Kimisi yaşadığı olaylar karşısında çok depresif olurken kimisi de ne olursa olsun pozitif bakıp huzurunu kaçırmıyor. Bunu nasıl başarıyorlar sizce? Her şeye pozitif bakabilmek, düşünebilmek mümkün mü?
Kastım hiç depresif moda bağlamayanlar için.

Kimisi yaşadığı olaylar karşısında çok depresif olurken kimisi de ne olursa olsun pozitif bakıp huzurunu kaçırmıyor. Bunu nasıl başarıyorlar sizce? Her şeye pozitif bakabilmek, düşünebilmek mümkün mü?
Kastım hiç depresif moda bağlamayanlar için.

Hiç depresif moda girmiyor değilim ama birçok olaya pozitif yönünden bakabiliyorum. Bunu nasıl başarıyorum bilmiyorum beynim otomatik olarak bu şekilde çalışıyor.
Birkaç günlüğüne çalıştığım birim değiştirildi, ooh ne güzel yeni şeyler öğrenicem diyerek çıktım gittim. Yemek kötü diye evden kendime yemek getiriyorum, arkadaşlarım dışardan en sevdiğim yemeği söylüyorlar, neyse param cebimde kaldı ve gereksiz yere kalori almadım diyorum.
Belki depresif düşünen insanlarda bir süre kendilerini yaşadıkları olaydaki gerçek avantajları düşünerek sakinleştirirse zamanla beyinleri bardağa dolu tarafından bakmayı öğrenebilir.
Galiba benden bahs ediyorsunuz çünki bilmiyorum bende ahahas , depresiflik benlik degil... zaten hiç başaramamda mesela giderim ağlamaya çalışırm 3 dk sonra müzik koyup göbek atarım yani 😂😃asla olamiyorum galiba tek başaramadığım konu o , mesela başıma kötü bir şey gelse bile kendi kendimi terapi ederim... kendimle konuşurum böyle şeylerin normal ve geçici bizim gelişmemiz ve daha güclü olmamız için olduğuna kendimi inandırıp mutlu olurum üzülmem asla zaten üzülemem doğamda yok sfafsfs✨️❤️ bu arada waltz no.2 şarkısı mihteşemmm şiddetle tavsiye ediyorum 🥳🥳💗..
Hayatımda ilk defa birini kıskandım galiba :) insan sürekli pozitif olmayı nasıl başarabilir ya :)
Yaa kıskanmalık bir şey yok valla istersen ola bilirsin ama benim karakterim bu @helene1 arkadaşımmm sende öylesin ✨️
Valla çok isterdim her şeye pozitif bakabilmeyi. Var mı bana bir öneriniz :)
Var tabikii
Ruh eşim gelmiş✨️🫶🏻
Nedir öneriniz :)
@Nightwalk35 eğer negatif düşünmen işlerini düzeltmicekse pozitif düşün:)
@helene1 hahaha sağol ya
😂
@helene1 ama bu elimde olan bişey değil ki 🤷🏻♀️
@Nightwalk35 elinde olan bişey sadece gayret et dene😏
Ben önerimi başka yerden yazdim...
Burdan da söylersem bol bol psikoloji kitabi oku
@helene1 peki teşekkür ederim :)
Allah'ın izniyle 😂bu zamandan sakin kalmak ve depresif sinir stres olmayan psikolojisi bozulmayan çok az insan var zaman hayat şartları yaşanan olaylar olumsuzluklar hepsi bur araya gelince yaşamak gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun gerçekten.
Bence bu tamamen yaşadıkları hayatla ilgili.. yani çok çok kötü şeyler yaşamadıkları için de pozitif düşünebiliyorlar.. mesela gerçekten ağı şeyleri ard arda yaşamış birisi ya da kayıplar vermiş birisinin ben gerçek anlamda pozitif olup da olumlu ya da sürekli işte pollyyana tarzı iyimser takılacağına inanmıyorum.. tabi ki de hayat bir şekilde devam ediyor ama insan gerçekten acı çekince gerçekten mutsuz olunca bırakın iyi düşünmeyi hayata bile zar zor devam ediyor.. tabi ki de bu benim düşüncem belki de ben depresif düşünüyorum biraz.
