harfleri eksik eksik yazan insanlara sinir olan bir tek ben miyim? ne kadar iyi biri olsa da birden soğuyorum itici geliyor
Cevabın nedir?
Eskiden kontorlu hatlarda mesaj başı 160 karakter olunca artı mesaj başı 2 kontör düşüyordu idareli kullanmak için kontoru az olup da derdi çok olanlar harf kazanmak için kisaltiyorlardi kelimeleri. bu alışkanlık oradan kalma bence. Cep telefonu ilk çıktığında internet watsapp felan olaydı simdi halimiz boyle mi olurdu. ben bile şu an 384 karakter yazmıştım megabaytlarim sağolsun.
12 Yorumla- +1 yıl
haha kahrolsun fakirlik diyorsun o zaman
En İyi Cevaplar
+1 yılBen yavaş mesaj yazıyor olmama rağmen mesela 'yapcam' yerine 'yapacağım' yazıyorum, düzgün cümle kurmanın ve kelimeleri iyi seçmenin samimiyeti ve resmiyeti artırdığını düşünmekteyim, açıkçası kısaltarak konuşmayı sevmiyorum sanırım, biraz kaba geliyor öyle konuşmak/yazışmak bana.
167 Yorumla- +1 yıl
bence de düzgün konuşan bir insan daha iyi görünür gözüme mesela
- +1 yıl
Biliyor musun benim için aile dışında birinin bana 'lan' diye hitap etmesini bile aşağılama olarak algılarım, yalnız çok samimi isen biriyle o zaman şaka olarak söylenebiliyor, ama düzgün konuşmak, nazik konuşmak çok önemli benim için..
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Noktalama işaretlerine madem o kadar dikkat ediyorsun, cümlenin sonuna iki nokta değil de üç nokta konulacağını bil.
- +1 yıl
Bana noktalama işaretleri de herhangi bir şekilde harf eksiltmek de, diğer basit imla kuralları da aynı düzeyde itici geliyor. Bitmiş cümlelere gözünüzü seveyim birden fazla nokta koymayın. Gerçekten ergen gözüküyor, öylesiniz demiyorum, hemen savunmaya geçecek varsa bir dursun.
- +1 yıl
üç nokta belki ergence , sadece bir nokta cümle bitişi, fakat iki nokta kederli oluşunu gösteriyor insanın, ve yazdığı şeyler hakkında düşünülmesini istiyor anlamı veriyor :)
+1 yılValla ben
tamam canım yazan kadar tamam canım yazsa
hmm ok bb yazana kadar tamam görüşürüz kanka yazsa ölecek insanlar tanıyorum ben. Hep boyleleri yüzünden TÜRKÇE ölmedi mi?14 Yorumla- +1 yıl
Uzun uzun yazmayı sevmiyorsanız T9 la yazın lütfennn o sizin yerinize düzeltir merak etmeyin !!!
- +1 yıl
kesinlikle
- +1 yıl
bir de Hmmm ok peki nedir Abi ya yanımda olsa bogazina cokerim o derece !!!
- +1 yıl
ok en sinir olduklarimdan zaten
En az memelerini burnumuza sokanlar kadar iticiler.
296 Yorumla- +1 yıl
OVVV şiTT mEEEnnn oldu mu tencerenin kapağıı?
