sevgili, sigara, arkadaş, eşya… bir alışkanlığı bırakmak için yerini dolduracak bir şey mi bulmamız gerekiyor?

sevgili, sigara, arkadaş, eşya… bir alışkanlığı bırakmak için yerini dolduracak bir şey mi bulmamız gerekiyor?

Gönül ilişkileri bu şekilde yaşanmaz birini unutmadan yerine birini koyarsan hem o kişiye hem de kendine saygısızlık etmiş olursun. Onun dışında eşyalar için mümkündür ve zararsızdır bu durum
Evet genellikle öyle oluyor. yani bir şekilde bırakırsın zaten bırakmak sorun değil. bıraktıktan sonra mutlu olabilmek önemli. mesela işten çıkınca yeni bir iş bulunca rahatlarsın. ya da arkadaşların kalmadığı zaman sosyalleşerek tekrar iyi hissedersin. ya da sigara bırakıyorsan başka meşguliyet bulman ya da stresi azaltman gerekir
Genel olarak böyle bir düşünce olsa da , eğer ilgi odağını soyut anlamlar içeren aktivitelere çevirir, kendimize doğru hareket edersek, aslında bağımlı olduğunu sandığımız şeylerin tamamen kendi beynimizde olan ve yönetebileceğimiz bir esaretten olduğunun farkına varırız.
Olabilir evet öyle olunca kopmasi daha kolay olur bence 🙄 başka insanları da yara bandı olarak kullanmak hiç etik ve hoş bir davranış değil ama.
Cevap
24Cevap
Hayır boş kalsın ne kaybedecek insan kendi canından başka? O da kendisine bile ait değil.
hayır gerekmiyor
mesela sigara bırakılacak ama kişi kendini çekirdeğe veriyor
bu da kötü bir durum
yerini doldurmaya çalışmak aslında kopamadığının bir göstergesidir
kadınlar günün kutlu olsun :)
rica ederim
Bence serbest olmak özgür olmak daha çabuk kurtarıyor insanı. Çünkü yerini doldurmak bence yara bandı oluyor. Ne yerine koyduğuna değer verebilirsin ne de sürekli eskiyle kıyaslayacağın için unutabilirsin.
Neden kendini yıpratmak icin uğraş veriyorsun bu kadar diye sormak geliyor içimden.. bazen bazı seyleri akısına bırakmak gerekir
Benim bir şey bırakmam gerekirse yerini dolduracak bir şey aramam zaten bırakmak benim işim. Hayince bir cevap oldu 😂😂
Beyin biraz ona eşdeğer bir şey arıyor maalesef😕
Kopmam gerekiyorsa o şeyden koparım yerine bir şeyin gelip gelmeyeceğini zaman gösterir.
Hayır onun eksik ve boş kalması gerektiğine inanmak adepte olmak yeterli. En azından benim için.
Evet... ben eşimi buldum içki ve sigarayı bıraktım
Alakası yok... Bazen boşlukta süzülüp onun hazzını yaşayıp yüzleşmek gerekir..
Uğraşacak şeyler hobi gezmek tozmak eğlenmek gerekiyor
Yerini doldurduktan sonra kopmak ahlaksızlık değil mi?
Evet bir şeyin yerini başka bir şey ile doldurmasan kopamasın
Bence hayr doldurmadanda bırakmak oluyor bi süre sonra alışıyorsun
Bazı boşluklar ne yaparsan yap dolmaz.
Doldurmaya çalışmak yorar insanı.
Hayır ben pire için yorgan yakmaya da, inceldiği yerden koparmaya da alışığım.
Kopmak istersen koparsın yeni bir bağımlılığa gerek yok bunun için.
Hee ya çay içmeyi bırakıyorsam kahve içmem lazım..
Birşeyden kopunca yerine alternatif olarak ne olabilir bilmiyorum
Hayır bi süre onsuz devam edip sonrasında ise alışmak
Hayır boş bırakmakta bazen en güzel bir şeyin yerini doldurmadır
Su ana kadar hic koptugum birseyin yerini baska birseyle doldurmadim ve iyiyim
Aslında bu bir çeşit takintililiktir herkesin birşeye takıntısı vardır ve takintisiz insan yoktur...
hayır böyle olsaydı sadece eski sevgilisini unutmak için başka bir kızla konuşmaya başlayan erkekler haklı olurdu.
Bazen sadece akşına birakmak yeterli oluyor.
Evet doldurmak gerekir.
Genelde öyle evet.
Kadın mantığı böyle işte..
Hayır buna gerek duyulmaması lazım bence
Hayır ihtiyaç yok hiç bişeye
Hayır kimseye ihtiyaç duymam
hayır böyle bir gereklilik yok
Gerek yok koapcagi varsa kopar
Daha iyisini bulmamız gerekiyor tam olarak
Yerini doldurmam, yeni yer açarım..
Hiç bir şeyin yerini hemen doldurmam
Kesinlikle tam doldurmaz ama uzaklaştırır bir süre
Yani olabilir aksi taktirde zor olur
Evet gerekiyo
Evet
Her zaman değil
Hayır tabiki
Hayır gerekmiyor ben bir şeye bağımlı olamıyorum.
Evet
Yooooo ne alaka
Maalesef evet evet
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?