Aşkı, ilişkideki derin bağlantının ötesinde, ruhlar arasında bir uyum ve anlayış olarak mı görüyorsunuz? Yoksa sadece duygusal bir yakınlık ve ilgi olarak mı tanımlarsınız?"

#𝓐𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝓴𝓮𝓮𝓹 𝓼𝓶𝓲𝓵𝓲𝓷𝓰...
Aşkı, ilişkideki derin bağlantının ötesinde, ruhlar arasında bir uyum ve anlayış olarak mı görüyorsunuz? Yoksa sadece duygusal bir yakınlık ve ilgi olarak mı tanımlarsınız?"

#𝓐𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝓴𝓮𝓮𝓹 𝓼𝓶𝓲𝓵𝓲𝓷𝓰...
Aşk benim için tamamen duygusal bir duygudur.. yani diğer konulara bakmıyorum.. duygular ve mantık bir arada olmalı tabi ki de.. insan aşık olduğu zaman birden kör olabiliyor.. karşısında ki kişi kendisine kötü davransa bile devam ediyor ya da sürekli tartışıyor ayrılıp barışıyorlar bu da doğru değil.. toksik ilişki oluyor o zaman.. ama bu zaman da gerçekten ruh ikizi diye bir şey kaldığını sanmıyorum
Aşk hakkında çoğu insan yanlış düşünüyor... Aşk bir duygusal bağ değil... Aşk, dürtüsel bir çekim nedeni... Sevmek ile aşık olmayı karıştırmayın, çünkü birini tanımadan ondan etkilenip aşık oluyorsunuz, oysa, tadını bilmediğini, nasıl yapıldığını bilmediğiniz, içindeki malzemeleri bilmediğiniz bir yemeği sevdiğinizi söyleyemeyeceğiniz gibi, tanımadığınız bir insanı da sevdiğinizi söyleyemezsiniz. Birini iyi tanımadan, korkularını, kaygılarını, yaralarını, zaaflarını, kusurlarını, onu mutlu eden şeyleri, onu üzen veya rahatsız eden şeyleri bilmeden onu sevemezsiniz, ama pek âlâ karizmasına, gücüne, çevresindeki insanlar üstündeki etkisine, dış görünüşüne, yaşam tarzına göre ona aşık olabilirsiniz. Aşk için ruhların uyumundan söz etmek de çok mümkün değil... Ruhların uyumu, sadece birine bağlanıp onu sevmek için ön koşul olabilir...
EİC için teşekkürler 🙂
Aşk, yani aşeka isimli sarmaşık...
Duygusal ve görsel hoşlanma ile başlayan
İnsanı kendine çeken ve sarılıp sarmalayan zehirli bir duygu sarmalı.
Uyum gerekmez aşk için , çünkü birbirini tamamlayan zıtlıklar aşkı var eder.
Seni ittiği için çekilirsin bazen, bazen de tam benim kafama uygun, ruhumu huzurla dolduran bu kişidir diye.
Aşık olunan yani maşuk; sende olmayanı taşıyan, senin arzularına karşılık veren, isteklerini onda gördüğün, bütün duygularına ve duyularına hükmedendir.
Saygılarımla...
Cevap
17Cevap
Ruhlar sevişiyorsa tamamdır o iş :D
İki bedenin bir bütün olmasıdır gadası
Aşkın 3 cemresi vardır demiş Şems..
Birinci göze düşer, beğeni olur..
İkincisi kalbe düşer, aşk olur..
Üçüncüsü ruha düşer, vazgeçilmez olur..
Aşka inanmıyorum diye naralar atıyordum ama KS karşıma aşklı meşkli sorular çıkartıp duruyor. Kısaca ben iki insanın birbirine verdiği sevgiye ve saygıya inanıyorum diyim. Aşk kelimesi bende manasizlaşti değerini yitirdi çirkinleşti. Baki kalan sevgi ve saygıya göre bakarsak eğer ruhların derin uyumudur
Umarım bir gün aşk senin için anlamlı ve güzel bir hâle gelir. 💖
Amin bitanem bilmukabele 🌹❤️
Aşk, başlı başına ruhun kendisidir. Aşk, bedenle yaşanmıyor. Ne yapsan eksik kalıyor. Aşk normal bir beşere hisseldiği sanılan, hiç karşılaşılmamış duyguların adı. Aslında bunun karşılığı yaradılışta gizli. Ruhun uyumu ancak yaradanla hemhâl olunca gerçekleşir.
Aşk kendisinden emin ve özgüveni sağlam bir insanın başta hayatı ve kendisini ve hayvanları ve bilimi, gezmeyi, sporu, edebiyatı, yemeği, sanatı, sinemayı, hayata dair güzellikleri tutkuyla ve akıllıca sevmesidir, kendisini geliştirmesi ve dönüştürmesidir. Başka bir insanın aşkla sevilmesi ve cinselliğe fazla ilgi duyulması bence akıl işi değil. İnsan sevmek isteyen sevebilir tabi. Ben karasevdalı âşıkları, leylaları ve mecnunları izleyip eğleniyorum.
Aşk bence en güçlü duygusal bağdır insanlar arasında, ruhların derin uyumu yakalanınca o vuslat olur. Yunus Emre aşkından kör oldu yandı tutuştu kül oldu, öldü ve aşkına kavuştu.
Ask'i aliskanliklar'a baglamamak gerekir.. Ask bir hece'dir tektir.
Masum bir cocuk aglar'sa gök kubbe yarildiginda.. neyse.
Aşk derinlik ister. Sadece duygu ya da fiziki beğeni de takılı kalırsa mutlaka tükenir
Aşk dediğimiz sey sadece hormonal tepkidir. O yuzden gelip geçicidir.
Ruhların uyumu ise tarihi bayağı eski dayanıyordur 😌👌
Ruha indirgemek biraz romantizme kaçıyor, beyinde başlayan bir hissiyattır..
Duygusal bir bağ kesinlikle
Şems’in aşk tanımı geldi aklıma göze düşen gönle düşen ve ruha düşüp vazgeçilmezi olan..
Hem ruhsal, hem duygusal hem de tutkusal uyumu yakalamaktır aslında. Hepsini barındırır çünkü..
Her yönden uyumdur tabi zamanla uyumsuzluklar ortaya çıkar ve aşk ölür😀
Ten uyumu. Aşkın arkasına saklanan gerçek dürtüler.
Ben ikisi de olduğunu düşünüyorum
Bana göre duygusal bir bagdir
Duygusal bir bag sonr deyisiyor
Ruhların derin uyumudur
Aşk bir bütün olmaktır , ruhen , duygusal bedenen
Kişide belirlediği bir noktadır aşk
Asik olduktan sonra gerisine hic bakmiyoruz biz :d
Bence aşk çeşit çeşit
İkisi de değildir, kimyasaldır.
Bence herşeyden biraz biraz
Hepsi✨️
Her ikisi de bence