Önümde 2 seçenek var ya okuyacağım ki okuma hevesim yok ya da ise girip çalışacağım cesaretim yok. Ne yapacağım nasıl hayatta kalacağım?
Aynı zamanda bipolar hastasıyım.
Önümde 2 seçenek var ya okuyacağım ki okuma hevesim yok ya da ise girip çalışacağım cesaretim yok. Ne yapacağım nasıl hayatta kalacağım?
Aynı zamanda bipolar hastasıyım.
Bunu şapkayı önüne alıp tamamen objektif olarak düşünmen gerekir. Ekonomik olarak sıkıntıdaysan tabiki önceliğini çalışmaktan yana kullanabilirsin ama ailen tarafından destek gören birisiysen ve ekonomik olarak da durumun çok kötü ya da kötü değilse tercihini okumaktan yana kullanabilirsin bence. O üniversitesi ortamını görmek, yeni insanlar ve yeni yerler görüp tanımak sana iyi gelebilir. Bilhassa sosyalleşme adına
O halde geriye sadece evden online para kazanmak kalıyor. Çevremde görüyorum var öyle evden internet üzerinden kolay para kazanan kızlar ama hepside tahmin edeceğin şekilde kazanıyor yani foto falan işte. Eğer biraz görünüşü iyiyse kızlar için para kazanmak hiçte zor değil, bunu anladım ben. Erkekler içinse internet üzerinden kolay para kazanma diye bir şey hiç yok
Sana bir tavsiye verim. Hayatta kendi isteklerin üzerinde haraket et. Kimseyi düşünme aileni bile düşünme. Sana en iyi yol hangisi bunun kararını sadece sen vere bilirsin. Unutma bu senin hayatın, senin yaşayacakların sana kalmış kimseyi düşünmek zorunda değilsin. O yüzden sen hangisini tercih ediyorsan onu seç
Özürlüsün sen cidden
Cevap
30Cevap
İş hayatını seçenek olarak görmen bile tecrübesizliğinden kaynaklı. Aklını başına al git okulunu oku.
B0ktan bir bölüm bile olsa, git üniveriteye ve sistemi öğren, hayatı öğren. Ondan sonra ne yapmak istersen yap.
Bipolar hastası olduğunu sadece sen biliyorsun. Dışarıdakiler bilmiyor, kimse de gelip sana özel biriymişsin gibi hassas falan davranmayacak, bu hayal dünyasında yaşama, daha hızlı kabullenirsin.
Vay bee
@düşünmektükenmektir eyw
Başla bi yerden knk😂 ayrıca çslışırsan ailenle yaşıyorsan para biriktirirsin sonrada kendi işini kurarsın. üniversitede okuyup şimdi bunalımda okan milyonlar var başla bi yerden bi bakmişsın mutulusun 😂
kesinlikle hayalinde hangi bölüm varsa onun için çabala ve kazan yoksa ukte kalacak içinde, sonra bol bol sana faydası olacak güzel kitaplar okumanı öneririm bunu kesinlikle yapmalısın bakış açın için kişisel gelişimin için
Bence kendini okumaya at çalışırken bedensel olarak çok yorulacaksın zihinsel olarak zaten yorgunsun kendine ayıracak vakit bulamayacaksın okulun sürecinde kendine bir yol haritası oluşturursun unutmaki bu durum böyle kalmayacak fikirler sürekli kendini yeniler geçen seneki düşüncenle bu seneki düşüncen uyuşmaz bile
Tabi ki zorlayıp okuyacaksın. İnan ki diğeri hiiiiç öyle kolay değil. Ailen arkanda destekçiyse asla işe girip çalışmaya odaklanma. Oku ki severek gideceğin bir işe sahip ol. Abla tavsiyesi
Kardeşim sakın umutsuzluğa kapılma sakın bu da gelir bu da geçer. En iyi bildiğin şeyi yap. Kpss de bir seçensk olabilir. Hem işte çalışırsın hem sınavlara çalışırsın. Kpss sınavları 2 yılda bir yapılıyor. En iyi bildiğin şeyi yap ne zaman hevessin geliyosa o zaman çalışırsın veya hangi konuya Ilgın varsa o konuda bir işe girersin.
