Kendi isteğimle lise son sınıfta kapandım. (Arkadaş çevrem dolayısıyla) daha sonra üniversite de okuduğum bölümden dolayı herkes kapalıydı İlahiyat okudum ve bitirdim dini inançları sağlam bir insanım fakat arkadaş çevrem ne kadar muhafazakar ise ailem tam zıttı ailem de yaşlılar hariç pek kapalı yok ablam kardeşim açık. Üniversitem bittikten sonra daha da zorlamaya başladı bu durum beni bir de üstüne sevgilim tarafından aldatıldım. Kendimi yetersizlik hissi daha da kötü hissettirmeye başladı bilmiyorum bir yanım yapma diyor bir yanım da kendinle barışık olamıyorsun kapalıyken diyor aldatılmanın verdiği bir duygu mu bu bunuda anlamlandıramıyorum. Sanki açılsam vicdanım da sızlıcak bölümüm dolayısıyla arkadaş çevrem çok dışlayacak bundan da eminim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle sevgilinin seni aldatması senin güzellik eksikliğinden değil onun karakter eksikliğinden bu konuda anlaşalım. Kapanma meselesine gelecek olursak eğer şunu diyebilirim. Bu hayat sana verildi ya yaratıldın ya bir şekilde oluştun ama sonuç olarak hayattasın ve senden başka yok kendimi en iyi sen tanırsın. Kararsız kaldıysan düşün kimsenin fikrine lafına aldırış etme. Açıkken kapanmak ne kadar doğalsa kapalıyken açılmakta bir o kadar doğal. İnsanlar konuşur aldırma içinden geleni yap. Başka bir ömrün yok çünkü onu da kendin için yaşa.
214 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için iyi hissettirdi ✨
Cevap sahibi+1 yılHep iyi hisset. İnsanlar iki yüzlüdür kendine laf ettirmez ama hep başkasının açığını arar. Kapanırsın ay tatlım çok güzel olmuşsun derler açılınca da ay günah neden açıldın vs vs kendi günahlarına dönüp bakmazlar bunu diyenlerde emin ol 1 rekat namaz kılmamıştır. Senin dinin bana benim dinim bana kimseyi inancın ve kararların ilgilendirmez. O ne der bu ne der demek için çok kısa bir hayatta yaşıyoruz. Su da yürüsen yüzme bilmiyor derler ya o misal. İçinden geldiği gibi. Erkeklerde doyumsuzdur bu arada özellikle güzel bir kadınla birlikte olunca bir yerleri kalkar bu baktıysa herkes bakar bana der ve gider. İyi ki de gider böyle insanların arkasından üzülmek yerine şükür etmek lazım. Düşünsene o adamla evlenedebilirdin yok yakınken kurtulmuşsun sadaka ver😂❤️
Soran+1 yılGerçekten öyleler ne yaparsak yapalım zaten bir yerden açık bulurlar en iyisi kendi kararımız doğrultusun da ilerlemek. Aldatılma konusunda ki yorumunuza bayıldım. Benimkisi biraz normal bir aldatılma olmadı travma yaratacak cinstendi kendim deli gibi araştırıp buldum aldatıldığımı sonrasında da aldatan karektersiz insan olanca lafı bana söyleyerek aldattığı insanla yoluna devam etti üstelik ilişki boyunca hep beni güzel bulan seven bir insandı bir anda özgüvenimi de yerle bir etti umarım iyileşirim
Cevap sahibi+1 yılAy kız ben neler yaşadım. Emin ol geçiyor daha da iyi oluyorsun. Geçmeseydi ben çoktan bitmiştim. Böyle böyle deneme yanılma yöntemi ile doğru kişiyi bulacaksın. Mesela bir ara bir sevgilim beni bir hemşire ile aldatmıştı ve beni o hastaneye elimi tutarak götürmüştü. Meğer orada neler yaşamış o kızla neler😂
Soran+1 yılBende hemşire ile aldatıldım 😂 sonradan öğrendim benimle aynı isme sahipmiş eşinden yeni boşanmış boşanır boşanmaz da başlamışlar ilişkiye işin garip yani kıza aldatıldın dememe rağmen eski sevgilimle hala sevgilige devam etmesi senin olay ayrı zormuş ama noldu o eski sevgilinize sonra devam ettiler mi o kızla
