Mutlu olmaya çalışmak daha da mutsuz olmaya sebep olabilir mi?
Evet!
Hayir!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mutluluklar ve mutsuzluklar hep geçicidir.
Batan güneş batmıştır doğacak olan güneşi düşünme vakti
Üzülsek mutsuz olsak ne herşey düzelecek mi?
Geçmiş geçmiştir. Gelecek gelecektedir. Sense şimdiyi yani anı yaşıyorsun
Fani bir dunyadayız belki 50 belki 60 sene yaşıycaz ve biz olaylar karşısında üzülecez elimize hiç bir şey geçmiyceni bildiğimiz halde
Giden birine mi üzülüyorsun? Gidecek olan gitmese kalsa ne olacak?
Gidene yol kalana yer verilir. Zorunluluk olamaz olmamalı sadece zorunlu olduğu için başka bir şey olmadığı için yanında olacak iğrenç bir durum.
Zaman akıp geçiyor nefes alıyoruz değiştirebiliriz ama ölürsek hiç bişeyi değiştiremiyceksin
Yapmadığın şeylere pişman olma yaptıklarına ol en azından şu kısacık hayatta şunu yapmıştım yaptıktan sonra çektim acısını yapmadan değil
Sen insansın çabuk ol ömrün belkide bitmesine saniyeler kaldı
mutlu olmak ne demek bunu düşünmek gerek.
Mutluluk bir göz boyamadır.
İnsanlar asıl derdi can sıkıntısıdır.
Ondan kacarlar o yüzdendir akılsızca mutluluk arayışı.
İnsanların genel yanılgısı ise 1 sefer mutlu olunca can sıkıntısından tamamen kurtulacağını sanıyor.
Amacın mutluluk değil can sıkıntısından kacmak olduğunu anladık mı
Zaten yapacağımız şeyler gözükmeye başlaıyor.
Kendine bir hedef koyacaksın ve onun için çabalayacaksın
Hedefin gerçek olup olmaması önemli değil
Önemli olan bir şey için çabalamak ancak o çabanda da keyif almak
Filozoflarınşunu söyler. Ömür boyu mutlu olmak istiyorsan sevdiğin işte çalış.
yani yapmaktan keyif aldığın eylemleri yap.
Mutluluk da aşk gibi kendiliğinden gelir. Aşkı ararsan, bulamazsın, yorulursun, pes edersin. Aşk; ararken bulduğun değil, hiç aklında yokken gelip seni bulandır. Mutluluk da böyledir. Peşinden koşarsan, mutluluğu ararsan; yorulursun, bulamazsın, bulamadıkça mutsuz olursun. Hayatta her şey böyledir aslında. Olsun diye uğraştığınız şeyler olmaz, uğraşmayı bıraktığınız anda oluverir. Uğraşmayı bırakın, çabalamayı bırakın; sadece kendinizi üzer ve yorarsınız. Hayatı akışına bırakmak lazım, hayat planları sevmez
Soyut kavramlar çabalanarak elde edilemezler. Misal aşık olmaya çalışmak, huzurlu olmaya çalışmak, inanmaya çalışmak, korkmamaya çalışmak... oldu mu olmadı.
Bunlar çabalarla elde edilen şeyler değil de, içinde bulunulan hallerdir. Spontandır. Extra çaba işleri daha kötü hale getirebilir.
bence kısmen doğru, örneğin; içinde bulunduğu ortamın çok bariz sebepler olmadıkça kişiyi mutlu edemeyecek bir atmosfere sahip olması durumunda kişinin mutlu olmayı istemesi, bunun için çabalaması lazımdır. ortamları mutlu-mutsuz yapan bariz dış etkenler dışında kendileridir. tüm duygular için bazen o haller ortada durur ama kişinin bunu istemesi ya da istememesi gerekir diye düşünüyorum. bir tek inanmak için herşeyiyle aynı fikirdeyim zira inanmak için somut kanıtlar gerekmektedir.
@mynameisred Emin değilim ama, dediğin sanki bazı duygular için geçerli, mesela aşık olmak için çaba harcanmaz, haklısın ama mutlu olmak için bir şeyler yapılabilinir.
Tabi mutluluk bazen kendiliğinden gelir ama biz istediğimiz zaman zor da olsa, bazen olmasa da gelir.
yanlış düşünüyorsun ve aşk örneğini vermemeliydin. aşk hakkında hiçbirşey söyleyemezsin bu konuda. senin teorine göre insan korkaksa hep korkak huzursuzsa hep huzursuz kuşkucuysa hep kuşkucu kalmalı.. bir insan bu şekilde sonsuza dek yaşayamaz ya topluma aykırı hale gelir ya da hayatına son verir. insanın çabalayıpta elde edemeyeceği şey yok sözü nereden gelir biliyormusun veya bu söz nasıl ortaya çıktı bence bunu bir araştır. ;)
Spor tan ne bizim tan var sporcu değil ama öyle bişeymi sportan ne yav
Ahahaha
Cevap
40Cevap
500 kişi bir seminerdeydi. Birden konuşmacı durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi. Herkese bir balon vererek başladı. Herkes gazlı kalemle balonuna adını yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.
