Mutsuz insanla ne yapılır?

Merhaba benim yanımdaki iş arkadaşım çok mutsuz bir insan bende aksine çok mutlu yüksek enerjili biriyim. Başıma gelen bir olaydan sonra mutluluğun çok kıymetli olduğunu anladım. Benim kardesime çok kötü tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi koyuldu. Çok zor zamanlar geçirdim ve o günden sonra kendime söz verdim kardesimin hastalığı ölüm dışında bir olay yaşarsam mutsuz olup günlerce kafama takmıcam diye ve artık mutsuz olmuyorum günlük olayları kafama takmıyorum bu da arkadaşımın dikkatini çekti ve aşağı çekmeye çalıştığını fark ettim arama mesafe koydum ama her gün 6 saat birlikteyiz ister istemez görüşüyoruz. Gerçekten yanlış kararlar verip sonra mutsuz olup bana yansıtıyor ve beni suçlu hissettiriyor mutluyum diye örneğin bir yönetici bize mobing uyguluyordu ben takmıyordum hatta ben de ona kötü davranıyordum (devlette çalıştığım için pek yaptırımı yok) bana gelip neden takmadığımı vs söyledi ben de içimi açtım mutluluğu zor elde ettim hiçbir aptalın bozmasına musade edemem sen de etme dedim. Sonra başka olaylarda yaşadık yani mutluyum diye suçlu hissetmeye başladım. Halbuki benim derdim çoğu insan da yok. Çözümü yok yani sevgilisiyle anlaşamıyormuş ona takıyor kafayı bende eşimle çok iyi anlaşıyorum o gözüne batıyor mesela bir gün eşim iş yerime çiçek yolladı ona filan benimki de yollar hiçç eksik etmez gibi şeyler söyledi

Mutsuz insanla ne yapılır?