Kendimi çok değersiz hissediyorum bunu nasıl aşabilirim?

Öncelikle okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Şöyle ki uzun zamandır demiyim çocukluktan beri bu böyle, kendimi çok değersiz yetersiz işe yaramaz görüyorum. Bir ortam da ben varsam herkes sıkılır bunalır benden umursamaz kimse beni ve bende aşırı geriliyorum çekiniyorum konuşamıyorum hiç konuşsam bile kimse takmaz konuştuğum şeyleri böyle olduğu için de biyere gitmek istemiyorum kimseyle konuşmak istemiyorum iyice bi asosyal oldum çıktım üstelik bunları kafama çok takıyorum ve hasta ettim kendimi bunları düşüne düşüne ne olacak benim halim diye diye hiç hayat enerjim yok sanki ruhum ölmüş bi ortama resmen sıkıcılık götürüyorum ben böyle napacam bilmiyorum örnek veriyim ben bi arkadaşım ve başka biri oturuyoruz 3 kişi birisi kalktı biyere gitti ikimiz kaldık bi anda ortam sessizleşir sıkıcılaşır neden böyleyim ben bakıyorum herkes sohbet ediyo hiç sıkılmıyo sıkılsalar bile yapacak bişeyler buluyo ben sanki bu hayata insanların hayatlarını izlemeye gelmişim asla bir günüm güzel geçmedi şu zamana kadar bu yaşıma kadar en iyi dostum diyebileceğim birisi olmadı hayatım da beni gerçekten sevdiğini hissettiğim birisi de olmadı hep dışlandım şu an da mesela misafir gelse ve evde ben olsam herkes sıkılır bunalır benle kimse bişey yapmak konuşmak dahi istemez ben de sürekli acaba benden sıkıldımı acaba şöylemi böylemi diye düşünmekten artık kafayı yemek üzereyim düşüne düşüne hasta oldum stresten hem fiziksel hem ruhsal hasta ettim kendimi ben böyle napacam böyle hayat geçermi bu üzerimde ki enerjisizlik kötü enerji neden oluyo bunun bi çaresi var mı varsa nedir gerçekten artık intiharı bile düşünüyorum biri bisey ima etse bana dedi kesin diye içimden geçiriyorum en ufak şeye alınıyorum biri benim hakkım da olumsuz bişey dese bunu günlerce kafama takıyorum ben böyle napacam
Kendimi çok değersiz hissediyorum bunu nasıl aşabilirim?