- +1 yıl
Göğüsler istediğim gibiyse pek de itici gözüyle bakmıyorum bu duruma ben '-'
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
89
Cevap
194Cevap
+1 yılBen telefonlarla ugrastigim icin ve uslemlerimi hizli yaptigim icin bazen farkinda olmadan kendi ege sivemi yazilarima cekiyorum bazen uzaktaki arkadaslarim anlamiyor ama iste bide kisaltma yapmam ama
mesela
akşam yerine aksam noktali harfleri pek yazmam11 Yorumla- +1 yıl
onu telefondayken ben de yapiyorum ondan bahsetmiyorum zaten
yalnız bız sızler gıbı pc nın telefonun ıcıne dogmadıkkı, bu kadar uyum saglamamıza bıle sukretmelısınız, bızde ısteyerek bılerek yapmıyoruz bu hataları
55 Yorumla- +1 yıl
ben yapilan kucuk hatalardan bahsetmiyorum onlari ben de yapiyorum arada. ama kasitli olarak sesli harflerin yazilmamasina falan sinir oluyorum okuyup anlayamiyorum da
Eskiden SMS'in çok pahalı olduğu günlerden kalma bir alışkanlık bazılarınınki. Şimdiki gençlerin ise neden bu "öküz Türkçesi"ni kullandığını çözemiyorum. Acelen mi var? Dünyayı mı kurtaracaksın da iki harfi yazmaya zamanın yok? Henüz olgunlaşmamış, zayıf kararkterli ve laubali olarak etiketliyorum böyle insanları.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Alakasiz olabilir , kizip azarlayabilirsiniz de ama , popi olmak adina profil resminde göğüslerini burnumuza kadar sokmanizdan daha sempatik onlarin bu durumu bence :) ..
22 Yorumla- +1 yıl
yok kizip azarlamam
- Kişilik & Karakter konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılHarflerin eksik yazılmasından tutun da ayrı yazılan "de" eklerine kadar ve noktalama işaretlerine takıntılıyım :)
Bir de unutmadan devrik cümleleri pek sevmem :)13 Yorumla- +1 yıl
o kadar degil ama yine de gozume carpiyor
- +1 yıl
peki bakalım. :)
- +1 yıl
Adam arsız bela dağılın
+1 yılEksik olsa yine iyi.. Bir de kelimeleri yanlış yazanlar var.. Onlar daha da beter. Yazdığı kelimenin anlamını bile bilmemesi de cabası.. :) Dahi anlamındaki -de yi birleşik yazanlar..! Onlardan hiç bahsetmiyorum bile, bu gece rahat uyuyabilmek için :)
10 Yorumla
+1 yılsms zamanlarında 140 harf kotası yüzünden harf eksiltmelerini makul görüyordum. ama whatsapp kullanımının artmasından sonra gereksiz bir şey. nbr selam gibi. ama yapacağım 'daki ğ den konuşma dili olan yapacam diye de yazıyorum itiraf etmek gerekirse.
10 Yorumlaharfleri eksik yazanlar, konuşmanın arasına büyük L ya da q falan katanlar alayını mahşer gününü beklemeden şimdiden yaksak ya :D
12 Yorumlacok dogru bir noktaya parmak bastin :D
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Düzgün yazmaya, hatta o deyi ayrı yazmaya imtina ediyorum. Yapsamda yazım imla hatası, tercih ettiğim ve hoşgördüğüm bir durum değil.
17 Yorumla- +1 yıl
o degil de; de'yi ayirmaya imtina ettigini soyledikten sonra "yapsamda" yazman ironik olmus hocam. :)
- +1 yıl
olur biyle seyler
- +1 yıl
hayir arkadas hakli yapsam da ayri yazilir
- +1 yıl
hotdog sen haksizsin ve sana bazi laflar hazirladim.
tr. wikipedia. org/wiki/Vikipedi:Türkçede_sık_yapılan_hatalar
+1 yılyaşam hızlı her şeye yatişebilmenin tek yolu hızlı hareket etmek.
yazrken de çoğu kez hızlı yazdığım için ekisk ve hatalı ücmleler kelimeler kurabiliyorum. geri dönüp düzeltmek zaman kaybı.. o kadar zamanım olmuyor çoğu kez..
ama olsa daha iyi tabiki10 YorumlaHorfloro oksok oksok yozon onsonloro sonor olon bor tok bon moyom?
