ilgilenmiyor demektir kısaca..👍
Muhabbetin sonunda söyleniyorsa iyi dilek gibi algılıyorum.
Muhabbet esnasında sürekli söyleniyorsa anlatmayı bırakıyorum genelde.
Bana sarma da demek
'Şimdi senin derdinle uğraşamam bayma beni konuyu kapat' demek istiyodur.
Sen üzülme sen dert etme bu olanlar seni üzmesin demek
Hayır, "gerçekten kafana bunu mu takıyorsun? Rahat ol, biraz gevşe, akışına bırak" demek.
100 de 90 hep bunu derler. Anlat dinliyim dedikten sonra, bu çözüm oluyo sanki.
O kişinin o anki ruh haline bağlı birazda. belkide size çok üzülüyordur ve bu konu hakkında artık sizinle konuşmak istemiyordur. daha iyi olabilmeniz için
"Yeter sus artık!" demek gibi bişey geliyor bana.
Önemsiz bir derdin var
sal gitsin beni yorma demek
O cümle bunun düşünülmesi saçma bence
Evet umrumda değilsin'in kibarcası
dinlemek istemiyordur
Bir nevi baştan savmadır
senin derdini sallamıyorum demek
Hayır. Bunlara takılıp kalma diye bi nasihattir
Kafaya takmama yollarını diyenleri dikkate alırım.
Senin derdin benim umrumda değil demek
Dinlemek istemiyordur.
kimin söylediğine göre değişir
Evet aynen öyle bence
Bir skimden anlamıyor demektir.
Seni ve dertlerini önemsemiyorum demek
Her ikiside. Seni önemsiyor
Nasil işine gelirse ✋🏿
Sıkıldım
Bilinmez
bence öyledir
Bence teselli etmek
Dert etme anlamında
Evet...
Hemen hemende buna yakın bir anlam çıkıyordur..
Evet öyle demektir
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?