Üniversite ortamı size iyi gelecek mi bu önemli. Eğer iyi gelecekse okumanız yararınıza olur. Çalışma konusuna gelirsek onu zaten yapmak zorundasınız mutlaka çalışacaksiniz çünkü
Çözümü şu kimsenin şunu yap bunu yap sözlene göre hareket etme. Kendin araştır araştırmaları incele hayat standartlarını belirle kendi yolunu kendin çiz. Olanlar karşısında ileride olsun bu benim tercihimdi diyip hiçbir zaman pişman olma bu durum seni daha da geliştirirecektir.
Ayni ben ben okulu biraktim ve yillardir işsizim işe giriyim diyorum anca böyle kalıyorum bir şey yaptığım yok yine
Gel evlenelim
Senin kocca bulman lazım ev işleri yaparsın koccana akşam yemeği yan gel yan yat en iyisi
İşe girebilirsiniz sonra da eğitime başlayabilirsiniz..
Bi ömür mutsuz çalışmaktansa okumayı tavsiye ederim
Biz de bi şeyleri istemiyoruz ama yapıyoruz anam
Hayat tek sana adil davranmıyor
Okumayı deneyebilirsin
Yapmazsan çalışmayı düşünebilirsin
gecmis olsun canm en iysi calismak kimsenin eline bakma
İşi ve okulu bir kenara bırak. Sen bu hayatta ne yapmayı, ne ile uğraşmayı isterdin?
Ponçik başka bir seçeneğin olmadığını Sen de farkındasın değilse Hayata tutunamazsın
Her türlü işe gireceksin 2 yıllık sağlık bölümlerinden okusan özelde bile olsa işe girersin
Sana tavsiyem okulunu okuman boş zamanlarında da çalışman en azından ikisini de görürsün
Bir süre çalış birikim yap sonra ticaret hap güzellik salonu da açabilirsin bi yandan sınavlara gir üniversiteyi açıktan okumaya çalış bunlar sana katkı sağlar hemen olucak birsey degıl ama ilk yapman gereken düzgün bir iş bulman kolay gelsin.
öncelikle geçmiş olsun diliyorum ve bu konuda işinin ehli bir psikolog tan yardım almanı öneririm
Al benden de o kadar. Aynı şehirde olsak birlikte ders çalılırdık.
Okusanda yine ise girmek zorunda kalcan
Her turlu o iş gircen yani.
Herşeye rağmen asla pes etme şimdi acı çekersin ama gelecekte iyi ki dayanmışım çektiğim acılara değmiş dersin
calis cidden cok eziksin sorularina cringe krizi geciriyorum bipolarim yok cart curt cok ergen tavirlardasin annen de hakli
Ikisindede cesaret gerekli.