Katılımcılar odaya alındı ve 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi kendi adını aramaya başladı, insanlar çarpıştılar, bir birlerini ittirdiler, tamamen bir kaos ortamı oluştu.
5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.
Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Bir kaç dakika içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu.
Konuşmacı dedi ki: “Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur…mutluluğun peşinden gitmek.”
Akan suyun yoluna engel koymak yerine, suyun önünü açmalıyız ki su yolunu bulup zamanla göl olsun. Şahsım adına konuşayım hayatımda ne zaman huzur istedim bela eksik olmadı, hayırlı bir iş istedim çok çile çektim, sonunda isteğim içimde söndü zaman sonra çok iyi bir iş sahibi oldum, hayırlı bir eş istedim olmadı ancak zamanı geldi hayatımın en mükemmel kadınını buldum. Demem o ki insan armut piş, ağzıma düş diye bakmamalı. Her şeyin başı sabır ve dua. Sen saf şekilde istedikten sonra ALLAH kuluna herşeyin en iyisini veriyor emin ol hocam.
Zevk ıstırabını da birlikte getirir...
Zıttı olmadan var olması mümkün değil...
Mutluluk şu an , burada var olan bir şeydir...
Onu başka bir şeyde aramanıza gerek yoktur...
Arandıkça yok olur...
Elde edildiğinde mutlu edildiği sanılan şey, bir eksikliğin tatmininden ibarettir, çünkü sınırlıdır...
diye düşünüyorum...
bence mutlu olmaya çalışmak eğer yeterli çabayı gösteremeyip başarısız olunursa ya da sürekli yeni değişkenler yüzünden bu durumdan çıkmayı imkansız kılarsa hüsran olur ve mutsuz eder. yoksa öyle bekleyip aynı durumda durunca illaki birileri ya da bişey gelipte insanı mutlu edene kadar beklemek bana garip geliyor.
icinde bulundugun anin kiymetini bilip mulu olmak en iyisidir yoksa mutlugu bulmanin garantisi yoktur.
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.'
soz budur.
Teşekkürler @Fleur_ sen katiliyorsan dogru yoldayim demektir.
Evet mutlu olmaya calismiyacaksin. Aslında öyle bir arayış içine girmiyeceksin, küçük şeylerle mutlu olabilmenin hazzı inan daha büyük mutluluklara taş çıkarıyor. Ne demişler aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz...
Mutlu olmaya calismak mutsuz oldugunu dusunmektendir ama mutsuzlugu yasamamis biri icin boyle dusunmekte farkina varmadigi mutlulugu mutlu olma cabasinda mutsuzluga sebeb olabir :D uff asdfds
ne olmaya çalıştığına göre değişir bence. eğer mutsuz biriysen mutlu olmaya çalışmak tam anlamıyla mutluluğu yakalayamasan da mutsuzluğundan bir nebze de olsa seni sıyırır.
Evet oluyor kendimden biliyorum kendimi kascam diye dahada zorlanıyordum ama yeni yeni herşeyi akışına bırakmaya başladım daha iyi hissediyorum kendimi
her zaman uğraşılacak ulaşmaya çalışılacak bir hedef vardır. eger mutlu olmayı bu hedeflere bağlarsak asla mutlu olamayız.
Evet mutsuzluğa sebep olabilir o yüzden beklentileri kücük tutarsak yasanıcak olumsuzluk az üzüntü, olumlu olursa büyük mutluluk getirir diye inanıyorum
Dostum denemekten zarar gelmez amacın mutlu olmaksa olursun herşey beyinde biter bana göre genelde kızlara ihtiyaç duyarlar ama dediğim gibi bana göre herşey beyinde biter. Düşünce gücü!
Zoraki mutluluk seni mutlu edemez zaten.
Bilirsin içten içe zoraki olduğunu, gerçekten uzak olduğunu.
Olabilir diyor ve A'ya oy atıp kaçıyorum ^,^
olabilir her şeyi olduğu gibi kabullenmek gerekir hadi ben bugün mutlu olayım desen mesela sence de saçma değil mi onun yerine her anı dolu dolu geçirsen anı yaşasan daha iyi olmaz mı
Basit ama şöyle tanımlarım;
Mutluluk mutsuz olmamaktır. Beklentileri kararında olanlar mutsuzluğu sözlüğünden silmeyi başarmış kişilerdir.