33 Yorumla- +1 yıl
komik
- +1 yıl
ahha ne diyosun ya
Kişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. bazen bende de oluyor öyle. Ama istemeyerek olan bir şey bu acele ederek yazıyorum çünkü heyecanlanıyorum filan harfleri yanlış yazabiliyorum bu yüzden. Bilerek yapanlara bende sinir oluyorum
32 Yorumla- +1 yıl
yok yanlisikla olabilir tabiki
ben eksik yazıyorum sinir olsanız da. :p
özellikle anlık msjlaşmada çok işime yarıyor.
böylelikle konuşmanın bütününü bozmuyor geride de kalmıyorum.
Ama bir derdimi anlatırken tabi ki kurallara uyuyorum; özellikle noktalama işaretlerine uyar ve gereksiz sözcük kullanmayarak biçim ve şekil yönünden olabildiğince düzgün yazmaya özen gösteririm.10 YorumlaHarfleri eksik yazan insan bana göre ya çok takmıyodur ya müsait değildir ya da geçiştirmeye çalışıyodur. O insanlardan benden hoşlanmam hatta uzun bir süre boyunca bu neden böyle yazdı acaba diye düşünürüm
10 YorumlaKesinlikle öyle. Hele şu tamamı tm tamam diye yazanlar nasıl ayarım hiç bilemezsin.
13 Yorumla- +1 yıl
ahha kesinlikle
- +1 yıl
ahhaha
Ben burada duzeltmek zor geliyor diye turkcenin agzina ediyorum oyleyse bana hepten ayar oluyorsun :D hayir telefon duzeltmesinide kapadim yazima bulasmasini sevmiyorum knkm :D
12 Yorumla- +1 yıl
ben de yazımın düzeltilmesini sevmem kapatırım hep de yani elimden geldiği kadar da düzgün yazmaya çalışırım
Evet ben de. Hatta harfleri eksik yazmayı bırak, "ne diycem " falan yazıyorlar ya sinir oluyorum. Telefonla da olsa bir şey yazarken imla kurallarına bile dikkat ederim. Bazen arkadaşlarım 'cümlenin sonunda niye nokta koyuyorsun' bile diyorlar. :D
10 Yorumla
+1 yılMemesi küçük olan kızlarada sen itici geliyorsundur olan var olmayan var ayıp ayıp.
11 Yorumla- +1 yıl
hayırlısı
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynen benim bazen anlatmak istedigim ve anlatamadığım olayı şu an paylaştın... Gercekten bende öyle artik bir zaman sonra sende alışıyor oluyorsun kisa kisa yazmalara. Mesela ne yapiyorsun yerine napiyon? Nasilsin naber yerine.. Nbr yazıyorlar.. ya da kelimeleri yanlis kullananlar yarina yagrin diyenler buna benzer seyler iste... Okuduğum zaman sinir oluyorum ya da ya bir gitt basımdan git yerine iki t kullanıyorlar...:)) cok var örnek gördügum yazi şekilleri...
10 Yorumla
+1 yıltamam memen vr anldk egon ytrince tatmn oldysa gdblirsn
23 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılBu kadar erkek nasilda dikkat edermis harflere be :)
32 Yorumla- +1 yıl
hahahahh
+1 yılBöyle ensesinden tutup, kafasını ekrana yapıştırıp " Nerde len bu harfler! Nerdee! " diyesim geliyo..
11 Yorumla- +1 yıl
ahhaa ayneen
Gizli Üye(36-45)+1 yılcümle içindeki Kelimelere Büyük Harflerle Başlayanlar var. yeni moda da o sanırım :/
26 Yorumla- +1 yıl
almancilar var aramizda heralde :D
Cevap sahibi+1 yılo ne alaka ki :D
- +1 yıl
almancada ozel isim disindaki isimler de buyuk harfle yaziliyor cunku
Cevap sahibi+1 yılilginçmiş bir bilgi daha öğrenmiş oldum :D
- +1 yıl
ahah ne demek
Cevap sahibi+1 yılasdfghj saol :D
Adı üstünde ''imla''. Bir dilin kurallar ile yazıya dökülmesi... Neden uymuyorlar ve göz zevkimizin -afedersiniz ama- içine ediyorlar anlamıyorum.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yıl-Eksik yazanlar...
