... Neden zorlaştırıyor ama istemeyenler hemen sahip oluyor
sabrım kalmadı hiç bir duam kabul olmuyo kimseye zaararı olmayab dualar
sabrım kalmadı hiç bir duam kabul olmuyo kimseye zaararı olmayab dualar
Dua firina sürülen bir yemek gibidir.. once olmasini istersin. Firina surersin. Uzunca bir sure beklersin. Sonra bir tık sesi. Ve işte pisti... yalniz bide şu yonden bakmak lazim.. kimse kendisi icin mujde ve mutlulugu bilemez. Sen sakin duam kabul olmuyo deme. Hayirlisini iste. Mesela dusun istedigin sey sonuc itibariyle hayatini alt üst ederse , o senin icin sonuc olarak hayirsiz olmus olur. ALLAHTAN isteyecegin seyi iyi bil. Once odaklan. Istedigin seyi bilincaltinla dusuncelerinle birlikte ve hayirlisi kelimesini ekleyrek iste. ALLAH kuluna kara baht yazmaz. Sen dogru olani istersen istedigine ulasirsn.. mesela kucuk bir ornek vericem. Bir yere gitmeyi cok istiyordm. bir turlu gidemedim. Sonra arabamda ufak bir sorun cikinca servise gittim. Servisteki adam dediki iyiki uzun yol yapmamissin. Yoksa ariza yapardi. ve gercekten kaza yaptiricak sekilde bir hasar varmis. ben eger arabam arizalanmasaydi servise gidip bunu ogrenemiycektim. ve o istedigim olsun lutfen dedigim o yola gidip o kazayi yasiycaktim. Anlatabiliyormuyum. unuttugum sey ise hayirlisiysa olsun demekti.. sadece Allahtan iste. ve ona birak. Older ve olur.. olmazsa emin ol daha iyisini yasiycaksn. sevgiler
1. istersin Allah verir,
2. İstersin rabbim daha sonra verir , fakat senin sabrını ölçer ve ondan istemen hoşuna gittiği için kabul olma zamanı gecikir.
3. İstediğin senin hakkında hayırlı olmadığı için geri çevirir
4. Senin istediğini değilde senin için en hayırlısını verir
5. Bu dünyada vermez , ahirete saklar..
Duanın da bir sistemi var ona göre dua edersen rabbim verir.. Allaha dua ederken en güzel isimleriyle hitap edip o şekilde iste, nasıl ki önemli bir toplantıya giderken daha önce ne konuşacağımızı kararlaştırıyoruz dua'da öyle sonuçta evrenin yaratıcısının huzuruna gidiyorsun.. :) dualarının kabul olması dileği ile :)
Allah razı olsun
Her yolu deneyeceğim
Rabbim hayirli saliha eş ver amin
Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir.
Hz. Mevlana
İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde, en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir.
Benim çok dua ettiğim ama kabul olmayan bir isteğim vardı şu an iyikide olmamış diyorum. Şimdi de bayadır dua ediyorum bir isteğim için (imkansız gibi birşey, çok sıkıntılı bir durum malesef) hala devam ediyorum neden biliyor musun kabul etmese bile bu kadar istekli bir kula daha iyisini verir , günahlarına kefaret sayar Allah. Şeytan vesvese verir amacı da dua etmeni bırakmana sebep olmaktır çok dikkatli ol. Selametle...
Allah razı olsun biraz kendime geldim :(
Umarım hayılıysa duan tez zamanda kabul olur
Amin cümlemizden. Allah hepimizin duasını kabul etsin ben yaptığım duaları saysam sen bana ne dersin acaba ben öyle elimi açıp istemedim sadece, bir sürü dua tertibatı uyguladım yapması zor ve sabır gerektiren dualar. Şuanda istediğim şey için artık hayırlı da olsa hayırsız da olsa istiyorum dememek için zor tutuyorum kendimi ama işte insanoğlu hep nefsiyle hareket ediyor. Bu soruyu da sormuşsun ama şöyle birşey duymuştum. Allah sevdiği kulun duasını hemen kabul etmezmiş çünkü O'nun istemesi hoşuna gidermiş. En sonunda o 10 yıllık sabırla ettiğin dua için sana öyle büyük bir mutluluk verir ki o 10 yıl ettiğin duaların kabul olmadığına şükredersin. Bence sen dualarımız neden kabul olmuyor diye Google'a yaz çok güzel bir yazı okumuştum ben onu oku. Biz dua ederken bile hatalar yapıyoruz alacaklı gibi istiyoruz, yanlış şekilde istiyoruz vesaire bazı detaylar var onları hep atlıyoruz malesef.