Cevap sahibi+1 yılİkimizde terk etti😂biz kızla konuşmaya başladık bir gün beni her yerden engelledi kız sonradan öğrendim bunlar barışmış ve barışma şartı olarak eski sevgilim kıza beni engellemesini söylemiş. Sonrasında kızı tekrar terk etti kız bana yazdı ya dedim git işine😂bende çocuğu seviyordum aldatmasına rağmen sonuçta çabuk unutamıyorsun ama öyle bir teklifi kabul etmezdim. Sonra o pîç çok pişman oldu ama iş işten geçmişti
Soran+1 yılKız ağır ezikmiş. Kendisine de saygısı yokmuş. Aldattıktan sonra dönmeleri güzel oluyor ya ağzının payını verip yolluyorsun o anı yaşasam belki içimde bu acı kalmaz diyorum 😆
Cevap sahibi+1 yılKriz geçirdi bu😂bana yazıyor seni unutamıyorum ne yaptın bana dedim ben seni sadece çok sevdim sen yaptın kendine her şeyi😂daha da yazma dedim. Evli şu an😂😂
Soran+1 yılO evlendiğinide aldatır 😒 neyse valla ucuz yırtmıssınız affetmeyerek hayır her şeyi bilmenize rağmen geri dönecek yüzü nasıl bulabilmiş orasıda ayrı gurursuzluk.
Cevap sahibi+1 yılVicdan yaptı o sevdiğinden dönmedi vicdanı rahat bırakmadı. Şimdi çok güzel bir ilişkim var bebek gibi seviliyorum. Şükür iyi ki aldatmış diyorum valla😂yoksa şimdi ki sevgilimi tanıyamazdım. Kader ağlarını örüyor şu an umarım çok güzel bir hayatın olur❤️❤️
Soran+1 yılÇok mutlu oldum adınıza 🤍 ne güzel gerçek aşkı bulmussunuz. Teşekkür ederim inşallah güzel sohbet oldu 👍🏻 ders çıkarmam gereken şeyler öğrendim
Cevap sahibi+1 yılBir musibet bin nasihattan iyidir derler. Ağlama üzülme çok sevdim ben seni eminim çok iyi birisindir
Soran+1 yılSağolun bende sizi sevdim sohbetiniz sardı benimle aynı şeyleri yaşamış kadınları görünce ve sonunda mutlu olduklarını duyunca ister istemez bende güç buluyorum.
Cevap sahibi+1 yılGüçlü ol her zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen bu kafayla niye kapandin ki bari açıl ds kurtul bir daha kapanma sakın daha büyük günaha giriyorsun çünkü
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl daha büyük günaha giriyorum? Anlamadım
- +1 yıl
Kapanmak demek Allah rızası için kapanmak demektir sen Allah rızası icin kapaniyorsun ama sen bunun farkinda degilsin üzerine de sevgili yapiyorsun dinde sevgililik yoktur haramdir günahtır bu kapali olmasan da öyle ama senin kapali olman daha büyük sen kapaniyorsun ki disariya karsi kendini koruyorsun göstermiyorsun ama sen sevgili yapiyorsun eline erkek eli degiyor orana burana erkek eli degiyor sen daha büyük yanlış yapiyorsun bu düşüncelerinnde yanlış zaten kapaniyorsan Allahı bilip ona göre kapanacaksin yasaklardan uzak duracaksin yasak derken haram günahlardan gerekliligini yerine getireceksin yapmiyorsan yapmayacaksan yapamiyorsanda açılırsan daha iyi olur senin icin bu Allahı kandırmak oluyor kandiramazsin Allahı da bu yaptigin daha beter oluyor ahirette zaten onun hesabini vereceksin kapanmamanin kapanipda bunlari yapmanin ve diger yaptiklarinin yapmadiklarinin herkes öyle ben de öyle hesabini verecegiz zaten kacari yok
Soran+1 yılherkes dört dörtlük değil işte bir farzı yerine getiriyorsun öteki haramdan kaçınamıyorsun diye kapalılığın bir işe yaramaz diyemeyiz. Hepsinin sevabı günahı ayrı ayrıdır. Yaptığım doğru değil bende farkındayım buna lafım yok. Zaten doğru bir şeyleri yapamadığım için kafam allak bullak bu bölümü okumuş bir insanım bilgim var teorikte ama uygulama açısından nefsim el verdiği ölçüde yapabiliyorum.