Önce zorluklardan kaçmamayı cesur olmayı dene sonra zaten göze alamadığın şeyleri göze alıcak başaracaksın
Oku sen kimseye muhtaç bırakma
Sana yardım eden abin dahi olsa minnet yapar
Dünya böyle bir yer
Tercih senin🤷
Oku bence ama çslışacam diyorsan da düzgün bir işe gir donra bipolar için seans al bi uzmandan sonrasında herşeyi oturtursun zaten çünkü her şey psikolojimize bağlı takıntılar varsa arınmamız gerekiyor öncelikle
Tabiki gidip okuyacaksin tabi business yoks 😅
bence aklini toparla git sevdiğin bir bölümde oku sonra hayat gösterir ne yapacağını
En fazla ne olur diyerek bence önce yaşadığın şehrin dışında bir okula git ben de bu endişeli durumlardayken sadece düşünmeden hareket ettim iyi geldi
Bence yurtdışına gitmene referans olacak bir iş veya okul düşünmelisin... Kendi alanına göre karar vermelisin. Tabiki okumak her zaman öne atar seni
Okusan evlensen işi bırakırsın git birini bul evlen en iyisi erkek baksın mecbur bakicam sende çatır çatır gez toz ye
Yasin daha çok genç bu kadar umutsuz olma. Yapabilirsen hem çalış hem oku. Ben öyle yapmıştım
Okuyacaksan ne okuyacaksın akademik olarak başarılı biriysen oku ama değilsen çalış bence
Hem okuyup hem çalışabilirsin ticarete atilabilirsin
konu okul değil bence önemli olan sevdiğin işte kendini geliştirmek
Tabiki okuyacaksın saçmalama güzel hayaller kur güzel yerlerde olacaksın buna İnan
Orta depresif hastasıyım. Üniversiteler bitirdim keşke okumasaydim.
Aynıyız devre hep aynıyız emin ol
oku bence sonra calisss kolay ise girecegin bisey oku rahatlarsin masabasi falan
Bence hobi edin onu mesleğe dönüştür
Bende mezuna kaldim calisiyorum nerde yasiyorsun
Oku ders çalış iyi gelir
Bölümün dört yıllık ve iyi bi meslekse oku
Benimle tanışıp evlenme kararı almalısın
Ye iç keyfine bak seviş
iyi misin oğlum herkes hergün deli gibi sevişiyor alan razı veren razı sana ne giriyor mal
Biliyor yazmak isteyen konuşmak isteyen konuşuyor sana giren çıkan ne
Olan mal Abaza sensin mal herif burada veya başka platformda herkes istediğini yazar kim neyi istiyorsa o zaten karşılığını buluyor sanane benim ne istediğimi bana bir sürü yazanda var sen niye dert ediniyorsun yani becerin yok canım gibi kasıyorsun kendini
Kasıntı aq ezberlemişsin bi kelime mal gibi konuşuyorsun sana giren çıkan yok işine bak
Ne canım ya konuştuğun cümleye bak ilerleyemezsin ne biliyorsun ki benim kim olduğumu ne yaptığımı malsın ya gerçekten sana giren çıkan yok boş muhabbet yapıyorsun
iyi misin nerden biliyorsun göstersem popo olursun ya bi git be kardeş işine benim becerdiklerim seni mi girdi kendi muhasebeni tut canım benim yaptıklarım seni ne ilgilendirir giren çıkan mı var
Beyin yok sende
Çok sağol kadın gözüyle baktığın için
işegir alışırsın bence
Aynı ben ya
geçmiş olsun
Oku en iyisi bu. Yolun açık olsun. İyi günler.
Oku ileride çok çok pişman olursun
Of bu ben çözüm bulursan söyle
Dropshipink yap hem evden para kazanmış olursun
mecbur calisicaksin napican baska
Zor bir süreç. İkisi de gele bipolar
Allah sana yardım etsin
E-Ticaret yap
oku sonra rahat et
Gönlünden ne geciyor
Ev hanımı ol?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aslında bu durumda sizi iyi hissettiren şey ne bunu bilmeniz çok önemli. Kendinizi hangisini yaptığınızda daha iyi hissedeceksiniz? Okurken mi yoksa çalışırken mi? Okumaya hevesinizin olmadığını söylemenizden okumanın sizi çok da iyi hissettirmeyeceğini düşünüyorum. Bu durumda bir işe girip çalışmayı deneyimleyebilirsiniz? Bipolar hastası olmanız tabi ki hayatta kalmanıza engel değil. Bu süreci de birlikte psikoterapi seanslarıyla destekleyebiliriz. Yeterli gelmediğini düşündüğünüz durumda sizin de fikrinizi alarak sizi bir psikiyatriste yönlendirebilirim. Böylelikle neyin size iyi geldiğini de bulmuş oluruz.