- En çokta kötü insanlara mutsuz insan derler. Etrafımda var bir iki işi gücü başkasını üzmek başkasıyla kötü anlamda uğraşmak. bu insanlar mutsuz olduğu için böyleler deniyor. Mutsuz oldukları zaten belli.
Ama insan neden mutsuz olur? Aç degil açıkta değil. Sağlığı yerinde, istediği zaman dünyanın öbür ucuna bile gezmeye gidebilecek maddi imkana sahip. Hoş en cok intihar eden insanlar zengin varlıklı ailelerin çocuklarıdır buna öz kuzenimden dahil villada doğdu büyüdü, ailesi ona ev aldı kendisinin bir damla alın teri olmadan gitti intihar etti.
Yani sağlığın yerinde, Aç değilsin belki hayatın boyunca açlık duygusu nedir bir kes bile takmamışsin, döven yok söven yok.
Neden abi bu insanlar neden mutsuzlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yalnızlıktır.
Eşi var bi dediğini iki etmez, çoluğu çocuğu var.
Kolay elde edilmiş başarı zevk vermez. Çabalayarak elde edilmiş başarı boşluk hissi yaratır, başka bir amacı kalmamış gibi hissettirir.
İlla başarı ile mi kazanılır mutluluk? Namaz kılmak zevk vermiyor mu insana içini ferahlatmiyor mu? Kitap okumak zevk vermiyor mu? Çay içmek, tespihle zikir çekmek zevk vermiyor mu? Yemek yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak, pizza yemek. Çiğ köfte yemek. Kendine bakim yapmak. Evini sadelestirip derli toplu yapmak. Hayat o kadar güzel ki, bütün bunlara sahip insan dünyanın en mutsuz en acı çeken insani, inansanda inansanda inanmasanda böyle. Bu insanların ruhu hasta. Peki haramda zaten huzur olmaz. Helal bu kadar şey varken mutsuzluğunu bir sebebi yok bana göre. Allaha inanan ona teslim olan onu seven insanın mutsuz olması bana göre imkansız. Eşini seven çocuklarına sevgi öyle bağlı olan insan neden o derece mutsuz olur? Sevmiyorsan ayrıl eşinden, aşk arıyorsan yollarını ayir eşinden. Mutlu edecek bu kadar şey varken neden mutsuz hala çözemiyorum.
Hayat bu kadar toz pembe değil. Şahsen inanmıyorum ama inanan kişiler için dünya bir sınanma yeri değil mi? Kişilerin iç dünyasında neler yaşadığını bilemezsin. Din tek başına huzur veremez. Realite dediğimiz bir şey var. İstediğin kadar namazını kıl, duanı et, sevap işle, farzları yerine getir ama yemek yemezsen, su içmezsen ölürsün. Senin dert etmeyeceğin şeyleri insanlar kendilerine dert edinebiliyorlar. Aşk ilişkileri olsun, cinsel hayatları olsun, sağlık durumları olsun, evladıyla ilişkisi olsun, ekonoik durumu olsun vs. vs. gerçek dünyadan kaçışın yok. Hayatında her şey 4-4'lük gitsin kafana illa ki bir şeyi takarsın. şu an sen halinden memnun olabilirsin ama farazi örnek veriyorum yarın başına kötü bir şey gelmeyeceğinin bir garantisi yok. Taksici konusunu görmüşsündür, iyilik yapan bir insanı sırf keyfi olarak öldürdüler. Konu çok derin ama kendi bakış açından çıkman gerekiyor. Sen mutlu olduğun için başkaları da mutlu olmak veya şükretmek zorunda değil.
Peki tamam kabul. Diyelim dediklerinin hepsi doğru. Bak dediklerin doğru diyorum. Peki gercekten derdi olmayan insan neden mutsuzdur? Eşi ona gık bile demeyen, bi dediğini iki etmeyen eşine uyum sağlayan. Sana birsey diyimmi? Hepsine diyemem ama bana göre gercekten bak. Bu tür insanlar az ve öz kardeşim istiyorlar. Belki Eşi onu gercekten tatmin ediyordur ama aklı başka kişilerin şeyindedir. bacım olamıyordur, çevre baskısı veya ailesini düşünerek. Tek kardeşim yetinen insan değildir. Bak diyorum ki söylediklerin olsa haklısın diyorum. İç alemlerini bilemezsin yok bilmem ne. O mutsuz kadını istediği erkek sevsin gor Bak enerjisini gözlerindeki mutluluğu. Bana sorarsan tek biriyle yetinmeyen şahıslar bunlar. Ne bacım olabiliyor ne biriyle yetinebiliyor mutsuzluğu bu yüzden bence. Farklı bir sık denesin görelim bakalım hala mutsuz mu değil mi
Peki tamam kabul. Diyelim dediklerinin hepsi doğru. Bak dediklerin doğru diyorum. Peki gercekten derdi olmayan insan neden mutsuzdur? Eşi ona gık bile demeyen, bi dediğini iki etmeyen eşine uyum sağlayan. Sana birsey diyimmi? Hepsine diyemem ama bana göre gercekten bak. Bu tür insanlar az ve öz kardeşim sik istiyorlar. Belki Eşi onu gercekten tatmin ediyordur ama aklı başka kişilerin şeyindedir. bacım olamıyordur, çevre baskısı veya ailesini düşünerek. Tek kardeşim yetinen insan değildir. Bak diyorum ki söylediklerin olsa haklısın diyorum. İç alemlerini bilemezsin yok bilmem ne. O mutsuz kadını istediği erkek sevsin gor Bak enerjisini gözlerindeki mutluluğu. Bana sorarsan tek biriyle yetinmeyen şahıslar bunlar. Ne bacım olabiliyor ne biriyle yetinebiliyor mutsuzluğu bu yüzden bence. Farklı bir sık denesin görelim bakalım hala mutsuz mu değil mi
Özelden atsana şunu site sansürlüyor
Herkesin derdi bir degil
Mutsuz olmak
Hersey elinin altında iken neden mutsuzlar? Açlar mi kardeşim? Aciktalarmi? Allah korusun evladını mi kaybetmiş evladı mi hasta hayirrrr. Ne abi ne bu insanların derdi?
iç dünyasında neler kopuyor bilemezsin
Yahu öyle bile olsa, buna çare aramak gerekmez mi? Namaz kılsın, zikir çeksin bol bol. Dini veya kişisel kitapları okusun. Doğa yürüyüşüne çıksın. Depresyon değil ki bu geçici olsun bunlar ömrü hayatı boyunca mutsuzlar. O kadarki intihara kadar gidiyorlar. Bu insanların mutsuzluklarinin bir sebebi yok. Ruhları hasta sadece hastaaaa