... Neden zorlaştırıyor ama istemeyenler hemen sahip oluyor
sabrım kalmadı hiç bir duam kabul olmuyo kimseye zaararı olmayab dualar
sabrım kalmadı hiç bir duam kabul olmuyo kimseye zaararı olmayab dualar
Hz. Mevlana'nın bir sözü var bilmem bilir misin. Şöyle der "bir iş olmuyorsa zorlama ya en iyisi olacağı için olmuyordur ya da olmaması gerektiği için olmuyordur" der. Bazen ettiğin duanın anında kabul olmasını bekleme herşeyin zamanı var. Dünyada herkesin duasının aynı anda kabul olduğunu düşün olmaz. Yani doğumun bir zamanı var doğdu onun gibi düşün. Biraz sabır ve Allah belki de sürekli olarak yalvarmanı istiyordur.
24yasinda geldim hala üni hazırlık yapıyorum 2defa girdim uniye kazanamdim bu 3yilim 2yillik bölüm istiyorsum anestezi okumak istiyorum tıp falanda istemiyorum neden hala Allah vermemekle ısrarcı
Allah vermemekle ısrarcı felan değil aslında okumak için güzel bir çaban var bu güzel bir şey hayatım hemen ümitsizliğe kapılma ve hemen Allah dualarımı kabul etmiyor diye de sakın ona isyan etme bi rıza göstererek vermesi var bi de elinin tersiyle vermesi var (elinin tersiyle tabiri sadece benzetmek amaçlı söyledim) o elinin tersiyle vermesi daha berbat olur sabır et ben başaracağına inanıyorum sabır et güzel içten samimi bir dua et bak her şey nasılsa güzel oluyor. Örnek mesela bende yıllardır devlet memuru için dua ediyorum var inşallah bir gün olacaktır sabır sadece sabır 😊
Bir iş olmuyorsa zorlama ya en iyisi olacağı için olmuyordur ya da olmaması gerektiği için olmuyordur... Benim de umudum tükeniyor ama sabır, sabır, sabır... Bazen ben de sorguluyorum neden kötüler iyi yaşıyor?
Vallahi kardeşim ben de benzer bir sorundan mzudaribim. Ama mal da Onun mülk de Onun
Dilediğine verir. Maalesef bir şey diyemiyorum. Ama senden çok daha kotu isyan ediyorum onu bil
Cevap
9Cevap
Sabret. bence
Kimseye zararı olmayıp sana zararı olabilecek de olabilir.
Şöyle diyor
Ben zenginliği dilediğime veririm
İlmi isteyen herkese veririm
Bir şeyi ne kadar çok istersen o kadar olmaz o iş
Demek ki doğru istemiyoruz. Belki de olmaması gerekiyor ya da daha iyisi olacak :)
Peygamberimiz (s. a. v):
- "Zikrimle uğraşıp benden bir talepte bulunmayan kimseye, dua ederek ihtiyaç gösteren kimselerden daha fazla ihsan ederim."
Ninemin meşhur bir sözü var , herşeyin azı karar çoğu zarar. Aklına gelen her şey ;)
Böyle düşünme lutfen
Herseyin hayirlisi isteyin.. sabirla dua edin
belki de korunuyosundur haberin yoktur
Ne konuda
Okul konusunda 2defa üni girdim kazanamdim
Sabret.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?