Günahkar insanlar neden mutlu?

Ben sirf 5 vakit namaz kildigim icin veya ibadetlerimi yerine getirdigim icin veya allahin kuranda bahsettigi gibi yasadigim icin mutlu olmam gerekiyor demiyorum. Bunlarin hepsini ben allah rizasi icin yapiyorum multu olmazsam veya mutlu olmayacaksam bile.

Ama benim anlamadiğim neden günahkar insanlar mutlu. Etrafimda var mesela insanlarin moralleri harbiden yüksek. Ve benden iyi yasiyorlar. Şanslari bahtlari daha açık. Her türlü kotulugu pisliği gunahi yapiyorlar ama adamlar mutlu be. Ben ne zina yaptim ne hirsizlik yaptim nede birinin hakkina girdim. Yapma imkanim bircok kez olduğu halde. Yapmamak zaten normal ama yapanlar neden mutlu. Ve şaşirdigim bir diğer şey ise şu;bu dunyada gunahin karsiligini almazlarsa bile obur dunyada elbet herkes amelinin karşiligini alacak , tamamda neden ben hic bu dunyada yaptigi kotulugun karsiligini alan insanlar gormuyorum. Veya islemis oldugu gunahin. Bir kerede şu dunyada alsin ben goreyim. Bunalima girdim. Bu konu hakkinda yardim edebilecek insanlar varsa lutfen bu konuda biseyler yazsinlar.

Günahkar insanlar neden mutlu?