Cevap
30Cevap
Bazen insan çalışır, gayret eder, kendisini taştan taşa vurur, ama aksilikler peşini bırakmaz, işleri rast gitmez, tutunduğu dal elinde kalır, çıkmaz sokaklara girer, düz yolda şaşırır. Aklınca çalışarak kazanılır zanneder, ama olmaz. Çünkü Allah, “yürü kulum” dememiştir. Bazı kul da var ki, rızkın sahibinin Allah olduğunu düşünmez, O'ndan istemez. Allah'ın tavsiye ettiği sebeplere sarılmaz, hatta o sebepleri gereksiz görür. Halbuki Kur'an-ı Kerim'de, “Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır” diye yüzlerce ayet vardır.
neden peki :(
Rızkını kimi kolay kazanır, kimi zor kazanır. Kiminin kıt olur, kiminin geniş. Birçok ayetlerde, “Allah, rızkı dilediğine genişletir, dilediğine daraltır. Dilediğini de hesapsız rızıklandırır.” buyrulur.(Ali İmran,27) Bir hadis-i kutside de, “İlmi dileyene, malı dilediğime veririm” buyrularak rızkın bir nasip işi olduğu belirtilir.
Bana neden vermek istemiyor sevmiyor ozaman
hakkına payına razı olacaksın
Acı çekeceksem neden yaratıldım günahkarsam neden yarattı beni neden
Rızk, insanın dünya hayatında yediği, içtiği, giydiği, eskittiği, özetle harcadığı ve tükettiğidir. Rızk bitmeyince ömür bitmez. Her canlı rızkını tüketir de gider.
Büyüklerimiz, bir ölüm tehlikesini kıl payı atlatınca, bir kazadan sağ kurtulunca “Yiyecek ekmeğimiz, içecek suyumuz varmış” derler.
Senin rızkın olmasa dünyada olmazsın şu an
Her canlı rızkıyla doğar, rızkını bitirmeden ölmez. Büyüklerimiz, “Misafir rızkıyla gelir, Misafir dokuz getirir, bir götürür” derler. İnsan da dünyada bir nevi misafirdir, rızkıyla gelir, ancak rızkını yer de gider.
isyan etmekle günaha giriyorsun Yaradan doğ demiş sende doğmuşsun herkes kaderini yaşayıp görecektir bu dünyada biraz daha ALLAHA yakın ol isyan ile bir yere varamazsın
Abim Allah razı olsun senden gece gece bana şu odada çaresizce ağlayan kulunun derdine ortak oluyorsun Allahım akıttığım gözyaşım kadar dileklerini kabul etsin
Ama benim rızkımı intihar etmemle bitecek belki o kadar çaresizim ki
Kim görme ve işitme yeteneğini her düşündüğünde şükreden insan kadar mutlu olabilir?
al sana çaresiz yinede hayatta olabilme savaşı içinde
https://i.hizliresim.com/E8OQNA.jpg
Haklısın ama bilmiyorm dayanamıyorum
Her istedigimiz olsa sınav olmazki;
Hem Rabbim duaya 3 sekilde icabet eder,
- Direk kabul eder
- Daha iyisini verir
- Ahirete saklar ve en iyisini verir.
Yani o yuzden acele etmeyip kesinlikle isyan etmeyip sabretmen gerek. Belki cok daha iyisi olacaktır bilemezsin. Sabır ve dua ile...
Bu dünyada acımı çekeyim ömür boyu
23 seneye kadar her geçen sene bir öncekinden kötüydü
İsyan etme. Şu an bir imtihanda oldgnu unutma. Bu hayatta her istediğimz olsaydı ozman herşey cok basit olurdu. Dualarn kabul olmuyorsa emin ol senin için hayırlı olmadıgı içindir. Daha iyisi olacagı içindir. Allahım bazılarna istediği herşeyi veriyor şükür edecekler mi diye bazende bazı kullarını sınıyor bana isyan mı edecek sabır mı edecek diye.. Sende sabret ve karsılıgını alacagına emin ol.. Allaha sıgın isyan etme
Hiç bir isteğim olmadı
Sığınıcam tek çarEm Allah
Ama yinede bende insanım bende dayanamıyorm
Allaha sıgın dua et şükret.. Herkes farklı bir şekilde sınanıyor bu hayatta.. Umudunu kaybetme..
Başka çarem yok dimi :(
Yani sorunu tam olarak bilemediğim için bsey diyemiyorum ama bu hayat fani.. Bnu untma ve asla yanlıs bsey yapma olrmu.. Allaha emanet ol..
Rabbim sevdiğinin kulunun ona daha yakın olmasını istermiş Rabbime dua etmeye devam et her şer de bir hayır vardır ellerini açıp istediğin dua hiç bir zaman geri çevrilmez her zaman kabul olur bazen zaman alir bazende kabul olur ama sen anlamazsın mesela birini çok seversin onun için dua edersin sonra o olmaz ama bir bakmışsın sen ondan sogumussun iyikide olmamış demissin yani herseyde bir hayir vardir sen hak yolundan vazgeçme
Bilmiyorum canım ne yapsam ters gidiyor namaz kılıyorum ama işlerim rastgitmitpr
Her sey bir sinav va, geçme pes etme illaki mükafatını alacaksın her zorluğun sonu bir aydınlığa cikar
İnşAllah kardeşim Allah sendende razı olsun zamanını ayırdın ama emin ol yazdıkların boşa gitmedi
Senden de canım benim
Allah Vermez.
Çünkü Allah Senin İçin Hayırlı olacaksa verir.
Çünkü Seni Düşünür.
Çünkü Seni Sınar.
Çünkü Senin Dayanma Kuvvetine Bakar.
Çünkü Senin Sabrını Sınar.
Çünkü Senin İçin Hayırlı olacaksa verir ve belkide zamanı bekler.
Çünkü Senin Değiştirebilecek Şeyi Vermeyi İstemez.
Çünkü Senin İstediğin Şeyin Zamanı Olmadığı İçin Vermez.
Allah'a Dua Etmelisin. Verir Allah Verir. Ama Sabırlı kuvvetli Dirençli Olman Lazım Pes etme.
10 senedir pes etmedim hep direndim hep inandım ama ıumudum kalmadı
Her konuda şanssızım hastalık o bu
Çok doğru
@Babasınınkızı0
Evet Doğru Ümidi Kesmemek lazım her ne olursa olsun arkadaş bezmiş büyük ihtimal :)
Her konuda şansszım
Her işime dua ile başlardım ve azmimle ama hep bir aksilik çıkardı yinede pes etmezdim taöm bir işim oldu derken mesela hastalık eklendi savaştım sonra o bitmeden başka bir şey ve inan 14 yaşmdan beri umudum kesmemiştim ama artık 23 üm ve değişen olumlu bir şey olmadı hayatımda
Dostum Bak kader doğuştan yazılıdır insanın alnına. Lakin O Kaderi Değiştirmek bir nevide senin elinde
En Güzel örneği 3 Sokak var karşında birinde araba kazası olacak sen o 3 sokağı kendin seçebiliyorsun Ve kazasız olan bir sokağa girdin bu senin kaderin de olan bişi ama kendin seçtin dimi evet.
şimdi sana söyleyeyim umutsuzluğa kapılma.
Allah seni sınıyor canım benim. Sakın kötü bsey yapma ya da düşünme. Bak sabretmeye devem et.. Bizimde sorunlarmz var inan. Herkes farklı bir sekilde sınanıyor bu hayatta.. Bazısı cocuguyla bazısı anne babasıyla bazısı hastalıkla bazısı eşiyle. İşiyle vs.. Bnlar günahlarmızın kefaretidir. Sabret
@Babasınınkızı0 Tebrik ediyorum :)
Babasınınkızı Allah razı olsn ikinizden çarsizim inanın ki kimseye anlatamıyorm sabah uyancam bir derdim yokmuş gibi devam edecem bir Allah bilir yaşadıklRımı bir ben ama içimde öyle dolduki her şeyin üstesin tek başıma gelmekten öyle yorulmuşumki kendimi hep teselli ettim Allah kaderime yazdığını yaşıyorm sabır et sabır et dua et pes etme ama tükendim her konuda sınanmak ağır geldi galiba bilmiyorum artk tükendim
Kaderi Allah yazdıgı için yasamıyorz biz yaptıgımz için Allah yazdı ve yasıyoruz.. Yani ölüm dogum anne baba bnlar dısındakiler bizim elimizde iradi kaderdir.. Bizim secimlerimizdir.. Ama hastalık vs ya da kötü insanlarla karsılaşma bazı felaketlerde sınavımız bizim.. İmtihan ediyor Rabbim.. Sen de isyana düşme sakın.. Dualarn kabul olacaktır içini ferah tut..
Hocam Sen Dua etmeye devam et.
Çok dolduysan buyur yaz bana derdini çözüm olamasamda destek olayım.
@Babasınınkızı0 Aynen öyle ustam :)
Biz yaptığımz için... İnan böyle şeyleri ben seçmezdim...
Allah razı olsun mecbur sabra devam :(
Sizin amacınızın iyi olduğunu anladım
kapınız açıksa bir gün gelicem
Şimdi uyuyacağım ama yazacağım size sıkıntılarımı anlatırım Allah rahatlık versin
Allah (c. c) belkide seni zor bir imtihanla sınıyodur , eğer isyan edersen yine kaybedicek olan sen olursun ama eğer sabredip elinden gelen herşeyi yapıp duanı edersen elbet bir gün olucaktır. Unutma! Sabır en büyük Erdemdir...
10 senedir ediyor gibi geliyor yetmedimi :(
Diğer görüşlerimde belirttim dua ediyor olmam ona rağmen çıkmazda hissetmem beni dahada bunaltıyor
Tek çarem dua ama oda olmayınca prtada kalmış gibi hissettim kendimi
Dua etmeyen mutlularda var ama dinden uzak
bir derdimin üstesinden sabır ve dua ile gelirken diğeri başlıyor hastalık gibi savaşıyorum o bitmeden başka dert.. yalnızlıkda cabası
Farkettiysen yabancı olmayan kadınlar genel olarak daha güzel (sadece fiziki anlamda diğer yönlerden bahsetmiyorum) ama güzelliklerini nasıl kullanıyolar? İşte senin dediğin olay da bunun gibi onların mululuğu para kumar cinsel ilişki , onların sence imtihan olmayı gerektiricek bişeyleri var mı? Onlarda islamiyet zaten yok. Ama bizim gerçek mutluluğumuz ancak ibadetle olur
Haklısın Allah beni müslüman yaratmasaydıı kime sığınırdım
Ama oda Allahtan gelmiyormu
Cok isteyenin istedigini vermemek de bir imtihandir. Allah kimini maliyla kimini sabirla kimini aclikla kimini engelli bir cocukla sinar. Sen dua etmeye devam et. Umidini kestigin an sinavi gecememis olursun.
Bende senin gibi düşünüyorum aşk konusunda olsun v. s v. s v. s dua ediyorum baktım olmuyor diyorum beni sınıyor sonra yeni dualarada bakınca daha iyisini vericek diyorum ve bomm hiç bişey yok yalnız adam yine yalnız başına :))
Aynen :(
Umudum tükendi
Bilmiyorm bende nefes alacak gücde kalmadı
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Facir dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]
https://m.youtube.com/user/hayalhanem
Allah verir her kulun istedigini.:)
Belki de senin duanı duyan bir yaratıcı yoktur...
Belki de vardir ama senin icin farkli bir plani vardir
çok kötüyüm :(
Allah dilediğine veriyo bizim gibilerde sap gibi kalıyo işte 👍
:(:(
Bazen hayr bilip duana aldığın senin şerrindir.. Ondandır..
Mutlu olmayı istemektemi
gidicem Allah affetsin
Mutlu olmak isteniyorsa bu kolay ama biz başkalarından dahada mutlu olmak istiyoruz çünkü başkalarını daha mutlu sanıyoruz... Allah herkese ölçü nisbetinde mutluluk verir önce şükrünü et sonra mutlu olursun...
Allah bir insana bir şeyi 3 sebeple;
1-) Evet der, istediğini verir.
2-) Hayır der, daha iyisini verir.
3-) Bekle der, en iyisini verir.
Sizin için şer görünende hayır hayır görünende şer vardır siz bilmezsiniz ALLAH bilir Sizin için şer görünende hayır hayır görünende şer vardır siz bilmezsiniz ALLAH bilir.
Böyle çokmu hayır :(
Demek ki senin için böyle hayırlısıymış. Herşeyin en güzelini sadece Allah bilir senin hayrına olmayacak dua olabilir bide dua'nı doğru yapman önemli dua ve sema arasında bir kapı vardır o kapıyı açman lazım duana baslarken ElhamdüLillahiRabbilAlemin Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim. sonra duani et tekrar Allaha hamd et salat getir fatihanı okuyup tamamla. Allah demiyor ki siz ne isterseniz size vereceğim böyle ayette yok siz dua edin ben cevap vereyim evet hayır cevabını aslında almıssın :) Sen doktordan kafanda tasarladığın ilaç istersin mesela doktor sana vermez vücuduna zararlı olduğunu bildiği için ya da başka ilaç verir ya da hiç vermez ilaç gerek duymaz. Senin için en iyisini verir yani Allahın selamı bereketi üzerine olsun kardeş. Allaha Emanet Ol unutma ya Allah senin için en güzelini verir ya da vermez Allah sana 3 şekilde cevap verir ya aynısını verir duanın ya daha iyisini verir ya da hiç vermez ama unutma senin için en iyisini verir.
Allah razı olsun bu söz inanın size belki az gelir ama bana ilaç gibi sağolun
Estağfurullah yardmcı olduysam Mü'min kardeşime ne mutlu bana Allahın selamı bereketi üzerine olsun. İnşallah Rabbim senin için en güzelini verir gönlünden geçeni kabul eder Rahmeti sonsuzdur. Ey hayy ve kayyum olan Allahım bu Mü'min kardeşimin inşallah derdine deva ver güzellik ver Rahmetinden bol bol ver ya Fettah darda bırakma Rahmetinden bol bol ver insallah bu mü'min kardeşimize Senden başka kimseden isteyemeyiz yerin göğün herşeyin tek sahibi Rabbim sana hamd olsun Essalatu vesselamu Aleyke Ya Resulllah. Allah ehlini bereketli kılsın insallah mü'min kardeşim selametle
ALLAh razı olsun binlerce kez teşekkür ediyorum sana bu duayla huzurlu uyucama emin olabilirsiniz çok sağolun gerçekten mutlu oldum
Allah gecenizi hayır etsin
Selametle
Neden zorlaştırıyor da ne demek. Pazarlık mı yapıyorsun!
Lütfennüzerime gelmeyin
Rabbim demek ki istediğinden daha hayırlı olanı veriyordur sana da sen farkında degilsindir
bilmiyorum artık ölmek istiyorum
Dayanamıyorum 14 yaşımdan bu yaşıma kadAr hep umut içindeyim
mutlu olmak
her konuda şanssızım her konuda her konuda yemin ederim ki her sene daha bir yük daha ağır daha çıkmazdayım
özele yazamıyorm burdan edelim her söz bana ilaç
sabır etmeye devam :(
sınav olmazdı ozaman işte. Çünkü sabır en büyük sınavdır.
nereye kadar ne zaman mutlu olacam hiç mi haketmemişim
Hz eyyup r. a herhalee bir 15 sene yani tam olarak bilmiyorum ama 15 civariydi yanlis hatirlamiyorsam eziyet cekti sabretti ama hani eyyub sabri derler ya o misali iste ama biz onlar gibi olamayiz tabi ki ama sabretmek buyuk sevaplar arasindadir ve sabreden kisi illa odullendilmistir
10 senedir sabır ettm dayanamıorm
valla ne desem Allah kolaylık versin Rabbim sevdiği kulunu sınarmış
Amin Allah razı olsun
yoruldum ama Allah sonumu hayırcetsin kafam karışık..
dinden çık o zaman. benim her istediğim anında oluyo zaten
sabretmek lazım ben cok uzun yıllar bekledim cok dua ettim yeni yeni kendimi toparlıyorum cok yakında huzura varcam :D
:) burdakıler mı verecek bunun cevabını? bizde insanız da... Herşeyin hayırlısı
çaresizim kime sorayım kime dökeyim içimi
Sabretcen biraz benim ki 14 sene sonra kabul oldu.
Allah mühletle iş yapar.
Anlamadım
Dayanamıyorum artık :(
Abi girmiyor ya her şeyi denedim Allaha adadım kendimi girmiyor zaten bundan çaresiz hissediyorm kendimi Allaha adadım ona rağmen düzelmiyor daha napcam bitkinim
tükendim artık sabah uyanınca aklımda intihar geçiypr kafayı yicem
ıste onu bende bılmıyorum
:( :(
Ihtiyacn varsa muhabbete buralardayim:)
Çok çarsizim çok var ama değişmeyecek çok yoruldum
Yaz ozelden bana o zaman
Yazamıyorm
Neden
olmuyor nden burdan yardm etmiyorsunuz
Olmasi lazm
amacınız ne
Burdan milletin icinde ne konuscaz neyse yazmak istemiyosan yazma pekala
İnanmıyorum size ya ben hayatdan bezmişim siz nendiyorsunUz
Bende sana dertleselim dedim insanlarn arasnda değil
lütfen kızmayın bana kırmak istmedim sizi
aslında çok ve içten isteyince olur derler...
Olmuyor :(
istemeye devam elbet olur
İnşAllah Allah razı olsn
İçten dua edecen güzelim olsun diye dua etmeyecen
Her yolu dendim ikiside farktmdi
Farketmedi
Dua ederken huzura eğilirken gözlerinden yas geliyor mu gelmiyorsa gelene kadar et Allah herkesin her kulunun duasını kabul eder
Hiç dinmiyorki :(
seni sınıyordur ya da hayırlısı değildir
Bilmem hayir vardir belkide
her konuda isteklerim hayırsızmı
Bilemem ben onu
Hayırlı değilmiş demek. saçmalamışsın
Bence adalet bu dünyada yok öteki dünyada da
hiç istememek lazımmış demek ki :D
Tanrı öldü..
Hakkın olanı çek kopar..!
Bir yerden sonra umutlarda tükeniyor..
Baktin olmuyor bosvereceksin.
Evet umudum tükendi
Boşverincede sonum ne olacak düşüncesi ile mafoluyorum
Ayni bende dua ediyorum kim bilir kac kere ettim ama kabul olmuyor umudum bitti bos verdim artik yasamaya devam ediyorum yasamak denirse 😔
Ben dayanamıyorum
Sabredeceksin de nereye kadar hic bilmiyorum artik hic umudum kalmadi armut gibi yasiyoruz ne mutluyuz nede umutlu 😥
Ben son veririm bilmiorum
Ben artik hic birsey bilmiyorum ne umut ediyorum nede bekliyorum. dertlesmek istersen ozelden yazabilirsin 😔