Cevap
18Cevap
Ben inanmıyorum aslında hiç kimsenin o mod’a girmeden yaşayabildiğine. Herkesin bir kez olsun tattığı bir şey maalesef. Kimse o kadar güçlü değil mental olarak. Bazen her şey üst üste gelir, sürekli bir şeylerle sınanırız o dönem depresif olabiliriz. Bence bizi buna sürükleyebilecek olaya çok fazla takılmadan, kabullenerek ilerlememiz gerek. Neler neler geçmedi ki, bu geçmeyecek? demeliyiz. Bir hayrının olduğunu düşüneceğiz. Bazı şeylere karşı gamsız olmak, iyidir.
Samimiyetsiz buluyorum pinokyo hepsi. Dünyada cenneti yaşasan bile insan olanın ruh hali arada karıncalanır.
Keyfim yerinde olmalı her zaman. Hayat kısa kuşlar uçuyor..
Ben hiç depresyona girmem. Mantığımla ve hayat tecrübelerimle hareket ettiğim için galiba.
Hemen sırrımı açıklıyorum😃 aslında ben depresif olan insanların olaylara derinden baktığını düşünüyorum herşeye çok ayrıntılı bakıyorlar doğru insanı seçeyim, doğrusunu yapayım derken her şey birbirine giriyor, olayları bir türlü akışa bırakamıyorlar ama pozitif düşünenler tam tersine olaylara üstten, ayrıntıya takılmadan ve sade bir şekilde ilerlediklerinden dolayı bence depresiflik işine hiç girmiyorlar
Bence akışa bırakmanın yolu umursamamaktır😃"amaan inceldiği yerden kopsun" demeyi bilmeli insan
Ahahah bu aynı ben, ortada hiçbir şey yokken yani niye negativ düşüneyim ki?😅Zaten hayat yeterince yoğun , hiçbirimizin hayatı su gibi akmıyor biryerler de zorlanıyoruz hepimiz. Sosyal medyada negativ içerikler çıkınca izlemiyorum çünki izleyince korku , endişe, kaygi sarıyor ruhumu etkileniyorum. Enerjim düşüyor. Sahib olduğu hayata şükr etmek yerine sürekli şikayet edenler , sürekli dert anlatanlar bu insanlar da negativ.. Örneğin iş yerinde birisi var ağzına hiç hayra açmıyor, sürekli negativ çoçuğu dövesim var..
"The Secret " kitabını okumanızı öneririm.🌠
Herkesin kırıldığı, kendine kaçtığı zamanlar oluyor. Sadece bazısı bunu insanlara yansıtmamayı ve kendine saklamayı tercih ediyor. Çünkü birine acını gösterdiğinde ya üstüne bastırır ve yeniden kanatır. Ya da görmemiş gibi davranıp konuyu değiştirir. Gerçekten ilgilenen çok az insan var ki onlar da senin derdini kendi derdi belleyen güzel insanlar.
Bu yüzden kendine saklamak ve acıyı tebessümüne gizlemek daha mantıklı geliyor bana. Her gülüşünde, adımında güzelliklere bakıp şükür sebebi buluyorsun. Bu da acılarını, kederini hafifletiyor. Yani bakış açısı tamamen olay
Biz toplum olarak, iyi olduğumuzu, şanslı olduğumuzu ya da herşeyin yolunda gittiği sanrısını, bi başkalarının mağduriyetleri üzerine inşaa ediyoruz.
Örneğin depremde millet resmen teledif oldu. Depremden etkilenmeyenler, onlara acıyıp, kendi başlarına gelmediği için iyi hissediyorlar. Örnekler çoğaltılabilir.
Bu bizim toplum insanına özel bir durum. Ölümü göster, sıtmaya razı et. Bizden öncekiler durumu içselleştirmiş, bizler kıyısındayız ve bizden sonrakileri uyandırma çabasındayız ama sıtma tatlı geliyor insanımıza. Başka türlü bu goethe te don durmuyor.
