- Aşk İlişkileri konusunda 976 cevap paylaştı.
11 ayBağlanma hissi aslında ikisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Aşk tek başına güçlü bir duygu, ama kişinin içinde bağlanmaya açık bir kalp yoksa, o aşk bile tam anlamıyla bağlanmaya dönüşmez. Kişi kendi geçmişiyle, deneyimleriyle, korkularıyla yüzleşip hazır olmalı. Aksi halde, ne kadar severse sevsin, hep bir mesafe kalır. Yani bağlanmak önce kendinle barışmak, sonra o duyguyu paylaştığın kişiyle güven inşa etmekle mümkün.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 aySağlıklı bir bağlanmada önce kişinin verdiği güven vardır diye düşünüyorum. Aşk (varlığı sorgulanır, yorumu farklılaşır) ne kadar yüksek perdeden sahnelense de güven olmayınca saman ipliğine bağlı bir oluşumdur. Uzun süre yaşanmasını sağlayan şey güven ve saygıdır. Kişinin kendisi ne kadar güvenilirse o kadar saygı duyulur ve sevgi bağı sağlam kalır. Bu da bağlanmayı getirir...
Sağlıksız bağlanma için de çeşit çeşit sonuç çıkabilir... Kişiden de kaynaklanabilir, aşktan da, takıntıdan da şeklinde sürer gider ihtimaller 🙃22 Yorumla- 11 ay
Duygusal yaralanmalardan sonra güven eksikliğine rağmen bağlanma dürtüsü çoğu insanda mevcuttur. Hata olarak düşünemem ama yarayı kanatacağına inanıyorum.
- 11 ay
O da sağlıklı bağlanmaya girmez diye düşünüyorum zaten ben de. Tabi ki yaralandı diye sağlıklı bağlanmayacak diye bir kaide yok bu kişinin duygu dünyasına ne kadar hakim olduğuyla da alakalı ancak insanların birçoğu o yaralanmadan sonra sağlıklı bağlanamıyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı.
11 ayAşk yaptırıyor her şeyi diye düşünüyorum. Bir kişi yapmayacağı şeyleri sadece aşık olduğu için yapabilir.
121 Yorumla- 11 ay
Aşk gözü kara yapabiliyor.
- 11 ay
Kimin başına gelirse Allah kurtarsın diyelim
- 11 ay
Hiç öyle düşünmüyorum.😄
- 11 ay
Nedenkine
- 11 ay
Aşktan daha gerçek bir şey olduğuna inanmıyorum. Dünya bile bunun üzerine kurulmuş, yarım yamalak bedenler, kaybolan ruhlar...
Bunu toparlamak için gerçekten bir çift olmayı tercih ederim.
Acısı olabşlir ama yokluğunda daha fazla düşüncelere kapılıyorsun. - 11 ay
Ben aşka değil dopamin hormonuna inanıyorum. Çünkü bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu hormonu ziplatacak şeye koşarız ve biz aciz insanlar doğamız geregi hep daha fazlasını istediğimiz için doymadız o şeye bağımlı oluruz belki bunun adı aşk olur belki adrenalin belki de tutku herkesin zirveyi yaşayış şekli ve koyduğu isimler farklı sonuç olarak hepsi seni mutlu ediyor bazen üzüyor da... bağımlısı olduğun her şeyin bir gün gerçekten canını yakması gerçeği diye bir şey vardır.
- 11 ay
Bilimsel kısmına tamamen katılıyorum, devreye giren diğer hormonlara vs.
Bunların hepsi bize hizmet ediyor neticede. Bahsettiğimiz şey aynı, kelimelerin bir önemi yok ya da terimlerim. Nörokimyasallar, nöronlar, hormanlar olmadan dışarıdan bakıldığında görünmeyen şeyler, gördüğümüz kadarıyla aşık oluyoruz. - 11 ay
Evet doğru sanırım sen de haklısın 😄
- 11 ay
Haklı olanlar bol bol sarılıyor şu an...
- 11 ay
Yani sen de sariliyorsun🥲
- 11 ay
Haha hayır, haklı değilim...
