Ben öfke kontrolünün doğuştan gelen bir yetenek olduğunu ve eğitimin çok az etkisi olduğunu düşünüyorum. Doğuştan agresif olan insanı eğitim ne kadar sakin tutabilir ki?

Ben öfke kontrolünün doğuştan gelen bir yetenek olduğunu ve eğitimin çok az etkisi olduğunu düşünüyorum. Doğuştan agresif olan insanı eğitim ne kadar sakin tutabilir ki?
Eğitim dediğinin aksine bence işe yarar ama eğitmeye çalıştığın insanın kaç yaşında olduğu çok önemli, yetişkin birini eğitmek neredeyse imkansizdir. Üstelik öfke kontrolünun fitratla alakalı değil, içinde büyüdüğün ortamla alakalı oldugunu dusunuyorum
Kesinlikle
Eğitimle onu kontrol edebilirsin bence aynı nefes kontrolü gibi.. ben sadece doğuştan geldiğine inanmiorum.
Ben nefes kontrolü eğitimi de aldım. Zaten öfke kontrolü için de öncelikle nefes kontrolü eğitimi şart ama bunu çok fazla faydası olduğunu düşünmüyorum. İçinde saldırgan gen olan insan bir yere kadar kontrollü olabilse de her zaman kendini kontrol edemiyor ve özüne uygun harekette bulunuyor.
Bak bunda haklısın. :)
Ricalar efendim :)
Cevap
3Cevap
Öfke kontrolü genelde doğuştan geliyor ve genlere bağlı oluyor ve bunu değiştirme şansı yok gibi bir şey can çıkar huy çıkmaz misali
Kessinlikle budur fenodaşım :)
🤗🙋🤗🙏🙏
Doğuştan gelmez tabi ki de.. çevre ya da kötü yetiştirilme tarzı bunu etkiler.. bir de ailenin rolü burada çok önemli.. eğitim de önemli
Dogustan olduğu kısmı yadsimiyorum ama kavga ve kaos içinde büyüyen çocuklarda bu kontrolün saglanmasinin biraz zor oldugunu, eğitimle halledebilecegini düşünüyorum.
Doğüştan gelen bir şey, sen hangi çiçekten aldıysan özünü ordan geliyor.
Kesinlikle eğitimle hiç bir ilgisi alakası yok doğuştan gelir yoksa sonradan olmaz
Doğuştan gelir
Dua etsin geçer
Egitimle kazanilabilir.
Doğuştan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?