Bir kitapta geçiyordu, ömür mü değerli yoksa gönül mü? Hangisine ait hisseder kendini? Ömür bir yerde geçer geçmesine de, insan nerede yaşar?

Bir kitapta geçiyordu, ömür mü değerli yoksa gönül mü? Hangisine ait hisseder kendini? Ömür bir yerde geçer geçmesine de, insan nerede yaşar?

İnsanın ömrünün geçtiği yer, her zaman gönlünün ve ruhunun ait olduğu yer demek değildir.. İstemesek de bazı şartlardan dolayı, aslında gönülden istemediğimiz yerlerde kalabiliyoruz.. Bu da insanın gerçekten ömrünü kısaltıyor, fiziksel ve ruhsal olarak insanı olumsuz etkiliyor.. Memleketinden çok uzakta bulunmak durumunda kalan insanlardan bunu çok net görüyor ve duyuyorum..
Önemli olan gönül ve ruh birliği bana göre..
Başlıktaki soru kolay, insan gönlünün geçtiği yere aittir. Devamı felsefe sorusu gibi... Beynim yandı desem yeridir. 🤕
Ömür, yaşam süresi boyunca yaşanan deneyimlerin bir toplamıdır ve bu deneyimlerin değeri, kişinin yaşamına kattığı anlam ve mutlulukla ölçülür. Gönül ise duygusal zenginliği, sevgiyi, ilişkileri ve içsel huzuru temsil ediyor. İkisinede kişiye bağlı, kişinin ne kadar anlam yüklediğine bağlı olarak değer biçilir. Bu sebeple gönül işleriyle (illa aşk değil yanlış anlaşılmasın) haşır neşir olan gönül der, hayatının kıymetini bilen dolu dolu yaşamaya çalışan ahireti düşünen ömür der. Lakin yinede kendi cevabımdan tatmin olamadım, sanki atladığım unuttuğum bir şey varmış gibi... Af buyur ama nasıl soru bu? Nerden geldi aklına? 😂 Seçim yapamadım resmen. Bu soru hatalı, bunun cevabı yok. 😅😂 Latife ediyorum bu arada, güzel düşündürücü bir soru çok beğendim. 🙂
Sıradan soru tarzıma uygun değil 🙄
Estağfurullah. Gayet güzel cevabın.
İnsan gönlünün geçtiği yere aittir. Ömrün geçtiği yere beden, gönlün geçtiğine rûh lazım gerek. Aitlik ise bedenle değil rûh ile hemhâl olur. Ömrün vefa ettiği süre boyunca yaşanılan her ne varsa bedene değil rûha işler. Beden ölür, çürür ancak rûh ait olduğu mekana döner. Orada vücut bulmaya devam eder. Çünkü rûh hep oraya aitti. Rûh, gönlün geçtiği, geçipte gidemediği, gidipte hissedemediği her neresi varsa oraya aittir insan.
Gönül, ömürden daha değerlidir. Ömür biter.
🌿
Gönlünün geçtiği yere ait olmalıdır. Ancak şartlar ömrümüzün geçtiği yere ait zorundalığı bırakıyor çoğunlukta.
Kendine kulak vermek hissederek yaşamak bir gökyüzünü, bir denizi, bir gönlü belki bir şehri ömrün geçirebileceği en güzel nokta ve yer aslında.
Araf’ta kalıp hiç bir mekana kişiye hislere ait olamamak ise sanırım büyük bir ceza insan doğasına.
Ait olabilmeyi hissetmek ve teslim olmak ümidiyle.
En çok sizin görüşünüz hak etti. Ben teşekkür ederim.
İnsan bu dünyaya ait değil bence nereye ait olduğu nefsinin elinde terbiye edememişse vay haline
👏👏👏
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
6Cevap
Ömrümüzün geçtiği yere aitiz. Gönlünün geçtiği yer rüyalar alemi mi?
Öyle diyemeyiz.