- +1 yıl
Biz insaoğlu zaten dörtdörtlük olamayız ama görünen bilenen yanlışları da bile bile yapmamalıyız hele ki dediğin gibi bunun bölümünü okuyum eğitimini aldıktan sonra nefis zaten var nefis olmasaydı imtihan olmazdı nefese uymak yanlış nefis yanlışa sürükler neyse nasıl biliyorsan istiyorsan öyle yap ne denirse boş zaten yine biz insaoğlu olduğumuz denileni takmayız bilidğimizi yaparız sonra yaptığımıza takarız sorarız ederiz önce sanane deriz sonra bana yardımcı ol deriz biz insanoğluyuz
Soran+1 yılBen öyle insanlardan değilim. Herkese saygım vardır ve birileriyle konuşurken dikkatle dinlerim çünkü her insan benim için bir şeyler öğrenebileceğim yaşayan bir kitap gibidir. O yüzden haftada 1 buraya giripte soru sorarım. Yine de cevabınız için teşekkür ederim.
+1 yılNamazların nasıl? Özel değilse
030 Yorumla
Soran+1 yılKılmaya özen gösteriyorum ama 5 vakit namazımı henüz tam anlamıyla oturtturamadım
- +1 yıl
Tesettür Risalesi'ni okudun mu?
- +1 yıl
Şu da var: Şeytan senin başını açtırınca bu sefer kısa kollu giy diyecek. Ondan sonra dizaltı etek giy diyecek. Ondan sonra dizboyu giy diyecek. Bunun sonu yok. Ve başını açınca, yanında başörtüsü taşımak zorunda kalacağın için namazların da daha zorlaşacak. Bunları da düşün
Soran+1 yılBu konuda haklısın bazen tesettürü tam anlamıyla yerine getiremiyorum uzun tunik giyemiyorum veya ferace benim gibi giyinen bazı sosyal medya fenomenlerine insanlar böyle kapanacaksan açıl felan yazdıklarını görünce üzülüyorum. Şeytan da nasıl olsa yapamıyorsun tesettürü açıl diyor ama bir yanımda sizin dediğiniz gibi açılsam bi sefer şeytan hep daha fazlasını isteyecek biliyorum. O yüzden şu an bu kararımı askıya aldım normal şekilde kapalılığa devam ediyorum. Dönemsel bir şey bu çevrenin etkiside çok var umarım atlatırım
- +1 yıl
"Açılacaksan açıl" diyenlerin çoğu erkekler değil mi? Bu arada çevrenin de etkisinin olduğunu söylemişsin özel değilse nasıl bir etki?
Soran+1 yılEvet erkekler ve tesettürü tam haliyle yerine getiren kadınlar genellikle böyle yorumlar yapıyorlar. Çevremde ablam kardeşim kuzenlerim hep gençler açık bir düğün olduğunda mesela genç tayfadan tek kapalı benim herkes eğleniyor felan ister istemez ben kendi içim de sen çok oynama uygun olmaz şeyine giriyorum daha bir çok neden var.
