Bazilari varki 2 gun sonra ölecegini bilse yine etrafa pozitif enerji mutluluk sacar
Siz ne yiyip iciyosunuz ya
ben niye umutsuzluk ve karamsarliktan bi turlu cikamiyom

Bazilari varki 2 gun sonra ölecegini bilse yine etrafa pozitif enerji mutluluk sacar
Siz ne yiyip iciyosunuz ya
ben niye umutsuzluk ve karamsarliktan bi turlu cikamiyom

Dert sıkıntıların varsa
İçinden atamadığın problemlerin varsa
Sen de benim gibi diyet yap
Günlük tek öğün beslenerek 23 saat boyunca hiç bir şey yeme
Saf su iç çaya şeker dâhi atma
Bu sefer çok şiddetli bir açlık olacak
O esnada aklın fikrin hep yemekte olacak
Canın ne isterse istesin 24 saatin doluncaya dek hiç bir şey kola meyve suyu dahi tüketme
O zaman öyle de mutlu öyle de rahatlayacaksın ki
Karamsarlıktan baş ağrısı çekiyordun
Yavaş yavaş baş ağrısı geçmeye başlayacak
Vücut Mutluluk hormonlarını üretmeye başlayacak
Kanserli hücreler açlıktan ölecek sen gittikçe Rahatlayacaksın
Her gün her saat biraz daha dinç daha dinamik olacaksın
Açlıktan kemik erimesi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz
Aksine kemikleriniz daha da sertleşecek
Millet 12 saatte bir yemek yiyerek diyet yapıyor
Ben 24 boyunca sıfır kaloriyle devam ediyorum
Bazen 48 saat 72 saat hiç bir şey yemeden devam ettiğim oluyor
Ben şu an çok mutluyum. Sebebini bilmediğim bir mutluluk içimi sarmış
Boşuna dememişler. Sağlık sıhhat için oruç tutun
Karamsarlık çok kötüdür. Gece uykularıni bölen dert sıkıntıların
Kanserli hücrelerin ilk aşaması ilk evresinin başlangıcı olduğunu unutmayın
Kanser dördüncü evreye ulaştığında tedavi edilemez hale geliyor
Şu yaşadığımız yüz yılda Her 3 kişiden biri kanser olmuş
Milyonlarca çeşit kanser var
Bizler sadece ölümcül türlerini biliyoruz
İyi huylu kanser öldürmüyor. Ama perişan ediyor
Sen en iyisi diyet yap
Aklın dengen. Hemde piskolojik dengen tamamıyla yerine gelecek
Aklın sadece yemekteyken hiç kimse hiçbir şey sana dert olmaz
Dünyanın en uzun yaşayan insanları Japonlar günlük tek öğün besleniyorlar
Uzun lafın kısası yoktur :) dediğiniz tiplerden biri de benim.
Çok badire atlattım. sel felaketi yaşadım. Önce Allah'ın huzuruna kavuşan insanlarımıza yandı kalbim. işyerim yıkıldı selde. mesela o zaman bile evimi aracımı düşünmedim sokakta beslediğim kedilerim' de kaldı aklım. Çok şükür sel evimi vurdu geçti, ama 1 damla su girmemişti içeri, bunu yaklaşık 15 gün sonra mahalleye girdiğimde gördüm. 1,1 buçuk ay sonra evime girdikten sonra kedilerimi bekledim, umutla, çünkü onlar ne zaman acıksa balkonumun altına gelirdiler. ve evimde yaşamaya başladıktan 1 ay kadar sonra kedilerim de ufak ufak toplanmaya başladı, ölmemişler :)
İnsanoğlunun / insan kızının; en büyük sorunu madde ile. Yani, varlıkla. öz varlığı değil ama, ev, araba, lüks yaşam vs. 2 odalı evin olur 3 odalı değil diye üzülürsün. işin olur, neden daha işim yok diye üzülürsün. sevgilin olur, ayrıldığına üzülürsün.
Ben 16 yıl önce çok sevdiğim babamı kaybettiğimde 22 yaşındaydım, 1 hafta içinde avuç avuç ağardı saçlarım üzüntüden, ki hala burnumun direğinin sızıdır babam. Ama isyan etmiyorum yokluğuna, onu bu kadar çok özlemekten acı duymuyorum, kendini özletebilen babaya sahip olmak ne güzeldir. ilaveten onunla geçiremediğim son 16 yıla ve sonrasına keder biriktirmiyorum onu özlerken, blakis onunla geçen 22 yılın şükrünü yaşıyorum.
hayatın içinde tüm bunlar olurken evet ayakta kalıyor insan. kalmalı' da. Ben tesettürlü değilim, başım açık, çıplak da değilim. Genç yaşlarımdan beri namaz kılarım, kur'anı kerimi kaç kez hatmettim hatırlamıyorum, kaç kez kur'an üzerine çeviri hataları araştırdım hatırlamıyorum ki bu konu da çalışmalarım devam ediyor. Ancak ölümü düşündüğümde korkmuyorum, kalırsam anneme kalırım, gidersem babama kavuşurum. ve ben Allah'ı severken cenneti için / ya da cehenneminden korktuğum için sevmiyorum, sevdiğim için seviyorum, kalbim akıyor, insan sevdiğini üzmek ister mi? istemez. Ben de Allah'ı gücendirmekten korkarak (saygıdan-sevgiden) yaşıyorum. Bu bana huzur veriyor, gönlümde, arkamda, sağım da, solum da ben Allah'ın yardımını, desteğini, sevgisini hissediyorum kalben.
İnsan huzuru binalarda, binekler de (araba, motor vs) arıyor, ancak huzur yaptığın iyiliklerde. Herkes kendi bütçesinden gücünün yettiğince iyilik yapmalı. Burs vermeli, dua etmeli başkaları için, çocuklara dondurma ısmarlamalı vs vs.
Huzuru isteyen; bir de kıskanç olmamalı. Yani onun osu var, benim niye yok. Bu güzel / yakışıklı ben neden değilim vs vs.
İnsan kendinde ki cevheri görebilmeli. ve 3 günlük dünya'yı kendine zehir etmemeli. İnsan kendi ruhuna / fıtratına ters davrandığı için huzur bulamıyor aslında, tüm sorun burada. Fıtrata / insanlığa uygun davrandıkça o KABZ (sıkıntı) halinden arınacaktır.
Sevgiyle, umutla, iyilikle, güzellikle kal güzel kardeşim :)
Ya şöyle aşko ☺ Bak hayat her türlü devam ediyor pozitif olmazsak kendimizi yer yer bitiririz sebepsiz yere ne gerek var Yani pozitif olsak çok şey kazanacağız ama negatif olsak hiçbir şey kazanamayız Hani birde hayatın bir amacı bir anlamı olmalı değil mi? Boş boş nereye kadar hüzünlü hüzünlü nereye kadar? Aslında kimsenin birbirine o kadar değer vermediğini zamanın harcanan geçip giden bir şey olduğunu kendine değer verince ne kadar mutlu olunabileceğini fark ettiğin an ve hayatı gözünde küçülttüğün an hiçbir şeyin o kadar ağır olmadığını abartılmaması gerektiğini anlıyorsun bu yüzden pozitif ol her zaman bir çıkış kapısı var biz sadece o çıkış kapısından çıkmadık ama kapının ardındaki dünya o kadar korkunç değil sadece sörf yapmak gibi sevgiler
Çok basit. Bugün hava yağmurlu herkes daha bunalmış modda oluyor ama ben pozitifim. Barajlar doluyor, yollar yıkanıyor toz bastırılıyor, çayırlar ağaçlar sulanıyor böyle bakıyorum pozitif oluyorum
Cevap
33Cevap
Olaylara kötü bakınca hiçbir şey kazanmıyorsun çünkü. Gözünün önündeki fırsatları bile kaçırıyorsun. Kendi topuğuna sıkmaktan farksız karamsar olmak. Ne yaşamış olursam olayım mutlaka bir güzelliği vardır diyorum kendime. Çünkü mottom: "Olanda hayır vardır" haliyle ben de o hayrı arıyorum ve dünyayı kendime dar etmiyorum. Tabi ailemden ötürü artık sadece iyiyi, güzeli değil olumsuzu da görüyorum. Ama bu da bir kazanç bence. Hem bardağın su dolu kısmını hem de çoktan içilmiş yanını görebiliyorum
Çünkü her sabah sağlıklı uyandığında hayata 1-0 önden başlıyorsun. Ailem, sevdiklerim sağlıklı ve yanımdalar. Beni üzen dertler benimle birlikte mezara mı gelecek sanki, hayır. Hayat yaşamaya değer, dünya görülmeye değer güzel şeylerle doluyken neden kendime zehir edeyim ki
Sen şu an ki mevcut durumunu kabullenmiyorsun depresif bir yapın mizacin var ya da depresyondasin bunları kabullenen ve ona göre daha iyi bir hayat yaşaman gereken bir yaşam kurmaya çalışsan seni mutlu eden şeylere yönelsen mutlu olduğun insanlarla daha fazla vakit geçirsen seni bu dipsiz kuyuya iten depresyona sokan şeylerden konulardan uzak dursan daha iyi bir hayatın olabilir düşüncesindeyim bazı şeyler öyle pekte mümkün değilmiş gibi görünmüyor bence
O insanlar hayatin gercegini anlis insanalrdir. Ne yaparsan yap oluceksin huzunlu kotu bir hayat yasamayi kimse istemez mutlu eglenceli bir hayat varken? Neden diye sorguladiginda goz acip kapatincaya kadar hayat sonucta pozitif olmaktan baska mutlu edecek bisey var mı yok en cok uzuldufun sey bir miktar zaman sonra gecicek zaten degmiyor
Bence tamamen tolere edebilmeyle alakalı bu durum. Aynı taş iki insanında göğsüne çarpar ama birisi bundan daha az hasar alır, diğerinin hayatını tamamen etkiler. Geçmiş, yaşanmışlıklar, var olan umutlar ve en en önemlisi hayata bakış açısı. Hayat tamamen bakış açısından ibarettir. Ben çok da pozitif baktığımı söyleyemem bu yıl bunun için çaba sarfedecegim
namaz kılarak dua ederek ölümden korkulur mu ya günahı olanlar korkar ama onuttukları şey son nefesine kadar Allah sana tövbe kapısını açmıştır afffedicidir tövbe et af eder kul hakkı ve Allaha ortak koşmak hariç
Valla pozitif insanlara bende aşırı saygı duyuyorum
Negatif olup kendimizi yıpratmaya gerek yok zaten hayat yıpratıyor. :D
Gel sana da formülünü göstereyim. Ayrıca bu rumuza sahip olupta guru seviyesine gelmiş olman takdire şayan. Normalde tek soru sorup gidenlere ait bir rumuz yapısı😃
Negatif duygular negatif kimyasallardır. Bu kimyasallar bu tarz davranışları, çevreyi ve negatif kimyasalları çekmeni sağlar. Bedeninin kimyasını duygularının yaydığı sinyalleri dönüştürebilirsin. Bu mümkün.
Kabul etmekle başlayabilirsin.
Namaz kılmaya başladığımdan beri kendimi çok huzurlu ve mutlu hissediyorum artık dertlerim son buldu üzgünlüğüm kırgınlığım da öyle
O kadar pozitif değilim. Ama negatifte değilim. Olması gerektiği gibiyim. Hayatta iyide olacak kötüde. İyi günleri görüp masallardaki gibi bir hayat yaşayacağımı düşünmüyorum kötü bir şey başıma gelince arabeske bağlamıyorum

O tipleri görünce cildiriyorum. Auschwitz kamplarina atmak lazim...
Aşırı pozitif ya da negatif bir insan değilim. Tek yaptığım şey bulunduğum durumun daha kötüsünü düşünerek motive oluyorum. O zaman ister istemez pozitif düşünmeye başlayınca pozitif biri oluyorum.
Genellikle o insanlar başta beyin sağlıklarını düşündükleri için olumlu olmaya çalışıyorlar ve kafaya takmıyorlar hiçbirşeyi. Karamsarlığa da yer vermiyorlar.
Hayattaki bazı şeylerin kendi kontrolünde olmadığını anladığın zaman özgürleşmeye başlıyorsun
İradene hakim ol, kimeseye borçlu olma, yardım etmeyi sev, adil ol, korkma.
Bişey yiyip içmene gerek kalmaz 😉
Degilim.. bilen bana da söylesin. Sürekli pozitif olmak mumkun değil hele ki ülkenin bu halini gördukçe
Yaw arkadaş ölüm var ölüm kafana takman gerekeni takmıyon cinsellik aklını başından alıyor senin
Sürekli kahkahalar atan pozitif insanlar genelde kilolu ve cinsellik konusunda rahat olanlar çıkıyor. Demek ki işin sırrı kendini kasmadan yemek yemek ve sevişmekten geçiyor😂
Dünyada tek dert bizimki değil o yüzden bazen sahip olduklarimizi düşünüp kıymetini bilmeliyiz
Vardır herşeyin bir çaresi diyerek🤷 ve tabi hayatıma anlam katan adamın etkisi de büyük☀️
Önceden bende öyleydim iki yıldır gözümün feri kalmadı
Maalesef değilim şu son zamanlarda. İmkansız gibi bir şey zaten.
Pozitif kasmak insanın günün sonunu getirebilmek için kendi kendini kandırma yöntemidir.
Bukadar pozitif olmak için
Güneş benim enerji santralim
Umitsiz olmanin sebebi istedigin seylerin gerceklesmemesi bunlarin olamayacagini hini ya da zamanla olacagini dusunursen pozitif olursun yasama hep iyi yonunden bakmalisin
Kim demiş pozitif olduğumu?
Ben pozitif olamıyorum
Sende oyle olabilirsin
Derdin yoksa mutlusundur
Hiç pozitif değilim.
ben öyle değilim ki
mutlu olmak için başka yol yok ta o yüzden
Hayat kimine altın tepside gidiyor demekki
Sende pozitif enerji niye yol onun cevabını al sen
Çünkü onlar arkasına bakmıyor!
Ben pozitif olmayı pek başaramam.
Olecen gidecen *
Birakta keyfini cikar
Çünkü çay içiyorum
şükretmeyi biliyorum
Sen ölmüşsün ya neden bu kadar karamsarsın?
Hiçbir şeyi takmayarak:)))
Kim nasıl başarıyor
Kim onlar?
Benden bahsetmişsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?