Hatta neye sahip olursam mutlu olucağımı da bilmiyorum artık
Ne yapılmalı böyle durumlarda?
Arkadaşlarım dediklerimle konuştum bu konuda hatta kardeşimle bile ama yardımcı olmadı hatta daha çok beni suçlayıcı şeyler söylediler ya da başdan etmek için öylesine samimiyetsiz şekilde konuşduklarını hisettim
Kendimi çok geri planda bıraktım yaklaşık 2 3 aydır birini sevdim o da beni sevsin diye aynı şekilde arkadaşlarıma karşı da kardeşime de ben böyle değildim ama her şey güzel gidşyordu..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kendini geliştir öyleyse. Bu durum seni rahatsız ediyorsa niye katlanıyorsun buna? Gsb'nin etkinlikleri var. Halk eğitimin çeşitli eğitimleri ve dağıttığı sertifikaları var. Üstelik ücretsiz bu sertifikalar. Git kendine bir şeyler kat. Okul okumayı düşünebilirsin. Biraz ders çalışarak. Ben halk eğitimin çeşitli eğitimlerini şiddetle tavsiye ederim. Aşçılık var, dil kursları var, bağlama kursları var. Var oğlu var.
1. üni öğrencisiyim
2. spora gidiyordum
Başka bi şey yoktu hayatımda dersler falan bazen de arkadaşlarımla konuşuyordum o da çok değil 5 kişiyi geçmiyecek şekildeydi sonra biraz arttı ama daha sonra hepsi azaldı 1 2 kişi ya var ya da yok
Birini sevdim ondan sonra çevrem arrtı hem o sayesinde hem de kendim daha sosyal oldum ama redetti şimdi de böyle yani
Anladım, hiçbir başarım yok deyince evde oturuyorsun sandım.
Hayır ya öyle değil yani nebileyim daha önce bi işte çalışmadım peşinden koşacağım her şeyini bildiğim bi projem yok (bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ama) staj yok arkadaş desem o da böyşe çıktı swvgili de olmadı nebileyim bişeyim yok yani
Sen depresyona giriyorsun. Monotonluk buna sebep oluyor gibi. Zaman zaman herkes senin yaşadığını yaşıyor. Dönem dönem çevrmizdeki insanlar azalabilir, bize iyi gelmeyebilir. Zamanla düzelir.
Takma kafaya.
Farkındayım ben birine aşık oldum ve o günden beri tuhafım aniden her şey güzeldi uçuyor gibiydim sonra red yedim ve 1.5 ay önce oldu bu hala böyşeyim
Reddeilmeyi kendine yedirememissin. Bir de hayaller kurmuşsun sevgili ile ilgili olmayınca da hayal kırıklığı bir de reddedilme psikolojisi buna sebep olmuş kendine biraz zaman ver hoşlandığın, zevk aldığın şeyler vardır onlarla ilgilen daha çabuk geçirirsin bu süreci
Evet bu beni egolu mu yapar (rededilmeyi kabullenmemek?)
[Kopi paste gibi olcak kusura bakma ]
Şimdi şöyle bir durum var ben ona herşeyimi anlattım ona karşı çook şeffaf davrandım hayallerimi zayıflıklarımı ailemi inancımı benim için özel olan ve çoğu kişinin bilmediği hislerimi hayata bakış açımı düşüncelerimi (ailem dahil bilmiyorlar ki sevmem de paylaşmayı) herşeyimi yani
Planlarımı falan anlatıyordum o da tavsiyeler vermişti şimdi o şeyler benim hayatım ve yapmasam depresyon yapsam da onu hatırlatıyor ve dolayısıyla acı ve çok kötü bir his
Sporu bıraktım yaparken bile o aklıma geliyordu ağlayıp sporu bırakıyordum yarıda sonra tamamen bıraktım biçokşey böyle oldu
Bir ego çatışması yaşıyorsun elbette. Ama bu bahsettiğimiz herkesin bildiği ego mu yoksa olması gereken normal ego mu herkes de biraz ego vardır bunu anlamak için diğer davranışlarına bakmak lazım. Onun verdiği tavsiyeler onun tavsiyeleri ile de spora başlamışsın sanırım. Bunlardan bir süre uzak durman yapman gereken şey. Ama herkes bize bir şeyler katar. İyiyse almalıyız, kötüyse terk etmeliyiz. Spora bu süreci atlattıktan sonra tekrar başla. Kendine seni mutlu edecek başka aktiviteler bul. Bu süreci atlatmana yardımci olur Mümkünse kendinle baş başa kalma. Tek oldukça aklına gelir.