- +1 yıl
İlahiyat okudum yazmışsın. İlahiyatla ilgili bir meslek veya bir şey yapıyor musun? Yapıyorsan başını açmak burayı da etkileyebilir
Soran+1 yılYeni mezun oldum kpss çalışıyorum tabikide öğretmen olcam dediğiniz gibi etkiler biliyorum. O yüzden cesaret edemiyorum zaten
- +1 yıl
Aldatılmadan önce de başını açma hissiyatı var mıydı, varsa da fazla mıydı
- +1 yıl
Bu arada psikoloğum (ispatlayabilirim de) o yuzden bu kadar soruyorum
Soran+1 yılAnlıyorum sorun yok sorabilirsiniz benim içinde iyi olur. Aldatılmadan öncede vardı fakat yoğun değildi bir şekilde ekarte edebiliyordum barışıktım kendimle zorlanabilirim diyordum ki çevremde kapalı olan her insana sordum kendileride bu konuda zorlanıyorlarmış tek sende değil bu durum hepimiz açık halimizi daha çok beğeniyoruz nefsimiz bazen istiyor ama ne için kapandığını asla unutma dünya hayatı geçici diye telkinler veriyorlardı haklılar da diyordum. Aldatıldığım insan fazla açık giyinen eşinden yeni boşanmış bir insan benim tam zıttım. Kendimi kıyaslıyordum başlarda sanırım bu aldatılmanın bizde bıraktığı travma yetersizlik hissi hissettim kendim de oysaki yetersiz bir insan değilim çevrem tarafından çok beğenilen başarılı bir insanım fakat açık halimi daha çok seviyorum ve kendimle acaba o şekilde daha mı barışık olurum acaba daha mı çok kendimi sevebilirim en azından istediğim ne varsa yapabilirim özgürce diye düşünmekten dolayı açılmak istiyordum. Fakat dediğim gibi sadece düşünceler de kalıyor cesaret edemiyorum açılsam da manevi bir boşluk hissedicem Allah'a karşı mahcup hissedicem ve bu döngü hep devam edicek yani bir şeyleri yapmak bana hiç bir zaman kendimle barışık olmamı sağlamıcağını farkettim sanırım bunun için kendimi yargılama huyumdan vazgeçmem gerekiyor ilk
- +1 yıl
Aldatılmanın özgüvene zarar vermesi doğal. Neticede başka birinin yanında "tercih edilmeyen" konuma düşüyorsunuz. Ama "tercih edilmediğiniz" nokta, muhtemelen, o kadının gösterdiği dişiliği. Gerçi bu durum, o kadının dişiliğinin bile sizinkinden iyi olduğunu göstermez. Sadece, yansıttığı dişiliğin sizden fazla olduğunu gösterir. Kaldı ki, evlilikte ve ilişkilerde esas meselenin dişilik-erkeklik değil karakter olduğuna hiç girmiyorum bile. Bilinçaltınızda "başımı açarsam erkekler daha çok ilgilenir" düşüncesi var ya, işte başınızı açmanızla size ilgisi artacak olan erkek, zaten sizin dişiliğinizin peşinde olan erkektir. Yanlış anladığım ya da yanlış düşündüğüm bir şey varsa söyleyin. Bu arada şu anki tesettürünüz nasıl, ve velev ki başınızı açmış olsaydınız ailenizin tepkisi ne olurdu
Soran+1 yılEvet bunun farkındayım. Fakat bu konularda her zaman erkeği hatalı görüyorum sonuçta dışarda milyonlarca dişiliğini belli eden kadın var erkek bu konuda kendini dizginlemeyip aldatıyorsa artık bu noktadan sonrası beni ilgilendirmez hayatından çıkarım. Sadece birine tercih edilmek canımı yakan nokta birde hayatımda hiç bu kadar değersiz hissettirilmemiştim. Aldatıldığını hayatındaki insana söylememe rağmen onunla hala devam edip ısrarla daha fazla ilişkilerini gözüme sokmaya çalıştı ikiside oysaki gram içimde kıskanma duygusu yoktu benim içimdeki duygu sadece olayı tam anlamıyla hazmedemeyisti aldatıldığımı öğrendiğim o ilk an zaten tüm duygularım sıfırlanmıştı belki aldatılıp sonrasında benden özür dileyip beni tercih etseydi ve bende affetmeseydim üzülmezdim bile ama hem aldatılmak hem tercih edilmemek hem de yokmuşum gibi davranılmak bende derin etkiler yarattı ama atlatıyorum. Şu an ki tesettürüm normal spor giyinen bir insanım tesettürlü olsam da dikkat çekiyorum ama tabikide bol giyinmeye gayret eden bir insanım. Ailem istemeseler de saygı duyarlardı kararıma babam bu noktada okuduğum bölümden dolayı açılmamı bana yakıştırmasa da zorlamaz beni annem de seni beğenecek insan kapalı beğensin açıkta kapalıda çok güzelsin der. Annemin bu sözü beni her zaman çok etkiler oturup kendimi bir süzgeçten geçiririm ben gerçekten açılmayı kendim için mi istiyorum yoksa birileri beni daha çok sevsin daha çok dikkat çekeyim diye mi işte bu noktada kendimle yüzleşince cevabım sanırım ikincisi oluyor ama açılmıcam çünkü ben artık beni ben olduğum için seven karekterimden etkilenen doğru insanı bulcağımı düşünüyorum çünkü yaşadığım her şeyden artık ders çıkara çıkara ilerleme kararı aldım umarım başarırım uzun oldu kusura bakmayın.
