Hepimizin içinden gelen anlık isteklerden biridir, hiç tanımadığımız biri ile dertleşmek. Kimi zaman bunu yapmak rahatlatır insanı. Çünkü sizi hiç tanımayan biridir karşınızdaki. Yani sizi yargılayamayacaktır. Fakat eleştiri yapabilecektir. Sizi, çevrenizdeki insanları tanımadan, olaylara farklı bir açıdan yaklaşacak ve dinleyecektir. Belki de en önemlisi de budur! İnsanlar, hiç bilmedikleri bir konuda daha iyi dinleyici olurlar. Çünkü bilinmezlik insanoğlunun her zaman ilgisini çeker.
GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR? DERTLEŞMEK İSTEYEN VAR MI?
Hiç tanımadığınız biri ile dertleşmek neden iyi gelir?
Asla yapmaz dediğimiz insanlar bile anlattıklarımız ile bizi vurabiliyor en ağır da bu. Sonra konuşacak kimse olmadığını fark ediyorsun, içine ata ata daha kötüye gidiyor her şey.
hiç tanımadığın bir insanın senden beklentisi yoktur. Onların size nasıl baktığının bir önemi yoktur. Artı seninle ilgili hiç bir şeyi bilmediği için derdini sana zarar vermek için kullanmaz.
Bazen icindeki sana sıkıntı veren seyi anlatmak paylasmak istersin bu kotu durum degil tabi anlatilacak seyse anlatilmali ve dinleyen ve ya okuyan kisiye de bir tesekkur edilmeli.
Sizi anlıyorum, peki sizin için bunu ayırt etme yolu nedir? Paylaşmanız mümkün mü? Örneğin neleri paylaşıp nelerden kaçınmak gerekir? Sizin görüşünüzü ve sınırınızı merak ettiğim için soruyorum.
Bunu anlamak icin sordugum sorulara goz atabilirsin, mesela bazen insan icsel olarak kendini kotu huzursuz hisseder ne yapacagini bilmez o zaman birilerine anlatabilir bunu rahat etmek icin. Ne yapacagini bilmeyince birilerinin gorusunu alabilir.
Hayatımda kendi yaşıtım kimsem yok ne yazık ki, sürekli olgun insanlar içerisindeyim. Bu şekilde büyüdüm, bu şekilde yaşadım. Bu bana bir çok şey kattı fakat bir çok noktada eksik şeyler mevcut.
Çoğu şeyi erken yaşta görüp yaşadım, eksik olan şey şu an ki yaşımı, yaşıtlarım arasında yaşayamıyor olmak, gençliğin tadını çıkartmıyor olmak. Sanırım onlara biraz yaşlı kalıyorum...🤭
Ne demek istediğiniz detaylı açıklama şansınız var mı? Bildiğim ve inandığım kadarı ile su anlatılan şeylere göre değişim göstermektedir. Peki insanlar? Örneğin bir kimseye büyük sorunları ve dertleri açarsak sonucu kötü mü olur?
Evet, ben konuşacak beni anlayacak birini bulamıyorum, her gün gördüğün yakın çevreye ise anlatmak cidden olmuyor. her gün değişik tavırlar haller, bakışları bile değişebiliyor. Anlattıklarımı bana karşı kullanan çok insan var çevremde, bir şeyleri sürekli içeri atmak çok yorucu.
İyi bir yol, sevindim sizin için. Bende kendimi ne zaman kötü hissetsem burada kendimi kaybolmuş halde buluyorum. Teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için.
Erkekler için bu hep böyledir zaten, bazen bu yüzünden neden kadın olmadım ki diye soruyorum. İçeri ata ata, üstünü kapatıp bir şey olmamış gibi, bir şey yokmuş gibi durmak o kadar zor geliyor ki.