Merhabalar,
Aşk böcükleri 🥳🥳 hadi mantığınızı sandıklara kitleyin🎈 kalbinizin kapılarını açın🥳🥳

Merhabalar,
Aşk böcükleri 🥳🥳 hadi mantığınızı sandıklara kitleyin🎈 kalbinizin kapılarını açın🥳🥳

Bunun cevabını Bülent Ortaçgil verdi zaten şarkısında. Aşk bir dengesizlik işi, dengeye dönüşendir sevgi. Aşk çok yoğun olduğu için mantık tanımaz ama ben şuna da inanıyorum ki gerçekten beni anlayabilecek birisiyle ben aşkı ölümsüz yapabildiğim gibi mantıkla birlikte de sürdürebilme kapasitem var. Yani tek başıma zaten yaptım, hayatımdaki insan da bu konuda benimle uyumlanırsa en azından zaman zaman, aşkı ölümsüz kılıp mantığın yelkeni ile uzun sürecek bir yolculuğa çıkabilirim.
Aşk ve mantık, insan deneyiminin en temel iki yönü olarak sıklıkla karşılaştırılır. Özellikle ilişkilerde, bu iki kavramın birbiriyle nasıl etkileşime girdiği ve hangisinin daha güçlü olduğu sorusu sıkça sorulur. Duygusal Bağ: Aşk, güçlü bir duygusal bağ yaratır. Bu bağ, güven, bağlılık, empati ve sevgi gibi duyguları içerir. Bu duygular, bireyleri birbirine yakınlaştırır ve derin bir bağ kurmalarını sağlar. Motivasyon: Aşk, insanları büyük fedakarlıklar yapmaya ve zorlukların üstesinden gelmeye motive eder. Sevdiğimiz insanlar için her şeyi göze alma eğiliminde oluruz. Mutluluk ve Doyum: Aşk, hayatımıza anlam ve mutluluk katar. Sevdiğimiz insanlarla birlikte olmak, bizi mutlu eder ve hayatı daha anlamlı kılar. Aslında, aşk ve mantık birbirine zıt kavramlar değil, birbirini tamamlayan kavramlardır. Sağlıklı bir ilişki için, hem aşkın gücüne hem de mantığın sağduyusuna ihtiyaç vardır. Aşksız bir ilişki soğuk ve duygusuz olabilirken, mantıksız bir ilişki ise yıkıcı olabilir.
Aşk ne ola ki kurban
Aşk mantığı geride bırakır ve haliyle mantıktan daha güçlü bir bağ yaratır
Cevap
10Cevap
Aşk gelince mantık devre dışı kalıyor,
Yaratır ama aşkın da kıymetini bilmek gerekir. Olur olmaz saçmalıklarla aşkı örseleyip yaşanmaz hâle getirmemek lazımdır..
Evet aşk güzel bir duygusal bağ. Fakat kendini kaybedince insana dünyayı dar eden de dipsiz bir kuyu.
En güzeli mantığı sandıklara kitlemeyip ayakların yere sağlam bastığı ilişkiler.
Katılıyorum sonuna kadar✌🏻🫶🏻🌟
❤️🌸
Aşk, duyguların zirve noktası vahşi ve kural tanimaz bir süreç... keşke mantığını kullanabilse insanoğlu daha sakin ve naif kırılgan ve uysal aşkta ki o bencil duygunun tedavi edilmiş hâline bürünebilsek
Önce bi aşık olalım ondan sonra bakarız bul beni aşkım neredesin deneyelim mantığımız mi aşkımız mi..
Yaratmak sadece Allah’a mahsustur bağ kurar tabi niye kurmasın adı üstünde mantık kursada kurmasada oluyor
duygular çok yoğunken evet , gözdeki perde kalkana kadar
Yaratsa da mantık ile destekleme olmaz ise uzun vadeli olmaz..
Evet, bazen duygularımızı kontrol edemiyoruz. Buda arada çok güçlü bir bağ oluşturuyor.
Aşk her zaman en güçlü bağı oluşturur. Aşk ve güven..
Aşk çok farklı bir şey bence mecnun olmak gibi yanmak gibi ölmek gibi bazen
Aşık olmuş yine birileri xcxcx
Yaratır ama kıymetini bilen varmıki?
Genelde evet
Yoğun duygularda mantık devre dışı kalır
Evet yaratır ama kalıcı olmaz.
ikisinin karışımı süper olur
Olabilir
Yaratır daha çok bağlılık getirir
Maz..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?