- +1 yıl
Peki, meslek yönünden kendini sorguladığında cevabın ne oluyor? Yani başını açıp da atanmayı kendinle bağdaştıramıyorsun, çelişki olacak diye. Lütfen bi an için, o hedeflediğin yere hiçbir şekilde atanamayacağını düşün. Bu durumda, hiç vicdan azapsız bir şekilde başını açacağını düşünüyor musun?
Soran+1 yılAtanamasam da vicdanım sızlar. Allah'a karşı mahcubiyet hissederim her şekilde
- +1 yıl
İnanın son soruma evet deseydiniz direkt yarın başınız açık çıkın diyecektim. Çünkü bir menfaat için yapıyor olurdunuz bunu ve menfaat için yapılan dinî hizmetten (sonuçta ilahiyattan atanacaksınız) ne hayır gelir? Nefsin ve şeytan; seni, başını örtmenin sebebi sanki maddi sebeplermiş gibi kandırmaya çalışıyor ki, siz öyle zannedip, başınızı açmamanızın esas sebeplerini görmezden gelip başınızı açın. Çok mu muğlak yazdım bilmiyorum. Ama şunu da merak ediyorum özel değilse, başını örtmek seni ne gibi "özgürce yapabileceğin" şeylerden engelliyor?
- +1 yıl
Bu arada son ifadeyi tırnak içine almamın sebebi, iki önceki yorumunda o ifadeyi kullanmış olman. Orada bahsettiğin şeyi merak ediyorum
Soran+1 yılMenfaat için yapmıyorum doğru olanı biliyorum yapmamam gereken şeylerin de farkındayım bilinçliyim bu konuda fakat başta da dediğim gibi nefsim sadece etkileniyor namazlarımı özenle kılmaya çalışıyorum bu yüzden yani kendim de çabalıyorum bunun için her şeyi yansıtamam burada sadece özgüven eksikliği hissediyorum bazı durumlar da ve şeytan bunu kapalılığım yüzümdenmiş gibi gösteriyor bunun da bilincindeyim. Benim en zorlandığım kısım dans etmek olmuştu tesettürlü olmadığım zamanlar da çok fazla dans ederdim şen şakrak bir insandım kendimi kısıtlamazdım. Hayır sen bunu yapamazsın demezdim. Kırmızı ruj sürerken sen bunu süremezsin demezdim kendime. Şimdi ise kırmızı bir ruj sürsem anında kendimi yargılamaya başlıyorum sürmemelisin tesettürlüsün uygun olmaz insanları bu şekilde özendirebilirsin doğru değil diyorum. Aslında kendi içimde yıkamadığım tabularım var.
- +1 yıl
Galiba önemli bir şey yakaladım. Daha önceki bir yorumunda, eğer başını açarsan, bunu kendin için değil, başkaları seni daha çok sevsin düşüncesiyle yapacağını söylemiştin. En son yazdığında ise, başörtülü birinin ruj sürmesinin başkaları tarafından uygun karşılanmayacağını düşündüğün için ruj sürmediğini söyledin. Bu iki durum arasında ortak bir nokta var: İkisinde de içsel odaklı değil dışsal odaklı düşünüyorsun. Yani senin için esas önemli olan, başkalarının seni nasıl gördüğü. Doğrusu şu olmalıydı: Başını açacaksan da başkalarının ne dediğinden bağımsız kendin içinden gelerek açmalıydın ruj sürmeceksen de "dışarıya kötü örnek olmak" düşüncesinden bağımsız olarak, sırf günah olduğu için sürmemeliydin. Dikkatini çekmek istediğim şey, şu an her halükârda "dışsal odaklı" düşündüğün.