O tarz kişilik yapısına sahip insanların vücudunda yaşama biçimiyle ilgili veya genetik olarak daha çok mutluluk hormonu var.. Bazı yiyecekler ve bazı hareketler de insana daha mutlu hissettiriyor.. Karakterleri ve hayata bakışları da her zaman her bardağın dolu tarafına odaklanmak olabilir..
Caner adminim
Bu tarz insanlar; duyguların gelip geçici olduğunu kalan tek gerçeginse her zaman yalnız her zaman da bu şekilde "eksik ve yanlış sevilmiş ama yine de hala yaşayan bir canlı" olduklarını kabul etmiş olan insanlar.
Bazen depresif modumu açıp soru soruyorum sonra mizaha vurup neler neler yazıyorum. Çok da ciddiye alınmaması gereken şeyleri çok ciddiye aldığımızda oluyor böyle işte. Amaaan başarmiyorlar işte başarmış gibi yapiyorlar.
Pozitiflik güzel şey ama..
Depresiflik = Stres
Stresin de insana ne kadar zararlı olduğunu az çok biliyoruzdur.
Biliyoruz da oluyor arada böyle. Ben iyi ki her konuda pozitif değilim ya adminim güzel evet ama sıkılırım vallahi. Accık gam keder hüzün de olmalı.
Ben de ortasını yaşamayı isterdim. Baya depresifim.
Caner adminim tası tarağı toplayıp bize gelin. Bizim evdekilerin eşkal aynı şu şekil ben de dahil olmak üzere..
https://m.youtube.com/shorts/hG2s7o9dmEQ
dfgjfdhjfdgk benimle 2 gün yaşadıktan sonra onlar da depresifleşir
Yok yeminle üzüm üzüme baka baka kararır derler adminim.
Daha da neşeli olun inşallah 🌺🙏
Sabah sizi de "kalk hadi kaaaaalk acil kahve içmemiz gerek" diye uyandırsınlar hele bi.. bide uyanmayinca bütün günün özetini geçiyorlar başımda.
Amiiiin amiiinn
Sabahları beni kaldıracaklarsa olur ya anlaşırız. Zira ben çok geç kalkıyorum. Kahveyi yap demiyorlarsa sorun yok ama getirirlerse içeriz fdgjdh
Tamamdır yer yatağı hazırlıyoruz size adminim 🥳
anlaştık. tatlımı alıp gelirim 👻
Kabul 🤌
21-22 yaşlarımdan bu yana hiçbir şekilde depresif modun hayatıma girmesine izin vermemeye çalışıyorum. %90 oranında başarı sağlıyorum diyebilirim. :D
Bunun da en büyük sebebi : Gamsızlık, başkalarını değil de kendimi merkeze koymak yani kendini düşünmek.. Ayrıca gamsızlık mı sayılır bilmiyorum bu da ama, fayda sağlamayacağım bir olayın üstüne düşünmüyorum artık.
Güzel bir denge oturttum diyebilirim. Ancak, hiç de depresif moda girmiyorum demem. Yılda 1-2 kere de olsa giriyoruz o moda. :D
Hiç girmeyenlerin özelliği bence gamsızlıktan geçiyor ama ekstradan da tüm duyularını o depresiflik çağrıştıran herhangi bir şeye kapatmış olmaları galiba.
Bende öyleyim başıma olumsuz bir durum gelse hemen benden daha kötü durumda olanları aklıma getirip kendime teselli veriyorum. Örneğin evlat acısı yaşayanlar var, depremde mağdur olanlar bunları düşününce benim yaşadığım olaya üzülmem anlamsız geliyor.
Bu biraz tercih, biraz yapı, biraz da farkındalıkla alakalı. En mühimi de yansıtmada yani yansıtmamada. Herkes biraz depresif hisseder, insanın tek bir duyguda kalması mümkün değil. Yani herkes yoğurdun üzerindeki kaymak gibi görür. Hep en yüzey.