Nasıl diyelim
Rûhun nereye akıyorsa, gönül oradan geçiyordur.
Bedenimden ayrı mı bunlar benim şimdi
Ayrı tabii ki. Organdan bahsetmiyoruz 🙄
Gönül ne 😅 ruhum bedende beden nerede ömür geçiriyorsa o da orada geçiriyor
Bedenim sağ sağ, ama ruhum. Çogşükr.
Ahahah baktı ki benden adam olmayacak :D
Yok da dedim ki artık nereye ait olmak istiyorsa saygı duyayım 😂
Öhö öhööö :D
Ömrünün geçtiği yere diyorum. Uzun yıllar memlekete uzakta yaşarken geleneği olsun yemekleri olsun ezgileri olsun insan kendini yaşadığı yöreye ait hissediyor. Sıla özlemi baki kalsa da başka diyarlara alışmanın da mümkün olacağını kader öğretti sağ olsun.
Ömrünün geçtiği yere aittir.. Gönlünün geçtiği yer hayaller olur.. Biz hayaller aleminde yaşamıyoruz..
Gönlünün geçtiği yerde kesinlikle çünkü kendini tam potansiyel koyabileceğin, ruhunu besleyerek yaşayabileceğin, daha mutlu olacağın bir yerde dünyaya da insanlara da daha güzel şeyler katarsın. Ömür her yerde geçiyor yoksa.
İnsanların hayatlarında aldığı karara göre değişir kimisi zorunlu olarak ömrünü istemediği bir yerde geçirir kimisi ise bütün zorluklara karşı mücadele ederek gönlünün seçtiği yerde geçirmeyi tercih eder ve nerede kendini ait hissediyorsa orada olur.
Soruya cevap bulamadım…Çünkü ruhum bu dünyaya ait değil gibi.. Sanki başka bir evrenden gelmişim.. Cevap yazarken şimdi aklıma geldi.. Ne ömür ne gönül bence insan ruhunun geçtiği yere ait..
Ömrünün geçtiği yere aittir. Kimse gönlünün geçtiği yere kendini kaptırıp ömrünün geçtiği yerden kendini soyutlayacak kadar yürekli değil çünkü
Gönlümün aktığı yer ile olmam gereken yer çelişiyor. Çok yorucu bir durum.
🤔🤔
🤔🤔
Rabbim yorgunluğunuzu alsın, alsın ki aitliğiniz bir yere bağlı kalsın.
Amin. Teşekkür ederim Mütesellî.
Rica ederim Cevap sahibi.
Ömrünün gectigi yere ait olmalıdır. Öyle gönlünün geçtiği yere diyenler demek ki ruhu bedeninden her daim ayrı yaşayan kişiler.
Ve o kitaba bir şarkı cevap verir;
Gözlerinin dokunduğu her mekan memleketim
Bakıver de uzamasın gurbetim
Ruhunun geçtiği yere aittir.. ömür geçer gider ruh baki kalır..
Gönlünün geçtiği yere maalesef, bedenin nerde olduğunun pekte onemi yok
Sorun bana bir yere ait olmadığımı hissettirdi..
Neyse onun için yaşıyorum artık en azından 🙏
İnsanın ömrünün geçtiği yeri sevmesi de gönlüne bağlı değil mi zaten..
Ömrünün geçtiği yere
Gönlünün geçtiği yere aittir. Ömrünün geçtiği yer bazen senin için huzurlu olmayabilir..
Ömrünün geçtiği yere.
Keşke insanın gönlü kaderine razı olsa
Arafta olur ve hiçbir yere ait olmaz.
Insanlar gönlünün geçtiği yere aittir bence
Insan gönlünun erisemediği yere aittir
Ömrünün geçtiği yere
hiç bişey değerli değil
Gönlü ve aklının kaldığı yere aittir
gönlünün geçtiği yere
gönlünün geçtiği yere
Ömrünün geçtiği yere
Gönül değerli..