Bulduğun aktiviteler grupla yapılan aktiviteler olsun mümkünse
Yook yok spora yazın başladım aynı spor salonuna gidiyormuşuz bunu öğrendim işte birlikte proje yapıyorduk falan konuşuyorduk bura gidicem falan ne yapsam onu düşündüğüm için bide öyle oldu yani
Onun için birşeye başlamadım sadece rededikten sonra bakışaçımı değişecek birkaç şey söyledi
şu an bizde tatil kendimle de aşırı baş başayım erkek kardeşimle bir evde kalıyoz aynı nölümde okuyoz diye o belki kendimi iyi hisettirir diye konuştum tam tersi oldu olduğumdan daha kötü hale geldim ve bu konuşma 2 3 4 kez oldu her seferinde aynı neyse onu değiştiremem demek istediğim şey şu kimse beni dinlemiyor arkadaşlarım da konuşmak istemedi bir ikisi hariç o da işte umursanmadığımı görüyorum diğer arkadaşımsa tatmin etmiyor yani yakın da değilim o yüzden normal
Ne istediğini bilmelisin
Bunu 16 yaşımdan beri soruyorum kendime ve haka bilmiyorum net oalrak o yüzden kendime birşeyler yap yaşayarak öğren dedim ama şimdi de böyle oldu bilemiyorum mapsam nasıl yapsam
Pek anlamadım olayını ama gideceğin yol net olmalı bilmediğin yolda kaybolursun umutsuz olursun
Olay şu yani amaç yok ben de amacımı bulmak için düşünmek yerine birşeyler yapmayı seçtim ama o da olmuyor gibi çok bişey de yapmadım gerçi bikaç şey denedim sadece
Buda sende umutsuzluk karamsarligimi tetikledi
Ben birine aşık oldum ondan red yedim ve daha çok evet böyle oldum
Bu tercihinin olası bı sonucu neden buyutuyorsun gozunde
Aşık olduğum için
Sevdiğim için ve şu an bunun beni üzmesi ve acı çektiğim için
Hahal kırıklığı yani
Biraz zaman tanı kendine gecer
Geçmiyor ama 1.5 ay oldu
Hayatımda bi anlam bulamıyorum
Hayat Tekden secmeli bir ders değildir bir sürü rengi vardır tek noktaya odaklandigin için sana şu an heryer karanlık geliyor o karanlık odadan çıkıp dış dünyaya hayata acilmalisin ki yeniden renkleri gorebilesin ruhun canlansin
Bu doğru ben de arkadaşlarıma bunu tavsiye ederim sevgiline bağlanma diye kendi hayatın olsun tarzı
Şimdi şöyle bir durum var ben ona herşeyimi anlattım ona karşı çook şeffaf davrandım hayallerimi zayıflıklarımı ailemi inancımı benim için özel olan ve çoğu kişinin bilmediği (ailem dahil) herşeyimi yani
Planlarımı falan anlatıyordum o da tavsiyeler vermişti şimdi o şeyler benim hayatım ve yapmasam depresyon yapsam da onu hatırlatıyor ve dolayısıyla acı ve çok kötü bir his
Sporu bıraktım yaparken bile o aklıma geliyordu ağlayıp sporu bırakıyordum yarıda sonra tamamen bıraktım biçokşey böyle oldu
Kebdine ayırıp içinde buyuttugun hayal dünyanı ve güvenli kaleni açman seni zaafa sürüklemiş güvensiz hissediyosundur muhtemelen ve güven duygun zedelenmistir ama bunlar yanıltıcı bir durumdur ve muhtemelen başka ihtimallere kapılarını kapatıp kendini tam güvenlikli bir hapisaneye hapsetmeye calisoyosundur bu duygu durum bozukluğu biraz karmaşık bı süreçtir ve hatalara sürükler insanı öncelikle burada ne istediğine karar vermelisin gideceğin yön net değilse zihin oyuncu bir gardiyana döner öncelikle tekrar hayata karışıp mutluluğu istiyormusun ona karar vermeliain
Ben ne istediğimi bilmiyorum onu istiyorum ama o istemiyor o istese geri döner miyim bilmiyorum keşke bilsem ve net kararlar alabilsem
İstese dönersin ama aradığını bulamazsın ne istediğini bilmeme gibi bı şansın yok bu hayatta iyi ya da kötü bir yol secmelisin
Bana saygısızlık yaptı yani ve beni sevmiyor beni elinde istediği gibi kullanır tarzı düşünüyorum nasıl olsa beni seviyor gibi yapar yani o yüzden yoksa ben onu seviyorum tabiki de onu kabul ederim
Kişisel olayına odaklanmadim burdaki yorumlarım bı genelleme
Yasıaç
Nasıl?
20yim daha doğrusu bikaç aya 21 olcam
Okuldan vs yok mu sosyalleş
Birkaç arkadaşım vardı diyom ya onlar da böyle güvenimi kırdılar
Okul var mı okuyo musun
Evetttttt
Okuyorum üni öğrencisiyim
Konuşmak ister misin dmdne
Biraz konuşmaya zamanım var evet olur
Takip attım yazsana