Neden kötülük edenler can yakanlar mutlu olur?

Çok merak ediyorum. Ben inançlı biriyim bana kötülük edenlere kötülük etmedim daha doğrusu hayatımda 1 kişiden kötülük gördüm. Beddua etmedim sadece Allah'a yalvardım beni sahipsiz bırakma bana bunu yapana cezasını ver bana yaşattıklarını yaşasım dedim. 11 aylık bir ilişkim vardı askerden gelmiştim ona güvendim ailemle konuştum nişanlanmak istiyordum söyledim o da güya konuşucaktı ailesiyle açmadım daha konuyu ama haber gelse ertesi gün ailemle kapısına gidicektim. Maddi gücüm, işimde vardı herşey hazırdı. Ama bu konuşmadan 1,5 ay sonra bir mesajla terketti beni. İhanet etti. Başkasıylaymış. Yalvardım yakardım takmadı bile, ben aleviyim diye bana bazen kötü şeyler derdi namaz kılmıyosun oruç tutmuyosun hiç korkmuyo musun Allah'tan derdi bende allah'a inancım sonsuz ne senin nede başkasının aklı ermez derdim. Kendince böyle inançlıydı güçlü biçimde ama o gün geldiğinde ona dedim beni yarı yolda bıraktın yıktın canımı yaktın hiç mi Allah'tan korkun yok dedim ne dersen de umrumda değil dedi. Bana yaşattıklarını bir allah bilir gün gelir hesap sorar dedim, ne dersen de razıyım uzatma artık dedi. Bunları söyledi hiç bişey yapmadım her gece dua ettim hem unutmak hemde bana yaşattıklarını anlasın neler çektiğimi bilsin yaşasın diye. Kötülüğünü istemeye kıyamasamda diledim bunları.. Ama 7 ay oldu ne ben unutabildim ne de o. Buna rağmen bana ihanet ettiği o çocukla 7 aydır mutlu. Gününü gün ediyor. Sorum size siz yaşadınız mı böyle bişey ? Neden kötülük edenler yarı yolda bırakanlar böylesine mutlu?
Neden kötülük edenler can yakanlar mutlu olur?