- 11 ay
O zaman neden tezini savunuyorsun 😅
- 11 ay
Doğruluk başka hak başka. Dkdk
- 11 ay
Bu konu böyle uzar gider 😂
- 11 ay

Fgh - 11 ay
O ne yeniyor mu
- 11 ay

Ben çeyrek yerim olsa
- 11 ay
Siz sosyetiksiniz galiba ben yarim yerim
- 11 ay
Programıma çok sadığım sadece😅
- 11 ay
Sportif bir bey 👌🤭🫡😋
- 11 ay

Keşke böyle keyfim olsa dnd
Aşk ilişkilerinde bağlanma hissi yaşatan şey aslında ne aşktır ne de kişinin kendisidir. İnsan âşık olunca vücuttaki dopamin seviyesi artar ve mutluluk hormonlarının tavan yapmasıyla bağlanma hissi devreye girer. Velhasılkelam aslında duygusal olarak da psikolojik olarak da hormonların etkisiyle girdiğimiz mutluluk halini benimsiyoruz.
15 Yorumla- 11 ay
Nörokimyasal süreç biraz daha karışık aslında.
- 11 ay
Eyvallah, kafa karıştırmaya hiç gerek yok. Fkd
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bağlanma hissi kişinin kendisinden başlıyor ama doğru kişiyi bulduğunda gerçek aşk tamamlanıyor. Yani aşk, bir nevi kimyanın ve ruhun buluşması! O kişiyi hayatının tam ortasına koyduğunda, hissettiklerinle birlikte aşkın büyüsü ortaya çıkıyor. İşte orada hem kişi, hem de aşk iç içe geçmiş oluyor! 🧡✨
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı. Benim için bağlanma duygusu tek başına aşkın işi değil; içimde taşıdığım hikâye, öğrenilmiş bağlanma biçimim ve karşımdaki insanın tutarlılığı bir araya gelince oluşuyor. Aşk kıvılcımı yakar, ama bağı sürdüren şey güven, özen, dürüstlük ve istikrardır. Bazen kişiye değil, zihnimde kurduğum hayaline bağlanırım; o hayal kırılınca bağ da zayıflar. Karşı tarafın varlığı sakinlik, şeffaflık ve söz-değer uyumu yayıyorsa bağ derinleşir; belirsizlik, oyun ve tutarsızlık varsa his, bağımlılığa döner. Kendi içimde huzuru, sınırımı ve değeri korudukça bağlanma daha sağlıklı bir zemine oturur. Sonuçta bağlanmayı hem ben kurarım hem o kişi mümkün kılar; kimya ateştir, ama o ateşi yuvaya çeviren şey karşılıklı güven ve her gün tekrar edilen küçük sadakatlerdir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 ayBağlanma hissinin babası güvendir, annesi ise duygulardır.
20 Yorumla
11 ayAşk sanırım kişilerde hiçbir şey yok onlara anlam yükleyen bizleriz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 265,4b cevap paylaştı.
u 11 aykişinin kendisi tabi ki de.. sevdiğim kadının bana olan aşkına bağlanırım onun kalbine bağlanırım ben ve karakterine
14 Yorumla- 11 ay
Barış, nabersin. Djd
- 11 ay
iyidir abi senden naber sdfds
- 11 ay
iyi iyi fg
- 11 ay
süper sdff
11 ayKişinin kendisine bağlanıriz önce sonra aşka döner. Çok uzun yıllar samimi arkadaş olan taraflardan biri diğerine aşık olur çünkü bağlanır kendi gibi onu anlayan birine bağlanır ve bu bağlanma aşka döner.