-Dönüştürenler...
-Özellikle kısaltıp makaslayanlar...
-İçine yabancı dilleri katmaktan zevk duyanlar...24 Yorumla
+1 yılGüzel Türkçe'mizi bozmayalım, saygılı olalım. En çok da ''yapak, edek, gidek'' tarzı kelimelere uyuz oluyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
onlara pek rastlamiyorum
+1 yılKişisel görüşüm tabi ki de bu benim ama bana asla ve asla itici gelmez ki arada benim yaptığım olabiliyor
16 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum merhaba selam falan tarzi seyler itici geliyor
- +1 yıl
Merhaba kelimesini ben yazışma olsun çalıştığım yerde olsun çok kullanırım ve insanların %70' ne merhaba nasılsınız diye giriş yapınca insanlar mutlu hissediyorlar kendilerini benim anladığım kadarıyla tabi ki de bu senin kişisel görüşün saygı duyarım ama benim görüşüme de saygı duyulmasını isterim :)
- +1 yıl
pardon yani merhaba selam gibi yazilinca
- +1 yıl
yaziyorum duzeltiyor site neden anlamadim m. r. b seklinde noktasiz dusun
- +1 yıl
hahaha bilmiyorum site de karşı demek ki :)
- +1 yıl
haha aynen
Mobilden girmeme rağmen dikkat ediyorum.
Aynı şekil de özel mesajlarım da bir o' kadar dikkatlidir ve özenlidir.10 YorumlaBile isteye yazan insana sinir oluyorum. Hızlı yazayım derken harf atladığım oluyor ona da birşey yapamam. Yavaş yazmak işkence gibi.
10 YorumlaTürkçe'yi düzgün kullanmayanlar sınıfına sokarım onları ve benim için ağır gerizekalı sınıfına giriyorlar. Ağızlarına kürekle vurasım geliyor ;)
10 YorumlaŞu sesli harfleri koymayanlar var ya ah o koymayanlar çok gıcık oluyorum çok dikkat ederim var ya kelimeyi normal yazacak karşımda ki
10 YorumlaSadece bununla kalmamakta birlikte, imla hatası yaparak kelimeleri yanlış yazanlara da sinir oluyorum :/
10 Yorumla
+1 yılVe harf degistirenlerden merak etme yalniz degilsin en iyi cevap zaten cok guzel aciklamis... saygilar.
10 Yorumla
+1 yılGençsin senin yaşındaki biri çivi yazı bile okur ama sende o ışıgı göremedim 🙌
18 Yorumla- +1 yıl
ben okumak icin gotumu yirtmak zorunda degilim ve sesli harfler yazilmayinca araya yazilabilecek tonlar farkli sesli harf olasiligi var
- +1 yıl
Okuma yazma kursuna git götünü yırtmak zorunda kalmazsın ;)
- +1 yıl
okuma yazmayi biliyorum rahat ol ama yazmayi bilemeyenler var onlar sorun
- +1 yıl
Ne mezunusun bayan bilmiş
- +1 yıl
lise okuyorum son sinif
- +1 yıl
Daha yolun başındasın
- +1 yıl
okuma yazmayi ogrenmek icin degil
- +1 yıl
Hayatın canım
+1 yıltowonderland?
tomorrowland'ı biliyosundur sen şimdi :D11 Yorumla- +1 yıl
duydum da izlemiyorum ve adimin onunla alakasi yok
+1 yıliyide yazış şeklindeki gibi konuşması insanın diksiyonu çok kötü mesaj yazan bir insan olabilir ama çok düzgün bir lisanda konuşur çok kötü konuşur ama çok dikkatli güzel mesaj yazar bunun onunla hiç bir alakası yok :)))
10 Yorumlavalla bazen bnde eksik yazıyorum. kendime gıcık oluyorum:)
30 Yorumla
+1 yılTürkçeyi düzgün kullanmıyorlar bende sinir oluyorum birde bebeim qörüşz yazan emolarada kendiniz olun biraz öyle yazanlar
10 Yorumla
+1 yılBende ayar olurum onlara azizim fakat konuşurken bu titizliği gösteremiyorum ve gösterenlere cidden şaşıyorum..
