2. Mezun senemdeyim ve erkek kardeşimi aşırı derecede kıskanıyorum. Türkiyede'ki köklü liselerin birinde okuyor, sınav senesinde olmasına rağmen basketbola devam etmeye vakit ayırıyor, arkadaşları ile haftada en az 2 gün dışarı çıkıyor ve sevgilisi de var üstelik. Ben ise eşit ağırlıkçı olmama rağmen 2 yıldır istediğim sıralamayı yapamadım o ise sayısalcı olmasına rağmen çalışmadan aşırı iyi şeyler yapıyor. Canı isterse eada çözüyor ve beni kendi alanımda bile geçiyor. Bide bana abla senin aklın çalışmıyorsa ben ne yapayım diyor hepten sinirleniyorum. Benimle aynı durumu yaşayan var mı? Aşırı sinir bozucu bir şey ve gerçekten çalışmadan iyi şeyler yapıyor:
Ben kendi adıma konuşayım, ortaokulda Dilbilgisinden, kipler, tamlamalar, etken edilgen vs vs temelim çok sağlam mesela ve Fen bilgisi de öyleydi lisede Türkçe/Dil anlatım ve Biyolojide, biraz da Kimyada o kadar rahattım ki belki 1 kere tekrar etmem yeterdi. Bana göre genel olarak temelin ne kadar sağlam oturmuşsa gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ben kendimde bunu gözlemledim.
İnsan kardeşini nasıl kıskanabilir ya bende olmasın onda olsun ne olacaksa
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Günde saatlerce ders çalıştığını düşün diğeri ise bütün gün telefonda dizi filmle meşgul ama ailenin gururu olarak o görülüyor el üstünde tutuluyor. Üzülmez miydin
Her insanın kapasitesi farklıdır ayrıca dediğin gibi olan bir çocuğun bütün gün dizi filmle meşgul olmasının imkanı yok işlerini bitirmeden izlemiyordur