10 Yorumla
11 ayBence kişinin kendisi ruhunu ve aklini sanki bulunmaz Hint kumasi bulmus gibi ver değer ver değer, kendini harcar zaman geçip duygun gidince aslında o kişinin hayal ettigin karakter oldugunu ve şimdi duygun olmayınca aslında çok cok sıradan biri oldugunu fark edersin
10 Yorumla
11 ayBence bağlanma hissini asıl yaşatan, insanın kendi içinde hissettiği o ihtiyaç ve boşluk. Aşk sadece o boşluğu dolduran duyguları tetikleyen bir kıvılcım. Yani aşk gelmese bile o bağlanma potansiyeli zaten sende var sadece doğru kişiyi bulunca ortaya çıkıyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Aslında bağlanma hissini yaratan ne insan ne de aşk direk psikolojinin kendisidir diyebilirim
15 Yorumla- 11 ay
Senin durum geldi aklıma direkt. Djd
- 11 ay
🤐
- 11 ay
Nop roblem adf
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Farklı farklı duygular bazen bir insana bağlanmamıza sebep olabilir. Adını koyamazsın ama ondan da kopamazsın. Aşk mı onu zaman gösterir.
11 Yorumla- 11 ay
Çok farklı duygular bunlar kral, biz çözemiyoruz.😅
11 ayKişinin kendisi tabiki öyle olmasa onu seçer mi insan aşk diye
11 Yorumla- 11 ay
Seçmez.🤨
11 ayBende kanmıştım sonra anladım ki her şey yalan ask bille birine deger verince dopamin salgılarız bunu almak hosumuza gidder ve her seferinde derken bagımlı oluruz buna ask derler gereksiz zaman kaybı altı bille yalan acı üzüntü ne cektim be
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
11 ayDuygusal boşluk yaşayan kişilerde bağlanma hissi daha sık yaşanır. Bağımsız olmak en güzeli.
13 Yorumla- 11 ay
Boşluklar boş kalmalı.🤔
- 11 ay
Sağlıklı bir şekilde dolmalı. Kötı hissettiği dönemde aniden hayatına birisini alıp duygularını o kişiyle bastırırsa ve bağlanırsa sonuç kötü olur
- 11 ay
Şimdi oldu, tişikkir.
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Kişinin kendisi sanırım hiç o beyine sahip olamadım pragmatik birisiyim ondan belki de assfgshhs
13 Yorumla- 11 ay
Pagan mevsimi yaklaşıyor djsjj
- 11 ay
Dfghhjj dema
Bence bağlanma hissini yaratan şey, aşkın kendisi kadar kişinin kattıklarıdır. Hayatına eksiklerini tamamlayarak değil, var olanına değer katarak giren biri… işte ona bağlanırsın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 11 ayBağlanmayacaksın körü körüne demiş, Can Yücel. Bence bağlı olunmalı karşıdaki kadından keza adamdan o ışığı alabilirsek. Ama bağımlı olunmamalı. Neden çünkü 🤔 bağımlı olunursa o kişiyi merkeze alacaksınız, arkadaş sil diyecek sileceksiniz vs 🆚 hiç gerek yok. O tarz erkekler kadınlar kendileri özgüvensiz oluşundan karşı cinsi de tehdit olarak görebiliyor Velhasıl ı kelam bağlı olun hak edene, bağımlı olmayın. 🌠
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayKolay bağlanmam ama sevdiysem bağlanırım ama kırılırsa kalbim bitiririm. kopar bağım sevmem asla bı daha
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayAşk ve bağlanma hissi her kişide aynı değildir. Birine çok bağlanırsın aşkın dibini yaşarsın, ruhun onun yanında olur. Ama bazen aşık olursun ya da olduğunu düşünürsün ama her şey çok yüzeysel yaşanır ve ruhun ne bağlanır ne de hisseder
10 Yorumla
11 ayEşhasa, meşrebe, şerâite göre değişir o.
Pardon, yaşıma göre kelime kullandım. Atatürkü gördüm de ben.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bir çok etken var işin içinde, ama romantikleştirmeye gerek yok. Bu duygular, bağlar hep ihtiyaçtan doğar
10 Yorumlaaşk kişiler okadar önemli değil karşılıklı paylaşımlar daha önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı.