Yorumlarda yaşantıyla ilgili demişler de hiç sanmıyorum. Karakterle ilgili bir şey. Doğuştan gelen bir şey de olabilir, sonradan kazanılan bir şey de olabilir. Ama yaşanılan şeylerle alakası yok.
Birde pozitif insanların da düştüğü zamanlar illa ki oluyor. Her şeyi çok da takmamak, akışa bırakmak lazım
Ölüm haricinde her şeyin çözümü vardır. Bir şekilde geçer ve çoğu zaman çözümü bulmak sandığımız kadar zor değildir. Anlık düşüşler olur ve olacaktır ama önemli olan orada oturup durmamak, gözlerini kapatıp karanlıkta kalmamak ve biraz soluklanıp harekete geçmektir. Hayata karamsar bakmak bakmamaktan kolay. Herhangi bir durum için birini ya da bir şeyi suçlamanın harekete geçmekten kolay olması etkili bence.
Bakış açısını değiştirmek ile ve tam teslimiyetle alakalı bir durum. Odak noktasını değiştirmek ve zihni başka bir yöne çekmek gerekiyor. Beyin bir şeyi konuştuğumuzda yapıldı olarak kabul ediyor. Buna düşünmek de dahil. Unutamamak da böyle, kabullendiğimizde unutuyoruz zira. Aksi halde depresif haller baş gösteriyor.
Genelde bundan ne ders aldım ayni hayatayi tekrar yapmam diye düşünüyorlar arada ben de yapıyorum.
Soru da bunu görmek istemiyorum seçeneğinde neden sınır var bana hakaret edeni nasıl sileceğim mod bulsam bana sizin her attiginizi almak zorunda değiliz diyorlar kizlarsoruyora atıyorum "çok yoğun oldukları için" bakmıyorlar ne olacak böyle
KS hesabına attığın her mesaj mesai saatlerinde sürekli inceleniyor. En geç 24 saat içinde bakılmış olur.
"Bunu görmek istemiyorum" seçeneği çok art niyetli kullanıldığı için sınır getirildi. Kural dışı olmayan paylaşımlar da çok fazla gizleniyordu. Sadece kural dışı paylaşımlar gizlenmesi için bu sınır uygulandı.
Açıkçası kötü bir olay yaşadığımda beni mutlu edecek şeylere yöneliyorum. Bunların hepsi süs, bakım, makyaj ve giyim alakalı. Kendimi güzelleştirdikçe mutlu oluyorum 🤭
Sürekli bence pozitif düşünülmez öyle gösteriliyor olabilir ama her konuda pozitif olmak pollyannacılık. Sürekli pozitif düşünebilmek için bence saf olmak gerekir
Her konuda pozitifim başıma kötü şeyler geldiğinde bile gülüyorum. Ama arka planda her dakika ölmek istiyorum. Bana Araba çarptığını metronun önüne atladığımı ya da balkonda asılı sallandığımı hayal ediyorum. Ama beni tanısan ne kadar pozitif ne kadar güler yüzlü bir insan dersin.
Kötü şeyler yaşayıp sonra geri dönüşü yakalayan kişiler bence çoğu! Mesela zor günler yaşıyor, gerçek mutluluğun ne olduğunu görüyor ama sonu kötü bitmiyor! Bunun gibi.. Bir örnek; ailesinden biri hastalığa yakalanıyor. Sonra iyileşiyor.. Esas mutluluğun ne olduğunu geri kalan şeylerin boş olduğunu! anlıyor.
İlk başta kendimle barışık olmayla, şükür, güzel yüreklere denk gelince çekim yasası gibi sürekli pozitif olabiliyorum
Öyle bir şey yok ki. Kafada ne negatiflikler dönüyor bilseniz 😄 Hakimiyet konusu. İnsan içsel büyüme yaşadıkça negatif enerjiyi hakimiyetine almayı öğreniyor ama bu o enerjinin gelmeyeceğinin anlamına gelmiyor. Negatiflik her zaman var
Zamanında bunun tam tersi olanlar hayatın o dönüm noktasında birden 180' değişiyorlar.