Ben bazen mutlu olmaya calisirken sakarlik yapabiliyorum sonrada nasil bukadar sakar oldum diye kendime kizip mutsuz oluyoum. Cevabim evet
Mutlu olmaya calisirken gosterdigimiz cabanin karsiligini alamadigimiz zaman mutsuz oluruz. Kendimizi umutlandiririz ve hayal kirikligina ugrariz. Oyle..
ne icin cabalarsan cabala
olmama riski var..
bir ihtimal var her daim
mutlu olmak için pişman olunacak hatlar daha çok yapılır
İnsan mutlu olmak ister; bu yüzden berbat haldedir. Sigmund Freud
evet olabilir zaten mutluysan mutlusundur çabalamayla olmaz:P
Olabilme ihtimali yüksek çünkü ruh mod atlıyor ve haliyle geçişte bir takım zorluklar oluyor...
aynı zamanda tıbben mutsuz olduğu halde mutluymuş gibi görünmek depresyon belirtisidir.
Kesinlikle evet zaten sen çalıştıkça ters teptiğini düşünüyorum
Mutlu olmak hayata karşı takınılan bir tutumdan ibarettir. Çalışmayla olmaz.
Genelde hep öyle oluyor. Mutlu olmaya çalıştığımda dahada mutsuz oluyorum
Bazen insanın kendi ruhali onu mutlu veya mutsüz edebilir, nede olsa herşey kendimizde biter
Hayır, mutluluk aynı derecede kalır ama çevren mutlu sanar tek güzel kısmı bu
mutlu olmaya çalışırsan; mutluluk senin için bir ideale dönüşür. Dolayısıyla ulaşamazsın.. Sıradan, günlük, olağan bir durum olmalı mutluluk..
kesinlikle hayat hakkında fazla düşünmekte öyle hayatı yaşa gitsin öyle bir şey bence
Evet oluyo tam mutlu oldum dyrm ama snra mutsuz oluyrum😢 araya soğukluk giriyo
Mutlu görünmeye calismak, herkesin yaptigi bu zaten.
Şunu anladım ki herşeye sahip olmak isteyen elindekininide kaybediyor.
Kuralsiz!
Kiminle Neden Niçin sorularında aldığın bir cevap var ise ; mutlu olunacaksa ve bunun için adım atılması gerekiyorsa o adım atılır. Sonucunda risk ile birlikte mutlu son ya da mutsuzda olunabilir.
Aslında hiç böyle düşünmemiştim ama... Bence daha çok mutsuz olmamıza yol açar çünkü bazen olayları akışına bırakmak gerek. Su testisi su yolunu bulur bence
Eğer hissettigimii yasayamıyorsam ben ben olmamki. Yasadığim duygu ise gercek olmaz. Yalanin icinde suruklenmek ise en beteri gercekle yuzlesecek cesareti yakalamak varken...
Mutlu olmaya çalışırken mutlu oluncak bişey bulamazsan evet.
ben hep mutlu olmaya çalıştım ama insanlar hala beni mutsuz etmekte ısrar ediyor
düşünüyorumda hiç mutlu olmaya çalışmadım bunun ıcın bir şey yapmadım neden bilmiyorum...
Bir şeyin üzerine gidersen genelde olmaz. Murphy yasası...
Olabilir çünkü yaşadığı her olayda mutlu olmaya çalışacak başaramayınca da daha da mutsuz olacak.
Mutsuzum, mutlu olmalıyım düşüncesi beyninin içinde dolaşırken nasıl mutlu olabilirsin ki?
Hangi mutluluk? Mutluluk zenginlerde olur, önce zengin olmaya çalışılmalı.
En azından bir uğraş içinde olacaksın boyle yaparak.
Zorla yaparsa evet sebep olabilir.
katılmıyorum mutlu ol mutlu kal
mutlululuğu ararker hep kaçırıyoruz
Mutluluğu dışarda arama çünkü senin kalbinde..
Izin vermeyen insanlari uzaklastir kendinden. Ha diyelim ki yakin yani birakamayacagin birisi ozaman mudahale ettirtme :(
Çok zorlarsan evet...
Olabilir akisina birakmak lazim
zorla mutlulukmu olur o kendiliginden gelir bence
Pozitif düşün baya karamsarsın
Evet kesinlikle katılıyorum
akışına bırakmak lazım
Bırak akışına her şey olacağına varır
mantıksız davranırsan olabilir
güzel tespit taktir etim :)
Nasıl olduğunu, kabulen mutlu olursun.
düşünmeden davranrsan olabilir.
Çabaladıkca batarsin