Merhaba,
mesela okul, ehliyet, is güc sahibi, maddiyat hersey varken insan neden mutsuz olur?
mesela okul, ehliyet, is güc sahibi, maddiyat hersey varken insan neden mutsuz olur?
Bu Normal bir şey.
Duygusallık yaşayan bir Canlısın.
Gelgitsiz İnsan yoktur.
Bunu hissetmiyormuş gibi yapanlar Müstesna..
Onlar üst sınıf.
O dönemlerde sakin olmalısın.
Acele karardan kaçınmalısın.
Her acele karar genellikle pişmanlık olur
Insanoglu ac gozludur nefsinin kurbanidir. Kazandiginla yetinmek önemli aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler. Yani daha fazlasının peşinden koşmayı bırakmalısın. Kazandığınla seni mutlu edecek neler yapabilirsin onun çabası içinde olmalısın. Unutma ki hayatta hersey sağlık ve sıhhat eğer bunlar yoksa dünyaları kazansan da hicbirsey kazanmış olmazsın. O yüzden daha fazlasının peşinde koşmayı bırak hayattan zevk almaya bak manevi olarak tatmin herseyden önemlidir.
Doyumsuzluk net. Kötü olayları ya da başkalarının yokluklarini görüp üzülüyor anlık duygusal ve manevi hisler yaşayıp fakat bunu çok çok unutuyoruz. Ya insan çok bir yakınını bile kaybettikten 1-2 gün sonra gülebiliyor yaradılışımiz buna çok uyum sağlanacak şekilde programlanmış. Yoksa nasıl ayakta dururuz her olumsuzluk karşısında düşeceksek
Çünkü bu bahsettiğin şeyler insanın kalbindeki boşluğu doldurmaya yetmez. Bu söylediklerin kabuk sadece meyvenin eti kabuğun altında
Önce ne eksik onu bulmalısın.
Öyleyse önce bir gevşe sinirden stresten düşünceden ayır bedenini
Cevap
10Cevap
mutluluk bunlarla olmaz ki insan yaşamak için bir amaç hedef lazım bir düşünürün söylediği gibi para mutluluk hetirseydi zenginler mutluluktan ölürdü... amaçsız yaşam olmaz
Katiliyorum fakat yogun calisip ev isini yapinca maalesef farkli seylere vakit kalmiyor, hafta sonu vakit oluncada insan artik dinlenmek istiyor. Ayrica 4 dil biliyorum 5incisi keyfi olur ama dedigim gibi vakit oluncada dinlenmek istiyorum kafami zaten hafta icin cok mesgul ediyorum is yerinde.
''Bunca varlığın rahatlığında
Neden Sagopa karamsar?
Ne bileyim ben life goes on''
Varlıkla mutluluğu satın al. Huzuru arıyorsan o iş maddiyatla olmaz. Olmuş gibi gösterenler de sahte gösterişçilerdir.
Varlık la mutluluk başka bişey çünkü 🤔
Mutluluk parayla alinabilicek bişey değil illa vardır mutlu değilse varlıklı birinin bi yarası
Hayata bakış açısıyla alakalı mutlu veya mutsuz olmak
Benim ulstiklarima baskalari ulasmak icin caba sarf ediyor mesela fakat ben hep fazlasini istiyorum. Mesela normal bir insan diyelimki 10k kazaniyorsa derki, tamam bu para bana yetiyor. Bende mesela bu para yetse bile nasil daha fazlasini kazanabilirim diye düsünmeye basliyorum ve konforumdan vazgecip daha farkli islere giriyorum ona ulasmak icin. 20k ulastikdan sonra hala devam edicek ben biliyorum, yani durmadan daha iyi olmaya calisiyorum ve durmak istemiyorum.
İhtiyaçsız olmak istiyorsan ihtiyaçlarını azalt. Dünyanın anahtarını da senin olsa uzayınkine göz dikicen bu defa. Almakla kazanmakla mutlu olduğunu sanıyosun normal toplum destekliyo insanlar sözlerini dinlemeye başlıyor kazandıkça. Üşendim gerisini yazmaya
Aslında mutsuzluktan değil o doyumsuzluk tan kaynaklı bir şey hep daha fazlasını istediğinden dolayı
Deneyimlesem keşke o mutsuzluğu.:)
Var oluşsal sancı yüzünden.
Değişiklik yoktur
Para yoksa bu dedıklerın de yok
Aç gözlü olduğu için
canı sıkıldığı için?
Ben mutluyum valal
Huzur yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?