Gülüp geçiyorum valla üzülemem hiç bişey için üzülmenin bişeye yaramadığının farkına vardım
bence daha kötü şeyler yaşadığı için o yaşadıkları ona kötü gelmiyordur
Pozitif olmak.. kendini bireylerle meşgul edip bundan mutluluk duymak güzel bakmak güzel düşünmek..
Aileleri her istediklerini yapıp, mutlu ettiyse, hiçbir şiddet travması yaşamadıysa ve bir de kendiyle çok barışık biriyse ondandır. Ama ben bu konuda neredeyse hiçbir zaman başarılı olamadım.
Yok o öyle değil. Zaman zaman bizim de kırlma noktalarımız oluyor. Hepsi için topluca dehresyona girip öyle devam ediyoruz yolumuza.
O başaranlara plaket vermek lazım zira her olumsuzlukta evin balkonundan aşağıya atlama planı yapıyor olan ben kıskanıyorum. 😒
Hiçbişeyi benden daha değerli olmadığını düşünürüm.
Allahın bunu bana vermesinin bir hikmetinin olduğunu düşünürüm.
İçindekini anında dışarıya atıp sorunu açık iletişimle hızlıca çözdükleri için sanırım. İçimize ata ata mafettik her şeyi
Muhtemelen hayatta istedikleri her şey kendilerine altın tepsi içinde, bir uğraş vermeden sunuluyordur. 🙃
hayatta çok kötülük yaşamış insanlar sonradan pozitif olarak görmeye başlıyor çünkü o kadar acı çekmiş ki artık hiç bir acıya üzüntü duyamıyor
Her zaman pozitif olan insanları gördüm, hayatlarının tadını çıkarıyorlar ama bazı durumlarda gerçekçi olunması gerekiyor diye düşünüyorum.
"Ölüm var be" diyerek başarıyorum. O yüzden %98 hep enerjik pozitif konuşkan ve neşeliyim 😄
Çünkü ben engelli olduğum için benden daha kötü durumda olan insanları görüyorum oda beni her olumsuz durumda daha kötüsünü düşünmeme neden oluyor.
O adamlar rahatına düşkün oluyorlar, temkinli , sabırlı, kafa yapısı yeniliklere açık her daim çıkış yolu ürete biliyorlar ki , bu da onları pozitiv düşünmeye yardımcı oluyor yüksek enerjide herzama enerji önemli.
Toksik pozitiflik deniyor ona… başını yastığa koydukları an başka moda geçiyorlar…
Ben namaz kılmaya başladığımdan beri hep böyle düşünüyorum depresif artık bitti bende
Mücadele gücümüz tükenmiyor
Güçsüz görünmesi sevmiyoruz hırçın ve inatçı yız her daim
Sonucunu değiştiremeyeceğim hiçbir şey için üzülmüyorum
Yüksek empati yeteneği veyahut yaşanmışlık olduğu zaman bir çok konu basit ve anlamsız geliyor, bu da dışarıya her zaman pozitifmis gibi bir algı veriyor.
Ağır olayların üstesinden gelebilenler ya da inancı doğrultusunda yaşayanlar
Gamsız olan insanlar bunlar herkese göre değil tabi
Onlar akrep burcu degiller
kesinlikle
Çoğu zaman pozitif biriyim ama depresyon aynı şekilde çoğu zaman kaçınılmaz oluyor.
Bende öyleyim ama nasıl başarıyorum bilmiyorum. d
Şükrederek ve stresten uzak durarak
Hayatları yolunda gidiyordur belki
Öyle insanlar da zoruma gidiyor 😂
Evet ya çok imreniyorum onlaraaa
Bu kolay bir durum değil
Benden kötü durumda olanları aklıma getiririm. Anca öyle pozitif oluyorum.
Harbiden evet nasıl? Yorumları okumaya geldim.
Samimi olduklarını düşünmüyorum
Güçlü iradeyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?