10 YorumlaAceleyle ve hızlı yazınca istenmeden olur o bunu biz lisede ergenken kafaya takardık yalnız. Sorunun biraz ergence ilerde geçer geçmezse işin zor çok saçma takıntın var
10 YorumlaBenim sorun yazmada değil konuşmakta şive deniyor sanırım ama yor yok mesela anlisan? Ha bide mı mi mu filanda yok sondaki yüklemi vurgularız anlisan değil? Gibi
22 YorumlaNe var yani :) illa gitcem yerine gideceğim mi yazak alla alla :)
22 Yorumla- +1 yıl
hayir ondan bahsetmiyorum gitcem diyenlerle bir problemim yok. ama bazilari var ki kelimenin icindeki tum sesli harfleri atiyor ve hicbir sey anlasilmiyor
Kişilik & Karakter konusunda 804 cevap paylaştı. O değilde Türkçeye birşey sokan kendini çok bilmiş sananlara çok sinir oluyorum mesela fuckbudy biri de gitmiş one night demiş biz sanki anlamıyoruz ne halt işlediğini deki gecelik de ya da tek gecelik de
10 Yorumlatek değilsin. hızlı yazmak dışındaki imla hataları haricinsw sinir oluyorum ben de.
10 Yorumla
+1 yılSonunda benim gibi birinin olduğunu öğrendim. Ben de sinir oluyorum yaa
10 Yorumlayalnız değilsin.. öylelerine cevap yazasım gelmiyor.
10 Yorumla
+1 yılSogumuyorum ama aynı sıkıntı bendede var. Okumak keyif vermıyor.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır. bir çocuktan hoşlanıyordum uyarıyordum da sürekli kısaltarak yazma diye ama sürekli devam etti bende soğudum maalesef.
10 Yorumlakelimeyi anladığım sürece problem yokta anlamadığım zaman iyi çınlıyor kulakları :D
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 858 cevap paylaştı. Harflerin eksik yazılması ve basit imla hataları beni de rahatsız ediyor. Mesela Değil'e deyil yazan insanlar var.
10 YorumlaSessiz harfi kullanani sevmem ama yapcam gelcem yazarım :P
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılselam nbr. Su iki kelimeyi nekadar yakisikli olursa olsun bir erkekte gordugum an soguyorum elimde degil. :/ cok hak veriyorum sana bu konuda.
10 Yorumla
+1 yılYazım yanlışı yapan insanlar bana cahil geliyor açıkçası. :/ Türkçeyi yozlaştıranlar da cabası. :(
10 Yorumla
+1 yılSinir olacak birtk bu kldi
Dunyam okadr kuck degil10 YorumlaEvet nedense cahil va anlayissiz bir insan tipi gibi gelir bana
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 583 cevap paylaştı. Bri bnami seslndi acab a a...
t9 tabiki benim bir suçum yok biliyorsun teknoloji mağduruyum10 Yorumla
+1 yılBen sadece tamam yazıyorum eksik olarak ama onun dışında hemfikiriz. özellikle Allah in selamını veriyorsun selamunaleyküm diyip cevaben as yazıyorlar ben nerden bilecem anama küfretmediğini
10 Yorumla
+1 yılBennnnn sevgilim yapıyor söylediğim halde devam ediyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılTürkçeyi bilerek yanlış kullanan herkesten nefret ediyorum.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılTamam yerine "Ok" yazana o oku monte etmek istediğim çok oluyor mesela...
12 Yorumla- +1 yıl
0q.
- Devamını Gör (223)
Devamını Gör(268)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Harfleri eksik eksik yazan insanlara sinir olan bir tek ben miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler