Okul hayatım karmaşık ne yapacağımı bilmiyorum tavsiye verin?

Okula Ekim ayında başladım 1-) Okul içerisinde aynı bölümde okuyan bir grupla takılıyordum. Grup içerisinde eğlenirken video çektim. Gruptakiler bana tepki gösterdi. Sonrada gruptan dışlandım ve başarılı olduğum için rahatsız oldular. Bu gruptan uzaklaştım. Bu gruptakilerin hepsinin birbiriyle sevgili olduklarını öğrendim. O gruptan bir kız bana sebepsizce laf soktu ve bende cevap verdim. 2-) Sonra rotamı başka insanlara çevirdim. Bir erkek grubu ile arkadaşlık yaptım. Bu gruptaki erkeklerden birkaçı benden hoşlandığını itiraf etti. Bende reddettim arkadaşız dedim. 3-) Bu gruplar dışında okulda bir yalnız erkeklede arkadaşlık ettim. Bu yalnız çocukta bende hoşlanıyordu bende onada hoşlanmadığımı belirttim. Bu bahsettiğim erkek grubu bu yalnız erkekten pek hoşlanmıyordu. Neyse bu yalnız erkek birgün telefonda bana fiziksel özelliklerime laf söyledi (saçın kötü ve bakımsız, Çok kötüsün, göğüslerin estetikli mi, dudağında dolgu var mı vb) bende eleştirilere katlanamadım suratına kapattım. Ardından bu erkek arkadaş grubuna olayı anlattım. Sonra bu yalnız çocuk birgün sınıf grubunda bu erkek grubundan biri ile dalga geçer/esprili şekilde mesaj atıyor. Okulda olay oluyor. Bu yalnız çocuk arkamdan erkek grubuna kaşar diyor. 4-) Bunlar dışında okulda aynı sınıfta olduğum büyük bir kadınla takılıyorum bide erkekle daha katılıyorum bu erkek bana bişey hissetmiyor iyi ki hissetmiyor.

Okuldaki durumum bu yalnız çocuk şimdi benim kesin arkamdan konuşup insanlara kötülüyecek. Bu erkek grubu ile normal konuşuyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Diğerleride başta bahsettiğim grupla muhattap olmuyorum. Ne yapayım okulda nasıl davranayım bana bir şey söyleyin belki sizlerin verdiğiniz tavsiyeler üzerinden yürürüm.

Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen dalga geçmeyin yeni gelmeme rağmen 4 aydır bu okuldayım. Başıma bunlar geldi.
Okul hayatım karmaşık ne yapacağımı bilmiyorum tavsiye verin?