Hangi konular üzerinden şaka yapılmasına tepki gösterirsiniz?
Size hangi konularda şaka yapılmaz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ateistim. Üstüne üstlük ahlaki değerim neredeyse yok. Tam olarak bu yüzden hiçbir konuda mizah yapmaktan veya yapılmasından çekinmem. Buna cinayet, tecavüz, işkence, pedofili, zoofili gibi birçok insanın hassas olarak adlandırdığı konular dahil.
Mesela en sevdiğim şakalardan biri şu ''eğer birine tecavüz ederken çok sert olup en aşağılayıcı hareketleri yaparsanız, sonrasında onu öldürmenize gerek kalmaz çünkü zaten utançtan intihar edip işini sizin yerinize bitirirler.''
Bir diğeri de ''eğer toplum olarak sübyancıları birazcık hoş karşılasaydık daha az çocuk ölürdü, çünkü sübyancılar çocuklara tecavüz ettikten sonra korkudan onu öldürmek yerine serbest bırakırlardı.''
Farkındaysan her iki şaka da mantıksal olarak gerçek barındırıyor. Saçma sapan öylesine yapılmış bir mizah değil yani. Tabii bizim insanımıza ağır gelir böyle şakalar. Beyni hata verir 🤣
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Sevdiğim değer verdiğim insanlara onları üzecek şaka yapılmasına izin vermem ve istemem. sağlık konusunda. dış görünüş konusunda ve insanın yaşadığı acılar konusunda. ölüm konusunda şaka yapılmaz
Her konuda şaka yapılır ama her yerde ve her zaman yapılmaz. Dünyanın en kötü olayıyla ilgili bile mizah döner. Bu zaten birçok insanın da hayatla baş etme yöntemi de budur.
Bana göre kara mizah yapmanın 3 kuralı vardır:
Birinci: En başta "komik" olmalı. Evet, şart bu.
İkinci: Aşağılama ya da alay etme niyetiyle değil, gerçekten mizah niyetiyle yapılmalı
Üçüncü: Esprisi yapılacak olayın üzerinden zaman geçmiş olmalı
Bonus olarak da insan içinde değil, arkadaş ortamında ya da yerinde yapılmalı
Geçenlerde yaşadığım sevimsiz bir olay anında çok mecbur kaldığım için birinden yardım istedim. Bir yerlerde karşıma çıkar düşüncesiyle yardım istemekten hiç hoşlanmam. Yardım eden kişi şakalaşırken o günü hatırlatıp güldü. Anında cevap vermeyi kestim. Önüne yemek olarak sunacaksan yardım etme, edeceksen şaka adı altında dalga geçme.
Aslında bu soru benim için şakayı yapanın benimle ne kadar yakın olup olmaması ile alakalı. Sadece değer verdiğim sayılı insanlar benimle hiçbir sınır olmadan konuşabilir onlar zaten kırmızı çizgilerimi bilir ve uzak dururlar. Diğer insanların gereksiz en ufak samimiyeti rahatsız ediyor.
Bu çok ince bir çizgi. Aynı zamanda çok zarar verici olabilir. Fark edemediğimiz bir durum tetiklenebilir ve kişi o durumun hafife alınıp gülünmesinden belki küçük bir durumu içinde çok daha büyütür, bunu kendi bile fark etmez. Kişisel bana kalırsa hiçbir şekilde yapılmamalı. Durumsal, iğneleyici, tetikleyici olabilecek her şeyde çok dikkat etmek gerekir. Bu konu gerçekten çok ciddi.
Samimi ve komik olduğu sürece hiç bir şeyin şakası yapılmayacak kadar kutsal olduğunu düşünmüyorum. Bence her şey üzerinden mizah yapılabilir, tabi karşıdaki kişi rahatsızlık duymuyorsa.
Bana her türlü şaka yapılabilir ancak benle henüz samimiyet oluşturmamış bir insanın yaptığı her türlü şakadan rahatsız olurum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kocamın başka kadınlar üzerinden şaka yapmasi beni delirtiyor en son bir kızdım ona , ben yapsam aynı şeyi naparsin dedim , o gün bu gündür o şakayı yapmıyor, nedir ya ben de başka erkeklerden bahsedeyim o zaman.. biraz empati
evet tanıyorum kendisi doofenshmirtz izinde göreve çıkarılmış bir askerimizdir kraliçe olarak onu bu uzun yolculukta uğurladım şans dileyin eve tek parça dönsün