Değil yalan söylemek, yalan söyleme ihtimali bile beni rahatsız ediyor...

Değil yalan söylemek, yalan söyleme ihtimali bile beni rahatsız ediyor...

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinden aldığım en önemli derslerden biri de dürüst olmak.. Büyük de bir rahatlığı var dürüst olmanın.. Bir konforu da var..
Der ki; "Aldanırız ama aldatmayız.. Bir hayat için yalana tenezzül etmeyiz.."
"Hepi topu bir hayatımız var.. Dürüstlük canıma mal olacak olsa da tenezzül etmem yalana.." Bunu hayatımın ortasına mihenk taşı olarak koymaya çalıyorum..
Bir kaç kez tatlı yalana başvurmak istedim, onu da beceremedim. Büyük bir senaryo hakimiyeti gerekiyor.. Sağlam bir hafıza da.. Uzun zaman sonra karşınıza çıkabilir o yalan çünkü.. Bu yüzden hiç evirip çevirmeye gerek yok..
Ucunda en sevdiğin insanları kaybetmek bile olsa, yalana tenezzül etmiyorum..
Ben de öyleyim. Yalan söylemeyi de asla beceremiyorum, muhakkak elime yüzüme bulaştırıyorum.
En iyisi gerçekten hiç yalana tenezzül etmemek
En güzeli.. Ama üslup da önemli.. Bazen istemeden kırıcı oluyor.. Kırmamak için hem yalan söylememeye çalışıyoruz hem de olan şeyi izah etmeye.. Yorucu oluyor..
Kesinlikle haklısınız.
Bugün arkadaşlarımla kampa gidebilmek için aileme yalan söylemek geldi içimden. Ama vicdanen çok rahatsız oldum. Hem yalan söylemiş hem de mahremsiz gitmiş olacaktım. En iyisi gerçekten doğrucu olmak ve o şekilde kalabilmek..
Vicdanınız gerçekten iyi çalıyor o hâlde.. Maşallah.. Herkes bunu yapamaz.. Bir yanda çok güzel eğlence, nefsi okşayan bir şey varken, diğer yanda sıkıcı ama güvenli olan şeyi tercih ettirmiş..
Annem sağ olsun :) Yetiştirilme biçimi biraz sanırım
O halde o kadının elini bir kez benim için öpün ve hiç bir şey söylemeyin. :) Çok büyük bir kadınmış..
Allah razı olsun😌 annem bunu duysa sevinirdi.
Yatsıya varmadan sönecek olan mumu yakmamaya gayret ediyorum. Anlık kurtarsa da ahirette yakamızı asla bırakmaz.
Yalan söyleyemeye mahal verecek hallerde olmamaya gayret ediyorum. O an'a bırakmamaya çalışıyorum yani.
Çok şükür öyle pembeden de olsa yalan söyleme durumlarım olmadı. Doğrunun acıtacağını bildiğim yerlerde de susmayı tercih ettim.🌺
Kesinlikle inanılmaz bir vicdan azabı çektiriyor insana. Hatta bazen hayatıma en başa alıp ufak şeylerde ya da mecburi durumlarda bile yaşama başvurmadan, doğruyu söyleyip yalana bir dokunmamış olmayı istiyorum ama pek mğmkün değil. Kabe'ye gidebilirsek ancak mümkün olur ~ ℳ
Eğer yaparsam bunu profesyonelce yaparım ama mümkün olduğunca yalandan uzak durmaya çalışıyorum. Yalanın sahte mutluluğu yerine doğru olanın vereceği acıyı yeğlerim
Evet yalanın mutluluğu geçici ve sonrasında daha elem verici ve oluyor cidden...
Kesinlikle..
Cevap
3Cevap
Gerekirse söylerim ama yapmayı tercih etmiyorum. Yalan sevmem.
Ben yalan söylemek istesem bile beceremiyorum.
Kime söylediğime göre değişiyor
Pek çekmiyorum
Yok ya söyleyemiyorum
Hayır o sebebten hayatımda peek kimse yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?