11 aybağlanmak hissi insanın kendindedir eyleme karşı verilen bir tepkidir bence
10 Yorumla
11 ayKişinin kendisi bence. Bazı insanların enerjisi büyülüyor insanı
10 Yorumla
11 ayKişinin kendisine duyduğum aşktır. Yani aradaki bağı aşk enerjisi oluşturur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
11 ayBence kişinin kendisidir bir de saplantılıysa vay anam vay 😅
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
11 aykardeşim duygudur o yüzden bağlanmayınız lütfen...
10 Yorumla Kişinin kendisi ve ardından hissedilen duygular oluyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Kişinin kendisi bence.
10 Yorumla
11 ayBence kafanda kurduğun hayaller bağlanma hissi yaratıyor. Yoksa karşındaki kişiye bağlı değil.
10 Yorumla
11 ayAşk olmadan da bağlanmak mümkündür efenim ✍🏻
16 Yorumla- 11 ay
Mutlu olduğun sürece mümkün olur.
- 11 ay
Yoo bazen baglandıgın ve kopman gerektiğini bile bile ayrılamadıgın için acı çekiyosun ama bu baglılık hala devam ediyor yani her zaman mutlu olmuyosun..
- 11 ay
Buna da katılıyorum, aklında kaplayana bağlanıyorsun o zaman.
- 11 ay
dogru olan baglanmaktır zamanı geldiğinde çekip gitmeyi bilirsin yine canın yanar ama yoksunluk çekmezsin bir de bagımlı olmak var işte asıl illet olan bu her gün inceden inceden bitip tükenirsin lakin o acı seni besler sen artık o kişiye değil çektiğin acıya bagımlı olmuş hale gelirsin.. İşte değişik saçma sapan işler jdjdjd
- 11 ay
Bilmediğim duygular. Ddf
- 11 ay
He ya aynen öyle jdjd
11 ayKişinin kendisi enerjisi
12 Yorumla- 11 ay
Karşı tarafın enerji iletimi mi, kendin mi?🤔
- 11 ay
İkisi de
11 ayKişinin kendi varlığı.
11 Yorumla- 11 ay
Doğru 😃
Ben bu zamana kadar kimseye bağlanmadım o yüzden bilmiyorum
10 Yorumla
11 ayBizzatihül zatı halim.
10 Yorumlasoğuk-sıcak yapması= Bağlanma sebebi😄
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
11 ayO kişiyle ilgili bence
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 540 cevap paylaştı. Kişinin kendisine olan aşk
10 Yorumla
11 ayikisininde etkisi var
10 YorumlaBağlanma hissi diye bir şey yoktur.
10 YorumlaKişinin kendisidir herhalde
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kişi kendisi alışkanlık ederek aşık oldum sanır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Tutku olabilir ya da biskrem bilemedim
10 Yorumla
11 ayAlışkanlıklar. Belli bir düzen
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kişinin kendisi
10 Yorumla
11 ayBen sevdiklerime bağlanırım aşk olması gerekmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
11 ayİkisi de. etkili
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 742 cevap paylaştı. Tamamen kişinin kendisi ♥️
10 Yorumla
11 ayBence kişi
21 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
11 ayKişinin kendisi
18 Yorumla- 11 ay
Uzaklarda arama, hepsi içimizde.😅
- 11 ay
Kim içimizde anlamadım sjjsds
- 11 ay
Kişi işte 🙄
- 11 ay
Hee 😂😂
- 11 ay
Yine mi pot kırdım fgh
- 11 ay
Hayır 🤗😀
- 11 ay
Çok şükür jdjd🤸
- 11 ay
😂😂
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Kişidir
11 Yorumla- 11 ay
Dogri
Gizli Üye(18-24)11 ayBüyü yapan karşı taraf
10 Yorumla
11 ayKişinin kendisi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayAşk. Kendisiyle alakası yok
10 Yorumla
11 ayKişinin kendisiiii
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 436 cevap paylaştı.
11 aykişinin kendisi
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı.
11 ayAşkk
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 15,4b cevap paylaştı.
m 11 ayKendisi
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 ayHormonlar
10 Yorumla
11 ayKendisi
10 Yorumla
11 ayAşk..
10 Yorumla
11 ayHayır shmakların işidir
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri