- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılCanım benim.. Okurken kendimi okudum sanki, ben yazmışım gibi okudum yazdıklarını. Soru başlığı zaten dikkatimi çekti ve sorunu saklamıştım dönmek için, ne zamandır aklımdaydı soruna gelmek. "Kendimi çöpten bile değersiz hissediyorum" söylemin içimi delip geçti. Ben de bu hissiyatlar içindeydim vakti zamanında. Kendimi mikrop gibi hissetmiştim, daha doğrusu öyle hissettirdi şeytanın birisi, öyle hissettirenler hep oldu bana. Nasıl bir his olduğunu çok iyi bilirim, kendini mikrop gibi hissetmek berbatça bir his. Sevilmeden, itelenerek büyüyen insanların hissettiği bir hissiyat. Sorun şu canımın içi aslında biz kendimizi sevmedik ve sorunlu ebeveynlerle büyüdük, sevgiye sevilmeye aç ve hasretim kaldık, nerde bir sütü bozuk var, vampir var, onu çektik karşımıza, adam gibi adamları değil. Kendimizi sevmediğimiz için sevilmedik, kendimizi sevilmeye layık görmediğimiz için. Balım aslında herkesten ziyade biz layığız sevilmeye, bir damla sevgi dileniyoruz resmen, bunu da sevgiye aç olan yanımız yapıyor, senin yaşadıklarının yaşadığını yaşadım defalarca, arkadaş sandığım yılan etmediğini bırakmadı bana, manipüle etti, annem zaten dinlemiyordu beni, sevgisiyle doyurmuyordu, sen haksızsın diyen bir anne, halbuki haksız olan ben değildim, böyle diye diye bana kendimi suçlu hissetmeyi öğretti annem, neyse canı sağ olsun, anadır. Her zaman hediye alırdım o arkadaş denen sinsi yılana, o diğer arkadaşına hediye alıp bana almazdı, zoruma da giderdi, demek akıl ediyordu hediye almayı, bana gelince gerek görmüyordu, beni mutlu etmeyi çok görüyordu bana. Ona aldığım hediyeler yüzümün gözümün sadakası olsun, bana yaptıklarının cezasını çekti karaktersiz leş lakin o mikrop gibi hissetme hissiyatından epeyce bir süre sonra kurtulabildim.
Biz neden hep insanlar için verici oluyoruz çiçeğim? Daha çok sevilmek için mi, halbuki alma verme dengesi mühim bir unsur ve karşılıklı olmalı, hep verirsek kullanılan ve sömürülen oluruz, sevilen saygı duyulan olmayız, sınır çizmeyi bilmeliyiz, sınırlarımız korur bizi. Bize değer vermeyene değer vermeyelim, işte canım bu da bize kaybettirir, niye bize değer vermeyene değer vereceğiz ki.
Başkalarına yatırım yapmak yerine kendimize yatırım yapalım. Kendimizi iyileştirelim.
Herkesten çok, en çok kendimizi sevelim, kendimizi güçlendirelim. Bir insanla sadece bize değer veriyor diye sevgili olmayalım, kendi hislerimize de önem verelim.
Henüz yolun başındasın, evlenmedin, kendi aileni seçmedin ama bundan sonraki aileni sen seçebilirsin, kendine güzel bir gelecek inşa edebilirsin, sana yüreğiyle gelmeyenleri kabul etme. Sana hiçbir şeyi layık görmeyenlere sen de hiçbir şey verme. Her şey karşılıklı olmalı canım, sonra çöp muamelesi görüyoruz. Biz müsade etmezsek kimse bize iğrenç davranamaz.
Canımın içi Serhat Yabancı'nın videolarını izlemeni tavsiye ederim, ilaç gibi gelecek sana, bak beni iyileştirdi Serhat Hoca'nın kitapları ve videoları. Sana da iyi gelecek, lütfen kendine yardım et. Serhat Hoca'nın kitaplarını oku, hatta Zihin Tuzakları kitabını muhakkak oku Serhat Yabancı'nın. Beni herkes manipüle etti, ben Serhat Yabancı'nın kitaplarını okudum ve uyandım, lütfen şu videoyu da izle, sana çok faydası olacak, elinden tutacak o kitaplar, videolar senin..
https://www.youtube.com/embed/SqD79F8mEZU01 Yorumla- +1 yıl
Canım şu videoyu da izlemeni tavsiye ederim.
Değersizlik duygusuyla nasıl baş edeceğimizi anlatmış Serhat Yabancı.
https://youtu.be/PxEzuc_ivF4?si=yduN-GiJlHHRx_BK
Sana tavsiyem Serhat Yabancı'nın youtubedaki tüm videolarını izle, kitaplarını oku. İnan ki iyi gelecek balım.
En İyi Cevaplar
+1 yılDiğer kızlardan biri olarak yanıt veriyorum ki bendeki durum da farklı değil. Bu yüzden yaz mevsiminden beri sevgili de yapmıyorum. Yani geçen ay bir aylığına biri ile görüşmeye başladım ama sevgili değilim onunla da. Zamana bırakalım demişti sosyal medya üzerinden tanıştığımız için ama benim gönül ilişkileri konusunda hevesim kırıldı. Yani bir ayda insan ne kadar tanınır? Bilmiyorum ama görüştüğüm süre zarfında bir fenalığı olmadı. Bu arada görüşmeye başlayalı dedim. İnstagram hesabımda epeydir ekliydi. Yeni yeni tanımaya başlamadım yani tam olarak. Sadece o gözle bakmadım zaten başından. Hatta görüşmek istediğinde de hemen görüşmedim, önce bir reddettim. Bir süre yazmaktan vazgeçti, ortadan kayboldu. Sonra yine yazdı ve öyle görüştüm ama en son annem bana araba sürmek için beni çalıştıracak dedim görüşmek istediği an. Ondan beridir ne o ne ben yazdım.4 . haftaya girdik. Ne o ne ben yazıyorum. Görüşmek isteyen yazar. Ben, zaten en başından demiştim "Ben, sevgili olayını da uzun vadede evlilik olayını da düşünen biri değilim." diye. Dediğim gibi gönül ilişkilerinden soğudum. Sanki hepsi elde ettikten sonra (yani sevgisinden emin olunca karşı tarafın) ne ayak olduğunu o zaman göstermeye başlıyor gibi geliyor. Hiçbirinin sevgisi gerçekçi gelmiyor. Hepsi sahte.
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın içinde değerli olduğumuzu hissetmek, insan ilişkileri, özellikle de romantik ilişkilerde, önemli bir duygu unsurudur. Ancak, kendi değerimizi başkalarının gözünden anlamak bazen zorlayıcı olabilir. Belirttiğin duygular, insanların niyetlerinin ve davranışlarının seni sadece belirli bir perspektiften görmelerinin yarattığı acı bir deneyimi yansıtıyor.
İnsanların seni sadece bel altı konular veya yarabandı olarak görmesi, onların sığ bakış açılarından kaynaklanabilir. Toplumun bazı kesimlerinde maalesef hala cinsiyetçi ve yüzeysel düşünce kalıpları hakim olabiliyor. Ancak, unutmaman gereken şey, bu tür bakış açılarına sahip insanların sınırlı görüşlere sahip oldukları ve gerçek değerini anlamakta yeteneksiz olduklarıdır.
Bu zorlayıcı duygularla baş etmek için, kendi değerini keşfetme yolculuğuna odaklanman önemlidir. İlk adım, kendine şu soruları sormak olabilir: "Ben kimim?" ve "Kendi değerimi nasıl belirleyebilirim?" Bu sorulara odaklanmak, içsel gücünü ve kendine olan inancını artırabilir.
Ayrıca, bu süreçte destek almak da önemlidir. Arkadaşlarınla, aile üyelerinle veya bir uzmanla konuşmak, hissettiğin değersizlik duygularıyla başa çıkmanda yardımcı olabilir. Kendi değerini anlamak, sadece başkalarının bakış açılarına dayanmamalı, aynı zamanda kendi içsel gücünü keşfetmeye yönelik bir çaba içermelidir.
Unutma ki, insanların seni yargılaması veya sınıflandırması, senin gerçek değerini belirlemez. Sen, kendi hikayeni yazan, güçlü ve değerli bir bireysin. Bu hissiyatın zaman içinde değişebilir ve kendi değerini fark ettiğinde, başkalarının yüzeysel bakış açıları seni daha az etkilemeye başlayacaktır.
Bu zorlu duygularla başa çıkmak için içsel bir yolculuğa çıkmanın ve kendi değerini keşfetmenin zaman alabileceğini unutma. Ancak bu süreçte sabırlı olmak ve kendine nazik davranmak, duygu dünyanı güçlendirecek önemli adımlar olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılSoyle düşün sen bir bireysin ve bu hayatı önce kendin için yaşıyorsun şu yarabandi konusunda yalnız değilsin kendini çöp hissetme ciğeri 5 para etmeyen insanlar yüzünden mi bu hissetme? Bu hayatı kimse için yaşamıyorsun önce kendin kendini sev
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten öyle yaptıklarını hissettiğim an hayatımdan çıkarıyorum ama yine de üzülüyor insna ben sevdiğini düşünüyorum meğerse adamın niyeti çok farklı çıkıyor ve üzülüyor insan
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBol bol kitap oku, internetten tiyatro oyunları bul ve izle.
01 Yorumla
Soran+1 yılKitap okuyorum bilmiyorum ama devam ediyor yine
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence öz güveni geliştirin kendinizi sevin.
00 Yorumla
+1 yılSenin değerini diğer insanlar mı belirliyor kanka?
Sen eminim ki çok da güzelsindir, taş gibide hatunsundur da işte millet diye diye kendini degersiz hissetmissindir.
Milletin mnakoyayim kanka. Git tecrübe et, sonra da yoluna bak. Tekte bulacaksın diye bir şey yok ya awq
Kimisi 2 de buluur kimisi 20 de, sen kendini bil, özgüvenini koru yeterli. Karşı taraf senin değerini belirlememeli. Sen iki meme, bı g-t bı de vajinadan oluşmuyorsun ya awq
Boşveeeeer, pozitif olll, neext att, deens deeens rahatkeeee20 YorumlaHayat seni maalesef niyeti bozuk, karaktersiz erkekler ile karşı karşıya getirmiş. Genellemek istemiyorum ama çoğu erkeğin niyeti bel altı zaten bu konuda haklısın. Kendine onlar yüzünden haksızlık yapman çok yanlış sen niye çöp olasın asıl öyle düşünen zihniyet çöp kendine çeki düzen ver.
10 Yorumla
+1 yılBirtanem bazı itler öyle yaptı diye sen değersiz olmazsınki asıl depersiz olanlar onlar. Sen çok değerlisin "Bir çiçeğşn üzerine sinek kndu diye çiçek değersiz olmaz" sevdiğin şeylerle ilgilen her gün uyansığında aynanın karşısına geç ve kendine ne kadar değerli oldupunu hatırlat
00 Yorumla
+1 yılDeğer hissi eksikliği zaman zaman herkesin yaşadığı bir duygu olabilir. Kendinize yönelik olumlu düşünceler geliştirmek, başarılarınızı hatırlamak ve kişisel hedeflere odaklanmak bu duygularla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bir uzmana danışmak da hissettiğiniz duygusal zorlukları anlamanıza ve üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
00 YorumlaGünümüzde duyguların pek bir önemi kalmadı insanlar amaçlarına ve hormonlarına göre hareket ediyor bir hayvan gibi. Hayvanların tek derdi hayatını devam ettirmek ve soyunu devam ettirmektir. İnsanlar hayvan gibi oldu. O yüzden kendinizi bilinclendirin acı gerçekleri erkenden kabullenin. Film dizi ve sosyal medyada görünen aşk hikayeleri yalan onlarda bir sektör aşk maşk sevgi insanlık azalarak bitiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim artık seçenek çok. İstersen dünya güzeli ol dünya yakışıklısı ol bir sürü kız bir sürü erkek var. Herkesin bir yeri havalanmış herkes süslü sahte hayat yaşıyor. Kimse sen ne düşünürsün ne hissedersin umrunda bile değil. Sen pas vermedin diye kimse artık aşk acısı cekip hayata küsmüyor. Eski devir kapandı. Yeni devir insanlar hayvani bir hayat yaşıyor.
00 YorumlaÖnce kendini sevmeyi öğren kendinle mutlu olmanın yolları bakım spor neler yapabilirsin onlara bak emin ol kendinle barıştığında hayatın aslında okadarda zor olmadığını fark ediceksin sen kendini sevmezsen kimseden bunu bekleyemezsin
00 Yorumla
+1 yılBir çok erkek ne yazık ki böyle yapıyor. Arkadaş grupları oluştur. Arkadaş grupları içinde bulun. Ben de olsam kısa süreli ilişki için şansımı denerdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojik olarak artık ilişki falan istemiyorum bunu anladım
+1 yılKnk aciklamanin hepsini okumadim ama sevilcek biri olmadigini karsina cikanlar belirleyemez sana deger vermegen kisi belki kimseye deger vermiyordur akli fikri cikardadir belki de onlardir asil sevgiyi hak etmeyen isin ozu
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven aşılayan meditasyonlar dinle. Etkisini gormezsen iyi bi psikologla gorus. Bunlar sadece senin açından olacaklar. Karsi taraflarin ne kadar degersiz, asagi, pislik, serefsiz olduklarindan bahsetmek istemiyorum zaten.
00 Yorumla
+1 yılinsanlar bazen o kadar insafsız bencil davranıyorlar ki evet kendini öyle hissediyorsun.
ama o insanlara verdiğin değeri azaltınca umurunda bile olmuyor00 Yorumla
+1 yılBu adamları çekiyorsan sende de bişey var demek ki her zaman böyle olması normal değil suçu karşı tarafa atıp rahatlayamazsin duruşunu tavrını değiştirmen gerekiyor belki de
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Karşına doğru insan cikmamiş. Kendine odaklan hepimiz biriciğiz , hepimiz tekiz. İnsan önce kendini sevmeli. Kendimizi sevmeden , tanımadan doğru tercihler de yapamıyoruz...
00 YorumlaAynı duyguları kadınlara karşı düşünmeye başladım gerçek şu ki birine aşık olup bağlanmak ve karşılığını görememek kanserden daha tehlikeli bitiriyor insanı
00 YorumlaEn başından kendine yazan çocupa ben ciddi düşünüyorum diyen kızlar genelde istismar edilemiyor bana çok denk geldi öyle bunu duyan erkek direk kendini geri çekmek zorunda kalıyor
00 YorumlaÖyle yapmıyoruz zaten genelde ha yatak konusuna gelince istiyoruz alıncada mutlu oluyoruz ve sadece bu yüzdende terketmiyoruz
05 Yorumla
Soran+1 yılÇoğunuz aslında c*nsellik odaklı mi yaklaşıyorsunuz yani
Soran+1 yılAdam geliyor daha adam akıllı tanımadsn bu konuya getiriyor ve çok saçma
Kişilik & Karakter konusunda 836 cevap paylaştı. Diğer kızlara da öyle davranıyorlar. Neden kendini değersiz hissettin? Sadece erkekler değersiz görüyor diye olamaz herhalde
00 YorumlaSöyle düşün kimin ne b@k olduğunu Anlıyorsun iyiyi kötüyü ayırt etmen daha da kolaylaşıyor kimden zarar gelir gelmez görüyorsun
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞüphesiz ki biz seni en mükemmel şekilde yarattık
diyen Rabbine karşı bu büyük bir isyan değil mi?01 Yorumla
Soran+1 yılAllah tan ümidimi kestim ben artık beni sevseydi azıcık çöpten kullariyka karşılaştırmazdi sürekli
+1 yılHayatta en değeri şey sensin bunu felsefe edin ve böyle yaşa hayat kısa
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir böyle şeyler hayatımızın bazı dönemlerinde sonra kendiliğinden geçer
04 Yorumla
Soran+1 yılAkademik başarı konusunda çöpüm öyle gururuma dokunuyor ki artık tiksiniyorum kendimden keşke ölebils*m diye düşünüyorum
- +1 yıl
ölmeee..
Soran+1 yılHayat çekilmiyor artık ya ne insanı ne kariyer anlamında
- +1 yıl
Bizim de hayatımız boktan gidiyor vazgeçmek yok
Sadece birisi tarafindan sevilince, ya da sevilmeyincemi degerli ya da degersiz oluyoruz. Iliskilerden daha degerli seyler var bu hayatta, sana deger katacak.
00 YorumlaHer insan değerlidir öyle düşünüp kendini mutsuz etme
02 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar beni böyle hissettirdi zaten
+1 yılDeger bilmeyenlere değer verirsen böyle hissedersin
03 Yorumla
Soran+1 yılAnladığım an hayatımdan çıkarıyorum zaten ilk baştan nerden bileyim ki adamların düşüncesini mi okuyorum
- +1 yıl
Anlamak gayet basit ama kadınlar seven erkeği sevmez yapar erkegi sever
Soran+1 yılErkeklerde kendilerine maddi yük olan banka olan tipleri seviyor anlayışlı oldum diye aldatıldım ben yani erkeklerde normal değil
Sen kendini sev ve guven
02 Yorumla
Soran+1 yılVermiyorum artık ama düşününce üzülüyor insan aklıma geliyor onun yaptığı saygısızliklar. Zaten kendisine karşı nötrüm sadece haketmedigim şeyleri yaşadığım için üzülüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılDemekki sadece vur geç olarak görünen birisin sendede suç var
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır öyle biri değilim c*nsellik konusu geçince bile hemen geçiştiriyorum
Cevap sahibi+1 yılDeğersiz hissetme sende kendini sev
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. bir halta yariyorsun en azindan.
03 Yorumla
Soran+1 yılKomik mi olduğunu zannediyorwun
Soran+1 yılGülmüyorum zaten gururuma dokunuyor üzülüyorum zaten kapattım aşk işlerini
Psikolog randevusu al
00 Yorumla
+1 yılSen de onları öyle gör çözülsün her şey
00 Yorumla
+1 yılSalla ya Allahtan hayırlısını iste..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. tamamen şansizliğın olarak goruyorum bu durumunu
026 Yorumla
Soran+1 yılHepte beni mi buluyor cidden
Soran+1 yıl4 kişi falan
Soran+1 yılTabi ki de kaybettim bir erkek benle konuşsa konuşsa bel altı veya yarabandı konusu için konuşur
Soran+1 yılNormal insan gibi yaklaşıyorum zaten c*nsellik falan konuşmuyorum. Bana yaklaşan erkeklerde benim normal olduğumu biliyordur
Soran+1 yıl1 ay çünkü aklında başkasi vardı birde tanımadığı kızları ekliyordu sürekli
Soran+1 yılSevgililik 1 ay sürdü flörtte 1 aydı işte
Soran+1 yılYüz hatlarim keskin boyum kilom normal hafif kaslıyim renkli gözlüyüm
Soran+1 yılBurnumu önceden görüyordum şu an bilmiyorum az bir şey çarpıyor gözüme birde aşırı ağladığım için gözlerimin altları hafif mor
Soran+1 yılYaşadığım şeyleri düşündükçe kafayı yiyecekmisim gibi oluyorum artı depresyonda var bende bir de kafaya çok takıyorum bazı şeyleri
Soran+1 yılOndan önce 3 kere int*harı denedim aşk değil sadece eğitim hayatımda kötü. 2 tane üniversite bıraktım. İlk üniversitem kabusum oldu zaten stresten saçlarım döküldü sonra karaciğerim falan yağlanmış stresten ne alkol ne sigara kullanmadığım halde
Soran+1 yılPsikolojik tedavi almadım demir değerim falan için aldım. Akademik kariyer için yaptım o şeyi de
Soran+1 yılSağlık bölümü kazandım onu okuyorum ailemle aram iyi ama işte arkadaş ve aşk kötü. Sınavlarda biraz dalgalı ama olsun hayatı akışına bıraktım psikolojik sağlık gidince kimse kurtaramiyor. Bazen depresyon ağır bir şekilde vuruyor bana ama baş edebiliyorum alıştım o döngüye de
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için umarım gönlünüzce olur her şey. Kusura bakmayın vaktinizi aldiysam
Sana sapıklar denk gelmiş
04 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu aynı erkeklerin maalesef. Bazi kişiler var nasıl seviliyor anlamadim gitti
Soran+1 yılBende şans olsa şaşırırdim zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğersiz falan değilsin. Dünya değersiz.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum artık cidden yoruldum ya psikolojim kaldırmıyor artık
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kendini sev ilk önce aşk falan arama
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerede yaşıyorsun?
Boyun kilon kaç?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni üzenler top olsun
00 YorumlaKendinle derdin ne senin?
06 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlarin tavırları yüzünden böyle düşünüyorum bir konuştuğum vardı adam kilo al diyip duruyordu fit olduğum sonra diyetisyene gittim normal çıktı değerim
Soran+1 yılİnsanlar sürekli kullanıyor saf sevgimi ve iyi niyetimi ergenlikle ne alakası var
Soran+1 yılPsikolojik olarak bir süre sonra kaldırmıyor insan
+1 yılÖyle düşünme ya
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyleler bir konuştuğum vardı fotoğraf atmadım diye özgüvensiz dedi cidden kırıcı insanlar ya
- +1 yıl
Aynen kırıcı olabiliyor bazen insanlar
+1 yılNeden peki
00 Yorumla
+1 yılTerapi al
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem