Selam KS ahalisi! Yalanla olan ilişkiniz nasıldır? Sık sık yalan söylemek durumunda kalıyor musunuz? Yalan söylemek size nasıl hissettiriyor? Bu konuda vicdan muhasebesi yapıyor musunuz?

Selam KS ahalisi! Yalanla olan ilişkiniz nasıldır? Sık sık yalan söylemek durumunda kalıyor musunuz? Yalan söylemek size nasıl hissettiriyor? Bu konuda vicdan muhasebesi yapıyor musunuz?

Hayatımın son 4-5 yılında ciddi şekilde bir yalan söylediğim durum olmadı evet ara sıra beyaz yalanlarım oluyordur fakat değer verdiğim insanları etkileyecek cinsten değil.
Bunu yaşadım. Hemen ardından doğrusunu itiraf edeceğim bir yalan söylemem gerekliydi, hemen ardından doğrusunu söyleyip karşımdaki insanı rahatlatacağimi bilmeme rağmen o satırları yazarken ömrümden ömür aktı..
Ben yalan söylemem.. çünkü yalan söylemek kötü olduğu gibi zaten anlamı da yok elinde sonunda yalancının yalanı ortaya çıkar.. ben karşımda ki insana karşı dürüst olurum.. hatam varsa bile söylerim
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim..
Cevap
3Cevap
(Beyaz yalan) dışında yalanlarım pek yok. Daha doğrusu yalan 🤥 sevmiyorum.
Ben her gün yalan söylüyorum 😅 Allah affetsin
İşim gereği mecburum, bundan para kazanıyorum.
Onun dışında yalanım yoktur
Veya hiç biri 😅
Onlar kadar yalan söyleyen tayfa var birde😅 biz
Belki 😅 bir baş ağrısı ile uğruluyoruz beni😅 iyi geceler dilerim
Çoğu zaman sızlıyor
Geriye kalan zamanlarda?
Bazı kişiler o kadar çok soru sorup darlıyor ki sırf anlatmamak içi ufak bir yalanla geçiştiriyorum. O zamanlar kendime saygısızlık yaptığım için vicdanım sızlıyor ama yalan söylediğim için sızlamıyor.
Mantıklı 😅
Sızlamak denir mi bilmem ama günlerce huzursuzluk sarıyor.
Söylersem sızlıyor.
Öyle bir problemim yok çok şükür
bazen sızlıyor
Evet rahat edemem
Rahatım ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?