- +1 yıl
www.yeniasya.com.tr/.../tesetturu-birakmak-hakkinda_586782 bu yazıyı ben yazdım. Sendeki başını açma düşüncesine sebep olan, bu yazıdaki başka kaç numaralı şeyler var, tabi varsa ve özel değilse
Soran+1 yılAslında başkaları beni daha çok sevsin diye değil çevremdeki genç insanların çoğu açık olduğu için nefsim etkileniyor ve kendimi açık daha güzel buluyorum bu yüzden güzelliğimi saklama konusun da aynaya her baktığım da nefsim zorlanıyor. Vesvese çok fazla oluyor ama bu dediğim gibi her tesettürlü kadında olan bir durum. Bazı noktalar da evet dışsal odaklı düşünüyorum. Bu konuda sizin söyleminiz güzel oldu kendimle yüzleşmiş oldum. Yazınızı okudum çok güzel tespitleriniz var 4. madde benim kendimi yetersiz hissettiğim ilk nokta tesettür sadece başı kapatmakla olmuyor misal benim sevgilimin olması haramlardan tam anlamıyla sakınmadığım anlamına gelir. Tesettürlü olup makyaj yapmam da aynı şekilde tam anlamıyla yapamıyorum bu yüzden sürekli insanlar uyarınca ve sen tesettürlüsün daha dikkat etmen gerekir dendiği an üzülüyorum. 7 ve 8. maddeler o kadar doğru ki aslında günah olan mevzular sadece tesettürlü kadınlara mahsus değil tesettürlü olmayan kadınlara da mahsus ama öyle değilmiş gibi davranılıyor. Bunu kendim de çok yapıyorum. Bu yüzden de kafam da açık kadınlar daha rahat daha özgür diye kodlamış oluyorum.
- +1 yıl
Aldatan adam da dindar mıydı, özel değilse
- +1 yıl
Bu arada dışsal odaklılığa şu da dâhil: Başını açacaksan da arkadaşlarının seninle arakadşlıklarını kesmesinden zerre korkmayacaksın. O çevrenin seni kınamasından zerre endişe etmeyeceksin.
Soran+1 yılBen nasılsam o şekil davranan bir insandı dindar diyemem. Ayrıldıktan sonra anladığım kadarıyla gerçek yüzünü göstermeyen bir insanmış yani sadece bana uyumlanıyormuş.
- +1 yıl
Tesettür Risalesini ısrarla tavsiye ederim 5-10 sayfalık bir şey. Bu arada bir erkek olarak bunu demem belki tuhaf olacak ama dindar birini araştırıp evlenmen çok iyi olur bence. Yanlış da düşünüyor olabilirim bu hususta
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim mutlaka okuyacağım. Dindar biri tabikide isterim inşallah nasip olur. Yanlış düşünmüyorsunuz aksine doğru düşünüyorsunuz ama bu araştırmakdan ziyade saliha bir kadın olursam Allah yolumu salih bir erkekle kesistirecektir. Benim araştırmam veya çabalamamdan ziyade rabbime karşı ne kadar takvalı olursam rabbimde beni salih bir eş ile rızıklandırır diye düşünüyorum. Önce kendimi düzelteyim sonra dindar biri isteyeyim acaba layık mıyım? Sorgulamam lazım kendimi
- +1 yıl
Başınızı açma düşüncesi sizden %100 silindi, doğru mu anladım
Soran+1 yılTam anlamıyla böyle bir düşüncem yoktu zaten. O yüzden silindi %100 tabirini sevmedim. Böyle bir şey nefs varken mümkün değil. Allah'ın izniyle dikkat edicem bu daha hoş oldu.
- +1 yıl
Kesinlikle bir üslupsuzluk yapma niyetim yoktu. Ama sorunuzun en başında aynen "açılma düşüncelerim var" yazdığınız için öyle sordum
- +1 yıl
Sana tavsiyem açılma siz bayanların başınıza bağlandığınız ŞAL her erkeği cezbediyor evleneceğiniz erkeği peşinizden koşmasıni istemez misiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat kısa, dünyaya tapma dünya geçici
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo sana uygun degilmis
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım