Empati kurabilmek için merhametli olmak için avantaj, ama çoğu zamanda dezavantaj bazen hak etmeyenlere bile iyi davranabiliyoruz duygusal olduğumuz için gerçi ben aşırı duygusal biri değilim sadece zaman zaman
Dezavantaj olsa bile umurumda değil. Ben kendimi yaşaöayı, içimdeki duyguları bütün üryanlığıyla dışa vurmayı seviyorum. Sonucu ne olursa olsun büyük bir cesaretle yine yaşayacağım. Başa dönüp baktığımda ne kadar deli cesaretli bir insan olduğumu görüyorum. Korkularım beni asla yıkamayacak, ben bu duygu savaşının KAZANANIYIM. Sonuç baştan belli, değişmeyecek
Eğer duygularını mantığınla beraber kullanabiliyor ve aradaki dengeyi sağlayabiliyorsan çok avantajı var. Empati yapma olsun, ilişkilerde anlayışlı olmak olsun pek çok artısı var. Bazen ufak şeylere bile üzülmek gibi dezavantajları olsada genel anlamda avantaj bence.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Duygusal olmak benim için avantaj zaten ben aşırı duygusalım ama herkese ya da her şeye karşı değil.. değer verdiklerime karşı sadece.. herkese duygusal olan insansa bir süre sonra kendisi kaybeder ve kendisi üzülür sadece
Duygusal olmak, insan ilişkilerinde empati kurmayı, bağlantı kurmayı ve anlayışlı olmayı sağlayabilir. Bu, birçok durumda avantaj olarak görülebilir. Ancak aşırı duygusal olmak, bazen mantıkla çatışabilir ve karar verme süreçlerini etkileyebilir. Dengeli bir duygusal zeka, genellikle olumlu bir özelliktir.
Duygusal olmak, insan ilişkilerini güçlendirebilir ve empati yeteneğini artırabilir. Ancak aşırı duygusal tepkiler, bazen objektif kararlar almayı zorlaştırabilir. Dengeli bir duygusal zeka genellikle avantajlıdır, ancak her durumda avantaj veya dezavantaj olabilir.
Tam bana göre bir soru. Bir erkeğin duygusal olması çok kötü bir durum (bizzat ben😒 birde balık burcuyum ki 😅🤦🏻♂️) Tabi ki duygusallık insanı bir duygu ama herşeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla duygusal olmak kesinlikle dezavantaj...
Hem sevdigim hem de sevmedigim bir ozellik olur kendisi. Duygusal olmak yorucu, yipratici.. hep olumsuz gibi gozuksede yine de baskasina degil tum zarar kendine. O yuzden olumlu tarafi da agir basiyor.
Yaşadığın duyguları kabul etmek cesaretin göstergesidir… Çevre psikolojik sorunlar yaşayıp tedavi olanlarla dolu keza kanser gibi en beter hastalığa yakalananlarla... bu insanlar duygularını yaşayamayanlar ya da kabul edemeyenlerdir…
Dezavantaj. Çoğu yerde duyguna yenil düşebilirsin. Olmayacak kararlar ortaya çıkabilir. Ama duygusuz, odun olmaktan yine daha iyi seçenek sanırım. En azından daha iyi empati kurabilirsin karşıdakiyle.
Duygusal olmak iyi mi bilmem ama hep ağlıyorsun buluyorsun sebep çocuk görüyorsun ağlıyorsun hayvan görüyorsun ağlıyorsun canı yanan görüyorsun ağlıyorsun
Dezavantaj derim çünki ben duyğusal deyilim duygusllık zayıf düşürüyo insanı her şeyin fazlası zarar ne fazla duygusal olmak lazım deyil ne de duygusuz tam ortası lazm